Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ παιδια
Εν τω μεταξυ ούτε ξέρω τι είναι αυτό το οξυμετρο
Μάλλον εννοείται κάτι σαν αυτό
https://www.ofarmakopoiosmou.gr/far...-metritis-kardiakon-palmon-1-temahio?id=76215
Αν κατάλαβα επίσης από την συνομηλια μου με τον γιατρό, με συμπτώματα μόνο πυρετού δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να σου προτείνουν κάποιο αντιικο η αντιβίωση γιατί μάλλον σε περίπτωση covid όχι μόνο δεν βοηθά αλλά ίσως να τα κάνει και χειρότερα.
Συνεπώς το εβδομαδιαίο ψήσιμο το έχουμε σίγουρο.
Στο σπίτι είμαι μόνο εγώ και η σύντροφος μου που ως γυναίκα ( που της την λέω ολίγον για αυτό) δεν χαμπαριαζει.
Ναι αυτό είναι. Το συγκεκριμένο είναι και από τα πιο αξιόπιστα. Δεν παραγγέλνεις ένα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ? Η χρήση του είναι ότι πιο απλό πράγμα υπάρχει στο κόσμο. Βάζεις το δάκτυλό σου και περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα να σου δείξει τους παλμούς και το οξυγόνο. Δεν έχει βελόνες και τέτοια πράγματα.

Εγώ δηλαδή που παίζω απο 93 έως 97 να ανησυχώ;
Έχεις πάει πρόσφατα σε πνευμονολόγο ? Το 93 είναι λίγο. Εγώ με τα χίλια ζόρια και 100 απειλές κατάφερα να πάω τη γυναίκα μου στο πνευμονολόγο το Μάιο. Της βρήκε αρχές ΧΑΠ και τις έδωσε τρεμπόν για 2 μήνες και τώρα έχει συνέλθει αρκετά και κάτι εισπνεόμενα. Μου ζήτησε και μένα να κάνω σπειρομέτρηση, σιγά μην κάτσω τόσα χρόνια καπνιστής να κάνω τέτοια εξέταση.
Οι πνευμονολόγοι αυτή την εποχή έχουν το ιατρείο τους λες και μπαίνεις σε χειρουργείο. Μόνο σακούλες για τα παπούτσια που δεν δίνουν.

Last edited:
Να ξέρετε πως ειδικά τα πιο φτηνά οξύμετρα είναι πολύ ευαίσθητα σε κακής ποιότητας ή πεσμένες μπαταρίες. Και εγώ καπνιστής, αλλά σπάνια πέφτω στο 98, συνήθως είμαι 99. Μπάμπη το 93 είναι πολύ χαμηλό, άλλαξε μπαταρίες όπως είπα.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Χθες συνοδευσα τον αδερφο μου για μια εξεταση στο αυτι του σε μεγαλο διαγνωστικο κεντρο του Χαλανδριου.

Νωρις περιπου 8 ειμασταν εκει με ραντεβου. Ελαχιστος κοσμος μεσα αλλα εξω.....σε εναν εξωτερικα διαμορφωμενο χωρο ειχαν στησει εξεταστηριο rapid test....και η ουρα ηταν αρκετα σημαντικη.

Αν ολοι αυτοι ηταν εν δυναμει φορεις/ασθενεις καταλαβαινει κανεις οτι το να πας κοντα τους ανεβαζει την πιθανοτητα να κολλησεις απο ατυχημα. Ετσι κι αλλιως αν θυμαστε απο τους πρωτους μηνες ειχαν πει οτι ο ιος ειναι σχεδον airborne αρα αν καποιος φοραει την μασκα στο σαγονι του πιθανον να την κολλησει....σε καποιον που περασει απο διπλα του.

Καλυτερα σπιτι σου και με την αγωνια αν το εχεις για εμενα παρα να ρισκαρεις να πας γυρευοντας εκτος και αν συντρεχουν αλλοι λογοι. Ετσι κι αλλιως αν κολλησει ενα μελος λογικα το εχει κολλησει και ολη η οικογενεια...
Αυτό ακριβώς! Αν σε κάθε πιθανή περίπτωση, π.χ. με κάποια συμπτώματα, ερχόταν σπίτι ο οικογενειακός γιατρός, ή ο αρμόδιος για τον Covid γιατρός της περιοχής να εξετάσει επί τόπου την κατάσταση και να δώσει οδηγίες στον ασθενή και την οικογένεια του πολλά περιστατικά θα είχαν προληφθεί ή θα είχαν αντιμετωπιστεί καλύτερα, ειδικά στα πρώτα στάδια. Θα αποφεύγονταν οι ουρές και ο συνωστισμός στα νοσοκομεία που επιδεινώνει την κατάσταση και συντελεί στον πολλαπλασιασμό των μολύνσεων.

Και η ψυχική στήριξη που παρέχει η προσωρινή επικοινωνία με το γιατρό, δεν χωράει αμφισβήτηση, είναι αναντικατάστατη.
Αυτή είναι η αξία της πρωτοβαθμιας περίθαλψης. Που δυστυχώς δεν υπάρχει. Μακάρι να παρθεί η απόφαση, να οργανωθεί ακόμα και τώρα, εκ των υστέρων.

Οξύμετρο έχω αυτό. Η Beurer είναι αξιόπιστη εταιρεία.
Το παραπάνω είναι από τα ακριβά μοντέλα, αλλά ένα οικονομικό στα 40-50 ευρώ αρκεί, δε χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Οξυμετρο εχουν και καποια παλιοτερα μοντελα τηλεφωνων Samsung.

Πχ το Note 4 που εχω ακομα εχει οξυμετρο και μαλιστα οσες φορες το μετρησα ηταν αρκετα ακριβές συγκρινόμενο με την ενδεδειγμενη συσκευη οξυμετρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=wQSxbBj3wHg

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ευχαριστώ παιδια
Εν τω μεταξυ ούτε ξέρω τι είναι αυτό το οξυμετρο
Μάλλον εννοείται κάτι σαν αυτό
https://www.ofarmakopoiosmou.gr/far...-metritis-kardiakon-palmon-1-temahio?id=76215
Αν κατάλαβα επίσης από την συνομηλια μου με τον γιατρό, με συμπτώματα μόνο πυρετού δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να σου προτείνουν κάποιο αντιικο η αντιβίωση γιατί μάλλον σε περίπτωση covid όχι μόνο δεν βοηθά αλλά ίσως να τα κάνει και χειρότερα.
Συνεπώς το εβδομαδιαίο ψήσιμο το έχουμε σίγουρο.
Στο σπίτι είμαι μόνο εγώ και η σύντροφος μου που ως γυναίκα ( που της την λέω ολίγον για αυτό) δεν χαμπαριαζει.
Αν έχεις πυρετό 'δέκατα, στις σημερινές συνθήκες ένα οξύμετρο είναι απολύτως απαραίτητο. Είναι το μόνο που μπορεί να δώσει κάποια ένδειξη, όταν δεν υπάρχουν φανερά άλλα συμπτώματα. Και οι ενδείξεις του είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει ν' αναφέρεις στην επικοινωνία με το γιατρό σου. Παράγγειλε ένα και πάρ'το τώρα, αμέσως.

Δεν αντιλεγω. Λεω ομως την εμπειρια μου οτι εδινε παρομοιες μετρησεις με το κανονικο οξυμετρο που εννοειται μου εκανε εντυπωση.

Οξυμετρο εχουν και καποια παλιοτερα μοντελα τηλεφωνων Samsung.

Πχ το Note 4 που εχω ακομα εχει οξυμετρο και μαλιστα οσες φορες το μετρησα ηταν αρκετα ακριβές συγκρινόμενο με την ενδεδειγμενη συσκευη οξυμετρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=wQSxbBj3wHg
Είπαμε οικονομικό, Ναθαναήλ, αλλά ειδικά στις σημερινές συνθήκες δεν θα στηριζόμουν σε κάτι τέτοιο.
Καλό είναι, όπως σε κάθε σπίτι υπάρχει θερμόμετρο, έτσι να υπάρχει και οξύμετρο.
Οικονομικό μεν, αλλά κανονικό.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Να ξέρετε πως ειδικά τα πιο φτηνά οξύμετρα είναι πολύ ευαίσθητα σε κακής ποιότητας ή πεσμένες μπαταρίες. Και εγώ καπνιστής, αλλά σπάνια πέφτω στο 98, συνήθως είμαι 99. Μπάμπη το 93 είναι πολύ χαμηλό, άλλαξε μπαταρίες όπως είπα.

Δεν είναι οι μπαταρίες Νικόλα, μακάρι να ήταν. Σ´όλους τους άλλους στο σπίτι δείχνει 97 και πάνω.

Εγώ που πετάω κάτι random 93αρια αραιά και που να το ψάξω λέτε ή να τα θεωρήσω measurement errors?

54d4c19299fa3b96a64cacb3be574e64.jpg

Την ώρα που η πανδημία κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, εδώ στην Κρήτη εκτυλίσσεται ένα θρίλερ που κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφερθεί σε μυθιστόρημα. Θυμάστε την δημοσιογράφο που είχαν ανατινάξει μαζί με το αμάξι της στη Μάλτα το 2017; Αυτή που είχε πληροφορίες και ντοκουμέντα από τα Panama papers εναντίων διάφορων για ξέπλυμα χρήματος; Η βασική πληροφοριοδότις της, η Ρωσίδα Εφίμοβα μαζί με τον Έλληνα άνδρα της, ζήτησαν και πήραν από τη χώρα μας πολιτικό άσυλο, κατόπιν εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη. Σήμερα λοιπόν συνέλαβαν τον άντρα της στο Ηράκλειο Κύπριοι αστυνομικοί για πλημμεληματικού είδους αδίκημα. Μέχρι αυτή την ώρα κρατείται στην Εισαγγελία, οι Κύπριοι αξιώνουν την έκδοσή του, η Ελληνική πλευρά αρνείται. Είπατε τίποτα;

https://www.cretalive.gr/kriti/ekta...ton-sto-irakleio-o-syzygos-tis-marias-efimoba

Κυπριακο ενταλμα, οχι κυπριοι αστυνομικοι.
Καλα, οι Κυπριοι τι λογο εχουν σε αυτο; Τινος τσουτσεκια εγιναν;

Status
Not open for further replies.