Ομοιοπαθητικη,μοδα η αποτελεσματικη ιατρικη προσεγγιση?

techie

AVClub Enthusiast
18 June 2006
1,131
[FONT=verdana, arial, helvetica]Ο τιτλος τα λεει ολα

πιστευετε οτι η ομοιοπαθητικη ειναι εναλλακτικη ιατρικη προσεγγιση με αποτελεσματα η απλα αλλη μια μοδα που εκμεταλλευεται την αναγκη μας για φυσικες και αποτελεσματικες μεθοδους ιασης?

θα με ενδιεφεραν παρα πολυ οι εμπειριες σας
[/FONT]

Η ομοιοπαθητικη βεβαια δεν ειναι καινουριο φαινομενο. Πιστευω οτι ειναι απλως μεθοδοι προληψης, ή και θεραπειας καποιες φορες, οι οποιες ειναι πιο γενικες και οχι τοσο εξειδικευμενες οσο της κλασσικης ιατρικης. Περισσοτερο γιατροσοφια ειναι παρα φαρμακα. Πιστευω πως εχει εφαρμογες σε πολλες περιπτωσεις αλλα δεν ειναι αντικαταστατης καμιας επιστημης. Ειναι καθαρα συμπληρωματικη-εναλλακτικη για μενα. Δε βρισκω κατι το κακο

Η Ομοιπαθητικη εσωσε τη Ζωη της Γιαγιας μας και εμενα και τη Γυναικα μου απο χρονια αλεργια ......

η Γυναικα μου γλιτωσε και απο αλλα προβληματα που ταλαιπωρουνταν χρονια τωρα !!

ΔΕΝ ομως ολοι καλοι οι Ομοιπαθητικοι Γιατροι !!!
εμας ειναι φιλος μας και ο Ανθρωπος ειναι σπαθι !

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ αντικαθιστα καποια ενχειριση !!! απλα προλαμβανει τα χειροτερα σε καποιες περιπτωσεις .....

Δεν ξέρω, σε μένα δεν είχε αποτέλεσμα. Μπορώ να πω ότι χειροτέρεψε τις εσωτερικές αιμορραγίες μου στο έντερο και τελικά κατέφυγα στην κορτιζόνη (ως έκτακτο μέτρο) για να επανέλθω.

Για να μην μπερδεύεστε, η οιμοιοπαθητική προκαλεί τον οργανισμό μας έτσι ώστε αυτός να "ξυπνήσει" και να αντιμετωπίσει μία πάθηση ή ασθένεια εσωτερικά με τα δικά του καλά "μέσα".

Ξυπναει άμυνες στον οργανισμό μας, πολύ απλά.

Αν και απασχολούμαι στον χώρο της Επίσημης Ιατρικής, η οιμοιοπαθητική με έχει σώσει από χρόνιο πρόβλημα ημικρανιών.

Δεν είναι Πανάκεια...

Δεν ειναι καν ιατρική. Θελει πολύ προσοχή γιατι οι ομοιοπαθητικοί έχουν την τάση να αναστέλουν οποιαδήποτε άλλη θεραπεία κλασσικης ιατρικης (ουσιαστικά σου λένε να μην παίρνεις κανένα άλλο φάρμακο εκτός από τα ομοιοπαθητικά) οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι παρα πολυ άσχημα.

Για να μην μπερδεύεστε, η οιμοιοπαθητική προκαλεί τον οργανισμό μας έτσι ώστε αυτός να "ξυπνήσει" και να αντιμετωπίσει μία πάθηση ή ασθένεια εσωτερικά με τα δικά του καλά "μέσα".

Ξυπναει άμυνες στον οργανισμό μας, πολύ απλά.

Αν και απασχολούμαι στον χώρο της Επίσημης Ιατρικής, η οιμοιοπαθητική με έχει σώσει από χρόνιο πρόβλημα ημικρανιών.

Δεν είναι Πανάκεια...

Θα συμφωνήσω μαζί σου, και σίγουρα η ομοιοπαθητική δεν λύνει όλα τα προβλήματα υγείας, απλά μπορεί να τα περιορήσει "ξυπνώντας'' όπως λές τον οργανισμό. Έκανα και εγώ ομοιπαθητική για αρκετό διάστημα και μπορώ να καταθέσω μαζί σου ότι το πρόβλημα με τις ημικρανίες περιορίστηκέ σημαντικά, και όχι μόνο.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, και σίγουρα η ομοιοπαθητική δεν λύνει όλα τα προβλήματα υγείας, απλά μπορεί να τα περιορήσει "ξυπνώντας'' όπως λές τον οργανισμό. Έκανα και εγώ ομοιπαθητική για αρκετό διάστημα και μπορώ να καταθέσω μαζί σου ότι το πρόβλημα με τις ημικρανίες περιορίστηκέ σημαντικά, και όχι μόνο.

Καλώς την "συμπασχουσα".

Όλα καλά στην Πόλη??

Δεν ειναι καν ιατρική. Θελει πολύ προσοχή γιατι οι ομοιοπαθητικοί έχουν την τάση να αναστέλουν οποιαδήποτε άλλη θεραπεία κλασσικης ιατρικης (ουσιαστικά σου λένε να μην παίρνεις κανένα άλλο φάρμακο εκτός από τα ομοιοπαθητικά) οπότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι παρα πολυ άσχημα.

οοοοοοοοχι .....

αυτος που λεει τετοια δεν ειναι καλος ομοιπαθητικος !

εμενα ο δικος μου μου ειπε μπορεις να εχεις τις θεραπειες σου ανεξαρτητα απο τα δικα μου ......

εγω βοηθηκα πολυ !!!!

με κανεναν αλλο γιατρο η φαρμακο δεν ειχα αποτελεσμα στην αλεργια μου ....