ON Telecoms - 2008

Το θέμα της κακής ποιότητας τηλεφωνικού σήματος, κατά βάση υπάρχει και μάλιστα πολύ έντονα, σε όλα τα πακέτα που από πίσω στηρίζονται σε κάποια κινητή τηλεφωνία. Π.χ. Vodafone, Cosmote κ.λ.π. Έχω ήδη πάρα πολύ καλά παραδείγματα που το λέω.
Σε όλες τις άλλες που δεν μεσολαβεί η κινητή τηλεφωνία ως μεταφορέας σήματος, τα πράγματα πλέον είναι πάρα πολύ καλά. Ακόμα και σε αυτές που το σήμα τους είναι κατηγορίας VOIP.

Συγκεκριμένα πάντως στην ON, το σήμα τους είναι απόλυτα ικανοποιητικό δεδομένου ότι είναι κατηγορίας κανονικού PSTN. Όπως αυτό του O.T.E. δηλαδή.

Σε σχέση τώρα με το αρχικό post, να τονίσω ξανά πως από τη στιγμή που από Ο.Τ.Ε. είχες τόσο φτωχό ADSL σήμα, κατά πάσα πιθανότητα δε πρόκειται να δεις κάτι καλύτερο από άλλο πάροχο, δεδομένου ότι όλοι τους τελικά καταλήγουν να περάσουν από το ίδιο Ο.Τ.Ε. κεντράκι της περιοχής σου, που έτσι κι αλλιώς σε εξυπηρετούσε και από Ο.Τ.Ε. Άρα δε θα μπορέσουν να αποφύγουν ούτε αυτοί τα προβλήματα από εκεί μέχρι εσένα, που όπως λες, προφανώς ήδη υπάρχουν.

Το πρόβλημα του ΟΤΕ ήταν ότι έπρεπε να σε έχει είτε στα 8, είτε στα 4 mbit με το αντίστοιχο upload.
Έτσι αν πχ στα 8 ζορίζεται η γραμμή, δεν μπορεί να σε κλειδώσει στα 7 που μπορεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα, αλλά σε πάει στο κατώτερο πρόγραμμα των 4 mbit.

Το πρόβλημα με τον ΟΤΕ είναι οτι θέλει... ολά τα λεφτά (μας τα παίρνει χοντρά κοινος). Μπορεί να κατάφεραν να πουλήσουν στους Γερμανούς ένα μεγάλο ποσοστό αλλά απ' ότι φαίνεται η απαξίωση συνεχίζεται για να ρίξουν και άλλο την τιμή και να πάρουν οι Γερμανοί τελικά όλο το πακέτο. Δεν μπορεί οι άλλοι πάροχοι να δίνουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους και ο ΟΤΕ να στους ζητάει και μάλιστα με πολύ λιγότερες παροχές (αυτά για τον ΟΤΕ... νευρίασα τώρα).
Οσο αφορά την ΟΝ Τelecoms. Εγώ έχω βάλει εδώ και ένα χρόνο ακριβώς και η περιοχή που μένω είναι τα Σεπόλια, ευτυχώς για μένα, πολύ κόντα στο κέντρο απ' ότι μου έχουν πει. Απο την ημέρα που ενεργοποιήθηκε η γραμμή, ούτε το τηλέφωνο μου κόψανε (δεν πήρα χαμπάρι πότε ήρθε η ΟΝ), ούτε το internet ήταν άθλιο, δεδομένου ότι πρόσφερε 16mb και εγώ συγχρόνιζα στα 15900, ούτε το video box είχε πρόβλημα (όλα τα λεφτά το On Rec και η σύνδεση που έκανα στη Nova μέσα σε 2 λεπτά). Το «μόνο» πρόβλημα είναι οτι ενώ στην αρχή το είχα συνδέσει με hdmi και πραγματικά έδειχνε γ...#$$@$...α (ο τόνος στο δεύτερο $), η τηλεόραση της Οn εκπέμπει σήμα 4:3 και μου την έσπασε με το μαύρο κάδρο δεξιά-αριστερά.
Τώρα, εδώ και μία εβδομάδα αν δεν κάνω λάθος, η ΟN έδωσε σε εμάς μια απίστευτη δυνατότητα. Να αλλάξουμε τη σύνδεση στο internet σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, από τα 16mb στα 24mb με ένα CLIC, και ΤΣΑΜΠΑ. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω το modem είναι συγχρονισμένο στα 19600mb και καμιά φορά το download φτάνει ακόμα και 2.21mb!!! Μέχρι και στη Νέα Μάκρη μπαίνουν με 14mb. Αυτά για αυτούς που λένε και διαδείδουν οτι είναι χάλια αλλά ποτέ τους δεν είχαν ΟΝ (δεν μιλάω για όλους). Ναι, υπάρχουν περιοχές που έχουν πρόβλημα. Αλλά πια εταιρεία δεν έχει.
Πριν την ΟΝ είχα Hol και πραγματικά είχα βαρεθεί να κάνω restart το modem και να τους παίρνω τηλέφωνο για να τους ρωτήσω «γιατί δεν έχω internet - πάλι δεν έχω internet κτλ.) Προσωπικά -και για τη δική μου περίπτωση- είναι ίσως η καλύτερη εταιρεία αυτή τη στιγμή.

