Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν λέω σε κανέναν να μη κάνει εμβόλιο. Λέω ότι ΕΓΩ δεν εμπιστεύομαι το mRNA εμβόλιο και τους γενετιστές γενικότερα. Και δε θα δεχτώ υποχρεωτικό εμβολιασμό πχ του παιδιού μου για να πάει σχολείο. Θα απαιτήσω να συνεχίσει να παρέχεται η online εκπαίδευση. Δε θα κάνω τα παιδιά μου πειραματόζωα, δε μπορώ να το πω πιο απλά!

Δεν είναι πολύπλοκο αυτό που λες, είναι απλά παράλογο και εγωιστικό. Επίσης είναι ανεύθυνο γιατί αποδέχεσαι για τα παιδιά σου τον κίνδυνο να κολλήσουν μια απίστευτα μεταδοτική και δυνητικά θανατηφόρο ασθένεια ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!.

Χρηστο, η μη ικανοποιητικη μειωση των κρουσματων μπορει και να σημαινει, ωστοσο, οτι η διεισδυση του ιου ηταν τετοια, που δεν μπορουσε να ανασχεθει επαρκως με τα ληφθεντα μετρα. Γιατι ο κοσμος εξακολουθει να εργάζεται αρα και να κυκλοφορει. Εμεις πχ λειτουργουμε. Οι συμβολαιογραφοι επισης. Γινονται συμβολαια αυτη την εποχη. Απλα εχει μεγαλη αναμονη η μεταγραφη τους. Αυτα απο τον χωρο μου. Την ανοιξη δεν τα ειχαμε αυτα. Βλεπουμε τον κοσμο στο δρομο, να βολταρουν αρκετοι στην παραλια και καποιοι να φορουν πλημμελως τη μασκα, αλλα αμφιβάλλω κατα ποσο αυτο συμβαλλει ουσιωδως στη διαδοση.

Σήμερα στην ανακοίνωση βγήκε η εξής είδηση

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοϊού SARS-CoV-2, τα σαράντα ΕΥΡΩ (40,00 )

β) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα (10,00) ευρώ.

Ερώτηση. Ποσο αξιόπιστα είναι τα rapid test και γιατί να προτιμήσει κανείς να κάνει το πιο ακριβό και πιο αργό στο αποτέλεσμα;
Η εταιρεία μου είχε πληρώσει κάπου 90 το άτομο για το α που κάναμε 3-4 φορές. Τα rapid δεν τα πολύ εμπιστευόταν

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

υπάρχουν αξιόπιστα rapid test αλλά δύσκολα θα τα βρεις στη χώρα μας

90 ευρώ είναι κανονική τιμή για PCR

με ανώτατη τιμή 40 ευρώ ...αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το testing

...no test ...no covid :BDGBGDB55:

Τα κεφαλαία γράμματα του ποστ του Κώστα είναι όλο το ζουμί. Δεν μιλάμε π. χ. για εμβόλιο κατά του Parkinson, αν υπάρξει τέτοιο, δηλαδή για μία μη μεταδοτική πάθηση αλλά για μία πάθηση λίαν μεταδοτική που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 1,5 εκατομμύριο θανάτους.

Και οσο θυμαμαι τα σκιτσακια και γραφηματα στις αρχες του ετους, που συνεκριναν τις πανδημιες και ειχαν τον covid19 ως μια κουκιδα. Με κεκρυμμενο μηνυμα, προφανως, το "εχουμε περασει πολυ χειροτερα".
Καραγκιοζηδες.

Με ολα τα μετρα, με ολα τα μεσα, με ολη τη διεθνη συνεργασια, και παλι μετραμε 1.5 εκ. θυματα σε 10 μηνες. Απο μια "γριπουλα"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν είναι πολύπλοκο αυτό που λες, είναι απλά παράλογο και εγωιστικό. Επίσης είναι ανεύθυνο γιατί αποδέχεσαι για τα παιδιά σου τον κίνδυνο να κολλήσουν μια απίστευτα μεταδοτική και δυνητικά θανατηφόρο ασθένεια ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ!.

Τι είναι αυτά που λες, δεν είπα ότι θα τα στέλνω σχολείο. Θα τα κρατήσω σπίτι και απαιτώ να συνεχίσει η online εκπαίδευση. Υποχρεωτικό εμβολιασμό και μάλιστα με εμβόλιο mRNA δε πρόκειται να δεχτώ για τα παιδιά μου. Κι αν είχαν κλείσει νωρίτερα τα σχολεία δε θα είχα νοσήσει ούτε εγώ ούτε πολλοί άλλοι.

