Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Χρήστο αγαπημένε μου φίλε, μπορεί να είναι όπως τα λες.. Το ότι με έχουν στο περίμενε 4 ημέρες για μια στεφανειογραφία όντας επείγον περιστατικό, είναι εγκληματικό και ίσως και ποινικά κολάσιμο. Δηλαδή τι πρέπει να κάνω; Να υπογράψω να φύγω και να ψάχνω δανεικά για ιδιωτικό που θέλει 1500 ευρώ; Ή να μπουκάρω στο γραφείο των γιατρών με το φακελακι στο χέρι;;

Υπομονή Νικόλα μου. Ξέρουν τι κάνουν.

Την στεφανιογραφία δεν την κάνουν αμέσως.

Πάντα αφήνουν να περάσουν κάποιες ημέρες.

Το ίδιο είχε γίνει και όταν είχε πάθει το έμφραγμα ο πατέρας μου.

Υπομονή και μην αφήνεις τίποτε να χαλάσει την ζαχαρένια σου.

Εσύ πρέπει να αράξεις. Τίποτε άλλο.

Αν έχεις νεύρα, εδώ είμαι! Στείλε μου pm με ότι βρισιές θέλεις για να ξεσπάσεις. (y)
Αρκεί να ξεσκάσεις εσύ!

Χαλαρά φιλαράκο μου!

Όχι ρε φίλε, αλοίμονο.. Απλά μου την κάρφωσε που πήραν τον διπλανό μου που εισήχθη μετά απο εμένα με παρόμοια συμπτώματα. Και δε με νοιάζει, αλλά είμαι σε ένα νοσοκομείο με 40 νοσηλευόμενους covid. Καταλαβαίνεις πως έτσι όπως είμαι τώρα είναι πολύ κακή ιδέα να κολλήσω...

Άσε τις ανησυχίες σου πίσω. Δεν βοηθάνε ποτέ και σε τίποτε.

Χαλάρωσε και αφέσου: ότι είναι να γίνει θα γίνει.
Η αίσθηση ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα είναι ψεύτικη.

Εμπιστεύσου την ζωή, την ροή.

Και μιλάω ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!

ΥΓ Την στεφανιογραφία ΔΕΝ πρέπει να βιαστούν να την κάνουν. Πρέπει να ηρεμήσει πρώτα όλο το σύστημα (καρδιά, αρτηρίες κ.λπ.). Δεν σε ξεχάσανε, είναι προσεκτικοί.

• Like
Reactions: qwerty1gr
Νικο εχει δικιο ο Χρηστος, χαλαρωσε και περιμενε

Όχι ρε φίλε, αλοίμονο.. Απλά μου την κάρφωσε που πήραν τον διπλανό μου που εισήχθη μετά απο εμένα με παρόμοια συμπτώματα. Και δε με νοιάζει, αλλά είμαι σε ένα νοσοκομείο με 40 νοσηλευόμενους covid. Καταλαβαίνεις πως έτσι όπως είμαι τώρα είναι πολύ κακή ιδέα να κολλήσω...
Νίκο δικό σου. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και τι ακριβώς σου λένε μετά από 4 μέρες αναμονής;
Ποια είναι η αιτία;
Αντρέα μου λένε ότι υπάρχει φόρτος εργασίας στο άλλο νοσοκομείο στο οποίο πρέπει να μεταφερθώ. Κάτι που όπως φάνηκε σήμερα δεν παίζει καθώς πήραν το παλικάρι που σας είπα, και που προφανώς κίνησε νήματα...

Μιας και δεν έχουμε τι να κάνουμε ας γράψουμε δύο τρία "παραμυθάκια" να περάσει η ώρα..Έχω έναν ξάδελφο στο Los Angeles (εχω και άλλους αλλά θέλω λίγο να σταθώ σε αυτόν) που φωτογραφίζει ακόμα και τον φραπέ που πίνει αμέριμνος στο μπαλκόνι..Μένει τρία με τέσσερα τετράγωνα δίπλα από τον περιβόητο δρόμο με τα αστέρια των διασήμων...Μες στην βδομάδα έκανε το εμβόλιο (το φωτογράφισε κιόλας,λολ) και βγήκε ο καψερός μια βόλτα να ξεσκάσει από την κλεισούρα..
Κάπου εκεί κοντά αντίκρυσε το παρακάτω θέαμα...Άφησε δύο τρία επιφωνήματα στο ινστα και αναμένουμε τη συνέχεια...
Ήδη έχω πάρει ποπ κορν και περιμένω την επόμενη φωτό..
Κάποια στιγμή στο παρελθόν βλέποντας την κατάσταση της Ελλαδιτσας είπα να του στείλω γράμμα πικραμένο μπας και με λυπηθεί και με πάρει πέρα,αλλά βλέποντας την παρακάτω φωτό το μετάνιωσα..Θα στείλω γράμμα σε φίλο στην Αυστραλία..Εκεί έχει μεγαλύτερη άπλα,δεν θα είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον στις σκηνές. :)

Attachments

• Screenshot_2021-04-06-23-00-20-477_com.instagram.android-01.jpeg
    Screenshot_2021-04-06-23-00-20-477_com.instagram.android-01.jpeg
    316.2 KB · Views: 63
Σπυρο, εδω (US of A) εχουμε μαθει να χρωσταμε μονιμα. Απο τις σπουδες στα 18-22 οπου πλεον φορτωνεσαι ενα χρεος γυρω στα $200 χιλιαρικακια το οποιο εξοφλεις μετα απο αρκετα χρονια, κι οταν το καταφερεις εισαι πλεον 35-45 οποτε θελεις να αγορασεις κ σπιτι. Εκει βαζεις ενα φεσι μερικες ακομα εκαντονταδες χιλιαδες, πληρωτεο σε 30 χρονια με σταθερο επιτοκιο. Και μεσα σε αυτα, ολο κ καποιο αυτοκινητο θα χρειαστεις (λιγες πολεις εχουν μετρο), καποιο αι-φονι σε 24 δοσεις, καποιο λαπτοπ κλπ. Αν (ο μη γενοιτο) χασεις τη δουλεια σου στο ενδιαμεσο, απλα την γ....σες. Οχι μονο μπορει να βρεθεις χωρις σπιτι, αυτοκινητο κλπ, αλλα (πανω απ ολα) δεν εχεις καν ασφαλεια. Οποτε αν σε βρει καποιο δαπανηρο επισοδειο (φιλη εσπασε το ποδι της σε σκαλες κ ο λογαριασμος του νοσοκομειο το 2010 ηταν $75,000!), προστιθεται και αυτο στο χρεος σου.

Μετα ειναι να απορουμε πως ειναι τοσοι οι αστεγοι, και πως διαρκως ανοιγει η ψαλιδα. Υπ οψην, οι συνολικοι φοροι στην Νεα Υορκη παιζει να ειναι και παραπανω απο της Ελλαδας (ολοι μαζι).

Παιδια δεν κανω πλακα. Και μονο το οτι δεν σπουδασα εδω, μου γλιτωσε καμια $300κ χρεος (εχω 2ο πτυχιο απο Αγγλια). Και βεβαια εδω με αναγνωριζουν κανονικα (εχω γραπτη βεβαιωση απο την Πρασινη Καρτα ακομα), ενω στην Ελλαδιτσα ειμαι αποφοιτος Λυκειου. Και φυσικα "τρωω τη θεση καποιου Αμερικανου" κατα τα προσφατως λεγόμενα, ο μεταναστης!

Σπυρο, εδω (US of A) εχουμε μαθει να χρωσταμε μονιμα. Απο τις σπουδες στα 18-22 οπου πλεον φορτωνεσαι ενα χρεος γυρω στα $200 χιλιαρικακια το οποιο εξοφλεις μετα απο αρκετα χρονια, κι οταν το καταφερεις εισαι πλεον 35-45 οποτε θελεις να αγορασεις κ σπιτι. Εκει βαζεις ενα φεσι μερικες ακομα εκαντονταδες χιλιαδες, πληρωτεο σε 30 χρονια με σταθερο επιτοκιο. Και μεσα σε αυτα, ολο κ καποιο αυτοκινητο θα χρειαστεις (λιγες πολεις εχουν μετρο), καποιο αι-φονι σε 24 δοσεις, καποιο λαπτοπ κλπ. Αν (ο μη γενοιτο) χασεις τη δουλεια σου στο ενδιαμεσο, απλα την γ....σες. Οχι μονο μπορει να βρεθεις χωρις σπιτι, αυτοκινητο κλπ, αλλα (πανω απ ολα) δεν εχεις καν ασφαλεια. Οποτε αν σε βρει καποιο δαπανηρο επισοδειο (φιλη εσπασε το ποδι της σε σκαλες κ ο λογαριασμος του νοσοκομειο το 2010 ηταν $75,000!), προστιθεται και αυτο στο χρεος σου.

