Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Τhankin δεν εχει κανεις απαντηση για ολα αυτα. Ουτε να τα αξιολογησει αν ειναι πραγματι ετσι.

Ολοι - και εγω - απο σαββατο πρωι μενω ανεργος. Με τα παιδια μου σπιτι πλεον (μονο τα δημοτικα θα μεινουν ανοιχτα)

Με την αγωνια μας στο κοκκινο και με τα ενοικια/υποχρεωσεις να τρεχουν.

Ολα αυτα θα ειναι για τους περισσοτερους απο εμας πραγματικοτητα απο το σαββατο.

Θελει ομως λιγη ελπιδα και κυριως λιγη εμπιστοσυνη οτι αυτοι που τα κανουν δεν ειναι ηλιθιοι (για τους γιατρους μιλω)

Κατι καλο καταφεραν στο πρωτο κυμα ας ελπισουμε να τα καταφερουν και στο δευτερο για ολους μας.

Τhankin δεν εχει κανεις απαντηση για ολα αυτα. Ουτε να τα αξιολογησει αν ειναι πραγματι ετσι.

Ολοι - και εγω - απο σαββατο πρωι μενω ανεργος. Με τα παιδια μου σπιτι πλεον (μονο τα δημοτικα θα μεινουν ανοιχτα)

Ολα αυτα θα ειναι για τους περισσοτερους απο εμας πραγματικοτητα απο το σαββατο.

Θελει ομως λιγη ελπιδα και κυριως λιγη εμπιστοσυνη οτι αυτοι που τα κανουν δεν ειναι ηλιθιοι (για τους γιατρους μιλω)

Κατι καλο καταφεραν στο πρωτο κυμα ας ελπισουμε να τα καταφερουν και στο δευτερο για ολους μας.

οι γιατροι ειχαν πει και να μειωθει δραματικα και πληροτητα στα λεωφορεία. Ειδες κατι τέτοιο να γινεται?

η αστυνομια εδιωχνε τον κοσμο απο τις πλατειες αλλα στα λεωφορεια σφυριζαν κλεφτικα....εκει εφτιαγε η προσωπικη ευθυνη της γιαγιας που περιμενε μια ωρα στην σταση και ανεβαινε

σε τιγκα λεωφορειο...

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ουσιαστικα ειναι ακρως επικινδυνο με την εκθετικη αυξηση που υπαρχει σε εξελιξη να πας για ενα χειρουργειο και να κολλησεις και εναν κορωνοιο.

Η μητερα μου, πηγε να επισκεφθει φιλη της (πριν 4 χρονια) μετα απο χειρουργειο ισχιου, και κολλησε ΤΟΣΟ επιθετικο ιο (η βακτηριο)
που αν δεν ειχε παρει ολα τα Briklin του κοσμου ... σε τρεις μερες θα εμπαινε νοσοκομειο Η ΙΔΙΑ. Σε τρεις ... μερες !!!!
Ολα κριθηκαν απο εναν πνευμονολογο που διεμενε στην ιδια πολυκατοικια με την μανα μου (και την εβλεπε οταν σχολαγε).
Εχουν ομως ΟΛΟΙ τετοια τυχη ?

ΟΧΙ ... κατηγορηματικα ΟΧΙ !

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν ξερεις ποσος κοσμος συμφωνει με αυτο .... απλα δεν γνωριζεις !

ε ναι αν ειναι να μιλαμε τερμα απολιτικ δεν εχει νοημα...καθε δραση σταση και αποψη μας στην ζωη εχει πολιτικη χροια , οχι απαραιτητα κομματικη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

ε ναι αν ειναι να μιλαμε τερμα απολιτικ δεν εχει νοημα...καθε δραση σταση και αποψη μας στην ζωη εχει πολιτικη χροια , οχι απαραιτητα κομματικη...

Οπτικη γωνια ειναι.
Εχω αρκετους να συζηταω περι πολιτικης.
Ας μεινει ενας χωρος ... απολιτικ.
Ας ειναι το AVclub.