Εφ' όσον έρθει άλλο εμβόλιο και όχι αυτά τα 2 συγκεκριμένα, θα φροντίσω να εμβολιαστούν και τα παιδιά. Αλλά μόνο αν έχουν περάσει όλες τις διαδικασίες ελέγχου. Εμβόλια με fast track αδειοδότηση επίσης δε θα κάνω.

Λοιπον,
εγω ξεκαθαριζω οτι θα το κανω !
Δεν ειναι επειδη μου το επιβαλλουν, ειναι γιατι πιστευω στην επιστημη (και ας μην ειμαι γεννετιστης).
Ισως αν δεν πιστευα να μην το κανα. Ομως, τι να κανω τωρα ... ΠΙΣΤΕΥΩ στην επιστημη.

Ομως ...

ο παθολογος-γαστρεντερολογος της μανας μου της συνεστησε να μην το κανει !
Η μανα μου εχει βαρβατη προιστορια με σηκωτι και τρανζαμινασες. Και δεν ειναι
καποιος αλμπανης γιατρος (ακαδημαικος γιατρος γαρ). Επειδη με εχει κοψει
κρυος ιδρωτας ..... ρωταω τους γιατρους του φορουμ .....

ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ? :nounder:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Υποχρεωτικό εμβολιασμό και μάλιστα με εμβόλιο mRNA δε πρόκειται να δεχτώ για τα παιδιά μου..

Εφ' όσον έρθει άλλο εμβόλιο και όχι αυτά τα 2 συγκεκριμένα, θα φροντίσω να εμβολιαστούν και τα παιδιά. Αλλά μόνο αν έχουν περάσει όλες τις διαδικασίες ελέγχου. Εμβόλια με fast track αδειοδότηση επίσης δε θα κάνω.

Τωρα καταλαβανεις οτι φασκεις και αντιφασκεις ετσι ?

1) εχεις καποια στοιχεια οτι αυτα τα δυο εμβολια ειναι βλαβερα και τα αλλα δεν θα ειναι ?

2) Ποιος θα αξιολογησει αν τα εμβολια εχουν περασει τις διαδικασιες ελεγχου ? Εσυ ? ή μια επιστημονικη κοινοτητα ? Δεν νομιζω να πιστευεις οτι αν καποιος λεει ψεματα για τα αποτελεσματα του δεν θα τον κρεμασουν στα μανταλακια οι υπολοιποι ?

Ειδες τι εγινε χτες με το εμβολιο της Οξφορδης ?

Πρώτα από όλα πρέπει να καμφθεί αυτό το λεγόμενο κίνημα αντιεμβολιαστών. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τα εμβόλια στα παιδάκια και να δίδεται δωρεάν την μηνιγγίτιδας (και όχι να κάνει διαφημίσεις ο Ρουβάς).
Του κορωνοϊού πρέπει επίσης να γίνει αλλά δεν βλέπω πλήρη εμβολιασμό πριν τον Ιούνιο.

Παιδιά η κατάσταση θα ρυθμιστεί από μόνη της αργότερα με τα εμβόλια.. Ιδιωτικές εταιρείες δεν θα σε αφήνουν να ταξιδέψεις χωρίς πιστοποιητικό εμβολίου COVID. Το ίδιο ιδιωτικά καταλύματα δεν θα σε δέχονται.. Να μην αναφέρω εκπαίδευση κτλ.. Το έπακρο, δεν θα προσλαμβάνεται κάποιος χωρίς το πιστοποιητικό η εταιρείες θα κόβουν συνεργασίες. Αν γίνουν όλα αυτά χωρίς καν να επέμβει κάποια κυβέρνηση με νόμο κτλ το ποσοστό που θα κάνει το εμβόλιο θα αγγίξει το απόλυτο

ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ? :nounder:

άκουσε τον γιατρό της μάνας σου...

https://science.sciencemag.org/cont...QPSjwBJL-zMVzAf5zlCmJ5mHBdUUXGSM6TXxxAtR_ZI_I

πάντως το ότι κάποιοι είναι έτοιμοι/σίγουροι να το κάνουν στα παιδιά τους με ξεπερνάει ως άνθρωπο και πατέρα... εγώ θα το σκεφτώ πολύ, χρειάζονται και άλλα δεδομένα

Χαιρομαι που με συμβουλευεις το ιδιο !