Μετα ειναι να απορουμε πως ειναι τοσοι οι αστεγοι, και πως διαρκως ανοιγει η ψαλιδα. Υπ οψην, οι συνολικοι φοροι στην Νεα Υορκη παιζει να ειναι και παραπανω απο της Ελλαδας (ολοι μαζι).

Παιδια δεν κανω πλακα. Και μονο το οτι δεν σπουδασα εδω, μου γλιτωσε καμια $300κ χρεος (εχω 2ο πτυχιο απο Αγγλια). Και βεβαια εδω με αναγνωριζουν κανονικα (εχω γραπτη βεβαιωση απο την Πρασινη Καρτα ακομα), ενω στην Ελλαδιτσα ειμαι αποφοιτος Λυκειου. Και φυσικα "τρωω τη θεση καποιου Αμερικανου" κατα τα προσφατως λεγόμενα, ο μεταναστης!
Τα παραπανω τα εχω αναφερει πολλακις αλλα μου κρατουσαν μουτρα για μια βδομαδα. χεχε.
Anyway ποια Νεα Υορκη και ποιο Λος Αντζελες...Τη μυρίστηκα τη δουλεια και εφυγα και απο την Αθηνα...Τα τελευταια δεκα χρονια δουλευα νυχτα και με το ζορι εφταναν να πληρωσω τη ΔΕΗ..Δουλευε και η γυναικα υποψιν. ..Θα πεσει πεινα εκει πανω να εισαι σιγουρος..Τα ποσα που ανεφερες θα ηταν οκ αν δεν υπηρχαν τα απροοπτα.. Εσκασε η πανδημια και ηρθαν ολα τουμπα..Θα μπορουσε να σκασει το οτιδηποτε..Ανθρωποι ειμαστε εξαλλου. :)

Τα παραπανω τα εχω αναφερει πολλακις αλλα μου κρατουσαν μουτρα για μια βδομαδα. χεχε.
Anyway ποια Νεα Υορκη και ποιο Λος Αντζελες...Τη μυρίστηκα τη δουλεια και εφυγα και απο την Αθηνα...Τα τελευταια δεκα χρονια δουλευα νυχτα και με το ζορι εφταναν να πληρωσω τη ΔΕΗ..Δουλευε και η γυναικα υποψιν. ..Θα πεσει πεινα εκει πανω να εισαι σιγουρος..Τα ποσα που ανεφερες θα ηταν οκ αν δεν υπηρχαν τα απροοπτα.. Εσκασε η πανδημια και ηρθαν ολα τουμπα..Θα μπορουσε να σκασει το οτιδηποτε..Ανθρωποι ειμαστε εξαλλου. :)
Κοίτα δεν ειναι άσχημα στη ΝΥ αν αποδεχτείς να είσαι δουλειά-σπιτι-σπιτι-δουλεια για 10-12 ώρες τη μέρα.

Προσωπικά ΔΕΝ έχω παράπονο. Μια χαρά μου φέρθηκαν σε όλα, αλλά η ζωή ειναι έτσι εδώ. Δεν πρέπει να ψάχνεις την Ελλάδα όταν φεύγεις σε ξένους τόπους. Κι ας υποπεπτουμε σε αυτό το παράπτωμα αρκετοί. Είναι δύσκολο να βγάλουμε την Ελλάδα από μέσα μας (και το λέω με πολλή αγάπη για την πατρίδα αυτό, κ καθόλου ειρωνικά).

Απλά δεν θα ήθελα να γεράσω εδώ

Κοίτα δεν ειναι άσχημα στη ΝΥ αν αποδεχτείς να είσαι δουλειά-σπιτι-σπιτι-δουλεια για 10-12 ώρες τη μέρα.

Προσωπικά ΔΕΝ έχω παράπονο. Μια χαρά μου φέρθηκαν σε όλα, αλλά η ζωή ειναι έτσι εδώ. Δεν πρέπει να ψάχνεις την Ελλάδα όταν φεύγεις σε ξένους τόπους. Κι ας υποπεπτουμε σε αυτό το παράπτωμα αρκετοί. Είναι δύσκολο να βγάλουμε την Ελλάδα από μέσα μας (και το λέω με πολλή αγάπη για την πατρίδα αυτό, κ καθόλου ειρωνικά).

Εγω δουλευα 9 με 6 το πρωι αλλα ειχα μνημονιο και οπαδους της σχολης του Σικαγο τριγυρω οποτε καταλαβαινεις οτι ημουν χαμενος απο χερι. :)
Ναι σαν την πατριδα τιποτα στον κοσμο..Σε προσωπικο επιπεδο εχω αρκετες πατριδες...Σημερα μου την καρφωσε και αρμεγα γελαδια στο Τεξας παρεα με τον μακαριτη τον Jimmy Lafave.
Αυριο μπορει να πεταχτω νοητα στην Tampa που εχω μερικους καλους θεωρητικους φιλους..
Για την ταυτοποιηση της φρασης : ''Οπου γη και πατρις'' οι αποψεις διίστανται ,αλλα για ενα ειμαι σιγουρος...Στην επομενη ζωη θα παρουμε μαζι μας μονο τα συναισθηματα...

Άσε τις ανησυχίες σου πίσω. Δεν βοηθάνε ποτέ και σε τίποτε.

Χαλάρωσε και αφέσου: ότι είναι να γίνει θα γίνει.
Η αίσθηση ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα είναι ψεύτικη.

Εμπιστεύσου την ζωή, την ροή.

Και μιλάω ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!

ΥΓ Την στεφανιογραφία ΔΕΝ πρέπει να βιαστούν να την κάνουν. Πρέπει να ηρεμήσει πρώτα όλο το σύστημα (καρδιά, αρτηρίες κ.λπ.). Δεν σε ξεχάσανε, είναι προσεκτικοί.
Νικολα, θα συμφωνησω με το Χρηστο σε αυτο. Γι αυτο σου ελεγα για σταρχιδισμο στο αλλο ποστ. Ολα θα πανε καλα, μια εξεταση ειναι και θα γινει στην ωρα της. Χαλαρωσε βρε! Το αγχος δεν οφελει σε τιποτα, ουτε η ενταση

Ο πλανήτης μας χωράει όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν να δουλεύουν 20 ώρες τη μέρα και το καμαρώνουν (είναι πολύ κλασσικό αμερικάνικο success story τύποι που κοιμούνται 4 ώρες τη νύχτα και βγαίνουν για τρέξιμο στις 5 το πρωί). Υπάρχουν κι άλλοι που δε σηκώνουν ούτε μια ώρα δουλειά τη μέρα και γουστάρουν να ψαρεύουν, και ζουν μέσα από επιδόματα. Κανείς από μας δε μπορεί να πει ότι οι μεν είναι πιο δυστυχισμένοι από τους δε.

Μίλαγα τις προάλλες με συμπατριώτη (μεγαλωμένο στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγα χρόνια, όχι ομογενή κλπ), που μου είπε ότι έχει να πάει στην Ελλάδα 5 χρόνια τώρα. Εγώ θα το'χα ρίξει στα ναρκωτικά στον έναν, και θα'χα πηδήξει απ'το μπαλκόνι στα 2. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι στην Αμερική, κι άλλοι που μετράνε τις μέρες.

Η ζωή είναι συναισθήματα, εμπειρίες, και resources management. Ο κάθε χαρακτήρας μοιράζει τις προτεραιότητές του σ'αυτά. Δυστυχώς ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν να αγνοήσουν το τρίτο, οπότε αυτό μοιραία επηρρεάζει τα δυο πρώτα. Μεγαλώνοντας, οι προτεραιότητες αλλάζουν.

Last edited:
Δεν ξερω τι κάνουν σημερα ,παντως το 2012 με πιο ήπια συμπτώματα απο αυτα που περιγράφει ο Νικος , την δεύτερη μερα με εβαλαν για στεφανιογραφία .
Έχει σημασία αν το έμφραγμα είναι οξύ ή υποξυ. Στην πρώτη περίπτωση σε βάζουν για στεφανιογραφία στην πρώτη ώρα γιατί αλλιώς πέθανες! Ευτυχώς η περίπτωση του Νίκου δεν είναι τέτοια

Status
Not open for further replies.