Ομοφυλόφυλος λέων.

Πρωτα , πρωτα δεν ειναι τυποι.

Ειναι συνανθρωποι μας με μονη διαφοροποιηση απο εσενα στις σεξουαλικες προτιμησεις
Για γελιο δεν ξερω αν ειναι , αλλα μονο σαν καραγκιοζιλικι δε το εκλαμβανω.
Μαλλον σαν πραξη απογνωσης για την προβολη της κοινοτητας και δημιουργια ταινιων που οι ομοφυλοφιλοι δεν θα ειναι η ατραξιον για να γελας αλλα για να αντλεις μαθηματα ζωης που μαλλον εχεις αναγκη.

Θεωρείς ότι στις μέρες μας, παγκοσμίως, η ομοφυλόφιλη κοινότητα είναι καταπιεσμένη ώστε να αναγκάζεται να καταφεύγει σε τέτοιες "πράξεις απόγνωσης" όπως τις ονομάζεις? Από που εκπορεύεται αυτή η ανάγκη ειδικής "προβολής" της κοινότητας και πώς συνδυάζεται με την προσπάθεια ίσης μεταχείρισης και ενσωμάτωσης? Και τέλος, πολιτιστικά και κινηματογραφικά η gay κοινότητα έχει κάποιο συγκεκριμένο προφίλ που θέλει να προβάλει και αν ναι πώς εξηγείται αυτό?

Θεωρείς ότι στις μέρες μας, παγκοσμίως, η ομοφυλόφιλη κοινότητα είναι καταπιεσμένη ώστε να αναγκάζεται να καταφεύγει σε τέτοιες "πράξεις απόγνωσης" όπως τις ονομάζεις? Από που εκπορεύεται αυτή η ανάγκη ειδικής "προβολής" της κοινότητας και πώς συνδυάζεται με την προσπάθεια ίσης μεταχείρισης και ενσωμάτωσης? Και τέλος, πολιτιστικά και κινηματογραφικά η gay κοινότητα έχει κάποιο συγκεκριμένο προφίλ που θέλει να προβάλει και αν ναι πώς εξηγείται αυτό?

Γιατι δε ρωτας καποιον ομοφυλοφιλο να σου πει ?

Εγω αν ειμουν ομοφυλοφιλος θα ηθελα να βλεπω την σεξουαλικη μου προτιμηση να αντιμετωπιζεται σαν φυσιολογικος τροπος ζωης και οχι σαν μια χαρουμενη κορδελατη παρενθεση.
Φανταζομαι κι αυτοι το ιδιο. Δεν ειναι καποιο προφιλ που εχουν αναγκη να περασουν....Θελουν να δουν κι αλλα ΒrokeBack Mountain και να μην ειναι οι εξαιρεσεις της κινηματογραφικης παραγωγης αλλα αλλη μια ταινια.
Αυτο οπως και να το δουμε δεν υπαρχει.

Το ΒrokeBack Mountain εγινε πρωτο θεμα οχι γιατι ηταν μια ιστορια αγαπης αλλα γιατι ο καουμπου στριμωξε τον αλλο καουμπου.
Αρκει να το παραδεχτουμε. Δεν ειναι κακο.
Βαθια μεσα μας ολοι εχουμε καποιο ταμπου και ισως να το βλεπουμε ρατσιστικα το θεμα.
Αν μαθουμε να ζουμε με αυτο θα ειναι καλυτερα για ολους μας.

