ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

Πάντως κάποιοι γιατροί είναι απλοί πωλητές φαρμάκων και τίποτα περισσότερο. Σου ρίχνουν μια ματιά και μετά το μπλοκάκι για να γράψουν ένα κατεβατό φάρμακα. Είναι και οι καλύτεροι πελάτες των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Έχουν κάνει δέκα φορές το γύρο της Γης από τα πολλά συνέδρια των φαρμακευτικών εταιρειών...

Maverick said:
Πάντως κάποιοι γιατροί είναι απλοί πωλητές φαρμάκων και τίποτα περισσότερο. Σου ρίχνουν μια ματιά και μετά το μπλοκάκι για να γράψουν ένα κατεβατό φάρμακα. Είναι και οι καλύτεροι πελάτες των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Έχουν κάνει δέκα φορές το γύρο της Γης από τα πολλά συνέδρια των φαρμακευτικών εταιρειών...

Ας μου πουν οι συμφορουμιτες Γιατροι πως μπορω να εμπιστευτω εναν Γιατρο ( εχω αλλαξει πανω απο 15 Γιατρους εγω και η Γυναικα μου .....)
οταν σε επισεψη σε κρατανε 10 λεπτα ΑΦΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ 2 ωρες .... και σε γραφουν ΑΜΕΣΩΣ αρωστο και πονοκεφαλο να χεις ....και σου γραφουν μια συνταγη και μετα εξω ;;;;;;;

Ο πως τα λεει ο Μαβερικ πιο πανω ετσι ειναι η κατασταση εδω ....

εκτος απο τον Καρδιολογο και τον οφθαλμιατρο που ειχα παει πριν λιγο καιρο ολοι οι αλλοι βιαζονται να σε πεταξουν εξω .......

αν ειναι αυτο επιστημονικο τοτε ειναι και τα φαρμακα δηλητιρια που επαιρνα τοσο καιρο ....

Οι γιατροί ανήκουν και αυτοί στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που ζούν σε απάνθρωπα γρήγορους ρυθμούς και δεν έχουν υπομονή, που έχουν μάθει ότι για όλα υπάρχει ένα χάπι, και που πάντα πρώτη προτεραιότητα έχουν τη δουλειά-κέρδος.
Βαγγέλη, δεν ξέρω για εκεί αλλά εδώ όλοι βιάζονται να πάρουν "κάτι" όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εδώ πιέζομαι εγώ να κάνω διάγνωση και να χορηγήσω φάρμακα, σκέψου να πάει στο γιατρό και να μη συνταγογραφήσει. Ποιος έχει την πολυτέλεια να κάτσει 10 ημέρες σπίτι για να αναρρώσει από μία γρίππη χωρίς κανένα φάρμακο; Εγώ προσωπικά δεν έχω λήψει ούτε μισή ώρα από το Φαρμακείο, κιας έβαζα ενέσεις.
Σπύρο μήπως είσαι απόλυτος για τα φάρμακα του Alzheimer; Εγώ έχω ασθενείς που ξεκίνησαν πολύ νωρίς και έχουν άριστα απότελέσματα.

εννοείται και το σύστημα υγείας μας δεν βοηθάει, που λόγω κόστους (ίσως και έλλειψη υποδομής) κινείται αποκλειστικώς στη λογική της φαρμακευτικής αντιμετώπισης, αποκλείοντας άλλες, εξίσου παραδεκτές ιατρικώς (πχ βραχείες ψυχοθεραπείες) προσεγγίσεις στις ψυχιατρικές νόσους που αναφέρθηκαν.

Τώρα για καρκίνους.... η αλήθεια είναι πως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, και όταν η ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά είναι διατεθημένος να δοκιμάσει και ακόμη χειρότερα να πιστέψει τα πάντα.

