Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Άντε μπήκε κι η δεύτερη δόση.

Σκέφτομαι πως σε κάνα μήνα που θα έχει εμβολιαστεί και η σύζυγος, θα βγούμε να πιούμε ένα ποτό μετά από κοντά ενάμιση χρόνο και μου’ρχεται να βάλω τα κλάματα.

Και μιλάω εγώ που δεν έπαθα και τίποτα, πόσες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί, ή/και καταστραφεί οικονομικά;

Υπομονή ρε παιδιά... μάλλον κοντεύουμε. Μη γίνει τίποτα καινούριο μόνο.

Στον δικό μου κλάδο έχουν επιβάλλει την εξής ομορφιά.
Επιτρέπεται η μεταφορά έως και 2 επιβατών+οδηγός και ελάχιστη χρέωση 82 ευρώ.
Το αυτοκίνητό-Mercedes Vito- μπορεί να μεταφέρει 8 επιβάτες+οδηγό.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ. την ίδια πληρότητα-2 επιβάτες+οδηγός -έχουν και τα ταξί...
Ακόμα και αν από αύριο ξεκινούσαν να έρχονται ορδές τουριστών,εγώ θα καθόμουν σπίτι μου,αφού δεν είναι κανένας τόσο large να χρησιμοποιήσει το βαν και να πληρώσει 82 ευρώ από αεροδρόμιο προς κέντρο όταν μπορεί να πάρει ταξί και να πληρώσει 38 ευρώ.
Η διατίμηση των 82 ευρώ επιβάλλεται ανεξάρτητα της απόστασης που θα διανύσω.
Θέλει δλδ κάποιος να τον μεταφέρω από τον Άλιμο στην Ακρόπολη ή στις στήλες του Ολυμπίου Διός,πάλι 82 ευρώ θα πληρώσει.
Και 2 χιλιόμετρα να τον πάω,πάλι 82 ευρώ!!!
Κατά τα άλλα,εγώ περιμένω να "ανοίξει" ο τουρισμός για να ταίσω την οικογένειά μου.
Ας πρόσεχα.
Για όσους σκεφθούν "έλα μωρέ,θα του πάρεις 60 ευρώ και δεν θα κόψεις απόδειξη",να σας πω επίσης,ότι ΠΡΙΝ ξεκινήσω να παραλάβω επιβάτες,είμαι υποχρεωμένος να
"ανεβάσω" σε πλατφόρμα του υπουργείου μεταφορών,τον τόπο παραλαβής των επιβατών,τον προορισμό τους,τι ώρα θα τους παραλάβω και τι ώρα θα τους αφήσω καθώς και το ονοματεπώνυμο,πατρώνυμο και αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του επιβάτη (τα προσωπικά δεδομένα πάνε περίπατο).
Αυτό σημαίνει ότι το περιπολικό που θέλει να με ελέγξει,απλά πληκτρολογεί τον αριθμό κυκλοφορίας μου και βλέπει αν η μετακίνησή μου είναι δηλωμένη,άρα υποχρεωτικά έχω κόψει και απόδειξη.
Που θα με βρεί το περιπολικό;
Mε περιμένουν 2-3 μπροστά από τις εξόδους των parking του αεροδρομίου.
Εν τω μεταξύ κάθε φορά που πηγαίνω στα ΚΤΕΛ για μεταφορά πακέτων , όλο και πετυχαίνω κάποιον 33ο επιβάτη που θυμώνει που θα πρέπει να περιμένει το επόμενο λεωφορείο για να ταξιδέψει επειδή επιτρέπουν μέχρι 32 επιβάτες στα λεωφορεία.
Σωκράτη... You gonna need a bigger bus

Εν τω μεταξύ κάθε φορά που πηγαίνω στα ΚΤΕΛ για μεταφορά πακέτων , όλο και πετυχαίνω κάποιον 33ο επιβάτη που θυμώνει που θα πρέπει να περιμένει το επόμενο λεωφορείο για να ταξιδέψει επειδή επιτρέπουν μέχρι 32 επιβάτες στα λεωφορεία.
Σωκράτη... You gonna need a bigger bus
Τι bigger bus βρε συ Ανδρέα;
Εδώ είμαι στο παρά ένα να πουλήσω-σκοτώσω- αυτό που έχω για να ζήσω.

Τι bigger bus βρε συ Ανδρέα;
Εδώ είμαι στο παρά ένα να πουλήσω-σκοτώσω- αυτό που έχω για να ζήσω.
Ναι βρε το καταλαβαίνω.
Αλλά βλέπω και το τραγελαφικό της κατάστασης.
Δηλαδή τόσο δύσκολο τους ήταν να προβλέψουν για τα μικρά λεωφορεία 8 ατόμων όπως έκαναν δηλαδή και στα ΚΤΕΛ;

Ναι βρε το καταλαβαίνω.
Αλλά βλέπω και το τραγελαφικό της κατάστασης.
Δηλαδή τόσο δύσκολο τους ήταν να προβλέψουν για τα μικρά λεωφορεία 8 ατόμων όπως έκαναν δηλαδή και στα ΚΤΕΛ;
Πίστεψέ με ότι δεν είναι καθόλου στο πόδι.Είναι τέλεια μελετημένο να καταστραφεί ένας κλάδος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ταξί πιστεύουν ότι τους ανταγωνίζεται.
Όπως είναι ψηφοθηρικά σωστό,καταστρέφουμε τους λίγους για να εξευμενίσουμε τους πολλούς.

Επειδή συμμετέχω σε διάφορες επιτροπές εδώ πέρα, θα σου πω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κάθε πράγμα που θα κάνεις, ακόμα κι αν νομίζεις ότι κάλυψες τα πάντα, όσο περνάει ο καιρός θα ανακαλύπτεις χιλιάδες κατηγορίες, υποκατηγορίες, εξαιρέσεις, κλπ κλπ κλπ. Γι'αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό τα σωματεία να είναι σε απευθείας σύνδεση τόσο με τα μέλη τους, όσο και με την κυβέρνηση, ώστε να μεταφέρονται οι παραλογισμοί, όταν προκύπτουν τέτοιοι για οποιονδήποτε κλάδο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο (ΙΜΗΟ) το ότι βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορες κωμικές εξαιρέσεις (περιποίηση νυχιών, κυνήγι, κλπ). Είναι απλά ότι οι εν λόγω σύνδεσμοι/σωματεία είναι πιο δραστήριοι και κυνηγάνε τη δικαίωσή τους.

Δυστυχώς, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα μας είναι το καπέλωμα των σωματείων για κομματικούς λόγους, και αυτά που ζούμε είναι αποτέλεσμα αυτού. Είναι άλλο πράγμα να προσεγγίζεις το υπουργείο με συγκεκριμένα ρεαλιστικά αιτήματα, κι άλλο το να κάνεις παρέλαση στο κέντρο με παρωχημένα συνθήματα 100 ετών.

Επειδή συμμετέχω σε διάφορες επιτροπές εδώ πέρα, θα σου πω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κάθε πράγμα που θα κάνεις, ακόμα κι αν νομίζεις ότι κάλυψες τα πάντα, όσο περνάει ο καιρός θα ανακαλύπτεις χιλιάδες κατηγορίες, υποκατηγορίες, εξαιρέσεις, κλπ κλπ κλπ. Γι'αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό τα σωματεία να είναι σε απευθείας σύνδεση τόσο με τα μέλη τους, όσο και με την κυβέρνηση, ώστε να μεταφέρονται οι παραλογισμοί, όταν προκύπτουν τέτοιοι για οποιονδήποτε κλάδο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο (ΙΜΗΟ) το ότι βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορες κωμικές εξαιρέσεις (περιποίηση νυχιών, κυνήγι, κλπ). Είναι απλά ότι οι εν λόγω σύνδεσμοι/σωματεία είναι πιο δραστήριοι και κυνηγάνε τη δικαίωσή τους.

Δυστυχώς, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα μας είναι το καπέλωμα των σωματείων για κομματικούς λόγους, και αυτά που ζούμε είναι αποτέλεσμα αυτού. Είναι άλλο πράγμα να προσεγγίζεις το υπουργείο με συγκεκριμένα ρεαλιστικά αιτήματα, κι άλλο το να κάνεις παρέλαση στο κέντρο με παρωχημένα συνθήματα 100 ετών.
Πίστεψέ με,το σωματείο των ταξιτζίδων είναι υπερκομματικό.
Για να είμαι ακριβής,τα κόμματα βάφονται κάθε φορά που κυβερνούν κίτρινα και όχι το σωματείο τους,μπλέ,ροζ,πράσινο,κόκκινο κτλ.
Οι προηγούμενοι κυβερνήτες μας είχαν βάλει ελάχιστη χρέωση 180 ευρώ!!!
Για οποιαδήποτε δλδ μεταφορά επιβατών,έπρεπε να τους χρεώνω 180 ευρώ!!!
Ήρθαν ετούτοι οι "φιλελεύθεροι" και αντί να πουν ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει διατίμηση,είπαν "μα έχετε δίκιο σαν κλάδος βαν.Τα 180 ευρώ είναι πάρα πολλά.Σας τα κάνουμε 90.Τι άλλο θέλετε;"
Και για να μας βοηθήσουν σαν κλάδο που πλήττεται από τον κορονοιό,μας έκαναν τον ΦΠΑ από 24 σε 13%,άρα αντί 90,η ελάχιστη χρέωση πήγε στα 82 ευρώ,αλλά μην ξεχνάμε:Mέχρι 2 επιβάτες,όσο και τα ταξί!

Τι είπες τώρα!!! Δεν ήξερα ότι έχουν βάλει στα βαν μίνιμουμ χρέωση και μάλιστα παρέμεινε ίδια για 2 άτομα.

Εννοείται άλλο 82/8 και άλλο 82/2

Όντως ποιο ζευγαρι θα δώσει 82 ευρώ για μια μεταφορά;

Δεν ξέρω κατά πόσο δυνατό είναι το σωματειο με τα βαν αλλα έχω μάθει πλέον σ' αυτή την ηλικία να μην περιμένω τίποτα από κανέναν. Μην περιμένεις σωτηρία από κανένα κράτος.
Σωκράτη μια λέξη μόνο θα σου πω: υπομονή

Όσο μπορείς κόψε από παντού. Είναι κρίμα να χαλάσεις την δουλειά σου. Πιστεύω ότι όταν περάσει όλο αυτό και εμβολιαστούν όλα τα κράτη θα ξεχυθούν με τρέλα τα τουριστάκια σαν μυρμήγκια. Το πιστεύω 10000%

Πίστεψέ με ότι δεν είναι καθόλου στο πόδι.Είναι τέλεια μελετημένο να καταστραφεί ένας κλάδος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ταξί πιστεύουν ότι τους ανταγωνίζεται.
Όπως είναι ψηφοθηρικά σωστό,καταστρέφουμε τους λίγους για να εξευμενίσουμε τους πολλούς.
Εννοείται έχουν δύναμη οι ταξιτζήδες. Πρόσφατο παράδειγμα τα uber.

• Like
Reactions: petronik
Καλησπέρα απο την ΜΑΦ του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Δυστυχώς υπέστην έμφραγμα χτες βράδυ...
Βρε Νίκο θα με τρελάνεις...
Περαστικά και ελπίζω να ξεμπερδέψεις γρήγορα με τον γνωστό τρόπο....
Πρέπει να βγάζεις και συ πολύ άγχος ε;

Status
Not open for further replies.