Απο τίς πολλές κοινότητες χάσαμε την μπάλλα.
Γιατί να μην θέλει να προβληθεί μετά και η κοινότητα αυτών που αγαπούν τίς λεοπαρδάλεις??Και εκεί υπάρχουν δικαιώματα.
Εάν γίνει αυτό στην Βενετία στην ουσία προσβάλλονται πολλοί μεγάλοι gay σκηνοθέτες που μονον την ερωτική τους προτίμηση δεν προέβαλλαν για να διακριθούν ,αλλά το έργο τους.
Εάν γίνει κατι τέτοιο στην Βενετία είναι μιά κατάπτυστη πράξη,που προσβάλλει την εννοια τής τέχνης,ένας φασισμός απο την ανάποδη ,όπου τελικά δεν θα μετρά η καλλιτεχνική ικαντότητας αλλά η ερωτική προτίμηση.
Πρωτάκουστο,εντελώς αντιδραστικό και τυχοδιωκτικό.
Η Ευρώπη καταναλώνεται διαρκώς με μπούρδες ,ποινικοποιεί πολιτικές απόψεις που δεν είναι αρεστές και σε λίγο θα ποινικοποιήσει και όποιον αντιτίθεται σε τέτοιες γελοίες αποφάσεις χαρακτηριζοντάς τον σαν ομοφοβικό.
Ελπίζω οσα γράφω να μην θεωρηθούν ομοφοβικά γιατί μόνον τέτοια δεν είναι.

Απάντηση: Re: Ομοφυλόφυλος λέων.

Εγω αν ειμουν ομοφυλοφιλος θα ηθελα να βλεπω την σεξουαλικη μου προτιμηση να αντιμετωπιζεται σαν φυσιολογικος τροπος ζωης και οχι σαν μια χαρουμενη κορδελατη παρενθεση.
Φανταζομαι κι αυτοι το ιδιο. Δεν ειναι καποιο προφιλ που εχουν αναγκη να περασουν....Θελουν να δουν κι αλλα ΒrokeBack Mountain και να μην ειναι οι εξαιρεσεις της κινηματογραφικης παραγωγης αλλα αλλη μια ταινια.

Το ΒrokeBack Mountain εγινε πρωτο θεμα οχι γιατι ηταν μια ιστορια αγαπης αλλα γιατι ο καουμπου στριμωξε τον αλλο καουμπου.
Βαθια μεσα μας ολοι εχουμε καποιο ταμπου και ισως να το βλεπουμε ρατσιστικα το θεμα.

Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως.
Οταν ο Φασμπίντερ έκανε τον Καυγατζή που ήταν ουσιαστικά ομοφυλόφιλη και μεγαλειώδης ταινία και όχι γιαλαντζί τύπου Brokeback δεν έσταξε μύτη.
Μού είναι παντελώς αδιάφορο εάν ο gay γουστάρει να βλέπει και άλλες ιστορίες αγάπης .
Και εν πάσει περιπτώσει εάν θέλει ας βρεί παραγωγούς να κάνει.
Το ειδικό βραβείο τι το χρειάζεται???
Πιστευω μάλιστα οτι μιά τετοια απόφαση στην Βενετία θα βρεί αντίθετους τού ς αληθινούς gay.Moνον κάτι χαροκαμένες αδελφές μπορεί να χαρούν,που οι ίδιες αρνούνται ή έχουν πρόβλημα με τίς ερωτικές τους επιλογές και επιθυμούν έξωθεν νομιμοποίηση.

Μιά φορά τα είπε λίγο μαλακά ο BIOS και του την πέσανε ... τέλος πάντων .

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ
Που θα πάει . Θα μας πείσουν ότι είμαστε ανώμαλοι , όσοι ακόμη προτιμούμε τις γυναίκες .
[ Και του χρόνου με λέοντες για αμιγώς κοπρολαγνικές ταινίες ( και με υποκατηγορία τις ουρολαγνικές ταινίες ) ].

