Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Θες και τα λες ή τα γραφει μονο του το πληκτρολογιο αυτα ?
Αν εγώ σου απαντήσω έτσι τι θα συμβεί; Δεν είναι συζήτηση αυτή, εκτός κι αν επιτρέπεται να συμφωνούμε μόνο.

Μεχρι να δεις τι θα επιλεξεις ... μπορεις να συνομιλεις μαζι μου. :rolleyes:
Αλλωστε ... με τετοιο avatar ... εχεις ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ πανω μου. :proud:
Σε θωρω σαν παιδικο αστροναυτη ... oποτε, λιγο δυσκολο να μουτρωσω. :rolleyes:

(δεν ξερω για τους αλλους, αλλα .... αν δεν αλλαξεις avatar ...
θα σου προσθεσω βοηθητικες ροδιτσες, στο ποδηλατακι :bike:)

Λύστε μου μία απορία. Οι ιστοσελίδες που είχαν παλαιότερα το σηματάκι Μένουμε Σπίτι και τώρα Μένουμε ασφαλείς παίρνουν επιχορήγηση γι αυτό;
Καλήμερα και χρόνια καλά σε όλους!

Γενικά ναι. Υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις - πάντα μιλάμε για ιστότοπους χαμηλής επισκεψιμότητας - που το έχουν τοποθετήσει με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς να πληρώνονται.

Λύστε μου μία απορία. Οι ιστοσελίδες που είχαν παλαιότερα το σηματάκι Μένουμε Σπίτι και τώρα Μένουμε ασφαλείς παίρνουν επιχορήγηση γι αυτό;
Καλήμερα και χρόνια καλά σε όλους!
Χρόνια Πολλά. Η λίστα με τα ΜΜΕ και sites που πήραν επιδότηση έχει δημοσιευθεί

http://www.topontiki.gr/article/394...a-deite-ta-posa-poy-edose-i-kyvernisi-sta-mme

Με μια γρήγορη ανάγνωση εκεί δεν βρήκα τα μεγάλα ελληνικά sites/forum.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Οι γιατροι δηλαδη που καθε μερα χανουν κοσμο μεσα στα χερια τους και προτρεπουν τον κοσμο να εμβολιασθει θα εχουν οφελη ?
.....

Οπως και οι γιατροι που καθε μερα χανουν κοσμο στα χερια τους και δεν προτρεπουν... Αν καταλαβες απο τις προθεσεις εμβολιασμου που διατιθενται στον κοσμο ειναι καπου φιφτυ-φιφτυ.

Οσο για την ερωτηση εαν γιατροι εχουν οφελη, ναι πολλοι εχουν παρτεναρια με φαρμακευτικες. Συγκρουομενα συμφεροντα οπως ονομαζονται στην Γαλλια (Conflits d'interets) και η καασταση εχει παρει τετοιες διαστασεις μετα του κορωναιου που πλεον ανεξαρτητοι γιατροι που βγαινουν να κανουν μια ανακοινωση σε συνεντευξη ξεκινανε "ειμαι ο ταδε και δεν εχω κανενα συγκρουομενο συμφερον με καμμια φαρμακοβιομηχανια" (sic).

Ακομα περισσοτερο, υστερα απο μελετη "ερευνων αποκαλυφθηκε οτι τα αποτελεσματα ηταν αναλογα με το παρτεναρισμα των γιατρων με καποια φαρμακευτικη, σε τετοιο βαθμο που πλεον οπως λεει ο κατωθεν καθηγητης, ενα αποτελεσμα ειναι προβλεψιμο αναλογα με το αν και ποιον πααρτεναιρ εχουν οι γιατροι που κανουν την ερευνα. Προβλεπεις το αποτελεσμα πριν καν δωθει, δεν ειναι αναγκη να γινει".
Συγκεκριμενο παραδειγμα που δινει... Εδω ολα αυτα απο 09:20 :
"Εαν γινει μια ερευνα που χρηματοδοτειται απο την Gilead και γιατρους που εχουν συγγρουομενα συμφεροντα με την εταιρια αυτη ε τοτε θα βρειται οτι η Υδροξυχλωροκινη δεν κανει καλο σαν θεραπεια σε βαθμο 73%. Eαν δεν εχετε συγγρουομενο συμφερον με την Gilead θα βρειτε σε ποσοστο 83% οτι η Υδροξυχλωροκινη ειναι οφελιμη στην θεραπεια. Με το αν υπαρχει συγκρουση συμφεροντων η οχι σε μια ερευνα γνωριζουμε ηδη το αποτελεσμα της ερευνας.
Πλεον σε ολες τις μελετες βλεπουμε εαν υπαρχει η οχι τετοια συγκρουση συμφεροντων. Μερικες φορες ειναι καπως κρυφες, αλλα πλεον ξερουμε και τις βρισκουε γιατι υπαρχουν τραπεζες δεδωμενων επ αυτου που ξερουμε να τα βρουμε"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οποτε ωραια τα υψηλα ιδεωδη για το καλο της ανθρωποτητας, ολοι δουλευουν για το καλο μου (που ελεγε και το τραγουδι) κλπ αλλα να προσγειονομαστε στην πραγματικοτητα μερικες φορες.

Και εγω λεω οτι βρισκομαστε στο κατοφλι ενος σκανδαλου στην ιστορια της Ιατρικης που θα την μελετανε οι επομενες γεννιες.

Οπως και οι γιατροι που καθε μερα χανουν κοσμο στα χερια τους και δεν προτρεπουν... Αν καταλαβες απο τις προθεσεις εμβολιασμου που διατιθενται στον κοσμο ειναι καπου φιφτυ-φιφτυ.

Ολοι τους.

Η διαφορετικη αποψη ειναι δικαιωμα.Αυτο ειναι η επιστημη. Αμφισβητηση και ερευνα.

Ομως η ισοπεδωση με σχολια κανεντρεχη και αστηριχτα δεν ειναι κανενος δικαιωμα.

Ολοι τους.

Η διαφορετικη αποψη ειναι δικαιωμα.Αυτο ειναι η επιστημη. Αμφισβητηση και ερευνα.

Ομως η ισοπεδωση με σχολια κανεντρεχη και αστηριχτα δεν ειναι κανενος δικαιωμα.

Λιγες σελιδες πριν δεν εγραφαν, μεταξυ αυτων και ο Ιωαννου του οποιου η αδερφη ειναι νοσηλευτικο προσωπικο οτι υπαρχει μεγαλη αρνηση μεταξυ των επαγγελματιων υγειας; Ή μπερδευτηκα;

Και μια νοτα αισιοδοξιας που ισως φανταζει ψευτικη με το τοσο στριμωγμα που εχει πεσει

Λιγες σελιδες πριν δεν εγραφαν, μεταξυ αυτων και ο Ιωαννου του οποιου η αδερφη ειναι νοσηλευτικο προσωπικο οτι υπαρχει μεγαλη αρνηση μεταξυ των επαγγελματιων υγειας; Ή μπερδευτηκα;

Αυτο που λες τι σχεση εχει με αυτο που ειπε το μελος ?

Οτι τα παιρνουν στεγνα ?

Δηλαδη πρεπει και εγω να συμπερανω οτι οσοι δεν δεχονται να εμβολιαστουν το κανουν γιατι δεν εχουν παρει το κατιτι τους και περιμενουν καταθεση απο την πολυεθνικη ?

Μα ειναι τωρα σοβαρη κουβεντα αυτη ?

Για το δικαιωμα τους επιλογης εγραψα πιο πανω.

Τα πρωτα μου δυστοπικα Χριστουγεννα.

Κλασσικα τετοιες μερες βρισκομαστε με αγαπητα προσωπα, με φιλους σπιτια τους η σπιτι μας και αλλαζαμε ιδεες και γευσεις.

Οχι οτι δεν μπορουμε αλλα κανενεας δεν παιρνει την ευθυνη.

Και μια νοτα αισιοδοξιας που ισως φανταζει ψευτικη με το τοσο στριμωγμα που εχει πεσει

Επίσης γράψαμε ότι δεν κάνουν και το εποχικό εμβόλιο της γρίπης, κάτι που σε άλλες χώρες είναι αιτία απόλυσης. Οι λόγοι είναι κυρίως ψυχολογικοί και δεν έχουν σχέση με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Τα πρωτα μου δυστοπικα Χριστουγεννα.

Κλασσικα τετοιες μερες βρισκομαστε με αγαπητα προσωπα, με φιλους σπιτια τους η σπιτι μας και αλλαζαμε ιδεες και γευσεις.

Οχι οτι δεν μπορουμε αλλα κανενεας δεν παιρνει την ευθυνη.

Αντιθετα φιλε μου νομιζω οτι ΟΛΟΙ ΣΑΣ αναλαβατε τις ευθυνες σας φετος.

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ εστω και μοναχικοτερα να εχετε εκει στην ξενιτια.

Αυτο που λες τι σχεση εχει με αυτο που ειπε το μελος ?

Οτι τα παιρνουν στεγνα ?

Δηλαδη πρεπει και εγω να συμπερανω οτι οσοι δεν δεχονται να εμβολιαστουν το κανουν γιατι δεν εχουν παρει το κατιτι τους και περιμενουν καταθεση απο την πολυεθνικη ?

Μα ειναι τωρα σοβαρη κουβεντα αυτη ?

Για το δικαιωμα τους επιλογης εγραψα πιο πανω.

Οκ. Συμφωνουμε δηλαδη οτι επι της παρουσης υπαρχουν σοβαρες αμφιβολίες για τα εμβολια και μεταξυ της ιατρικης κοινοτητας ή μπερδευτηκα παλι;

Και για να ειμαι ξεκαθαρος, προσωπικα σκοπευω να προτρεψω τη μητερα μου (77 ετων) να προβει στον εμβολιασμο.
Εγω προσωπικά, σκοπευω να το αφησω να ρολαρει για του χρονο και βλεπουμε. Αντιστοιχα θεωρω οτι θα πραξει και η συζυγος αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Για το θεμα του λαδωματος, ειναι προφανες οτι υπαρχει μια πισω πορτα επικοινωνιας μεταξυ γιατρων και φαρμακευτικων που προκαλει αμφιβολιες. Αμα "τα παρεις" μια φορα, το να "τα παρεις ξανα" μια δευτερη και μια τριτη ειναι πιο ευκολο. Ισωα για να υποστηριξει ας πουμε κανεις τη συμβατικη μεθοδο εμβολιασμου εναντι των mRna εμβολιων κλπ κλπ.

Επι τη ευκαιρία, επειδή έχει γραφεί πολλές φορές εδώ ότι δεν ξέρουμε ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Εμβολίου, αποτελεσματικότητα κλπ. Εδώ είναι δημοσιευμένα τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2034577

Όποιος θέλει να εκφερει γνώμη σχετικά καλό είναι να το διαβασει και να μας πει τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη μεθοδολογία των δοκιμών.

Επι τη ευκαιρία, επειδή έχει γραφεί πολλές φορές εδώ ότι δεν ξέρουμε ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του Εμβολίου, αποτελεσματικότητα κλπ. Εδώ είναι δημοσιευμένα τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2034577

Όποιος θέλει να εκφερει γνώμη σχετικά καλό είναι να το διαβασει και να μας πει τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη μεθοδολογία των δοκιμών.

Αναφερει παντως:
Further study is required to understand the following:

safety and efficacy beyond 2 months and in groups not included on this trial (παιδιά, εγγυους και ανοσοκατεσταλμενους).

Και οι ιδιοι το παραδεχονται οτι ειναι λιγο τσατρα πατρα η μελετη... Τωρα γιατι καποιοι προσπαθουν να βγαλουν "ψεκασμενο" με στομφο και προσβολες τον κοσμο που λογικα εχει αμφιβολιες νομιζω πρεπει να προβληματισει τοσο τους ιδιους οσο και την επιστημονικη κοινοτητα που επιβλεπει τις ψυχολογικοκοινονικοπολιτικες επιπτωσεις των μεχει τωρα χειρισμων.

Προβλεπω τους επομενους μηνες .... ΠΛΥΜΜΗΡΑ εμβολιων-μαιμου.
Μην βλεπετε τι γινεται σημερα (με ολη αυτη την διστακτικοτητα).
Θα περασουν οι μηνες και θα φανει (αν οι φοβοι μας ειχαν βαση).
Αμα ο ενας συνεχιζει την ζωη του κανονικα ... και ο αλλος με τον
διαρκη φοβο απο που θα του ρθει ... "δωσε και μενα μπαρμπα" θα γινει.

Οποτε οι μαυραγοριτες θα "προκοψουν" ... το οποιο ενεχει απειρους κινδυνους.

Οπως ειπα .... "ποιος βιαζεται ?"

Μπορεις να κανεις (ακομα και αν το θες) το εμβολιο .... ΑΥΡΙΟ ?

Οποτε προς τι η πρεμουρα ?

ΠΑΜΕ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΜΑΣ .... προς Ιουνιο/Ιουλιο (και βλεπουμε).

Αναφερει παντως:
Further study is required to understand the following:

safety and efficacy beyond 2 months and in groups not included on this trial (παιδιά, εγγυους και ανοσοκατεσταλμενους).

Και οι ιδιοι το παραδεχονται οτι ειναι λιγο τσατρα πατρα η μελετη... Τωρα γιατι καποιοι προσπαθουν να βγαλουν "ψεκασμενο" με στομφο και προσβολες τον κοσμο που λογικα εχει αμφιβολιες νομιζω πρεπει να προβληματισει τοσο τους ιδιους οσο και την επιστημονικη κοινοτητα που επιβλεπει τις ψυχολογικοκοινονικοπολιτικες επιπτωσεις των μεχει τωρα χειρισμων.

Γιατί τσάτρα πάτρα; Επειδή το λένε; Προφανώς και δε μπορούν να ξέρουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις επιπτώσεις πέραν των δύο μηνών, εδώ μάθαμε τις επιπτώσεις του βάλιουμ μετά από δεκαετίες.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με όλους όσους δε θα κάνουν το εμβόλιο, χαίρομαι γιατί θα έρθει πιο γρήγορα η δική μου σειρά.

Status
Not open for further replies.