Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το (πρώην) γραφείο μου συνορεύει με το γραφείο του χασοδίκη δίπλα μου,με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα τον ακούω να φτερνίζεται διαρκώς.

Λέτε??

Πολλοι νομικοι λειτουργοι κολλησαν Δημητρη λογω δικαστηριων.

Ταδε εφη ο δικηγορος μου που κολλησε αυτος και ολη του η οικογενεια....

Αφου πατησε ποδι ο Βερβεσος και δεν εκλεισε η δικαιοσυνη... Υποτιθεται μονο οι εγγραφες διαδικασιες... Μπουρδες! Φτανει που τρεχουν οι προθεσμιες και ειναι, οπως ειναι, ανοικτα δικαστηρια και υποθηκοφυλακεία. Και με καλουτσικο συνωστισμο ενιοτε.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το Εμβόλιο!
Ο γνωστός μύθος λέει ότι τις πατάτες τις έφερε στην Ελλάδα στα 1828 για πρώτη φορά ο Ιωάννης Καποδίστριας. Μέχρι τότε στον ελληνικό χώρο ήταν άγνωστες. Ο Κυβερνήτης λοιπόν για να φέρει την καλλιέργεια της πατάτας στο μικρό νέο ελληνικό κράτος, παράγγειλε κι' έφεραν με καράβι ένα φορτίο.

Το καράβι άραξε στο λιμάνι της Αίγινας, της πρώτης πρωτεύουσας. Και οι πατάτες επροκειτο να μοιραστούν δωρεάν στους γεωργούς της περιοχής. Οι ντόπιοι όμως ήταν όλο δυσπιστία και εχθρότητα. Τι ήταν τούτο το καινούργιο πράγμα; Γιατί τους το φέρνανε; Και γιατί το μοίραζαν τζάμπα;
-"Ύποπτα πράγματα!"

Ο Κυβερνήτης τότε σκέφτηκε ένα κόλπο:
Διέταξε να φρουρούνται αυστηρά οι πατάτες. Αλλά μυστικά έδωσε έντολή στους φρουρούς να κάνουν πως δεν βλέπουν, να κάνουν τα στραβά μάτια. Οι άνθρωποι της περιοχής τότε άρχισαν να σκέφτονται αλλιώς:
-"Για να φρουρείται αυστηρά το φορτίο, δεν μπορεί, σιγουρα θα έχει αξία!"
Και ξεκίνησαν τη νύχτα, κρυφά υποτίθεται, σε στιγμές που τάχα δεν τους έβλεπαν οι φρουροί να κλέβουν τις πατάτες. Σιγά-σιγά πήραν όλο το φορτίο. Κι' έτσι ήλθε και στην Ελλάδα η καλλιέργεια της πατάτας!

Η ιστορία αυτή κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές. Ιδιαίτερα μου άρεσε εκείνη των αρχών του 1900, σε πολύ ζωντανή και περιγραφική καθαρεύουσα.

Όμορφη ιστορία, αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν έχει πραγματική ιστορική βάση! Επιπλέον, παραλλαγές της είναι διαδεδομένες και σε άλλους λαούς και χώρες, όχι μόνο στη δικιά μας.
Έιναι λοιπόν μύθος.
Και όπως όλοι οι μύθοι, έχει την κρυμμενη αλήθεια του, γι' αυτό μας γοητεύει.
Δεν εκτιμούμε τα πράγματα όταν τα έχουμε ελεύθερα, αλλά μόνο όταν υπάρχουν εμπόδια, όταν δυσκολευόμαστε να τα αποκτήσουμε!

Ωραίος μύθος, αλλά τι σχέση μπορεί να έχει με το εμβόλιο που συζητάμε και όλοι περιμένουμε;

Όπως μαθαίνουμε, τον επόμενο μήνα θα φτάσουν στη χώρα μας μόνο 300.000 δόσεις. Που δεν φτάνουν για να εμβολιαστούν πάνω από 150.000 άνθρωποι. Αφού η δόση πρέπει να χορηγηθεί δύο φορές με χρονική απόσταση ενός μηνός η μία από την άλλη. Για να καλυφθούν αρχικά με προτεραιότητα πρώτα οι υγειονομικοί και κατόπιν οι ευπαθείς ομάδες, μάλλον δεν επαρκεί.
Και σαν να μην ήταν αρκετό καταφθάνουν νεώτερες πληροφορίες, -εύχομαι να μην επαληθευτούν- ότι για όλο το 2021 το εμβόλιο θα είναι πανευρωπαϊκά είδος εν ανεπαρκεία!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις γίνεται φανερό ότι κάθε συζήτηση, αν θα το κάνουμε το εμβόλιο περιττεύει.
Όλες οι αμφιβολίες, οι αντιρρήσεις, οι φόβοι, πάνε περίπατο.

Αντί να διαφωνούμε και να λογομαχούμε, αν θα κάνουμε ή όχι το εμβόλιο, θα αγωνιζόμαστε, θα παλεύουμε ποιός θα το πρωτοκάνει!

Όπως γίνεται με όλα τα δυσεύρετα πράγματα, εκείνα που αποκτάς δύσκολα.

Σαν τις πατάτες του Καποδίστρια!

Last edited by a moderator:
Οταν ακούω τέτοια , το μυαλό μου πάει απευθείας στην μαύρη αγορά.....διότι ως γνωστόν στην εποχή που ζούμε όλα έχουν μια τιμή. Ακόμα και η ίδια η ζωή. Ελπίζω να είναι πάρα πολύ καλά ελεγχόμενη η διαθέσιμότητά του και να μην ακούσουμε τίποτα περίεργα του στυλ: βρέθηκε εμβόλιο στο τάδε κέντρο αλλά στοιχιζει 500 ευρώ....

.........
Μετά από αυτές τις εξελίξεις γίνεται φανερό ότι κάθε συζήτηση, αν θα το κάνουμε το εμβόλιο περιττεύει.
Όλες οι αμφιβολίες, οι αντιρρήσεις, οι φόβοι, πάνε περίπατο.

Αντί να διαφωνούμε και να λογομαχούμε, αν θα κάνουμε ή όχι το εμβόλιο, θα αγωνιζόμαστε, θα παλεύουμε ποιός θα το πρωτοκάνει!

Όπως γίνεται με όλα τα δυσεύρετα πράγματα, εκείνα που αποκτάς δύσκολα.

Σαν τις πατάτες του Καποδίστρια!

Δεν νομιζω. Ολες οι δημοσκοπησεις που βλεπω γυρω μου δειχνουν το αντιθετο.
Εχω μια καποια αναμνηση απο το 2011 (η το 2008 τα μπερδευω ), τελευταια φορα που χτυπησε ενα αλλος κορωναϊος αυτος των πτηνων τοτε... και η Γαλλικη κυβερνηση παρηγγειλε δεν ξερω γω ποσα εμβολια και ξοδεψε ποσα δισ...Τελικα σχεδον ολα πηγαν στα σκουπιδια. Ειχαν στησει και τεντες για να κανουν εμβολια στις πλατειες οπως στα φιλμ. Σχεδον κανενας δεν πηγε.
Ενα απο τα μεγαλυτερα υγειονομικα και ικονομικα φιασκα, υπουργος υγειας τοτε ηταν η Ροζλυν Μπασλώ. Φαρμακοποιος τη παδεια.

Τελος παντων πιστευω οτι ο κοσμος ειναι καχυποπτος (παντα ηταν) οχι μονο λογω εμβολιου η του νεοτερισμου του καθαυτου.
Ο κοσμος (αυτο το ενας στους δυο "το ελεγχομενο" ) δεν εχει πια εμπιστοσυνη ουτε στους κυβερνητες του, ουτε στην ελιτ του, ουτε στους θεσμους του.
Και μετα την ληξη αυτης της κρισης (που σιγουρα δεν ειναι η τελευταια αλλα προοιμιο αλλων) ολα αυτα θα αρχισουν να ειναι φανερα.
Ηδη ειναι δηλαδη, βγαζουν ματι, αλλα θα γινουν πιο ριζοσπαστικα πραγματα ΙΜΟ.

Εχω μια καποια αναμνηση απο το 2011 (η το 2008 τα μπερδευω ), τελευταια φορα που χτυπησε ενα αλλος κορωναϊος αυτος των πτηνων τοτε... και η Γαλλικη κυβερνηση παρηγγειλε δεν ξερω γω ποσα εμβολια και ξοδεψε ποσα δισ...Τελικα σχεδον ολα πηγαν στα σκουπιδια. Ειχαν στεισει και τεντες για να κανουν εμβολια στις πλατειες οπως στα φιλμ. Σχεδον κανενας δεν πηγε.
Ενα απο τα μεγαλυτερα υγειονομικα και ικονομικα φιασκα, υπουργος υγειας τοτε ηταν η Ροζλυν Μπασλώ. Φαρμακοποιος τη παδεια.

Τελος παντων πιστευω οτι ο κοσμος ειναι καχυποπτος (παντα ηταν) οχι μονο λογω εμβολιου η του νεοτερισμου του καθαυτου.
Ο κοσμος (αυτο το ενας στους δυο "το ελεγχομενο" ) δεν εχει πια εμπιστοσυνη ουτε στους κυβερνητες του, ουτε στην ελιτ του, ουτε στους θεσμους του.
Και μετα την ληξη αυτης της κρισης (που σιγουρα δεν ειναι η τελευταια αλλα προοιμιο αλλων) ολα αυτα θα αρχισουν να ειναι φανερα.

ΟΚ, λοιπόν, ας μην πάνε. Καλύτερα για μας που εμπιστευόμαστε τα εμβόλια, θα έρθει πιο γρήγορα η σειρά μας.

Εχω μια καποια αναμνηση απο το 2011 (η το 2008 τα μπερδευω ), τελευταια φορα που χτυπησε ενα αλλος κορωναϊος αυτος των πτηνων τοτε... και η Γαλλικη κυβερνηση παρηγγειλε δεν ξερω γω ποσα εμβολια και ξοδεψε ποσα δισ...Τελικα σχεδον ολα πηγαν στα σκουπιδια. Ειχαν στησει και τεντες για να κανουν εμβολια στις πλατειες οπως στα φιλμ. Σχεδον κανενας δεν πηγε.

Θα μπορέσεις εύκολα να βρεις την παρακάτω ιστορία τότε αν είναι αληθινή και να την επαληθεύσεις.
Νομίζω πως η Γαλλία είχε πει να κάνει επιστροφές στη κατασκευάστρια εταιρία. Αλλά σύμφωνα με αυτά που θυμάμαι αυτοί τους είπαν οκ, θα τα πάρουμε πίσω αλλά την επόμενη φορά σε παρόμοια κατάσταση θα τα πάρετε τελευταίοι.
ΑΝ έγινε έτσι μου "αρέσει" πως μπορούν εταιρίες έτσι εύκολα να εκβιάζουν μεγάλα κράτη και αυτά να κάνουν τις πάπιες στο τέλος...

ΥΓ. σχετικό άρθρο με τις επιστροφές
https://www.swissinfo.ch/eng/europe-seeks-to-offload-flu-vaccines/8019230

Θα μπορέσεις εύκολα να βρεις την παρακάτω ιστορία τότε αν είναι αληθινή και να την επαληθεύσεις.
Νομίζω πως η Γαλλία είχε πει να κάνει επιστροφές στη κατασκευάστρια εταιρία. Αλλά σύμφωνα με αυτά που θυμάμαι αυτοί τους είπαν οκ, θα τα πάρουμε πίσω αλλά την επόμενη φορά σε παρόμοια κατάσταση θα τα πάρετε τελευταίοι.
ΑΝ έγινε έτσι μου "αρέσει" πως μπορούν εταιρίες έτσι εύκολα να εκβιάζουν μεγάλα κράτη και αυτά να κάνουν τις πάπιες στο τέλος...

Οχι δεν τα πηραν πισω. Και η υπουργος (φαρμακοποιος) εγινε στοχος ερευνων για συγκρουομενα συμφεοντα και τετοια. Τα οποια δεν προχωρησαν.
Βαζω και το ονομα να το τεσκαρετε. Roselyne Bachelot
Μετα απο μια καριερα στην τηλεοραση ξαναεγινε προσφατα υπουργος Κουλτουρας αυτην την φορα.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μόνο που τότε η κατάσταση στον αριθμό των νεκρών δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που συμβαίνει φέτος με το Covid-19.
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps
OFksXcu.png

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Οταν ακούω τέτοια , το μυαλό μου πάει απευθείας στην μαύρη αγορά.....διότι ως γνωστόν στην εποχή που ζούμε όλα έχουν μια τιμή. Ακόμα και η ίδια η ζωή. Ελπίζω να είναι πάρα πολύ καλά ελεγχόμενη η διαθέσιμότητά του και να μην ακούσουμε τίποτα περίεργα του στυλ: βρέθηκε εμβόλιο στο τάδε κέντρο αλλά στοιχιζει 500 ευρώ....

Στο μεταξυ διαβαζω οτι στο UK την εχουν δει κουβαρνταδες.....και πετανε το ενα τριτο των δοσεων.

Βρήκα μια φώτο και την αφιερώνω στον Μάνο να θυμηθεί:flipout: πως πήγαινε στην Ποτίδαια για μπάνιο παλιά πριν να γίνει η γέφυρα (που ολοκληρώθηκε κάπου το 1970) μια που είναι μαθουσάλας...
Από το αρχείο της θείας δεκαπενταύγουστος 1959 σε εκδρομή της Mobil που δούλευε ο παππούς.

Ακόμη δεν έχω καταλάβει που ήταν ακριβώς, αλλά ίσως ήταν στην μέση περίπου της διώρυγας ή προς την άλλη μεριά από εκεί που είναι σήμερα οι γέφυρες.
15-8-1959bs.jpg

Εγω το πετυχα ΠΟΛΥ αργοτερα (το 1976) ... αλλα με μαλλον με μικροτερες σχεδιες
(2 αυτοκινητων μονο, οχι 1 αυτοκινητο και 1 λεωφορειο). Και ηταν ισως λιγο πιο πλατυ
και οχι τοσο μακρυ ! Μια σχεδια κατεβαινε (βορρα προς νοτο) και μια ανεβαινε (νοτο προς βορρα).

Δεν μπορω να διακρινω αν βλεπουμε την εξοδο του ισθμου στον κολπο του Τορωναιου
η στον κολπο του Θερμαικου (η επωνυμια της σχεδιας δεν μπορει να βοηθησει).
Oμως, αν επρεπε να μαντεψω, νομιζω οτι βλεπουμε με κατευθυνση προς κολπο Θερμαικου
γιατι δεν υπαρχουν βουνα στο βαθος του οριζοντα (που θα βλεπαμε απο τον κολπο Τορωναιου).

Τοτε, το 1976 ... υπηρχαν κατι κουβουκλια του ΟΤΕ ... οπου μπορουσες να μπεις μεσα
και να κανεις κληση (ας πουμε Θεσσαλονικη) Υπηρχαν 3 η 4 τετοια, σε ολοκληρο το ποδι
(χερσονησο) !!!! Και ο ντοπιος κοσμακης συνεννοουνταν ποτε θα παει ο ενας και ποτε ο αλλος.

Τhanks Chris -bye-

Άντε ρε, εγώ για πλάκα το είπα και εσύ θυμάσαι σχεδίες! αχαχααχαχα τελικά αλήθεια είσαι μαθουσάλας αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι έκαναν εκεί οι σχεδίες το 76 αφού η γέφυρά είναι από το 70.
Και τελικά βρήκα από το κτηματολόγιο αεροφωτογραφία που φαίνεται που ήταν το "σάλι" όπως το αποκαλούσαν. Είναι εκεί προς τα αριστερά.

ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_2020-12-19_214650.jpg

Λες να ειχα παει νωριτερα ?

Πριν απο την Εκτη Δημοτικου, φιλε Χρηστο .... ολες οι χρονιες ... ηταν ΜΙΑ συνεχομενη μερα.
Δεν μπορω να ξεχωρισω ποια χρονια πηγα. Ομως νομιζω οτι δεν ηταν το 1970 .... νομιζω ....
Το Athos και το Pallini ηταν ακομα ... γιαπια !

Status
Not open for further replies.