Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Στέλιο γιατί, αφού υπάρχουν μοντέλα εξομάλυνσης που σε μακροχρόνια αποτύπωση "σβήνουν" τον θόρυβο. Και απλά κιόλας, εσύ το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα. Εγώ νομίζω πως και τα ημερήσια στοιχεία έχουν την αξία τους.

Tο ποστ περι αυτοκτωνιας των νεαρων Ιαπωνων παραπανω με συσχετισμο με τον κορωναϊο, δεν εχει καμμια σχεση.

Οι αυτοκτωνιες στην Ιαπωνια και στους νεους ειναι κατι που εχει γινει πια...και θα ξενιστειτε που το λεω- "θεσμος".

Ειναι τελικα ενα τεραστειο απωθημενο στο συλλογικο υποσυνειδητο ενος λαου που ηταν καθαρα πολεμικος και κατεντησε να ασχολειται με αρκουδακια και ποκεμον κλεισμενος μεσα στις φουσκες των διαμερισματων του.

Υπαρχουν περιοχες ραντεβου αυτοκτωνιων, μαλιστα που λενε οτι περιφερονται και φαντασματα που σε προκαλουν να πεσεις και συ, και πανε να τα δουνε για να πεσουν η οχι.
Ειναι το αποτελεσμα μιας συντριπτικης ηττας του ΒΠΠ και μετα απο NUKE κqι ο υποχρεωτικος ευνουχισμος τους επι δεκαετιες.
Οποτε το ριξαν σε γκοτζιλες; διαστημοπλοια; κουκλιτσες και...αυτοκτωνιες.

Αντιθετα τα μετρα τα περιοριστικα αυτοι μια χαρα τα σηκωνουν; σχετικα με ενα Ναπολιτανο για παραδειγμα, και ειναι το τελευταιο πραγμα με το οποιο θα "μασησουν" η θα πεσουν σε καταθλιψη. Αντιθετα να κλεινονται στη φουσκα του σπιτιου τους, τους καθησυχαζει τους περισσοτερους.

Αναλογα φαινομενα με αυτοκτωνιες βλεπουμε και σε λλες απο αυτες τις κοινωνιες που εγω ονομαζω ευνουχιστικες ( Σουηδια Νορβηγια Δανια ) που απο Βικινγκς κατεντησαν υπακουα παιδακια που ακολουθουν Γκρετες.

Απο την αλλη σε χωρες σαν τις δικες μας.... Το κλεισιμο λογω του περιορισμου η της λιγο πολυ καραντινας εχει οντως προκαλεσει παρα πολλα φαινομενα πρωτα καταθλιψης (στην Γαλλια αυξηθηκε κατα 25%+ μεσω υπολογισμου καταναλωσεων ψυχωφαρμακων) και επειτα ενδοοικογενιακης βιας.
Που πλεον υπαρχουν επισημες καμπανιες και βουλευτες που μιλανε επ αυτου. Τεραστειο προβλημα που προυπηρχε αλλα αυξηθηκε κατα 50% λογω του οτι ξαφνικα βρεθηκαν στον ιδιο χωρο οικογενιες που δεν ειχαν συνηθισει να βρισκονται επι πολλω...

Τα του κλεισιματος υπαρχουν παρα πολλα εκτος των οικονομικων. που δεν γνωριζει ο πολυς κοσμος γιατι δεν βγαινουν πολυ και προς τα εξω. Οπως η ελατωση των διαρρηξεων πχ αλλα η αυξηση των επιθεσεων κατα ατομων. Και αλλα. Αλλα θα τα μαθει συντομα.

