Ομοβροντία νέων προϊόντων από τη Sigma

Ποιος ακριβώς 24-70 της Σίγμα υποσκελίζει ποιους ακριβώς "μαμίσιους" φακούς;

Ο 24-70 της Σιγμα κατα την αποψη μου ειναι καλυτερος φακος οπτικα. Και δικαιολογειται η διαφορα τιμης για τα εξτρα του μαμισιου Canon 24-70.

Φυσικα ολοι περιμενουμε τον καινουργιο 24-70 is.....της Canon.

Aλλα βλεπω να φτανει κανα 1500 οπως παει...

Μιλάμε για μοντούρα ΝΙΚΟΝ ή για μοντούρα CANON για το συγκριτικό?

Ε ....Canon εχω.

Εκτος αν βρεθει στην Αθηνα κανας Nikon και θελετε να τον συγκρινουμε εκεινον.

Οτι βολευει. Εγω παντως με τον f4 is θα τον συγκρινω δεν εχω αλλη επιλογη. Αν και λογω οξυτητας του φακου αυτου δεν ειναι κακη ιδεα η συγκριση μαζι του.

Εμενα μου φαινεται πανάκριβος. 100% αυξηση σε σχεση με το απελθον μοντέλο δεν δικαιολογειται με την προσθηκη OS εκτος εαν η Sigma. εκανε τοσο μεγάλα αλματα στην οπτική απόδοση του φακου ώστε να μας εκπλήξει ολους. Αν αυτό δεν αποδειχτεί τοτε η τιμη του φακου θα πρέπει να πεσει αρκετά...

Αν ημουν Canonακιας θα έδινα 1000+ ευρώ για τον εξαιρετικο 70-200 f4 L Is και ειμαι οκ. Αν είχα τοσο πολύ ανάγκη το f2.8 τοτε μαλλον θα μαζευα ακομα 800 ευρω και θα πηγαινα στον νεο Canon ο οποιος πιστευω οτι οπτικά θα ειναι αστέρι ως ειθειστε, ενω κατασκευαστικά δεν μπορει να γινει καμμια απολύτως σύγκριση. Ακομα και ο παλαιος ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια για οσο καιρό ειναι ακομα διαθεσιμος.

Στο κιτρινο μαγαζι τα πράγματα ειναι ακομα πιο απλά .. Με τρεχουσα street price κοντα στα 1950 Ευρώ για τον νεο Nikon 70-200 f2.8 ED AFS VR II και παρόλα τα στενεματα των καιρων, θεωρώ οτι οποιος ενδιαφέρεται θα σφιξει λιγο παραπάνω το ζωναρι και θα πάει στον Nikon.

Last edited:
Ο 24-70 της Σιγμα κατα την αποψη μου ειναι καλυτερος φακος οπτικα. Και δικαιολογειται η διαφορα τιμης για τα εξτρα του μαμισιου Canon 24-70.

Φυσικα ολοι περιμενουμε τον καινουργιο 24-70 is.....της Canon.

Aλλα βλεπω να φτανει κανα 1500 οπως παει...

Απο τον Canon ισως από τον Nikon 24-70 δεν νομιζω.. Εξαλλου στα περισσοτερα τεστ (photozone, slrgear klp) o Sigma δεν φαινεται να τα έχει παει πολύ καλά στο FF με εξαιρεση την οξύτητα..

Ε ....Canon εχω.

Εκτος αν βρεθει στην Αθηνα κανας Nikon και θελετε να τον συγκρινουμε εκεινον.

Οτι βολευει. Εγω παντως με τον f4 is θα τον συγκρινω δεν εχω αλλη επιλογη. Αν και λογω οξυτητας του φακου αυτου δεν ειναι κακη ιδεα η συγκριση μαζι του.

Κι εμείς ΝΙΚΟΝ. Πολύ θα θέλαμε να δούμε φακούς της SIGMA να κοντράρουν στα ίσια τους νέους ζουμ της ΝΙΚΟΝ, αλλά από ότι φαίνεται από το photozone σε full format, δυστυχώς... αλλά και μια δοκιμή δεν θα μας χάλαγε.

να και το πρώτο τεστάκι του 8-16 της SIGMA. http://www.photozone.de/canon-eos/515-sigma816f4556apsc

Μάλλον το APSC και το DX βρήκαν το νέο φακό αναφοράς. Και το photozone δικαιολογεί τις πολύ καλές επιδόσεις στη σχεδίαση λάμπας που έχει και ο 14-24 της ΝΙΚΟΝ που αποτελεί το απόλυτο εργαλείο αναφοράς στους υπερευρυγώνιους.

Λέτε;;;

Ρωτησα παντως για τον φακο αυτον αλλα δεν εχει ερθει ακομα....μπορει τον Ιουνιο...

Αν ειμαστε καλα θα τον δανειστω και θα τον συγκρινω με τον 10-20 τον παλιο αλλα σε μοντουρα Sigma :D

Και το επισημο τεστ του dpreview με περιπου αναλογα συμπεράσματα. Αρκετά καλος φακος, πολύ καλή οπτική αποδοση αλλα ακόμα ειναι μακρια απο τους αναλογους Canon & Nikon.

http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_70-200_2p8_os_c16/page6.asp

Πιστεύω οτι και με βάση τα παραπάνω η μεση τιμή λιανικης θα πρέπει να πεσει 200-300 Ευρω ώστε να ειναι ο φακος ανταγωνιστικός σε σχεση με τoυς αντιστοιχους φακους των Canon-Nikon