Ομοφυλόφυλος λέων.

oldman

AVClub Enthusiast
7 December 2006
937
Anavissos
Αντιγράφω από το in.gr;

Βραβείο για ταινίες με ομοφυλόφιλο θέμα θεσπίζει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας

Βενετία

Ένα νέο βραβείο θεσπίζει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας για ταινίες που έχουν ομοφυλόφιλο θέμα ή ως ήρωα έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα.

Το «Ομοφυλόφιλο Λιοντάρι» (Queer Lion), όπως θα ονομάζεται το βραβείο, θα κερδίσει η καλύτερη μεγάλου μήκους ταινία που έχει ομοφυλόφιλο θέμα ή χαρακτήρα.

Ο διευθυντής του διαγωνιστικού τμήματος Ντάνιελ Καζαγκράντε, δήλωσε ότι χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων για να παρουσιαστεί το βραβείο. Προσέθεσε ότι αναμένει να είναι υποψήφιες για το βραβείο γύρω στις 10 με 12 ταινίες.

«Δεν ψάχνουμε για το επόμενο Μυστικό του Brokeback Mountain. Αναζητάμε απλά ταινίες που να παρουσιάζουν ομοφυλόφιλους χαρακτήρες ή θέματα με ακρίβεια» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το BBC, την νικήτρια ταινία θα αναδείξει μια ολιγομελής επιτροπή. Το βραβείο θα είναι το γνωστό φτερωτό λιοντάρι, το οποίο στα φτερά του θα έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως εμφανίζονται στη σημαία περηφάνιας των ομοφυλοφίλων (gay pride).

Αντίστοιχο βραβείο, ονόματι Teddy Bear, έχει θεσπίσει εδώ και 21 χρόνια το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Τώρα αυτό εμένα γιατί μου φαίνεται κάπως ρατσιστικό?
Το να κατηγοριοποιείται κινηματογραφικά μια ερωτική προτίμηση, δεν ενισχύει την γκετοποίηση?
Αν η ταινία είναι καλή, μπορεί να διεκδικήσει άλλα βραβεία, ανεξαρτήτως θέματος.

Τώρα αυτό εμένα γιατί μου φαίνεται κάπως ρατσιστικό?
Το να κατηγοριοποιείται κινηματογραφικά μια ερωτική προτίμηση, δεν ενισχύει την γκετοποίηση?
Αν η ταινία είναι καλή, μπορεί να διεκδικήσει άλλα βραβεία, ανεξαρτήτως θέματος.

Συμφωνώ
Αν υπήρχε δηλαδή αντίστοιχο όσκαρ, το Brokeback Mountain θα το είχε πάρει και …έξω απ την πόρτα.

Αυτό ακριβώς.
Θα βραβεύονται, δηλαδή, ακόμα και μέτριες ταινίες, προκειμένου να δοθεί κάπου το βραβείο.

Η αποθέωση του κίτς.Αρκούδες,λιοντάρια,φτερά,gay pride....

Μάλλον για ομάδες που ψάχνουν την καλή αρπαχτή μου κάνουν,παρά για άτομα που έχουν σχέση με την τέχνη.:bang:

Με το καλό και λιοντάρια-φετιχιστές που να γουστάρουν γόβες και σλιπάκια.
Α,ρε Ευρώπη με τα politically correct σου,αυτογελοιοποιείσαι.
Περιμένω τα πρώτα άρθρα στηριξης απο τίς γνωστές υπογραφές τής ´προόδου´

Εγώ απλά βλέπω μια κίνηση οικονομικής μορφής. Όπως και να το κάνουμε η gay community είναι τεράστια και με μεγάλη οικονομική δύναμη. Γιατί λοιπόν να μην μαζέψουνε χορηγούς? Όπως είπε και ο Τζίμης "και οι γκει ειν αναγκαίοι".

Τι να πω, αυτό τώρα είναι κίνηση εξέλιξης ή οπισθοδρόμησης;

Φυσικά και είναι οπισθοδρόμησης !!! (LOL)
Αλλά πέρα από την πλάκα, οι τύποι αγωνίζονται χρόνια για να μην τους ξεχωρίζουν από το γενικό κοινωνικό σύνολο, και τώρα αυτοεξαιρούνται μόνοι τους... είναι για πολύ γέλιο αυτό το καραγκιοζιλίκι, και είναι ένα καλό παράδειγμα απάντησης σε όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και σκούζουν για κοινωνικό ρατσισμό...
Εχω 2 ιδέες...
1) Να θεσπιστεί βραβείο "Χρυσό Σύκο" αλλά από την διεκδίκηση του οποίου να εξαιρείται οποιαδήποτε ταινία έχει ομοφυλοφυλικό περιεχόμενο (αντίθετο του Λέοντα δηλαδή)... Εκεί να δείτε πάλι κλάμα στα κανάλια...
2) Να διεκδικήσει κάποιος τον Χρυσό Λέοντα με μιά full straight ταινία και όταν του αρνηθούν το δικαίωμα συμμετοχής να κάνει καταγγελία κοινωνικά ρατσιστικής συμπεριφοράς των ομοφυλόφιλων εις βάρος του... (χεχεχε)...

Φυσικά και είναι οπισθοδρόμησης !!! (LOL)
Αλλά πέρα από την πλάκα, οι τύποι αγωνίζονται χρόνια για να μην τους ξεχωρίζουν από το γενικό κοινωνικό σύνολο, και τώρα αυτοεξαιρούνται μόνοι τους... είναι για πολύ γέλιο αυτό το καραγκιοζιλίκι, και είναι ένα καλό παράδειγμα απάντησης σε όλους αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και σκούζουν για κοινωνικό ρατσισμό...
Εχω 2 ιδέες...
1) Να θεσπιστεί βραβείο "Χρυσό Σύκο" αλλά από την διεκδίκηση του οποίου να εξαιρείται οποιαδήποτε ταινία έχει ομοφυλοφυλικό περιεχόμενο (αντίθετο του Λέοντα δηλαδή)... Εκεί να δείτε πάλι κλάμα στα κανάλια...
2) Να διεκδικήσει κάποιος τον Χρυσό Λέοντα με μιά full straight ταινία και όταν του αρνηθούν το δικαίωμα συμμετοχής να κάνει καταγγελία κοινωνικά ρατσιστικής συμπεριφοράς των ομοφυλόφιλων εις βάρος του... (χεχεχε)...

Πρωτα , πρωτα δεν ειναι τυποι.

Ειναι συνανθρωποι μας με μονη διαφοροποιηση απο εσενα στις σεξουαλικες προτιμησεις
Για γελιο δεν ξερω αν ειναι , αλλα μονο σαν καραγκιοζιλικι δε το εκλαμβανω.
Μαλλον σαν πραξη απογνωσης για την προβολη της κοινοτητας και δημιουργια ταινιων που οι ομοφυλοφιλοι δεν θα ειναι η ατραξιον για να γελας αλλα για να αντλεις μαθηματα ζωης που μαλλον εχεις αναγκη.

Last edited:
Πρωτα , πρωτα δεν ειναι τυποι.

Ειναι συνανθρωποι μας με μονη διαφοροποιηση απο εσενα στις σεξουαλικες προτιμησεις
Για γελιο δεν ξερω αν ειναι , αλλα μονο σαν καραγκιοζιλικι δε το εκλαμβανω.
Μαλλον σαν πραξη απογνωσης για την προβολη της κοινοτητας και δημιουργια ταινιων που οι ομοφυλοφιλοι δεν θα ειναι η ατραξιον για να γελας αλλα για να αντλεις μαθηματα ζωης που μαλλον εχεις αναγκη.

:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043