Η αισθηση η δικη μου (την οποία δεν μπορω να αιτιολογησω) ειναι ότι όλα περιστρεφονται γυρω από τις εταιρειες φαρμακων και το κερδος τους.
Στο χορο εχουν μπει σχεδον ολοι οι γιατροι (συγνωμη από τους συνφορουμιτες) με στοχο και αυτοι το δικο τους κερδος (οπως όλοι μας στις δουλειες μας).
Τι θα επρεπε να κανουν? Δεν ξερω, απλα θεωρουσα παντα την ιατρικη όχι ακριβως επάγγελμα.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν τα παραπάνω...

Απάντηση: Re: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

daskalakis marios said:
Οι γιατροί ανήκουν και αυτοί στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που ζούν σε απάνθρωπα γρήγορους ρυθμούς και δεν έχουν υπομονή, που έχουν μάθει ότι για όλα υπάρχει ένα χάπι, και που πάντα πρώτη προτεραιότητα έχουν τη δουλειά-κέρδος.
Βαγγέλη, δεν ξέρω για εκεί αλλά εδώ όλοι βιάζονται να πάρουν "κάτι" όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εδώ πιέζομαι εγώ να κάνω διάγνωση και να χορηγήσω φάρμακα, σκέψου να πάει στο γιατρό και να μη συνταγογραφήσει. Ποιος έχει την πολυτέλεια να κάτσει 10 ημέρες σπίτι για να αναρρώσει από μία γρίππη χωρίς κανένα φάρμακο; Εγώ προσωπικά δεν έχω λήψει ούτε μισή ώρα από το Φαρμακείο, κιας έβαζα ενέσεις.
Σπύρο μήπως είσαι απόλυτος για τα φάρμακα του Alzheimer; Εγώ έχω ασθενείς που ξεκίνησαν πολύ νωρίς και έχουν άριστα απότελέσματα.

Mάριε έχω πολύ κακή εικόνα και εμπειρία απο τα συγκεκριμένα φάρμακα,και πιστεψε με έχω ξοδεψει απειρες εργατοώρες στην γηροψυχιατρική.Τώρα,η ίδια η πάθηση έχει αρκετά ´σκαμπανεβάσματα´στα αρχικά της στάδια,πού πιθανώς απο κάποιους να εξηγείται σαν βελτίωση απο τα συγκεκριμένα φάρμακα.
Πάντως και οι εταιρείες μιλάνε για possible effectiveness,για να έχουν τα νώτά τους φυλαγμένα.

Το φαινόμενο τών συνεδρίων ειναι παγκόσμιο,απλά εδώ λειτουργεί με την νεοβλαχιά αρκετών γιατρών.Και μπορώ να το πώ αυτό άνετα γιατί ουδέποτε δεχτηκα το παραμικρό δώρο απο εταιρείες 18 χρόνια τώρα.
Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται αθώα η ομοιοπαθητική απο το κυνηγι τού κερδους, πού έχει ακριβά φάρμακα ,που δεν καλύπτονται απο κανένα ταμείο.Επίσης δεν συζητάω περιπτώσεις θεραπείας καρκίνου γιατί οδηγούμαστε σε μονοπάτια λαϊκισμού.Οποιος γιατρός ,ομοιπαθητικός ή κλασσικός μιλάει για ίαση-άλλο το ότι υπάρχουν ιασεις σε είδη καρκίνων-είναι κομπογιαννίτης.
Η Ιατρική ,οπως και τα άλλα επαγγέλματα εχει μπεί στο κυνήγι τού κέρδους αλλά ειναι και πιό ευάλωτη στην κριτική απο τα άλλα επαγγέλματα,γιατί έχει να κάνει με τον ανθρώπινο πονο και τήν ζωή.

Σπυρο τα στοιχεια της Γιαγιας μας τα εχει το Νοσοκομειο ...

δεν ηταν καποιος πλανωδιος που την εξετασε στο τελος .......
εχουμε και εμεις φωτοτυπιες απο αυτα βεβαιως ...

μιλαω επειδη ειναι πολυ δυσκολο να πιστεψει καποιος αυτα που γραφω ....
ειδικα αμα ειναι γιατρος ........

Last edited:
Βαγγέλη μου ακόμα και εάν ειναι έτσι-πού δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω-μία περίπτωση δεν αποδεικνύει τίποτα.Θα μπορούσε κάποιος άλλος να σού φέρει 50 αντίστοιχες περιπτώσεις με αρνητικά αποτελέσματα.Και εγώ έχω γραψει παραπάνω ότι η φύση παράγει χημικά προϊόντα πού ίσως είναι θεραπευτικά.Καποια απ´αυτά χρησιμοποιούνται χρονια τώρα στην ιατρική.

Σπύρος Σούρλας said:
Βαγγέλη μου ακόμα και εάν ειναι έτσι-πού δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω-μία περίπτωση δεν αποδεικνύει τίποτα.Θα μπορούσε κάποιος άλλος να σού φέρει 50 αντίστοιχες περιπτώσεις με αρνητικά αποτελέσματα.Και εγώ έχω γραψει παραπάνω ότι η φύση παράγει χημικά προϊόντα πού ίσως είναι θεραπευτικά.Καποια απ´αυτά χρησιμοποιούνται χρονια τώρα στην ιατρική.

σιγουρα !!

απλα λεω την πειρα μου ......

οι γιατροι εδω περα σε κοιτανε για 5 λεπτα σου γραφουν κατευθειαν συνταγη και εξω ..........

ε μετα πως να βρεις ακρη στο προβλημα σου ;;;;;

σιγουρα δεν ειναι ολοι ετσι αφου εχω τυχει να με εξετασουν πολυ προσεκτικα πχ, καρδιολογος οφθαλμιατρος ......

αλλα οι πιο πολοι ειναι γραφιαδες πλεον ......

Μερικές σκέψεις για τα λεχθέντα.

Από όσο ξέρω, το δηλητηριώδες απόσταγμα του πικραμύγδαλου είναι το γνωστό μας υδροκυάνιο (HCN). Μη μασάτε, όμως. Ένας καθηγητής μου στο Πολυτεχνείο έλεγε: "Δεν υπάρχουν δηλητήρια, αλλά δηλητηριώδεις δόσεις". Χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερνε το αρσενικό, το οποίο σε πολύ μικρές ποσότητες χρησιμοποιείται στα αναβολικά.

Χαίρομαι που ο Σπύρος αναφέρθηκε στη δαιμονοποίηση των χημικών (σωστότερα: τεχνητών) ουσιών και την αγιοποίηση των φυσικών. Θα μπορούσα να γράφω πολύ ώρα για αυτό το θέμα, αλλά μάλλον θα κουράσω, οπότε απλώς προσυπογράφω.

Η αποτελεσματικότητα μίας μεθόδου δε μπορεί παρά να κριθεί με στατιστικά κριτήρια. Καλώς ή κακώς, η μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου ζωής τα τελευταία 100-200 χρόνια δεν οφείλεται στα ματζούνια της γιαγιάς, αλλά στις προόδους της κλασσικής ιατρικής (ή οποία με τη σειρά της χρωστάει στην τεχνολογία). Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανεξερεύνητα πεδία και, από όσο έχω ακούσει, οι αλλεργίες είναι χαρακτηριστική περίπτωση "μη χαρτογραφημένης περιοχής". Ακριβώς για αυτό οι εναλλακτικές ιατρικές έχουν την ευκαιρία να "σκοράρουν" που και που.

Συγκεκριμένα για την ομοιοπαθητική εγώ έχω κάποια παραδείγματα ανθρώπων που δεν είδαν κάποια ουσιαστική βελτίωση στο πρόβλημά τους, χωρίς όμως να μιλούν αρνητικά. Σημασία όμως δεν έχει το τι παραδείγματα έχει ο καθένας, αλλά ολοκληρωμένες μελέτες που να δείχνουν την αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου κατά περίπτωση.

αρσενικό παίρνει και ο πατέρας μου ως ομοιοπαθητικό φάρμακο. Τώρα τι να πω...
Μου φέρνει στο μυαλό την κοκαΐνη που πριν 120 χρόνια την έδιναν για πονόδοντο.

Νομίζω ότι το πικραμύγδαλο, βερύκοκο, ροδάκινο κλπ περιέχουν αμυγδαλίνη, που σε μεγάλες συγκεντρώσεις είναι δηλητηριώδης.

Απάντηση: Re: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

send said:
αρσενικό παίρνει και ο πατέρας μου ως ομοιοπαθητικό φάρμακο. Τώρα τι να πω...
Μου φέρνει στο μυαλό την κοκαΐνη που πριν 120 χρόνια την έδιναν για πονόδοντο.

Νομίζω ότι το πικραμύγδαλο, βερύκοκο, ροδάκινο κλπ περιέχουν αμυγδαλίνη, που σε μεγάλες συγκεντρώσεις είναι δηλητηριώδης.

ειναι και παραειναι .......

θελει προσοχη !!!

Lepton said:
Μερικές σκέψεις για τα λεχθέντα.

Από όσο ξέρω, το δηλητηριώδες απόσταγμα του πικραμύγδαλου είναι το γνωστό μας υδροκυάνιο (HCN). Μη μασάτε, όμως. Ένας καθηγητής μου στο Πολυτεχνείο έλεγε: "Δεν υπάρχουν δηλητήρια, αλλά δηλητηριώδεις δόσεις". Χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερνε το αρσενικό, το οποίο σε πολύ μικρές ποσότητες χρησιμοποιείται στα αναβολικά.

Χαίρομαι που ο Σπύρος αναφέρθηκε στη δαιμονοποίηση των χημικών (σωστότερα: τεχνητών) ουσιών και την αγιοποίηση των φυσικών. Θα μπορούσα να γράφω πολύ ώρα για αυτό το θέμα, αλλά μάλλον θα κουράσω, οπότε απλώς προσυπογράφω.

Η αποτελεσματικότητα μίας μεθόδου δε μπορεί παρά να κριθεί με στατιστικά κριτήρια. Καλώς ή κακώς, η μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου ζωής τα τελευταία 100-200 χρόνια δεν οφείλεται στα ματζούνια της γιαγιάς, αλλά στις προόδους της κλασσικής ιατρικής (ή οποία με τη σειρά της χρωστάει στην τεχνολογία). Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανεξερεύνητα πεδία και, από όσο έχω ακούσει, οι αλλεργίες είναι χαρακτηριστική περίπτωση "μη χαρτογραφημένης περιοχής". Ακριβώς για αυτό οι εναλλακτικές ιατρικές έχουν την ευκαιρία να "σκοράρουν" που και που.

Συγκεκριμένα για την ομοιοπαθητική εγώ έχω κάποια παραδείγματα ανθρώπων που δεν είδαν κάποια ουσιαστική βελτίωση στο πρόβλημά τους, χωρίς όμως να μιλούν αρνητικά. Σημασία όμως δεν έχει το τι παραδείγματα έχει ο καθένας, αλλά ολοκληρωμένες μελέτες που να δείχνουν την αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου κατά περίπτωση.

Και όμως Λευτέρη θά είχε πολύ ενδιαφέρον ένας μή γιατρός,να γραψει για την δαιμονοποίηση τών τεχνητών-σωστότερη λέξη απο το´χημικών´-ουσιών γιατί θά ήταν λιγότερο ´ύποπτος´απο εναν ´κλασσικό´γιατρό.:smile:
Ολόκληρο το κείμενό σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.!!!

Μπα, Χημικός Μηχανικός ων, είμαι και εγώ στη μαύρη λίστα... ;)

Ωστόσο, θα προσπαθήσω εντός θέματος να πω ορισμένα πράγματα:
Κατ' αρχήν, ας συμφωνήσουμε στο ότι κάθε ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό μας, είτε φυσική είτε συνθετική (βρήκα ακόμα σωστότερο όρο), είναι χημική. Δηλαδή έχει μία χημική σύσταση και επιδρά στον οργανισμό σύμφωνα με τους νόμους της χημείας. Αυτό που μας ενδιαφέρει, λοιπόν, είναι τι είδους επίδραση θα έχει. Προφανώς, η ίδια ουσία συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα αν προέρχεται από φυσικές ή βιομηχανικές διαδικασίες. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι το τι άλλες ουσίες τη συνοδεύουν, ως αποτέλεσμα της παραγωγικής διαδικασίας. Τα παραπροϊόντα αντιδρούν και αυτά με τον οργανισμό και εκεί μπορεί να έχουμε διαφορές.

Η φύση έχει στο πλευρό της το Δαρβίνο: Ο άνθρωπος (και τα άλλα είδη) έχει καταφέρει να επιβιώσει επειδή έχει προσαρμορστεί στη φύση. Ο οργανισμός του έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε πολλές ουσίες να μην τον βλάπτουν και για τις υπόλοιπες να έχει συστήματα αποφυγής (οσμή, γεύση, εμετός κ.λπ.). Φυσικά, η προσαρμογή δεν είναι τέλεια, υπάρχουν και κενά. Από το δηλητήριο του σκορπιού μας προφυλάσσει μόνο ο φόβος. Εντάξει, και ο μηχανισμός του φόβου πρόϊόν της εξέλιξης είναι, αλλά ας μείνουμε στη χημεία. ;)

Η τεχνολογία, από την άλλη, έχει στο πλευρό της την... τεχνολογία. Εργαστηριακά όργανα ελέγχου πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, κλινικές δοκιμές, τυποποίηση και πιστοποίηση διαδικασιών είναι εργαλεία που εξασφαλίζουν, όσο είναι δυνατό, την καθαρότητα της επιθυμητής ουσίας. Ανάλογα την περίπτωση (και στις "κλασσικές" φαρμακοβιομηχανίες τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά), μία τέτοια διαδικασία είναι πολύ πιο σίγουρη από μία φυσική. Θυμηθείτε τις πρόσφατες διαφημίσεις για το λάδι από το χωριό και το τυποποιημένο: Ελαιόλαδο και το μεν και το δε, αλλά το τι άλλο υπάρχει στον τενεκέ ένας θεός το ξέρει.

Εκεί που τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα είναι όταν έχουμε δύο διαφορετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό. Υπάρχουν κάποιες, στις οποίες η ακριβής σύνθεση είναι αδιάφορη: Το σαπούνι, για παράδειγμα, έχει την ίδια δράση είτε προέρχεται από ελαιόλαδο είτε από τηγανόλαδο (το παράδειγμα εξαιρετικά αφιερωμένο στην ελληνική τηλεόραση), διότι αυτό που έχει σημασία είναι το "κεφάλι" του μορίου και όχι η "ουρά". Όταν όμως μιλάμε για πιο σύνθετες ενώσεις, η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου οργανισμού είναι μεγάλο πρόβλημα. Μπορούμε να κατασκευάσουμε μία ουσία που να μοιάζει (χημικά) με μία φυσική, αλλά -πέρα από τη βασική δράση της- δε μπορούμε να προβλέψουμε τη δράση που θα έχει σε άλλα σημεία του οργανισμού. Για αυτό και είναι απαραίτητες οι εργαστηριακές και κλινικές δοκιμές.

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ούτε η έρευνα ούτε η παραγωγική διαδικασία είναι αδιάβλητες. Τα παραδείγματα πολλά. Τα κακά νέα, όμως, αργά ή γρήγορα βγαίνουν στην επιφάνεια. Κάτι τέτοιο σπάνια συμβαίνει με φυσικές ουσίες, η οποίες συνοδεύονται πάντα από μία θετική προκατάληψη, μία πρωτόγονη φυλή στον Αμαζόνιο που τη χρησιμοποιεί και ζει 200 χρόνια και μία γενικευμένη θεωρία συνωμωσίας της πουλημένης ερευνητικής κοινότητας. Εμείς όμως δεν τα πιστεύουμε αυτά... ε; Έτσι δεν είναι; Ε;

Lepton said:

Katarxhn sorry gia ta greeklish alla den exw epilogh edw pou vriskomai..

Mporei h auksisi tou prosdokimou zwhs na auksithike xarh sthn texnologia kai oxi sta mantzounia, alla en merei epeidh h texnologia vohthise tin iatrikh na ksexwrisei ta xrhsima apo ta mh "mantzounia", alla kai sto parelthon einai gnwsto oti orismenoi antrwpoi h plhthusmoi eixan upshlotero proskodimo zwhs xarh ston tropo zwhs tous (metaksu allwn kai twn ousiwn pou katanalwnan).

Sxetika me thn omoiopathitikh genika, ki egw exw dokimasei xwris aksiologa apotelesmata, alla moy fainetai upopto to oti stis alles xwres h omoiopathikh einai ksexwristh edra sta panepistimia enw sthn Ellada akoma ta Tameia den kaluptoun thn episkepsh se omoiopathitiko giatro.

Kai gia to kata poso einai tsarlatanoi oi omoiopathitikoi, arkei na skeftei kaneis oti h pleionothta twn omoiopathitikwn sthn Ellada einai spoudagmenoi giatroi -me thn karta tous na leei "iatros" h "pathologos" klp- kai en sunexeia ekseidikeuontai. Me alla logia, pisteuw oti pisteuoun se auto pou kanoun, afou den exoun da kai tipota na kerdisoun, mallon to antitheto tha elega..

Oι ομοιοπαθητικοί δεν είναι τσαρλατάνοι γιατί όντως αρκετοί απ´αυτούς ειναι γιατροί.Ο Βυθούλκας ,ο Πάπας της ομοιοπαθητικής εν Ελλάδι δεν ήταν.Οι ομοιοπαθητικοί γιατροί έχουν όμως πολλά να κερδίσουν.Βγάζουν πολύ περισσότερα απο τον μέσο εξειδικευμένο γιατρό-αυτός είναι το κριτήριο και όχι ο μεγαλογιατρός-διότι ασχολούνται και κατά δήλωσίν τους αντιμετωπίζουν ´πάσαν νοσο και πάσαν μαλακία´τής ιατρικής.Αρα ,ειναι ενα πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα,και με πολύ λιγότερους κινδύνους.Κανείς δεν τούς ζητά ευθύνες αν δεν παει καλά το περιστατικό,αντίθετα απο τους κλασσικούς γιατρούς.Επίσης εάν ζορίσουν τα πραγματα πολύ υπάρχει και η κλασσική ιατρική για βοήθεια.
Οι ομοιοπαθητικοί γιατροί βγάζουν πολύ περισσότερα χρηματα και άκοπα.Παριστάνουν τους γιατρούς όλων ´των ειδικοτήτων,αφού ´βλέπουν´τον ασθενή ως ολότητα.

παιδια εχω ακουσει για ομοιοπαθητικους που ανιχνευουν τα ματια ....
ναι δεν κανω πλακα .. σε κοιταζουν ακριβως στα ματια και κατι διαβαζουν δεν ξερω τι ...
μια κοπελα μου ελεγε με χρονια αλεργια πως βοηθηθηκε παρα πολυ απο εναν τετοιο γιατρο ομοιπαθητικο που την κοιταξε στα ματια προσεκτικοτατα !!!!

εχετε ακουσει κατι με αυτο ;;;;;

εδω λεγονται : αουγκεν λεζαρ!!

Last edited: