Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Τι σχέση έχει με αυτό που είπα, έγραψα απλώς ότι 1η Σεπτεμβρίου οι θάνατοι από κορωνοϊό ήταν ελάχιστοι για να επηρεάσουν τα ετήσια στατιστικά, πλέον όμως δεν είναι. Όσους θανάτους γράψαμε μέχρι Σεπτέμβρη, γράφουμε πλέον σχεδόν σε μία εβδομάδα, και αυτό δεν είναι ηθική είναι πραγματικότητα.

Μια πραγματικοτητα που οδηγει .... που ? .... σε τι συμπερασματα ?
Οι αριθμοι (και η πραγματικοτητα) απο μονοι τους, αν δεν υπαρχει μια διαννοια
να τους μεταφρασει και εξαγει συμπερασματα ... δεν λενε ΤΙΠΟΤΑ απολυτως.

Oμως ... επειδη δεν προχωρησες ΕΣΥ τον συλλογισμο, αλλα ΕΓΩ ...
(Ι take full responsibility) .... το σταματω ΕΔΩ.

Από χτες με δέκατα και με ταβάνι τους 38.2 τις βραδυνές ώρες χωρίς όμως να υπάρχουν τα γνωστά συμπτώματα (αδυναμία όσφρησης και βήχας) πάρα μόνο ενόχληση στον λαιμό.
Ο γιατρός με βάζει στην θέση να υπολογίζω ότι πιθανόν να έχω τον ιό αφού 9 στις 10 περιπτώσεις αυτόν τον μήνα έχει αυτήν την εικόνα ( η αυτό μου το είπε για να με θορυβησει)
Να βγω έξω για να κάνω τεστ δεν τον βρίσκω καλή ιδέα αλλωστε και ο γιατρός μου συνέστησε τις πρώτες τρεις μέρες να μην βγω περιμένωντας να παρουσιάσω ίσως και άλλα συμπτώματα.
Εγω πάλι θέλω να πιστευω πως έχω μια συνηθισμένη ίωση αλλά έλα που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Συνεπώς αβεβαιότητα.

Αυτην την αβεβαιοτητα για το τι εχω την περασα το καλοκαιρι οπου παρουσιασα για 5 συνεχεις ημερες δεκατα. Ειμουν βεβαιος οτι επροκειτο για κρυωμα ομως πλεον ουτε αυτο δεν μπορουμε να παρουμε αψηφιστα.

Απομονωθηκα αναγκαστικα σπιτι μια εβδομαδα, επικοινωνησα με ΕΟΔΥ και τελικα περιμενα την εξελιξη.

Ουτε καν ξερω με βεβαιοτητα αν ηταν γιατι δεν ειχα αλλα συμπτωματα. Ετσι θα πορευτουμε πλεον και τον χειμωνα που ερχεται θα εχουμε πολλα τετοια false περιστατικα(να ελπισουμε να ειναι τετοια)

Περαστικα Ανδρεα και υπομονη.

Kαι εμενα ΔΕΝ μου περασε η δυσπνοια ! Ειμαι στην πεμπτη μερα.
Ομως ... περιπου τα ιδια συμπτωματα εχω και με κριση ασθματος.
Μονο που εκει κρατα τρεις μερες maximum.

Πυρετο δεν εχω (ουτε καν δεκατα), καταρροη δεν εχω, πονοκεφαλο δεν εχω.
Ομως εχω ενα διαρκες συναισθημα αδιαθεσιας (κατι αναμεσα σε ελαφρια ζαλη και ναυτια).
Ηπια ναυτια κυριως το μεσημερι (καθε μερα). Σαν να θελω να κανω εμμετο, αλλα βρισκομαι
στο οριο για να κανω. Στο φυλλο οδηγιων του Pulmoton αναφερονται πειρπου αυτες οι
ανεπιθυμητες παρενεργειες .... αλλα 1 στους 100. Γιατι δεν με επιανε ολες τις προηγουμενες φορες ?
Το πρωι οταν ξυπναω ειμαι πολυ καλα (κανενα προβλημα). Σιγα σιγα μεχρι το βραδυ, ελαφρια ζαλη.
Και δεν δουλευω σε νταμαρι. Εχω και λιγη ξηρολαιμια ....

Να ... διαβαζω για τον φιλο Παναγιωτη (Malakudi) και παιρνω κουραγιο :rolleyes:

Περαστικά φίλε. Εγώ πιστεύω πως είναι γρίπη πάντως. Έπαιρνες όλα τα μέτρα προστασίας;

Σε βαθμό υπερβολής αρκετές φορές.
Και εκεί κάπου λέω πως δεν είναι δυνατόν να την πάτησα.
Απο την άλλη όμως την εχουν πάθει γιατροί και νοσηλευτές που παίρνουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας άρα δεν μπορείς και πάλι να είσαι σίγουρος.
Να πάρει στο ανσασερ μπαίνω και τα κουμπιά τα πατώ με τα κλειδιά τους σπιτιού που όταν γυρίζω σπίτι τα λουζω με αντισηπτικό και θεωρώ πως υπερβάλω με κάτι τέτοιες κινήσεις.
Τι να πω
Το μόνο που σκέφτομαι ως αιτία είναι ότι κρυολόγησα το Σάββατο βράδυ που λόγω ενός σοβαρό ατυχήματος της μητέρας μου βρέθηκα να περιμένω έξω από το ΑΧΕΠΑ στο κρύο αφού λογο covid δεν μας άφηναν ούτε στο προθάλαμο των επειγόντων να σταθούμε.
Να πω πως οι εικόνες που έτυχε να δω στο ΑΧΕΠΑ ένα νοσοκομείο που από όσο γνωρίζω έχει δεχθεί το μεγαλύτερο φορτίο ασθενών με covid, δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ από το μυαλό μου.
Αυτη η χρονιά θέλει παραπάνω από μια νταλίκα κουράγιο για να περάσει

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Από χτες με δέκατα και με ταβάνι τους 38.2 τις βραδυνές ώρες χωρίς όμως να υπάρχουν τα γνωστά συμπτώματα (αδυναμία όσφρησης και βήχας) πάρα μόνο ενόχληση στον λαιμό.
Ο γιατρός με βάζει στην θέση να υπολογίζω ότι πιθανόν να έχω τον ιό αφού 9 στις 10 περιπτώσεις αυτόν τον μήνα έχει αυτήν την εικόνα ( η αυτό μου το είπε για να με θορυβησει)
Να βγω έξω για να κάνω τεστ δεν τον βρίσκω καλή ιδέα αλλωστε και ο γιατρός μου συνέστησε τις πρώτες τρεις μέρες να μην βγω περιμένωντας να παρουσιάσω ίσως και άλλα συμπτώματα.
Εγω πάλι θέλω να πιστευω πως έχω μια συνηθισμένη ίωση αλλά έλα που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Συνεπώς αβεβαιότητα.
Υφίσταται μήπως η δυνατότητα να κάνεις το τεστ ιδιωτικά με επίσκεψη του αρμόδιου κατ' οίκον;
Υπάρχει κόστος, δυστυχώς, αλλά...
Θα ήταν το καλύτερο. Για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αν... Και να σου φύγει η αγωνία στο κάτω-κάτω...

Ότι και να'ναι, περαστικά από καρδιάς!

Υ.Γ. Άχχ! Το μεγάλο πρόβλημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για την οποία ελάχιστα συζητάμε και ακόμα λιγότερα πράττουμε.
Ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας θα έπρεπε να ξεκινάει με την επίσκεψη και παρακολούθηση όλων των πιθανών περιπτώσεων στο σπίτι. Και αν, ό μη γένοιτο προκύψει κάτι, να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες άμεσα και γρήγορα.

Σε βαθμό υπερβολής αρκετές φορές.
Γι αυτό σε ρώτησα Αντρέα, το φαντάστηκα πως πρόσεχες. Στα νοσοκομεία κολλάνε οι εργαζόμενοι επειδή το ιικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο.. Δε συγχωρείται η παραμικρή αβλεψία-λάθος χειρισμός..

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Περαστικά φίλε. Εγώ πιστεύω πως είναι γρίπη πάντως. Έπαιρνες όλα τα μέτρα προστασίας;

Γιατί, εάν έπαιρνε όλα τα μέτρα δεν θα είναι κορωνοϊός αυτό που κόλλησε αλλά γρίπη;

Τα μέτρα δεν αποκλείουν τη μετάδοση, απλώς την περιορίζουν. Εάν θέλαμε να αποκλείσουμε τη μετάδοση θα έπρεπε να κυκλοφορούμε όπως Ο Χόφμαν στο Outbreak

outbreak_-_h_-_1995-928x523.jpg

Συνεπώς αβεβαιότητα.
Δεν αγοράζεις κι ένα οξύμετρο ? Το κόστος τους έχει επιστρέψει σε νορμάλ τιμές και θα μπορούσε να υπήρχε σε κάθε σπίτι μαζί με το θερμόμετρο. Τον Απρίλιο η τιμή τους ήταν τουλάχιστον η τριπλάσια. Είναι πολύ χρήσιμο κι εύκολο στη χρήση. Ειδικά στην περίπτωσή σου, θα έλεγα απαραίτητο, να σου φύγει τουλάχιστον το άγχος.
[edit]
Γαϊδουριά μου. Δεν σου ευχήθηκα περαστικά. Περαστικά και γρήγορα.

Last edited:
Ναι αλλά ο Χόφμαν δεν κόλλησε. Σημείο ότι και εκεί τον ιό τον είχαν κατασκευάσει ... Εβραίοι

Σε αυτό απέτυχε η ταινία. Να μας δώσει και τη διάσταση των ψεκασμένων, να φωνάζουν πως δεν υπάρχει ιός.

Ναι αλλά ο Χόφμαν δεν κόλλησε. Σημείο ότι και εκεί τον ιό τον είχαν κατασκευάσει ... Εβραίοι

Σε αυτό απέτυχε η ταινία. Να μας δώσει και τη διάσταση των ψεκασμένων, να φωνάζουν πως δεν υπάρχει ιός.

:flipout::flipout:

Υφίσταται μήπως η δυνατότητα να κάνεις το τεστ ιδιωτικά με επίσκεψη του αρμόδιου κατ' οίκον;
Υπάρχει κόστος, δυστυχώς, αλλά...
Θα ήταν το καλύτερο. Για να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αν... Και να σου φύγει η αγωνία στο κάτω-κάτω...

Ότι και να'ναι, περαστικά από καρδιάς!

Υ.Γ. Άχχ! Το μεγάλο πρόβλημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για την οποία ελάχιστα συζητάμε και ακόμα λιγότερα πράττουμε.
Ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας θα έπρεπε να ξεκινάει με την επίσκεψη και παρακολούθηση όλων των πιθανών περιπτώσεων στο σπίτι. Και αν, ό μη γένοιτο προκύψει κάτι, να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες άμεσα και γρήγορα.

Χθες συνοδευσα τον αδερφο μου για μια εξεταση στο αυτι του σε μεγαλο διαγνωστικο κεντρο του Χαλανδριου.

Νωρις περιπου 8 ειμασταν εκει με ραντεβου. Ελαχιστος κοσμος μεσα αλλα εξω.....σε εναν εξωτερικα διαμορφωμενο χωρο ειχαν στησει εξεταστηριο rapid test....και η ουρα ηταν αρκετα σημαντικη.

Αν ολοι αυτοι ηταν εν δυναμει φορεις/ασθενεις καταλαβαινει κανεις οτι το να πας κοντα τους ανεβαζει την πιθανοτητα να κολλησεις απο ατυχημα. Ετσι κι αλλιως αν θυμαστε απο τους πρωτους μηνες ειχαν πει οτι ο ιος ειναι σχεδον airborne αρα αν καποιος φοραει την μασκα στο σαγονι του πιθανον να την κολλησει....σε καποιον που περασει απο διπλα του.

Καλυτερα σπιτι σου και με την αγωνια αν το εχεις για εμενα παρα να ρισκαρεις να πας γυρευοντας εκτος και αν συντρεχουν αλλοι λογοι. Ετσι κι αλλιως αν κολλησει ενα μελος λογικα το εχει κολλησει και ολη η οικογενεια...

Δεν αγοράζεις κι ένα οξύμετρο ? Το κόστος τους έχει επιστρέψει σε νορμάλ τιμές και θα μπορούσε να υπήρχε σε κάθε σπίτι μαζί με το θερμόμετρο. .

Σωστοτατος. Εγω το ειχα παρει απο τον φεβρουαριο αλλα μετα πηγαν στα υψη οι τιμες.

Βεβαια δεν ειναι και πανακεια η μετρηση του. Εγω ας πουμε εξαρχης παιζω απο 94 !! εως 98-99.

Σε εργασια μου οπου υποχρεωτικα υπαρχει γιατρος σε ολη την διαρκεια του γυρισματος και μας ελεγχει μεσω θερμομετρου και οξυμετρου την πρωτη φορα κοντεψε να παθει εγκεφαλικο. Οταν τον καθησυχασα( με το που αντικρυσε το 94) οτι και με τις δικες μου μετρησεις τοσο ειμαι συνηθως ηρεμησε καπως και στο επομενο γυρισμα που ανταμωσαμε ειχε αλλη θεωρηση για τετοιες τιμες.

Ευχαριστώ παιδια
Εν τω μεταξυ ούτε ξέρω τι είναι αυτό το οξυμετρο
Μάλλον εννοείται κάτι σαν αυτό
https://www.ofarmakopoiosmou.gr/far...-metritis-kardiakon-palmon-1-temahio?id=76215
Αν κατάλαβα επίσης από την συνομηλια μου με τον γιατρό, με συμπτώματα μόνο πυρετού δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να σου προτείνουν κάποιο αντιικο η αντιβίωση γιατί μάλλον σε περίπτωση covid όχι μόνο δεν βοηθά αλλά ίσως να τα κάνει και χειρότερα.
Συνεπώς το εβδομαδιαίο ψήσιμο το έχουμε σίγουρο.
Στο σπίτι είμαι μόνο εγώ και η σύντροφος μου που ως γυναίκα ( που της την λέω ολίγον για αυτό) δεν χαμπαριαζει.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σωστοτατος. Εγω το ειχα παρει απο τον φεβρουαριο αλλα μετα πηγαν στα υψη οι τιμες.

Βεβαια δεν ειναι και πανακεια η μετρηση του. Εγω ας πουμε εξαρχης παιζω απο 94 !! εως 98-99.

Σε εργασια μου οπου υποχρεωτικα υπαρχει γιατρος σε ολη την διαρκεια του γυρισματος και μας ελεγχει μεσω θερμομετρου και οξυμετρου την πρωτη φορα κοντεψε να παθει εγκεφαλικο. Οταν τον καθησυχασα( με το που αντικρυσε το 94) οτι και με τις δικες μου μετρησεις τοσο ειμαι συνηθως ηρεμησε καπως και στο επομενο γυρισμα που ανταμωσαμε ειχε αλλη θεωρηση για τετοιες τιμες.
Εγώ σαν καπνιστής σπάνια είμαι πάνω από 97.
Νομίζω ότι αν κάποιος γενικά νιώθω αδιάθετος αυτές τις ημέρες με αντίστοιχα συμπτώματα και τη βγάζει στο σπίτι, είναι απαραίτητο το οξύμετρο. Η έλλειψη οξυγόνου στο αίμα είναι πολύ άτιμο πράγμα. Δεν το καταλαβαίνεις, δεν το μετράς με θερμόμετρο. Στο γιατρό στο τηλέφωνο μπορεί και να μην το αναφέρεις. Έχω μια μικρή δύσπνοια και στην πραγματικότητα το οξυγόνο στο αίμα να είναι 90. Και το χειρότερο είναι ότι μπορεί να έρθει και παθολόγος στο σπίτι και να μην έχει μαζί του να σε μετρήσει.
Αυτά. Έχουμε και γιατρό που γράφει στο thread, ας μην κάνω τον ειδικό.

Status
Not open for further replies.