On line πληρωμή λογαριασμού και ασφαλεια συναλλαγων.

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,209
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα. Λογαρισμους ΔΕΚΟ πληρωνω ως συνηθως on-line στα sites
των αντιστοιχων εταιριων. Σημερα θελησα να πληρωσω το αεριο
στη Zenith. Αφου εβαλα κανονικα τα στοιχεια της χρεωστικης,
στη συνεχεια ζητηθηκαν και οι κωδικοι εισοδου web banking.

Δεν συνεχισα την συναλλαγη γιατι πρωτη φορα βλεπω σε ιστοσελιδα εκτος απο την
σελιδα της τραπεζας να ζητουνται επιπροσθετως εκτος της
καρτας και οι κωδικοι web banking . Καποια σκεψη επι του θεματος?

Πλήρωσα πριν λίγες μέρες με κάρτα Eurobank και δεν μου ζήτησε. Πάντως έχω "λογαριασμό" στην Zenith αν έχει κάποια σχέση.

Φίλος που ξέρει (και ξέρει ΠΟΛΛΑ) λόγω θέσεως,προκρίνει τις συναλλαγές μέσω τραπεζών από τα sites τους και ΟΧΙ από εφαρμογές.
Το τηρώ ευλαβικά!

Φίλος που ξέρει (και ξέρει ΠΟΛΛΑ) λόγω θέσεως,προκρίνει τις συναλλαγές μέσω τραπεζών από τα sites τους και ΟΧΙ από εφαρμογές.
Το τηρώ ευλαβικά!

Και 'γώ νομίζω καλύτερα να φας στη μάπα την προμήθεια της κωλοτράπεζας, παρά να ..... μπλέξεις!

ΥΓ: μιά και τό 'φερε η κουβέντα η εξόφληση της εφορίας μέσω χρεωστικής στο TAXIS εχει παρόμοιο πρόβλημα;

Στην χρεωστικη που "βγαζω στη φορα" δεν βαζω ποτε μεγαλα ποσα.
Τοσα οσα χρειαζονται για τα πολυ τρεχοντα εξοδα

Κωδικους web banking παντως δεν δινω.
Τι νοημα εχουν τοτε η καρτα και οι κωδικοι της?
Καλυτερα τα 0,60 της τραπεζας.

Θα επαναλαβω παντως την συναλλογη απο Δευτερα
μηπως παιζει κατι λογω σαββατοκυριακου αν και ο
φιλος mdqv με εβαλε να το ξανασκεφτω το θεμα.

Η αληθεια ειναι οτι με κουρασε λιγο το συστημα πληρωμων
λογαριασμων μεσω των sites. Μια κολαει, μια δεν δουλευει καθολου,
μια ζηταει περιεργα πραγματα.

Απο την αλλη αν πληρωνεις μεσω τραπεζας, η προμηθεια δεν κοστιζει πανω απο 15 ευρω το χρονο,
και λογικα πληρωνεις σε πολυ ασφαλεστερο περιβαλλον.

Απάντηση: Re: On line πληρωμή λογαριασμού και ασφαλεια συναλλαγων.

Πριν μέρες έγινε επίθεση στην Alpha από χάκερ, μου ερχόντουσαν μνμ. στο κινητό οτι πληρώνω και μεταφέρω ποσά με SMS (έχω ανοιχτή πρόσθετη υπηρεσία για αυτό) , ευτυχώς ήταν παλιές συναλλαγές μου και το σύστημα τρελάθηκε από την επίθεση και έστελνε οτι ναναι, μετά για 2 ημέρες απενεργοποίησε η ΤΡΑΠΕΖΑ τα SMS που έρχονταν ως πρόσθετη ασφάλεια με έξτρα κωδικό και εκεί δεν μπορούσα ούτε πληρωμές να κάνω. Έβαλα να μου έρχονται στο viber και λύθηκε το πρόβλημα. Τώρα το μάζεψαν.

Εδώ οι χάκερ κτυπάνε τις τράπεζες που έχουν τα πιο προηγμένα συστήματα, δεν είναι λογικό να μην κανετε πληρωμές από τρίτα site.

Επίσης αν έχετε περισσότερες από μία τράπεζες, ψάχτε το θέμα προμήθεια. Κάποιες δεν χρεώνουν τίποτα για ορισμένες συναλλαγές...

Τα συστήματα που έχουν οι τράπεζες για online πληρωμές ανανεώνονται με το που εμφανίζεται νέος τρόπος για να ξεπεραστούν τα παλιά στα "δολώματα" που έχουν στήσει συγκεκριμένες εταιρίες.
Επίσης αν πέσεις θύμα μέσα από το site της τράπεζας, αυτή θα σε αποζημιώσει.

Από την άλλη, έχεις ένα site που φτιάχτηκε πριν από κάποια χρόνια και το 99% αυτών δεν έχει από πίσω κάποιον να το συντηρεί γιατί "ποιος ο λόγος να πληρώνουμε μωρέ συντήρηση; Μια χαρά δουλεύει".

Διαλέξτε μέσω ποιανού προτιμάτε να κάνετε τις συναλλαγές σας. :smile:

Και 'γώ νομίζω καλύτερα να φας στη μάπα την προμήθεια της κωλοτράπεζας, παρά να ..... μπλέξεις!

ΥΓ: μιά και τό 'φερε η κουβέντα η εξόφληση της εφορίας μέσω χρεωστικής στο TAXIS εχει παρόμοιο πρόβλημα;

Μόλις το δοκίμασα, την πληρωμή φόρου μέσω του TAXIS και χρεωστικής κάρτας. Η πληρωμή γίνεται μέσω του ΔΙΑΣ και με κωδικό που σου αποστέλλει η τράπεζα με SMS (χωρίς είσοδο στο e-banking). Η πίστωση του ποσού, που πληρώνεις στο TAXIS είναι άμεση (σε πραγματικό χρόνο)......

Διαλέξτε μέσω ποιανού προτιμάτε να κάνετε τις συναλλαγές σας. :smile:

Την Τραπεζα , την Τραπεζα:operator:

(και μαλιστα απο το site της και οχι απο την εφαρμογη της)