Ακριβώς τα ίδια με τον McZab ήθελα να ρωτήσω...
Είναι διεθνώς καταπιεσμένοι, και μάλιστα σε Αμερική και Ευρώπη? Οι διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις και τα διάφορα ταρατατζούμ-ταρατατζούμ και οι παρελάσεις, άλλο πράγμα δείχνουν... Το αν τους συμπαθεί κανείς ή όχι, είναι προσωπική επιλογή του καθενός ελεύθερου πολίτη και αυτό δεν επιδέχεται καμμία κριτική... Πού εντοπίζεται δηλαδή η καταπίεση?
Στην καθημερινή κοινωνική πρακτική, οι ομοφυλόφιλοι απολαμβάνουν μιάς αποδοχής από τις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν την ευχέρια να απολαμβάνουν...Γιατί δηλαδή "απόγνωση" και γιατί αυτή η ανάγκη "προβολής" της κοινότητας? Για να αυξηθεί ο πληθυσμός τους ? Διαφήμιση κάνουν δηλαδή ?
Το αν είναι ατραξιόν ή όχι, είναι κάτι που διαχρονικά το έχουν προκαλέσει μόνοι τους με την επιτηδευμένη συμπεριφορά τους προσπαθώντας ο μουστάκιας να περάσει σαν Αλίκη... Αλλωστε οι περισσότεροι από αυτούς που μοιράζουν τους ρόλους μιάς ταινίας, "δικοί τους" είναι, γιά να μην τρελαθούμε τελείως κιόλας... Και στο κάτω-κάτω, δεν είμαι εγώ cross-dresser ούτε παριστάνω εγώ την Αντζελα Δημητρίου και την Αλίκη στο πάλκο...

Μαλλον σαν πραξη απογνωσης για την προβολη της κοινοτητας και δημιουργια ταινιων που οι ομοφυλοφιλοι δεν θα ειναι η ατραξιον για να γελας αλλα για να αντλεις μαθηματα ζωης που μαλλον εχεις αναγκη.

Οπως εσύ νομίζεις ότι χρειάζομαι μαθήματα ζωής, το ίδιο αναγκάζομαι να πιστέψω κι εγώ γιά σένα... Σίγουρα πάντως - επιστρέφοντας στο θέμα - δεν χρειάζομαι μαθήματα ζωής από κάποιον που δεν μπορεί να διαχειριστεί την δικιά του και το μυαλό του είναι κολλημένο να περιστρέφεται 24/7 γύρω από ένα μόνο συγκεκριμμένο πράγμα... όπως - σχήμα λόγου - ο ναρκομανής από την πρέζα...
Προσωπικά, ειλικρινά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αν μου απορρίψουν την ταινία ως "ακατάλληλη" γιά το είδος του βραβείου και δεν πρόκειται να γυρνάω απο κανάλι σε κανάλι κλαίγοντας ότι "μου την απόρριψαν και έκανε εμετό ο σκύλος μου"...

Σούρλας και Ντοκατζής, δεν πρόλαβα να σας διαβάσω εγκαίρως...<smile>

Ρώτησα εσένα γιατί έσπευσες να παραδώσεις μαθήματα αντιρατσιστικής συμπεριφοράς προς όλες τις κατευθύνσεις σε αντίθεση με ομοφυλόφιλους που γνωρίζω και έχω ρωτήσει.
Το θέμα φίλε μου έχει ως εξής: Υπάρχει ο κινηματογράφος από gay προς όλους (βλ. Ταινίες που ανέφερε ο Σπύρος, σαν το "Γεύση από μέλι" του '62 παρακαλώ!, το "Ωραίο μου πλυντήριο" του '85, και άλλες πολλές).
Υπάρχει επίσης ο κινηματογράφος από gay προς gay ο οποίος δεν με αφορά και προσβάλλει και περιθωριοποιεί την gay κοινότητα και τη γελοιοποιεί. Αυτή είναι η "χαρούμενη κορδελάτη παρένθεση" με τις ευλογίες των σοφών Βενετίας , Βερολίνου και λοιπών συναφιών που ανακάλυψαν τις ταινίες του είδους πέρυσι ως εργαλείο κοπής χρήματος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ομοφυλόφυλος λέων.

Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως.
Οταν ο Φασμπίντερ έκανε τον Καυγατζή που ήταν ουσιαστικά ομοφυλόφιλη και μεγαλειώδης ταινία και όχι γιαλαντζί τύπου Brokeback δεν έσταξε μύτη.
Μού είναι παντελώς αδιάφορο εάν ο gay γουστάρει να βλέπει και άλλες ιστορίες αγάπης .

Μα όλη η ουσία είναι ότι βλέποντας ο οποιοσδήποτε "straight" το "La Querelle" - το οποίο από αισθητικής πλευράς είναι ομολογουμένως αριστούργημα - εν ουδεμιά περιπτώσει δεν αποκομίζει την αίσθηση ότι ο δημιουργός προσπαθεί να σε πείσει ότι έχεις κάνει λάθος επιλογή . Ούτε ο Φασμπίντερ κατατρεχόταν από "δασκαλίστικες" ιδέες , ούτε παρουσίαζε ένα ρόδινο , εσωτερικό , κόσμο των ομοφυλοφίλων .

Αλλά την βιομηχανία του θεάματος και τους καραγκιόζηδες "προοδευτικούς" νεοφιλελεύθερους δεν νομίζω να τους ενδιαφέρουν οι υπαρξιακές συγκρούσεις των ηρώων τέτοιων ταινιών . Καμμιά καρώ φουστίτσα θέλουνε για τον έναν από τους δύο ήρωες , που θα κάθεται σπίτι και θα μαγειρεύει για τον αγαπημένο του . Και κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα τον απατήσει με έναν άλλο που θα τον αγαπάει χωρίς να τον καταπιέζει .

Συμφωνώ απολύτως.
Και τώρα περίμενε να δείς ποιοί χαροκαμένοι θα αρχίσουν να χειροκροτούν την επιλογή του φεστιβάλ βενετίας, στην Ελλάδα.
Πρώτο απ´όλα το γνωστό ´προοδευτικό υπόλειμμα´,που θα διατρανώσει πάλι το ´δικαίωμα στην διαφορά´και κάποιοι σαν τον κύριο Βαλλιανάτο πού μετέτρεψαν την προσωπική τους ερωτική επιλογή σε επικερδή επιχείρηση

Δεδομένης όντως της ανουσιότητας μίας τέτοιας κίνησης από μία ‘κοινότητα’, την περίπτωση η όλη κίνηση να προέρχεται απλώς από τους ιθύνοντες του φεστιβάλ και μόνο με σκοπό την αύξησή της ‘δημοτικότητάς’ του (με ότι συνεπάγεται οικονομικά και μη αυτό) την έχετε σκεφτεί;

Οπως εσύ νομίζεις ότι χρειάζομαι μαθήματα ζωής, το ίδιο αναγκάζομαι να πιστέψω κι εγώ γιά σένα... Σίγουρα πάντως - επιστρέφοντας στο θέμα - δεν χρειάζομαι μαθήματα ζωής από κάποιον που δεν μπορεί να διαχειριστεί την δικιά του και το μυαλό του είναι κολλημένο να περιστρέφεται 24/7 γύρω από ένα μόνο συγκεκριμμένο πράγμα... όπως - σχήμα λόγου - ο ναρκομανής από την πρέζα...

Σε ποιον ακριβως αναφερεσαι οταν -σχημα λογου - μιλας για ναρκομανη?

Προσωπικά, ειλικρινά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αν μου απορρίψουν την ταινία ως "ακατάλληλη" γιά το είδος του βραβείου και δεν πρόκειται να γυρνάω απο κανάλι σε κανάλι κλαίγοντας ότι "μου την απόρριψαν και έκανε εμετό ο σκύλος μου"...

Κανεις ταινιες ?

Στον μέσο ομοφυλόφυλο... Είναι γνωστό ότι λόγω "του ιδιαίτερου της υπόθεσης", η εύρεση ερωτικού συντρόφου και η ικανοποίηση των ερωτικών αναγκών απαιτούν ιδιαίτερες προσπάθειες, πολύ δουλειά και την ανάλογη εγκεφαλική δραστηριότητα που όλα μαζί μεταφραζόμενα σε εργατώρες απαιτούν το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου... Γνωστό παράδειγμα ο (αξιόλογος) Ταχτσής που χτυπούσε υπερωρίες με την γνωστή κατάληξη...

Οχι δεν κάνω ταινίες...

Ωραίος ο γατούλης στο avatar σου παρεπιπτόντως...

Last edited:
Στον μέσο ομοφυλόφυλο... Είναι γνωστό ότι λόγω "του ιδιαίτερου της υπόθεσης", η εύρεση ερωτικού συντρόφου και η ικανοποίηση των ερωτικών αναγκών απαιτούν ιδιαίτερες προσπάθειες, πολύ δουλειά και την ανάλογη εγκεφαλική δραστηριότητα που όλα μαζί μεταφραζόμενα σε εργατώρες απαιτούν το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου... Γνωστό παράδειγμα ο (αξιόλογος) Ταχτσής που χτυπούσε υπερωρίες με την γνωστή κατάληξη...

Οχι δεν κάνω ταινίες...

Ωραίος ο γατούλης στο avatar σου παρεπιπτόντως...

Εχω συναντησει στους κοινους straights εξισου αχορταγη συμπεριφορα και εξισου ενοχλητικη.

Μην κοιτας ετσι το γατουλη μου...ειναι Gay:grinning-smiley-043

Γκέυ ο γατούλης? Δεν του φαίνεται... μάλλον προς τον Φρέντυ Μέρκιουρυ φέρνει...

Ναι, αλλά ήταν ο Φρέντυ γάτος... Iδού :

Buddy you’re a boy make a big noise
Playin’ in the street gonna be a big man some day
You got mud on yo’ face
You big disgrace
Kickin’ your can all over the place

We will we will rock you
We will we will rock you

Buddy you’re a young man hard man
Shoutin’ in the street gonna take on the world some day
You got blood on yo’ face
You big disgrace
Wavin’ your banner all over the place

We will we will rock you
We will we will rock you

Buddy you’re an old man poor man
Pleadin’ with your eyes gonna make you some peace some day

You got mud on your face
You big disgrace
Somebody better put you back in your place

We will we will rock you
We will we will rock you

Κατ'αρχήν ένα τέτοια βραβείο, όπως και κάθε βραβείο του τύπου η δεύτερη θέση είναι βλακεία, με αφήνει αδιάφορο.

Ωςτόσο, είναι θεμιτό κάθε μειονότητα να έχει την δική της φωνή. Δικό τους ζόρι, αφού κανένας (…καμιά) τους δεν προσπάθησε να ανέβει στο κρεβάτι μου. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητο να κατασκευάζονται και απαστράπτοντα gay είδωλα. Δεν θα μου άρεσε να δω κάποια στιγμή τελετή απονομής βραβείου gay με φτερά και πούπουλα στην tv που πλασάρει εσκεμμένα, με το ζόρι, πρότυπα συμπεριφορών. 'Οπως δεν θα μου άρεσε να δώ σε αντιστοιχη απονομή ένα τζάνκυ με την σύριγγα στο χέρι. Γιατί το θεωρώ ασθένεια και όχι επιλογή.

Έπειτα, όλα αυτά τα χρόνια και σε όλη την αλυσίδα της δημιουργίας μιάς ταινίας, gay προσωπικότητες μας πρόσφεραν αριστουργήματα –όπως και σε κάθε μορφή τέχνης. Λογικό είναι, (ειδικά…) ο κόσμος των τεχνών, που έχει (…υποτίθεται) πιο ανοιχτό πνεύμα, να αγκαλιάζει κάθε σοβαρή προσπάθεια προαγωγής απόψεων –ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο και ηλικία- με στόχο να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Θα δεχόμουν αυτόν το τύπο βραβείου, εάν η στενόμυαλη δύση που στραγγαλίζει την διαφορετικότητα, θέσπιζε και αντίστοιχα βραβεία καταπολέμησης της θανατικής ποινής, των βασανιστηρίων, του ρατσισμού, των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας, των οικονομικών εγκλημάτων των μεγαλοεταιριών, της εκμετάλλευσης και εμπορίας των παιδιών ή προώθησης της κουλτούρας των αυτόχθονων πληθυσμών, της καταγγελίας της μίζερης καθημερινότητας των ατόμων που ζούν κάτω απ'το όριο της φτώχειας, που χρόνεια και με επιμέλεια φροντίζει να παραχώνει κάτω απ το χαλί.

Last edited: