Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ο πολυς κοσμος δεν ξερω, αλλα οσον με αφορα, σχηματιζω γνωμη απο τα λεγομενα αυτων που εχουν την γνωση. Ιατρων, καθηγητων, ερευνητων κλπ.
Δεν τα βγαζω απο το κεφαλι μου. Οπως οι περισσοτεροι νομιζω. Ακουνε το ταδε ανακοινωθεν ακουνε το δινα, και μετα ψαχνονται...

Αυτό που κάνεις είναι σωστό, αλλά...
να προσπαθείς να μην προβάλεις τα δικά σου χαρακτηριστικά ωσάν να αφορούν (να τα έχουν ) και τους άλλους.

Είναι το λάθος της μέθεξης και είναι αυτό στο οποίο πέφτουμε (πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο) όλοι μας.

Εγώ το κάνω, αν και συνειδητά προσπαθώ να το αποφεύγω.

Δύσκολο αλλά πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς ειδάλλως θα μείνουμε στο γνώριμο, αφομοιωμένο, το βολικό και αυτό θα είναι τρομερό.

Μην υποθέτεις λοιπόν ότι η δική σου πρακτική και αλήθεια είναι σύνηθης ή προφανής.
Δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει τελικά αυτό που πραγματικά συμβαίνει.. έξω από τις υποθέσεις μας.

Η πραγματικότητα, την οποία στην τελική δεν την αφορούμε και ιδιαίτερα.

emol__9_.jpg

Εμβόλια και αντιεμβολιαστές: Μια διαμάχη που ξεκίνησε πριν από 220 χρόνια!

Οι Έλληνες γιατροί πρωτοπόροι του εμβολιασμού – Ο πρώτος εμβολιασμός από τον Έντουαρντ Τζένερ (1796) και οι αντιδράσεις που προκάλεσε – Το αντιεμβολιαστικό κίνημα – Ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός στη Μεγάλη Βρετανία (1853) και ξεσπούν μεγάλες αντιδράσεις – 20ος αιώνας: τα εμβόλια σώζουν εκατομμύρια ζωές

Η συνεισφορά του Υγειονομικού Σώματος κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους(1912-1913)

"Λόγω του γεγονότος ότι κατά τον εμβολιασμό των μονάδων παρατηρήθηκαν μεγάλες ελλείψεις εμβολίων, άρχισαν οι προσπάθειες για την Παρασκευή ελληνικού αντιχολερικού εμβολίου στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και ο Ο. Αρνό της Γαλλικής Στρατιωτικής Αποστολής ο οποίος μαζί με τον φαρμακοποιό Κωνσταντίνο Βαρούχα έθεσε στην διάθεση του εργαστηρίου ότι υλικό του ζητήθηκε από την Στρατιωτική Φαρμακαποθήκη και απέσπασε στο εργαστήριο αυτό 4 στρατιώτες φοιτητές της ιατρικής και 5 νοσοκόμους. Οι προσπάθειες ευδοκίμησαν και μέχρι τις 15 Ιουνίου 1913 παρασκευάστηκε η πρώτη ποσότητα ελληνικού εμβολίου.

Ο αντιχολερικός εμβολιασμός ήταν ο μόνος που οι στρατιώτες δέχονταν ευχαρίστως και αντλούσαν από αυτό θάρρος γιατί πίστευαν ότι ήταν ήδη εξασφαλισμένοι από την νόσο. Τελικά η υγειονομική υπηρεσία εμβολίασε συνολικά 150.000 στρατεύσιμους και σε συνεργασία με πολίτες ιατρούς 350.000 κατοίκους των περιοχών της Μακεδονίας. Παρά όλες τις δυσχέρειες το έργο της υγειονομικής υπηρεσίας του Στρατού ήταν επιτυχημένο. Με τις δράσεις της περιόρισε αρκετά τα κρούσματα της χολέρας τόσο στο Στρατό όσο και στον άμαχο πληθυσμό. Ενδεικτικά τα κρούσματα χολέρας στον Στρατό άγγιξαν τα 2.500 άτομα με 515 θανάτους και στον άμαχο πληθυσμό 2.700 άτομα με 1150 θανάτους. Αντίθετα σύμφωνα πάντα με τον Αρνό οι Βούλγαροι είχαν πάνω από 15.000 κρούσματα με 8.000 νεκρούς και οι Σέρβοι περισσότερα από 10.000 κρούσματα με 4.000 νεκρούς.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η μέθοδος των εμβολιασμών ήταν η πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της επιδημίας και η μικροβιολογία ως επιστήμη και ως τεχνική ενισχύθηκε τόσο στον ελλαδικό όσο και στον διεθνή χώρο. Τα άνωθεν στοιχεία υπογραμμίζουν την τεράστια συμβολή του Υγειονομικού Σώματος στους δύο πολέμους κατά τα έτη 1912- 1913 όπου και συντέλεσε τα μέγιστα στην διατήρηση της ακεραιότητας του στρατεύματος. Ο ρόλος του ήταν καθοριστικός για την θετική έκβαση των Βαλκανικών πολέμων και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λησμονείται."

Εξαιρετικη υπενθυμιση.
Να προσθεσω κατι....οτι οι Βαλκανικοι πολεμοι και οι "θαυματουργες νικες" των Ελληνων που καποτε, ειμαι σιγουρος, θα διδασκονται στο μελλον στο West Point οπως ο Θουκιδιδης, εμπεριεχουν πολλες "πρωτιες" της ιστορας. Και για να παραμεινουμε στον ιατρικο τομεα (γιατι υπαρχει και ο αεροπορικος, ναυτικος, και... "υποβρυχιος")... Σε αυτους του πολεμους δοκιμαστηκε στο "Ελληνκο στρατοπεδο" η ραδιογραφια σε ευρεια κλιμακα. Και προσεφερε τα μεγιστα.

255px-X-ray_by_Wilhelm_R%C3%B6ntgen_of_Albert_von_K%C3%B6lliker%27s_hand_-_18960123-02.jpg

- Απο τις πρωτες ραδιογραφιες που εχουν μεινει του καθηγητη Wilhelm Rοntgen εκει καπου στο τελος του 19ου.

Eπισης τωρα που το θυμηθικα ακριβως βαση των παραπανω (του ποστ του Ζαγγ) να πουμε και σε τι οφειλεται η πανωλεθρια των ΑγγλοΓαλλων, κυριως των Αγγλων, στην Kριμεα. Ηττα κατα κρατος στον υγειονομικο (λοιμοξιακο) τομεα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

ΟΚ. πες μου τότε σε παρακαλώ...

ποιο δημόσιο πρόσωπο με ποια επιρροή ήταν που έβαλε τις ανοησίες σε αυτά τα κεφάλια?

images

Και είναι πάρα πολλοί.

Ξεχνάς ότι σε πολλούς ανθρώπους αρκεί κάτι να είναι λογικοφανές για να το υιοθετήσουν.

Και για να ειπωθεί κάτι λογικοφανής αρκεί ένας ηλίθιος που νομίζει ότι έχει γνώση και "άποψη".

Δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να το αναλύσουν, ούτε να το ψάξουν.
Μπουχαχαχα
d3bf55a482b6e9543251250ad5cf266f.jpg

Δεν ήταν ποτέ μυστικό αλλά αφού σήμερα αναφέρθηκε και δημόσια στην εκπομπή του στρατού στην TV ας ρίξουμε λίγο κράξιμο στα ΜΜΕ.

Θα θυμάστε που προς το τέλος Νοέμβρη είχαν γεμίσει τα site και οι οθόνες μας με φώτο και βίντεο από το "περίφημο" νοσοκομείο εκστρατείας στον χώρο στάθμευσης τους 424 στη Θεσσαλονίκη.
Πιασάρικο θέ(α)μα από μιά άποψη μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δημοσιογράφοι όλων των καναλιών από τον λόφο παραπάνω, drones, τηλεφακοί κτλ, copy-paste στα sites. Δημοσιογραφοώρες ατελείωτες για την δική μας ενημέρωση...

Εντωμεταξύ η αλήθεια ήταν πολύ πιο πεζή, και αν εγώ από σπόντα την γνώριζα από την πρώτη στιγμή (και δεν ήξερα αν θα έπρεπε να το αναφέρω τότε), είμαι σίγουρος πως την γνώριζαν πάρα πολλοί ακόμη. Όμως φαίνεται αυτό που γνώριζαν πολλοί, δημοσιογράφοι κάθε είδους αγνοούσαν (?)

Το νοσοκομείο εκστρατείας λοιπόν ήταν προγραμματισμένο να στηθεί στον χώρο -και να μείνει και μετά- εδώ και πολύ καιρό. Και αυτό γιατί είχαν αποφασίσει πως εκεί που ήταν στοιβαγμένο θα σάπιζε χωρίς συντήρηση. Το μόνο που έκανε ο ιός ήταν η επίσπευση της διαδικασίας κατά 1-2 μήνες ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μόνο στην έσχατη περίπτωση ανάγκης.

Σχετικά με παραπάνω ποστ για τη συνεισφορά του Υγειονομικού Σώματος κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους(1912-1913) ίδρωσα λίγο αλλά βρήκα αναφορές στην εφημερίδα Εμπρός. (Στη Μακεδονία δεν αναφερόταν αυτό το συγκεκριμένο θέμα της ελληνικής παραγωγής)

Απόκομμα της 8-6-1913
8-6-1913 empros1s.jpg

και από την 18-8-1913
108_29923_-1 18-8-13-page-001s.jpg

εντωματαξύ ακριβώς ένα μήνα πριν (18-7-1913) :flipout:
ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ? 18-7-1913.JPG

Και σχετικά με το εμβόλιο της ευλογιάς η πρώτη έκδοση του Τζένερ
b24759247_0011s.jpg

και τι είχε να πει η αντιεμβολιαστική κοινότητα το 1806
b21536880_0162s.jpg

Βούτυρο στο ψωμί των συνομοσιολογων......

Καλά ότι όλα θα γίνουν "με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων" , είναι το πιο σύντομο σύγχρονο ανέκδοτο.

Ε εντάξει, κάποια στιγμή θα πρέπει και οι χώρες να λειτουργούν με βάση το δημόσιο συμφέρον, και όχι με το "τι θα πει ο τάδε". Καλή η δημοκρατία, υπό την προϋπόθεση όμως η ελευθερία της άποψης του Α να μη βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του Β.

Ιασωνα

συγχωρεσε με, αλλα ... το προφορικο σου υφος ειναι ανθρωπου που ερχεται απο αλλη Γη, αλλη κοινωνια, αλλες προσλαμβανουσες.
Το "θα πρεπει" και "με την προυποθεση" ειναι αγαπημενες σου φρασεις. Τιποτα κοντα στο "ετσι ειναι, δεν αλλαζει και τα κεφαλια μεσα" ... ???

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ιασωνα

συγχωρεσε με, αλλα ... το προφορικο σου υφος ειναι ανθρωπου που ερχεται απο αλλη Γη, αλλη κοινωνια, αλλες προσλαμβανουσες.
Το "θα πρεπει" και "με την προυποθεση" ειναι αγαπημενες σου φρασεις. Τιποτα κοντα στο "ετσι ειναι, δεν αλλαζει και τα κεφαλια μεσα" ... ???

Άμα ήμουν οπαδός του "έτσι είναι, δεν αλλάζει", θα ήμουν τώρα στην Αθήνα και θα ξετύλιγα τη λαδόκολλα από το βραδινό μου πιτόγυρο. Ο λόγος που σηκώθηκα κι έφυγα είναι ότι δεν ήμουν στα 30 μου σε φάση να δεχτώ ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Μη με ρωτήσεις τι κατάλαβα, η απάντηση θα'ναι λίγο απογοητευτική.

Συνεχιζετε να μπερδευεστε και να μπερδευετε.
Το εμβολιο δεν προστατευει κανενα πλην εαυτού.
Η μονη πιθανη διακυδευση ειναι η αρνηση περιθαλψης σε περιπτωση ασθενειας. Κατι ιδιαιτερα βαρβαρο και αταιριαστο με την Ελληνικη κουλτουρα σε θεματα προνοιας.

Η μονη πιθανη διακυδευση ειναι η αρνηση περιθαλψης σε περιπτωση ασθενειας. Κατι ιδιαιτερα βαρβαρο και αταιριαστο με την Ελληνικη κουλτουρα σε θεματα προνοιας.

Πρώτα απ'όλα, το ποιον προστατεύει και ποιον όχι (από το να νοσήσει) δεν το γνωρίζουμε ακόμα, αν δεν κάνω λάθος είναι σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες.

Ωστόσο, είναι νομίζω και σχετικά αδιάφορο: μια κοινωνία με το κύριο σώμα της εμβολιασμένο, είναι μια κοινωνία που λειτουργεί σα να μην υπάρχει COVID. Μια κοινωνία με το κύριο σώμα της επιρρεπές στον ιό είναι αυτό που ζούμε εδώ και 10 μήνες. Άρα, το εμβόλιο δεν το κάνουμε μόνο για να προστατευτούμε από την ασθένεια, το κάνουμε και για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Κοινωνικά, ψυχολογικά, και οικονομικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Άμα ήμουν οπαδός του "έτσι είναι, δεν αλλάζει", θα ήμουν τώρα στην Αθήνα και θα ξετύλιγα τη λαδόκολλα από το βραδινό μου πιτόγυρο. Ο λόγος που σηκώθηκα κι έφυγα είναι ότι δεν ήμουν στα 30 μου σε φάση να δεχτώ ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Μη με ρωτήσεις τι κατάλαβα, η απάντηση θα'ναι λίγο απογοητευτική.

Τεσπα .... αλλο ενννουσα.
Θα φαμε 5-6 posts να σου εξηγησω.
Εχει να κανει με ΤΙ τελικα μπορει να αλλαξει σ'αυτον τον κοσμο, και ΤΙ οχι.
Και οχι τι μπορεις ΕΣΥ να αλλαξεις.

Δεν νομίζω τέτοιος εκδικητικός λόγος να υπάρχει περίπτωση να ισχύσει σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ισπανία.

Στο κάτω κάτω ο άλλος πλήρωνε μια ζωή για περίθαλψη, δεν μπορούν να του την αρνηθούν.

Σίγουρα υπάρχουν άλλοι λόγοι που γίνεται αυτό και είμαι βέβαιος ότι είναι θεμιτοί.

Ένας λόγος μπορεί να είναι να προστατεύεται το κράτος (άρα η κοινωνία) από κάποιους που μπορεί να αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο, αργότερα να αρρωστήσουν και να το παίξουν τρελοί "δεν μας εμβολίασαν" και να αρχίσουν τις μηνύσεις.

Status
Not open for further replies.