Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει αυτό το 67%.

Έχει 100% προστασία στο να μην χρειαστείς καμία νοσοκομειακή περίθαλψη ΑΝ αρρωστήσεις και είναι βέβαιο ότι δεν θα βρεθείς στην εντατική.

Αυτό σου φαίνεται λίγο?
Λίγο είναι. Συγκριτικά με τα άλλα εμβόλια που κυκλοφορούν.
Λάβε υπ' όψη ότι για τη 2η δόση μεσολαβούν 12 εβδομάδες (=3 μήνες!). Συγκριτικά με τον 1 μήνα και κάτι των άλλων εμβολίων.
Και την πιθανή συσχέτιση του με (φλεβικές, όπως αναφέρονται) θρομβώσεις.

Καλώς η κακώς, κακώς αλλά έτσι είναι, οι γεωπολιτικές διαμάχες έχουν μπει στο πεδίο του εμβολιασμού. Οι οικονομικές επιπτώσεις επίσης.

Προσέξτε εδώ.

[video]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας ΕΚΠΑ, και μέλος της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνισης Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, κάλεσε σήμερα από τον 98.4 γιατρούς και πολίτες , να αναφέρουν όλα τα περιστατικά που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό στον ΕΟΦ και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης , ώστε να κρίνουν αν συνδέονται ή όχι τα περιστατικά θρομβώσεων ή άλλων παρενεργειών με τα εμβόλια, ώστε με διαφάνεια να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Κάλεσε σε συστράτευση όλο το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, ώστε να δοθούν καίριες απαντήσεις για το πώς θα εντοπίζονται και πως θα αντιμετωπίζονται τέτοια ενδεχόμενα όπως οι θρόμβοι πριν τα εμβόλια, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το ρόλο επιστημόνων που αντί να επιτελούν έργο για τους πολίτες, επιδίδονται σε ακατάσχετη κενολογία , εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες. Όπως τόνισε , δεν εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά αυτή η κλινική οντότητα, με τους θρόμβους Εμφανίστηκε μετά από τους εμβολιασμούς και για αυτό την συζητάμε...

Τελικά η μπάλα πετιέται επάνω μας. Και πρέπει να αποφασίζουμε μόνοι μας, ατομικά ο καθένας.

Λίγο είναι. Συγκριτικά με τα άλλα εμβόλια που κυκλοφορούν.
Λάβε υπ' όψη ότι για τη 2η δόση μεσολαβούν 12 εβδομάδες (=3 μήνες!). Συγκριτικά με τον 1 μήνα και κάτι των άλλων εμβολίων.
Και την πιθανή συσχέτιση του με (φλεβικές, όπως αναφέρονται) θρομβώσεις.

Καλώς η κακώς, κακώς αλλά έτσι είναι, οι γεωπολιτικές διαμάχες έχουν μπει στο πεδίο του εμβολιασμού. Οι οικονομικές επιπτώσεις επίσης.

Προσέξτε εδώ.

[video]
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας ΕΚΠΑ, και μέλος της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνισης Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, κάλεσε σήμερα από τον 98.4 γιατρούς και πολίτες , να αναφέρουν όλα τα περιστατικά που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό στον ΕΟΦ και την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης , ώστε να κρίνουν αν συνδέονται ή όχι τα περιστατικά θρομβώσεων ή άλλων παρενεργειών με τα εμβόλια, ώστε με διαφάνεια να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Κάλεσε σε συστράτευση όλο το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, ώστε να δοθούν καίριες απαντήσεις για το πώς θα εντοπίζονται και πως θα αντιμετωπίζονται τέτοια ενδεχόμενα όπως οι θρόμβοι πριν τα εμβόλια, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το ρόλο επιστημόνων που αντί να επιτελούν έργο για τους πολίτες, επιδίδονται σε ακατάσχετη κενολογία , εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες. Όπως τόνισε , δεν εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά αυτή η κλινική οντότητα, με τους θρόμβους Εμφανίστηκε μετά από τους εμβολιασμούς και για αυτό την συζητάμε...

Τελικά η μπάλα πετιέται επάνω μας. Και πρέπει να αποφασίζουμε μόνοι μας, ατομικά ο καθένας.
Εν τω μεταξύ έψαξα διεύθυνση email της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης, και δεν υπάρχει πουθενά, είναι λογικό; Ήθελα να τους ρωτήσω για τη σκοπιμότητα ή μη, λήψης salospir μια εβδομάδα πριν τον εμβολιασμό.

Εν τω μεταξύ έψαξα διεύθυνση email της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης, και δεν υπάρχει πουθενά, είναι λογικό; Ήθελα να τους ρωτήσω για τη σκοπιμότητα ή μη, λήψης salospir μια εβδομάδα πριν τον εμβολιασμό.
Και πολλές άλλες διευθύνσεις και τηλέφωνα είναι κρυμμένα.
Ψάχνω εδώ και 10 ημέρες να επικοινωνήσω με υπεύθυνους του υπουργεόυ υγείας και δεν βρίσκω.
Ανήκω (αποδεδειγμένα) σε υπερευπαθή ομάδα. Και όμως δεν ανήκω στους υποψήφιους για εμβολιασμό. Δεν υπάρχει τεχνικά η δυνατότητα να ενημερώσω το σύστημα, να υποβάλω έστω δικαιολογητικά.
Αν ξέρετε κάτι που μπορεί να βοηθήσει, γράψτε ή στείλτε π.μ.

Και αν έχετε τηλέφωνα υπουργού, υφυπουργού, γραμματέων, ιδιαιτέρων, οποιουδήποτε τέλος πάντων θα μπορούσε να βοηθήσει να βρεθει μία άκρη, παρακαλώ αναφέρετε τα..

Mιχάλη ο γιατρός σου δε μπορεί να κάνει επαφή;
Όχι, ούτε αυτός παρά τις προσπάθειες!
Πρότεινε να βρούμε τον ίδιο τον Μ. Θεμιστοκλέους, αλλά πώς και πού.
Δεν υπάρχει γραμμή επαφής, ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη.

Στα 23 του εκανε το εμβολιο; Στην Βουλγαρια δηλαδη τελειωσαν με ολες τις ομάδες υψηλού κινδύνου και επιασαν τους νεους;

Kαι εδω εχουμε τετοια θεματα. Συγκεκριμενα και νεαρος εσωτερικος νοσοκομειου 26 χρονων. Εαν εχεις οπως νομιζω καποιες επαφες με γαλλια ρωταμ θα δεις.
Ακουσα γιατρους καποιας ηλικιας να λενε να μην εμβολιαζονται οι νεαροι γιατροι με αυτο το εμβολιο γιατι περισσοτερο κινδυνευουν.
Τους νεους χτυπαει με το φαινομενο της θρομβωσης. Οποτε το σταματησαν στους νεους το κανουν στους πανω απο 65.
Εχει πολλα επισοδεια αυτη η σειρα και διαφορετικα σε διαφορετικες χωρες, θα δουμε τι θα δειξει.

Αυτή η επιτροπή πάντως δημοσίευσε την έκθεση του EMA για το συγκεκριμένο εμβόλιο επίσημα στη χώρα μας.

Φυσικά, το γνωρίζω. Εγώ για το salospir ήθελα να ρωτήσω.

Εγώ θα ρωτούσα το γιατρό μου. Το ίδιο έχω ζητήσει να κάνει κι από τη μάνα μου (για την οποία προφανώς ανησυχώ όσο κι εσείς).

Προσπάθησε το Νίκο από τα κανάλια επικοινωνίας του ΕΟΦ ώστε να τους το κοινοποιήσουν.
Αν και δεν νομίζω να πάρουν την ευθύνη να σου απαντήσουν. Πιθανότατα θα σου γράψουν να συμβουλευτείς τον ιατρό σου.

Να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί..Η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο ισχύει για όλη την Ελλάδα ή για τις περιοχές που είναι στο κόκκινο;
Γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα;

Όχι, ούτε αυτός παρά τις προσπάθειες!
Πρότεινε να βρούμε τον ίδιο τον Μ. Θεμιστοκλέους, αλλά πώς και πού.
Δεν υπάρχει γραμμή επαφής, ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη.
Δοκιμαστε μέσω του emvolio.gov.gr και του ΙΔΙΚΑ (ο γιατρός σου θα έχει πρόσβαση) μπας και βγάλεις καμμιά άκρη.Είπαν οτι μπορείς να πας στο κέντρο με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή θα σε εξετάσει επιτροπή.Κουλουβάχατα τα κάναν με τις ευπαθείς ομάδες !!!

Για αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών στον ΕΟΦ το email είναι [email protected]

Για το ερώτημα σχετικά με το salospir καλέστε το τηλέφωνο της εταιρίας που κυκλοφορεί το σκεύασμα. Ο αρμόδιος της ιατρικής υπηρεσίας θα σας βοηθήσει όσο μπορεί στα ερωτήματα αυτά, αν και ο πιο κατάλληλος είναι ο θεράπων ιατρός που γνωρίζει το ιστορικό σας.

Φυσικά, το γνωρίζω. Εγώ για το salospir ήθελα να ρωτήσω.
Η αδελφή μου πάντως μου είπε να το πάρω και την βδομάδα μετά το εμβόλιο (τότε πιθανώς εμφανίζεται η θρόμβωση).
Αλλά αυτά είναι εικασίες,μην ψειρίζουμε την μαιμού,όταν έρθει η ώρα βλέπουμε.Ως τότε θα έχουμε και άλλα στατιστικά.

Προσπάθησε το Νίκο από τα κανάλια επικοινωνίας του ΕΟΦ ώστε να τους το κοινοποιήσουν.
Αν και δεν νομίζω να πάρουν την ευθύνη να σου απαντήσουν. Πιθανότατα θα σου γράψουν να συμβουλευτείς τον ιατρό σου.
Δοκιμαστε μέσω του emvolio.gov.gr και του ΙΔΙΚΑ (ο γιατρός σου θα έχει πρόσβαση) μπας και βγάλεις καμμιά άκρη.Είπαν οτι μπορείς να πας στο κέντρο με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή θα σε εξετάσει επιτροπή.Κουλουβάχατα τα κάναν με τις ευπαθείς ομάδες !!!
Το έχουμε προσπαθήσει. Τζίφος! Nada! Δεν υπάρχει πρόσβαση. Το χειρότερο: ΔΕΝ δίνουν δυνατότητα πρόσβασης, υποβολής ερωτημάτων, ενστάσεων, διαμαρτυριών, κλπ.

Χαμπάρι δεν είχα πάρει..Για δες κάτι πράγματα.

Χρόνια τώρα η διαφθορά κάνει πάρτι στην Ελλάδα,ξεκινώντας από τα μεγάλα κεφάλια μέχρι και κάποια κατώτερα.οι τίμιοι δυστυχώς την πατάνε στη χώρα αυτή.
Εννοείται πως έχω ενημέρωση,αλλιώς δεν θα έγραφα το παραμικρό..Εννοείται επίσης πως δεν είμαι κατά των εμβολίων...Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που πρέπει να αναφερθούν..Στη Γαλλία ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλον το εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο και στη Γερμανία έχουμε πάμπολλες περιπτώσεις επίσης..Το παλικάρι που προαναφέραμε το έκανε στη Βουλγαρία..Αν βγάλουμε στην άκρη τον πόλεμο που παίζεται μεταξύ των εταιριών ,Μ.Βρετανιας-Ε.Ε. κλπ,κάπου στη μέση θα βρίσκεται και η αλήθεια..Τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά καλό θα είναι να γνωρίζουμε μες στις άκρες την επικινδυνότητα του κάθε εμβολίου δεν νομίζεις;
Πως συμφωνώ μαζί σού.
Εγραψα την άποψη μου και στο thread ιοί αλλά δυστυχώς μου έσβησαν το post.
Πιθανόν να έκαναν αναφορά κάποιοι > πού κάνουν ενα σωρό αναλύσεις εκεί μέσα και μάλλον πως το post μου ενόχλησε,καθώς είχα αντίθετη άποψη για κάποια θέματα.

Πειραματικό λοιπόν,όπως το λες κι εσύ.
Και φυσικά δεν είμαι κατά του οποιοδήποτε εμβολίου.τεσταρισμενου ομως εμβολίου και με την εγγύηση ότι το κάνω;δεν κολλάω...
Κανονικά ενα εμβόλιο θέλει κάμποσα έτη μελέτης στα εργαστήριά ωστε να αποδειχθεί η αξιοπιστία του και να δωθει μαζικά.εδώ βλέπουμε ότι ακόμα και τεσταρισμενα εμβόλια,φέρνουν κάποιες φορές ανεπιθύμητες αντιδράσεις στον οργανισμό.
Οπότε αυτό αυτομάτως με κάνει να είμαι αρνητικός προς τα παρόν εμβόλια,όπως την ίδια άποψη έχει και η οικογένεια μου και απλά προσέχουμε για να έχουμε.
Και τέλος,η αξιοπιστία των εμβολίων πού κυκλοφορούν τώρα,θα φανεί εις βάθος χρόνου.

Από κει και πέρα ομως,δεν παροτρύνω κόσμο να μην το κάνει.ο καθένας μας έχει αυτογνωσία και κρίνει ο ίδιος το τι θα κάνει στη Ζωή του.
Τα πράγματά είναι σοβαρά κι οχι αστεία.
Τα κρούσματα δεν θα πέσουν τόσο εύκολα.

Χρόνια τώρα η διαφθορά κάνει πάρτι στην Ελλάδα,ξεκινώντας από τα μεγάλα κεφάλια μέχρι και κάποια κατώτερα.οι τίμιοι δυστυχώς την πατάνε στη χώρα αυτή.Πως συμφωνώ μαζί σού.
Εγραψα την άποψη μου και στο thread ιοί αλλά δυστυχώς μου έσβησαν το post.
Πιθανόν να έκαναν αναφορά κάποιοι > πού κάνουν ενα σωρό αναλύσεις εκεί μέσα και μάλλον πως το post μου ενόχλησε,καθώς είχα αντίθετη άποψη για κάποια θέματα.

Πειραματικό λοιπόν,όπως το λες κι εσύ.
Και φυσικά δεν είμαι κατά του οποιοδήποτε εμβολίου.τεσταρισμενου ομως εμβολίου και με την εγγύηση ότι το κάνω;δεν κολλάω...
Κανονικά ενα εμβόλιο θέλει κάμποσα έτη μελέτης στα εργαστήριά ωστε να αποδειχθεί η αξιοπιστία του και να δωθει μαζικά.εδώ βλέπουμε ότι ακόμα και τεσταρισμενα εμβόλια,φέρνουν κάποιες φορές ανεπιθύμητες αντιδράσεις στον οργανισμό.
Οπότε αυτό αυτομάτως με κάνει να είμαι αρνητικός προς τα παρόν εμβόλια,όπως την ίδια άποψη έχει και η οικογένεια μου και απλά προσέχουμε για να έχουμε.
Και τέλος,η αξιοπιστία των εμβολίων πού κυκλοφορούν τώρα,θα φανεί εις βάθος χρόνου.

Από κει και πέρα ομως,δεν παροτρύνω κόσμο να μην το κάνει.ο καθένας μας έχει αυτογνωσία και κρίνει ο ίδιος το τι θα κάνει στη Ζωή του.
Τα πράγματά είναι σοβαρά κι οχι αστεία.
Τα κρούσματα δεν θα πέσουν τόσο εύκολα.
Αγαπητέ, δεν σβήνονται μηνύματα λόγω διαφοράς απόψεων σ'αυτό το forum, βλέπεις ότι σελίδες επί σελίδων, μήνες τώρα, συζητάμε και διαφωνούμε για τα εμβόλια. Οι θεωρίες συνομωσίας λοιπόν ας σταματήσουν.

Από κει και πέρα, το ότι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του είναι σχετικό. Το κράτος οφείλει να σταματήσει την εκατόμβη νεκρών, άρα οφέιλει να εμβολιάσει τους πολίτες. Οι κοινωνίες λειτουργούν συντεταγμένα, και οι πολίτες οφείλουν να σκέφτονται και τους γύρω τους.

Βλέπεις ότι βρισκόμαστε ήδη σε μια κατάσταση που, ακόμα και πριν την κορύφωση, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν, και κόσμος φοβάται να πάει να εξεταστεί και πεθαίνει από νοσήματα που θα μπορούσε να έχει προλάβει.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι το "εγώ θα περιμένω 30 χρόνια μέχρι να τεσταριστεί το εμβόλιο όσο χρειάζεται" έχει προεκτάσεις πολύ πέρα από τις ατομικές μας ελευθερίες.

@taksidiotis
Διάβασε όλα τα σχετικά εδώ.
Όμως όλες οι αρνητικές αναφορές αφορούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο εμβόλιο της Astra Zeneca, ενώ για τα άλλα της Pfizer και Moderna δεν έχει ακουστεί σχεδόν τίποτα. Και αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπ' όψη.

Είναι παράδοξο και ειρωνικό το γεγονός, διότι στις συζητήσεις που γίνονταν εδώ μέσα και αλλού γενικότερα, ένα-δύο μήνες πριν αδειοδοτηθούν και δοθούν στην κυκλοφορία τα εμβόλια, πολλοί εξέφραζαν επιφυλάξεις για τα σύγχρονα και αδοκίμαστα εμβόλια mRNA (Pfizer, Moderna) και έλεγαν ότι θα προτιμούσαν να κάνουν συμβατικής τεχνολογίας (Astra Zeneca) που είναι εδώ και πολλά χρόνια δοκιμασμένη. Να όμως που όλες (σχεδόν) οι δυσάρεστες ειδήσεις έρχονται εις βάρος της Astra Zeneca με την συμβατική τεχνολογία!

Αυτό πάλι δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Διότι για το Ρωσσικό Sputnik που είναι και αυτό συμβατικής τεχνολογίας δεν έχει ακουστεί τίποτε αρνητικό μέχρι τώρα. Βέβαια το Sputnik δεν έχει λάβει μέχρι τώρα άδεια στην Ε.Ε. ή στην Αμερική, αλλά ήδη το χρησιμοποιούν ή έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με το Sputnik αρκετές χώρες (περίπου 40, αν θυμάμαι σωστά). Είναι γεγονός πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να έχουμε και πολλές ειδήσεις σχετικά με τυχόν παρενέργειες του Sputnik. Από την άλλη πλευρά αν υπήρχαν έστω και οι ελάχιστες παρενέργειες και γίνονταν γνωστές, ο Δυτικός τύπος λόγω της αντιπαλότητας με τη Ρωσσία θα το είχε ξεσχίσει το Sputnik. Συζητώντας το θέμα με ηλικιωμένο σήμερα θείο μου, πνευμονολόγο-παθολόγο, ο οποίος όμως υπήρξε κορυφαίος στη χώρα μας, διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής στο Σισμανόγλειο και τώρα εχει αποσυρθεί, το θεώρησε πολύ φυσικό. Διότι, όπως είπε, οι Ρώσσοι ήταν πάντα πολύ προηγμένοι στις βιολογικές έρευνες.

Σε αυτή την ιστορία που αφορά όλους μας, δυστυχώς παρεμβαίνουν δραστικά οι πολιτικοοικονομικοί παράγοντες.

Ως άτομα -το επανέλαβα και πιο πάνω- ας ενημερωνόμαστε τουλάχιστον και κατόπιν λαμβάνουμε τις προσωπικές μας αποφάσεις.

Κουβέντες καφενείου, θα μου πεις. Οδηγούν κάπου; Μάλλον όχι, αλλά κάπου υπάρχει η ανάγκη να εκφράσουμε τους συλλογισμούς μας. Και να τους βάλουμε και σε τάξη!

Προσωπικά πιστεύω προς πρέπει να ανοίξουμε και μάλιστα με πιο γοργούς ρυθμούς. Οποίος θέλει και φοβάται μπορεί να συνεχίσει την καραντίνα, οι υπόλοιποι ας βγουν. Δημοκρατία έχουμε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μόνο επιλογές.

Προσωπικά πιστεύω προς πρέπει να ανοίξουμε και μάλιστα με πιο γοργούς ρυθμούς. Οποίος θέλει και φοβάται μπορεί να συνεχίσει την καραντίνα, οι υπόλοιποι ας βγουν. Δημοκρατία έχουμε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μόνο επιλογές.
Στην δημοκρατία ευτυχώς αποφάσεις παίρνουν οι εκλεγμένοι και όχι ο κάθε ένας που έβγαλε πόρισμα υγειονομικής κατάστασης από ότι διαβάζει από δω και από κει

Status
Not open for further replies.