Δεν μπορεις να φανταστεις το ΑΓΧΟΣ
να πρεπει να παρω αποφασεις, να κανω επιλογες (για μια μανα) για κατι
που αλλοι εχουν δωσει την ζωη τους ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ και ΕΝΤΡΥΦΩΝΤΑΣ
σε βαθος που ..... απλα ειναι απλησιαστο για μενα (ουτε καν με κυαλι).

Παιδιά η κατάσταση θα ρυθμιστεί από μόνη της αργότερα με τα εμβόλια.. Ιδιωτικές εταιρείες δεν θα σε αφήνουν να ταξιδέψεις χωρίς πιστοποιητικό εμβολίου COVID. Το ίδιο ιδιωτικά καταλύματα δεν θα σε δέχονται.. Να μην αναφέρω εκπαίδευση κτλ.. Το έπακρο, δεν θα προσλαμβάνεται κάποιος χωρίς το πιστοποιητικό η εταιρείες θα κόβουν συνεργασίες. Αν γίνουν όλα αυτά χωρίς καν να επέμβει κάποια κυβέρνηση με νόμο κτλ το ποσοστό που θα κάνει το εμβόλιο θα αγγίξει το απόλυτο
Κι εγώ έτσι πίστευα μέχρι πολύ πρόσφατα, μέχρι που έμαθα ότι δέχονται στα σχολεία της χώρας παιδιά που δεν έχουν κάνει ούτε καν τα απαραίτητα κι υποχρεωτικά εμβόλια. Μετά μου φάνηκε απολύτως φυσιολογικό που το υγειονομικό προσωπικό που δουλεύει στα νοσοκομεία της χώρας εμβολιάζεται ελάχιστα σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην ΕΕ.

Το ξέρεις ότι δέχονται στα σχολεία της χώρας παιδιά που δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα κι υποχρεωτικά εμβόλια ?

Κι οτι υπάρχουν γιατροί που βεβαιώνουν, ψευδώς, οτι τα παιδιά σου εμβολιάστηκαν;

Το συζητάγαμε χθες με τη γυναίκα μου. Εννοείται πως θα το κάνουμε, για τον πολύ απλό λόγο ότι είμαστε κι οι δυο επιστήμονες (στο επάγγελμα), και ως τέτοιοι εμπιστευόμαστε πλήρως την επιστήμη. Τα fast track τα ακούω βερεσέ, έχουν πεθάνει κοντά 300 χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ, αν θέλανε fast track θα κάνανε εμβολιασμούς από τον Ιούνιο όπως οι Κινέζοι.

Το ότι θα υπάρχουν παρενέργειες είναι μάλλον βέβαιο, όπως υπάρχουν σε όλα τα φάρμακα. Γι'αυτό εξάλλου και παίρνουμε κάθε φάρμακο όχι για χαβαλέ, αλλά για να αντιμετωπίσουμε κάτι που είναι σοβαρότερο από τις πιθανές παρενέργειες.

Οπότε ναι, προτιμώ να γίνει το χέρι μου σαν πορτοκάλι και να ανεβάσω ένα 39άρι για μερικές ώρες, παρά να περάσω ένα μήνα διασωληνωμένος και μετά να πεθάνω. Κι ακόμα κι αν αυτές τις παρενέργειες τις περάσω για να μη στείλω κάποιον άλλο που θα βρεθεί στο διάβα μου στην εντατική, πάλι θα αξίζει τον κόπο.

Αν τώρα τα εμβόλια έχουν τόσο τρομακτικές παρενέργειες που o Covid θα φαίνεται αστείος μπροστά τους, να'στε σίγουροι ότι θα το μάθουμε πολύ σύντομα, δε νομίζω να έχει υπάρξει μαζικότερος παγκόσμιος εμβολιασμός απ'αυτόν που θα δούμε σε 2-3 μήνες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

.... δε νομίζω να έχει υπάρξει μαζικότερος παγκόσμιος εμβολιασμός απ'αυτόν που θα δούμε σε 2-3 μήνες.

ΤRUE !

Οποτε θα εχουμε ενα πολυ καλο feedback απο παρενεργειες (πιο καλο, ΔΕΝ γινεται).

Status
Not open for further replies.