Δεν αφορά μόνο αυτοκτονία. Δεν καταλήγουν όλα τα ψυχολογικά σε αυτοκτονίες.
Οσον αφορά το συνδυασμό lockdown και ψυχολογικών προβλημάτων, δεν είναι μόνο το lockdown που τα προκαλεί. Οι επιδράσεις μίας πανδημίας είναι πολύπλευρες. Για παράδειγμα έχει μεγάλη σημασία ακόμη και όλος αυτός ο βομβαρδισμός ειδήσεων και αβεβαίωτας που υπάρχει.
Τέλος για όσους έχουν αμφιβολία ο ίδιος ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν πάση θυσία ανοιχτά είναι ανάσα ζωής για τα παιδιά (εννοούσε δημοτικά/νήπια).
Έχω φίλο ψυχίατρο. Μου έχει πει ότι με πιθανότητες πάνω από 50% ο ένας στους 2 άνω των 60 έχει κατάθλιψη και ο 1 στους 4 ηλικιωμένους παίρνει αντικαταθλιπτικά.
Οι πρώτες συμβουλές των ψυχιάτρων σε όσους έχουν κατάθλιψη είναι να παίρνουν τα φάρμακα τους και να βγαίνουν έξω. Ο ήλιος κάνει καλό στη διάθεση και η συναναστροφή με κόσμο βοηθάει να "ξεχνιούνται", να νιώθουν λιγότερο μόνοι.
Οι άνθρωποι αυτοί ζοριζονται πάρα πολύ με τη καραντίνα. Πολύ περισσότερο από ότι νομίζουμε όσοι είμαστε εκτός.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Στέλιο γιατί, αφού υπάρχουν μοντέλα εξομάλυνσης που σε μακροχρόνια αποτύπωση "σβήνουν" τον θόρυβο. Και απλά κιόλας, εσύ το ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα. Εγώ νομίζω πως και τα ημερήσια στοιχεία έχουν την αξία τους.
Ισχύει αλλά, το πρόβλημα είναι ότι αλλάζουν συνεχώς τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών. Οι Σουηδοί το κάνουν καθημερινά αυτό.
Για λόγους ενημέρωσης του κοινού νομίζω ότι τα εβδομαδιαία στοιχεία είναι πιο κατανοητά. Ο κινούμενος μέσος όρος Χ ημερών δεν είναι κάτι προφανές για όσους δεν έχουν κάνει εισαγωγικά μαθήματα στατιστικής.
Και δυστυχώς, με πολύ μεγάλη μου θλίψη, καταλαβαίνω ότι ειδικά νεώτεροι άνθρωποι στα 20 ανεξαρτήτως σπουδών έχουν βασικό πρόβλημα στην κατανόηση αριθμητικής 6ης δημοτικού. Το σταματάω, όμως γιατί θα αρχίσω τη γκρίνια.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν είναι γκρίνια, είναι λυπηρή πραγματικότητα. Κάτι ξέρω και εγώ επ ´αυτού όταν πχ παραδίδω μηχανική στερεού και το 60% ζορίζεται σε... κλάσματα και δυνάμεις.
Κλάσματα? Αυτά είναι δύσκολα.
Δεν καταλαβαίνουν καν την έννοια της αναλογίας ή του αντιστρόφου αναλόγου.
Η φράση "αναγωγή στη μονάδα" είναι σαν να διαβάζουν φιλοσοφικό δοκίμιο.
- Πολυ ψαγμένη φράση. Τι είπες τώρα!

Eιναι τοσο φρονιμο και συνετο (και πρακτικο) να συγκρινονται ολοκληροι λαοι και κουλτουρες ... στα αυτοκτονικα τους στατιστικα ?
Δηλαδη αν παρω ενα γιαπωνεζακι που μεγαλωσε με manga και Alita και Yamato 2520 .... η ενα οικολογικο σουηδεζακι (λεγε με Γκρετα)
και το πεταξω στο χαος που σπαρασσει την υποσαχαρια Αφρικη .... θα βρει χρονο και κουραγιο για καταθλιψη και εσωστρεφεια και
αυτοκτονικες σκεψεις ?

Αυτο προσπαθησα να πω και στον Dracarys (αλλα μαλλον απετυχα) ... οι καταθλιψεις/εσωστρεφειες/αυτοκτονιες ειναι προιον
τοσο ΠΟΛΛΩΝ και αναριθμητων και πεπλεγμενων παραμετρων (κοινωνικων, θρησκευτικων, εργασιακων, περιβαλλοντικων)
που δεν εχει νοημα να συγκρινεις Ελλαδα με .... Ιαπωνια. Πρεπει να συγκρινουμε σχετικως ομοια πραγματα. Ας πουμε
με νοτια Ιταλια - Σικελια - Κορσικη - Ισπανια - Πορτογαλια (ουτε καν Τουρκια γιατι εκει πεφτει ο διωγμος της αρκουδας,
που χρονος για καταθλιψεις και εσωστρεφειες ? Ολοι στραμμενοι προς τον Σουλτανο .... μην βρεθουν σε κανα μπουντρουμ !)

Η πανδημια χειροτερεψε μια κατασταση στην Ευρωπη (οικογενειακη συνυπαρξη) που ΗΔΗ ηταν βεβαρυμενη.
Στην Ιαπωνια, η πανδημια ΤΙ ακριβως χειροτερεψε ? Την ενδοοικογενειακη βια ? Την οικογενειακη εγγυτητα.
Μα η εγγυτητα εκει, ειναι τοσο ασφυκτικη (ιδεοληπτικα) που σκοτωνει απο μονη της, χωρις συνδρομη Covid-19.
Oποτε ?

:ears:

Σχετικά με τα τεστ τον αριθμό τους και κατόπιν αυτού την ακρίβεια ποσοστών....

Έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό έχετε υιοθετήσει μια μέθοδο που ξεκίνησε εδώ στην Μασσαλία τον Ιούλιο και μεθοδεύτηκε επαρκώς με το πέρασμα του χρόνου και του κύματος.

Είναι η μέθοδος του τεστ των λυμάτων. Όπου κανονικά, με περιοδικές η καθημερινές εποπτείες αντικατοπτρίζουν το ταϊμινγκ πιο πιστά.

Στην Μασσαλία το έργο αυτό ανέλαβε το σώμα των πυροβεστών* σε συνεργασία με το IUH Mediteranέe του καθηγητή Raoult.
Kαι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά γιατί ξέρουμε από που έρχεται τη κάθε στρώση ιών (και όχι μόνο covid19 πλέον) και πως διασπείρεται.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

* To σώμα των πυροσβεστών της Μασσαλίας είναι πολεμικό σώμα που ανήκει στο Ναυτικό. Όπως το αντίστοιχο των πυροσβεστών του Παρισιού στον στρατό ξηράς.
Με άρτια κατάρτιση αντιμετώπιση κρίσεων (επιπέδου πολέμου) και επιστημονική και τεχνική χορηγία (χημική βιολογική ιατρική μηχανολογική).
Είναι σώματα ελίτ αυτά τα δυο και από την αρχή συμμετέχουν στην στρατηγική κατά του ιού.

Last edited by a moderator:
Σχετικα με τα τεστ τον αριθμ τους και κατοπιν αυτου την αακριβεια ποσοστων....

Εχω παρατηρησει οτι τον τελευταιο καιρο εχετε υιοθετησει μια μεθοδο που ξεκινησε εδω στην Μασσαλια τον Ιουλιο και μεθοδευηκε επαρκως με το περασμα του χρνου και του κυματος.

Ειναι η μεθοδος του τεστ των λυματων. Οπου κανονικα, με περιοδικες η καθημερινες εποπτιες αντικατοπτριζουν το ταϊμινγκ πιο πιστα.

Στην Μασσαλια το εργο αυτο ανελαβε το σωμα των πυροβεστων* σε συνεργασια με το IUH Mediteranέe του καθηγητη Raoult.
Kαι τα αποτελεσματα ειναι εκπληκτικα γιατι ξερουμε απο που ερχεται τη καθε στρωση ιων (και οχι μονο covid19 πλεον) και πως διασπειρεται.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

* To σωμα των πυροσβεστων της Μασσαλιας ειναι πολεμικο σωμα που ανοικει στο Ναυτικο. Οπως το αντιστοιχο των πυροσβεστων του Παρισιου στον στρατο ξηρας.
Με αρτια καταρτιση αντιμετωπιση κρισεων (επιπεδου πολεμου) και επιστημονικη και τεχνικη χορηγια (χημικη βιολογικη ιατρικη μηχανολογικη).
Ειναι σωματα ελιτ αυτα τα δυο και απο την αρχη συμμετεχουν στην στρατηγικη κατα του ιου.

Εδώ τα μετρούσαν τουλάχιστον από τον Μάιο
https://www.auth.gr/news/press/28123

Σας παρακαλώ, μη γράφετε πολιτικά σχόλια ή σχόλια που θα οδηγήσουν σε πολιτική συζήτηση.

Δεν ηξερα οτι ειναι ΝΕΟανακαλυφθεισα μεθοδος απο το ΑΠΘ.
Μπραβο ! :SFGSFGSF:

Παντως, το να βγαινει η δημαρχια/νομαρχια και το επιχειρηματικο συνολο Θεσσαλονικης
και να ζητανε να ΜΗΝ ανοιξει η αγορα μεχρι τον Ιανουαριο, και απο την αλλη ΔΙΑΡΚΩΣ
να ρωτανε οι δημοσιογραφοι ποτε θα ανοιξει η αγορα (ολο τον Νοεμβριο, καθε μερα) ...
με ξεπερνα ως συλλογιστικη !

ΑΥΤΟΙ θα χασουν λεφτα ? :furious3:.... η οι μαγαζατορες σε εναν ολοκληρο νομο ? :angry:

Τι οιστρος ειναι αυτος ? Τι λαχταρα και πρεμουρα να γυρισουμε στην "κανονικοτητα" ?
Ποια κανονικοτητα ? Ο κοσμος εχει σφιξει τα χειλια του εδω πανω.

Δηλαδή τα ΣΚ δεν πάει ο κόσμος να κάνει τεστ και τις καθημερινές με τις δουλειές πετάγονται να κάνουν και ένα...Σαν κάτι δεν πάει καλά
Στις άλλες χώρες γίνεται κάτι αντίστοιχο η είναι ελληνικό γνώρισμα;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Σχεδόν όλα τα ιδιωτικά εργαστήρια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία που κάνουν τεστ δεν δουλεύουν τις Κυριακές. Συνεπώς αρκετοί ασυμπτωματικοί π.χ. υπάλληλοι εταιριών που κάνουν τεστ υποχρεωτικά από τις εταιρίες τους δεν θα πάνε σε Δημόσια δομή την Κυριακή να "φάνε" αναμονή για διενέργεια τεστ. Αν κάποιος έχει εμπύρετο ή άλλη συμπτωματολογία θα πάει και Κυριακή σε Δημόσιο φορέα για τεστ.

Θηρια !

Μονο UAV μενει να φτιαξετε.
Και δε κανω πλακα :music-smiley-005:

Ένα stealth drone για τον κύριο στο 7:

https://doureios.com/ypografi-symvasis-apo-tin-evropaiki-epitropi-gia-to-lotus-tis-intracom-defense/
Delaer-2-780x470.jpg

"Το πρόγραμμα LOTUS θα υλοποιηθεί από Κοινοπραξία με επικεφαλής την IDE και εταίρους από την Ελλάδα (ΙDE, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ALTUS, CFT, Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας), την Κύπρο (SignalGenerix, Cyric, Geoimaging), την Ισπανία (Embention) και την Ολλανδία (RHEA Group)."

Status
Not open for further replies.