-bye-

Εγω φιλε μου είμαι απο τους τυχερους , οχι φυσικα δημοσιος υπαλληλος, αλλα ευτυχως μπορω να κάνω το μεγαλύτερο μερος της δουλειας μου από το σπίτι. Δεν επηρεάζομαι άμεσα παρα

πολύ. Αλλα σκεφτομαι το κοσμο που τρωει την μια κατραπακια μετα την αλλη και εχει καταρακωθεί οικονομικα, ψυχικα, και σωματικα.

Ξερεις τις μας είπε η νηπιαγωγος οταν καναμε κουβεντα πως και αφηνουν τα νηπια και τα δημοτικα ανοικτα? ενας λογος που δεν τα κλεινουν είναι γιατι παρατηρήθηκαν φοβερα

περιστατικα παιδικής κακοποιήσης από γονεις στο σπίτι στο πρωτο κυμα όπως και πολλα περιστατικα υποσιτισμού εξαιτίας του γευματος του δωρεαν που εχασαν τα παιδια και καποια το

στερήθηκαν καθοριστικα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Οπτικη γωνια ειναι.
Εχω αρκετους να συζηταω περι πολιτικης.
Ας μεινει ενας χωρος ... απολιτικ.
Ας ειναι το AVclub.

-bye-

τυχερος εισαι μπραβο σου...

Εγω φιλε μου είμαι απο τους τυχερους , οχι φυσικα δημοσιος υπαλληλος, αλλα ευτυχως μπορω να κάνω το μεγαλύτερο μερος της δουλειας μου από το σπίτι. Δεν επηρεάζομαι άμεσα παρα

πολύ. Αλλα σκεφτομαι το κοσμο που τρωει την μια κατραπακια μετα την αλλη και εχει καταρακωθεί οικονομικα, ψυχικα, και σωματικα.

Ξερεις τις μας είπε η νηπιαγωγος οταν καναμε κουβεντα πως και αφηνουν τα νηπια και τα δημοτικα ανοικτα? ενας λογος που δεν τα κλεινουν είναι γιατι παρατηρήθηκαν φοβερα

περιστατικα παιδικής κακοποιήσης από γονεις στο σπίτι στο πρωτο κυμα όπως και πολλα περιστατικα υποσιτισμού εξαιτίας του γευματος του δωρεαν που εχασαν τα παιδια και καποια το

στερήθηκαν καθοριστικα...

Δεν τα κλείνουν τα δημοτικά για δυο λόγους..
Πρώτον τα παιδιά αυτά χρειάζονται φροντίδα στο σπιτι και δεν θέλει το κράτος να πληρώνει άδειες ειδικού σκοπού
Δεύτερον τα μεγαλύτερα παιδιά τη σημερινή εποχή (ειδικά του λυκείου) φέρονται σαν ενήλικες με αυξημένες πιθανότητες διασποράς του ιού (και τις οποίες απειθαρχίες εμφανίζουν)
Προσωπικά σαν ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός και ξέροντας ότι θα έρθει δύσκολος χειμώνας προτίμησα να σταματήσω να εργάζομαι (για δεύτερη φορά) παρά να διακινδυνεύσω την υγεία μου.. Δεν έχω απόθεμα άλλωστε άφησα απλήρωτο εφκα τι να κάνουμε..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Εντάξει φίλε μου αν έχεις την πολυτέλεια να μην δουλευεις για μήνες μαγκιά σου. Έχει να κάνει και με τι υποχρεώσεις έχει ο καθένας. Άμα έχεις πχ ενοίκιο και δάνειο αμαξιού και πάγια πιάνεις εύκολα το 1000 το μήνα.

Και ένας ελεύθερος επαγγελματίας όταν αφήνει την δουλειά του για κάποιους μήνες δυστυχώς τον αφήνει και αυτή. Η ζημιά δεν είναι μόνο όταν σταματάς αλλά και μετά για καιρό που υπολειτουργεις.

Αν μπορεί καποιος να αντέξει αυτή την χασουρα και έχει αρκετό λίπος να κάψει ή ελάχιστες υποχρεώσεις μπορεί και να κατεβάσει ρολά... αλλά νομίζω είναι ελάχιστοι αυτοί ( και δει οι μηχανικοί, συνάδελφος και εγώ).

Προσωπικά για εμένα καποιο τέτοιο πάγωμα θα ήταν θηλιά στο λαιμό με τις υποχρεώσεις που έχω....
Άραγε την έκπτωση του εφκα θα την ξαναβάλουν μπας και ανασαίνουμε λίγο ή τέρμα πια?....

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απόψε με πήρε τηλέφωνο φίλος καλος παλιος από τα Γιάννενα υποφέρουν από το κλείσιμο στο σπίτι, οπότε βγήκα για τσίπουρα και αύριο για μπύρες μέχρι να κλείσουν και εδώ. Με έπιασε στεναχώρια γιατί πολύ λίγα πράγματα έξω δεν κυκλοφορεί τίποτα για πρώτη φορά απόψε είδα δυο γυναίκες έπιναν μπύρες με μάσκα!!!! ωχ παναγία μου κάτι δεν πάει καλά... αλλά τι;

Αληθεύει ότι στo lockdown Mαρτιου Απριλιου, βρέθηκαν στις μετρήσεις λυμάτων αυξημένα ψυχοφάρμακα και ναρκωτικά; το αλκοολ το μετράνε γιατί θα είναι περισσότερο από το ύδωρ....
που είναι ο thankin γιατί τον μπανάρατε δεν σκέφτεστε ότι ελλέιψει επικοινωνίας θα έχουμε τέτοια;

https://www.tanea.gr/2020/06/16/sci...i-narkotikon-kai-farmakon-kata-tin-karantina/

Σύμφωνα με τα ευρήματα που προέκυψαν από την ανάλυση των αστικών αποβλήτων του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, καταγράφηκε η μεγαλύτερη κατανάλωση κοκαΐνης από το 2010, οπότε και λειτούργησε το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση κοκαΐνης αγγίζει τα 800 γραμμάρια την ημέρα

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Εκτός ΜΕΘ οι μισοί θάνατοι από κοροναϊό
Μιλώντας στο DailyPharmaNews, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, καθηγητής Νικόλαος Θωμαΐδης, τονίζει πως η ψυχολογική πίεση και ο εγκλεισμός είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση ναρκωτικών και αντικαταθλιπτικών ουσιών από τους Έλληνες

650% αύξηση της αμφεταμίνης
Αναφορικά με την αμφεταμίνη (έκσταση, MDMA), η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 650%, σε σύγκριση με το 2019. Πολύ μικρότερη αύξηση που έφτασε στο 37% παρουσίασε η κατανάλωση της μεθαμφεταμίνης (crystal).

«Η ανάλυση προκύπτει από τον μεταβολίτη της κοκαΐνης, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για πραγματικό αριθμό και όχι για έναν απλό υπολογισμό. Μάλιστα, σε μερικές ημέρες που ολοκληρώνεται ένα ακόμη μέρος της μελέτης, θα γνωρίζουμε και ακριβώς πόσα άτομα πήραν και ποιο ναρκωτικό την συγκεκριμένη περίοδο», εξηγεί ο Νικόλαος Θωμαΐδης.

Πώς έγινε η ανάλυση
Οι ερευνητές παρακολουθούν τα εισερχόμενα λύματα στην Ψυττάλεια, η οποία δέχεται τα λύματα περίπου 4 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας. Αναλύουν χιλιάδες ενώσεις και από τις συγκεντρώσεις τους βγάζουν συμπεράσματα για τις συνήθειες του πληθυσμού της Αττικής. Σε αυτά εντοπίζουν ναρκωτικά, φάρμακα, ψυχοδραστικές ενώσεις, βιοκτόνα, φυτοφάρμακα ενώ μπορούν να παρατηρήσουν την μεταβολή της αδρεναλίνης και της δοπαμίνης και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα.

«Για παράδειγμα, στην αρχική φάση της οικονομικής κρίσης, τα έτη 2010-2014, παρατηρήσαμε δραματική αύξηση ψυχοφαρμάκων, η οποία αποτυπώθηκε στα λύματα. Καταγράψαμε αύξηση κατά 35 φορές στη χρήση αντιψυχωσικών, κατά 19 φορές στις βενζοδιαζεπίνες (ηρεμιστικά και υπνωτικά) και κατά 11 φορές στα αντικαταθλιπτικά, αναφέρει ο κ. Θωμαΐδης.

Αντιβιοτικά
Όσον αφορά στα αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα σημειώθηκε αύξηση κατά 36% του αντιβιοτικού αζιθρομυκίνη. Ο κ. Θωμαΐδης χαρακτηρίζει αναμενόμενη την αύξηση της κατανάλωσής τους, διότι αποτέλεσαν, τα κύρια μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι οδηγίες που δόθηκαν από τις Αρχές Υγείας αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στον τριπλασιασμό κατανάλωσης της παρακεταμόλης, αλλά και ταυτόχρονης μείωσης των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων».

Τριπλασιασμός κατανάλωσης της παρακεταμόλης
Η αύξηση κατά 36% του αντιβιοτικού αζιθρομυκίνη ήταν χαρακτηριστική της κατάστασης του φόβου και της προφυλακτικής χρήσης λάθος φαρμάκων.

Οι οδηγίες που δόθηκαν από τις Υγειονομικές Αρχές αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στον τριπλασιασμό κατανάλωσης της παρακεταμόλης, αλλά και ταυτόχρονης μείωσης των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Ηρεμιστικά
Σχετικά με τα κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος (βενζοδιαζεπίνες) που χρησιμοποιούνται ως ηρεμιστικά ή υπναγωγά, αν και δεν παρατηρείται έντονη διακύμανση σε σχέση με το 2019, ο καθηγητής λέει, ωστόσο πώς εμφανίζεται αύξηση 77% στην κατανάλωση της λοραζεπάμης (tavor), φαρμακευτικής ουσίας με αγχολυτική δράση.

Αντικαταθλιπτικά
Στα αντικαταθλιπτικά παρουσιάστηκε αύξηση 31%. «Με δεδομένο ότι η πανδημία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ψυχική υγεία του πληθυσμού, εξετάστηκε παράλληλα η ιδιαίτερης σημασίας κατηγορία των αντικαταθλιπτικών, και παρατηρήθηκε αύξηση κατά 31% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά», σχολιάζει ο κ. Θωμαΐδης.

Εφτασαν και οι πρωτες μασκες .... ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ :proud: ...

ur,mask_flatlay_front,product,600x600.jpg

... δια να ειμεθα εναρμονισμενοι ΠΛΗΡΩΣ ! :smash:

Ομως, κατι με θορυβησε :icon15: (και λεω να μεινω σ'αυτες που εχω) ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A recent study in the Environment, Science & Technology journal estimates that
129 billion face masks and 65 billion gloves are being used each month.

https://edition.cnn.com/2020/06/24/us/plastic-pollution-ocean-covid-waste-trnd/index.html
Kαι το αρθρακι ειναι ... παρελθοντος Ιουνιου !!!

Ειχα κουβεντα τις προαλλες με τον ξαδελφο (απο Tucson - Arizona)

- Μανο, παιδι μου (!!! :blink: 110 κιλα ουρακοταγκος, ο Μανος -bye- !!!!) ... οι δουλειες δεν σταματανε ... για τιποτα και κανεναν.

Δεν θελω να γραψω τι του εσυρα (ακριβως μετα). Γιατι δεν ειναι εδω να υπεροσπιστει τον εαυτο του.
Το μονο που μπορω να πω ειναι ... οτι θα ξαναμιλησουμε τα Χριστουγεννα (και αυτο επειδη θα ξαναμιλησουν οι μανες μας).

Ειναι ενας αλλος πλανητης οι ΗΠΑ .... μη γελιεστε ! Δεν εχουν την παραμικρη ομοιοτητα με τον ΕΔΩ τροπο σκεψης.
ΟΛΑ (... και οταν λεμε ολα, εννοουμε ολα ...) ερχονται μετα την Οικονομια (καπως αλλιως ηθελα να το γραψω αλλα ας το παρει το ποταμι).
Οι υπολοιπες χωρες που προσχωρουν σε lockdowns (μερικα η ολικα) θεωρουμενες με την οπτικη των ΗΠΑ, ειναι θυματοποιημενα σουργελα.

Status
Not open for further replies.