σσ.: Το άλλο το μάθατε; Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του champions league για την περίοδο 2009-2012 τα έχει το MEGA, η ΝΕΤ και... η ON TELECOMS (τα υπόλλοιπα 14 ματς!)
Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Κύπελλο UEFA τα εχει ο ΑΝΤ1 (2 ματς) και η ON TELECOMS (όλα τα υπόλλοιπα!)

σσ.: Κάτι μου μοιρίζει μιας και η ON TELECOMS έκανε προσφορά αντι της NOVA... και πήρε τα δικαιώματα. Λέτε η ψηφιακή πλατφόρμα της ON να ονομαστεί στο μέλλον σε... NOVA-ON ΤELECOMS;

Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

Τώρα, εδώ και μία εβδομάδα αν δεν κάνω λάθος, η ΟN έδωσε σε εμάς μια απίστευτη δυνατότητα. Να αλλάξουμε τη σύνδεση στο internet σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, από τα 16mb στα 24mb με ένα CLIC, και ΤΣΑΜΠΑ. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω το modem είναι συγχρονισμένο στα 19600mb και καμιά φορά το download φτάνει ακόμα και 2.21mb!!!
Τί λες τώρα;;;!!!
Και δεν το έχω πάρει ακόμα χαμπάρι;!
Πού ακριβώς είναι αυτό το "μαγικό κλικ" που λες ότι αλλάζει τις ταχύτητες; Πες μας τα όλα χρυσόστομε!
Πρέπει να έχω σοβαρές ελπίδες κι εγώ να ανέβω ψηλότερα από τα 16 που είμαι τώρα αν πιάνει!

Μα το 'λεγε η ΟΝ ότι θ' ανέβαινε γιατί εδώ που τα λέμε, ήταν λίγο "περίεργο" ενώ όλοι οι άλλοι ισχυρίζονται για 24, η ΟΝ να μένει, "τίμια" βέβαια, μόνο στα 16 και με video streaming μέσα (έστω και μόνο όταν είναι ανοιχτός ο δέκτης της).

Re: Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

Τί λες τώρα;;;!!!
Και δεν το έχω πάρει ακόμα χαμπάρι;!
Πού ακριβώς είναι αυτό το "μαγικό κλικ" που λες ότι αλλάζει τις ταχύτητες; Πες μας τα όλα χρυσόστομε!
Πρέπει να έχω σοβαρές ελπίδες κι εγώ να ανέβω ψηλότερα από τα 16 που είμαι τώρα αν πιάνει!

Μα το 'λεγε η ΟΝ ότι θ' ανέβαινε γιατί εδώ που τα λέμε, ήταν λίγο "περίεργο" ενώ όλοι οι άλλοι ισχυρίζονται για 24, η ΟΝ να μένει, "τίμια" βέβαια, μόνο στα 16 και με video streaming μέσα (έστω και μόνο όταν είναι ανοιχτός ο δέκτης της).

Μπαίνοντας στο "My on" έχει επιλογή "Ρυθμισεις γραμμής" κι εκει μέσα έχει 5 εναλλακτικές λύσεις για το πώς θέλεις να είναι η γραμμή σου (αν δε φτάνει στα 24) ενώ αν έχει αυτη τη δυνατότητα, υπάρχει άλλο ξεχωριστό tab ακριβώς δίπλα με άλλες τόσες επιλογές.
Αν η γραμμή σου δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, σου γράφει "δυστυχώς η γραμμή σας δεν υποστηρίζει τέτοιες ταχυτητες-ρυθμίσεις". Η Ον υποστηρίζει οτι η διαδικασία μετάβασης απο το ένα προφίλ στο άλλο διαρκεί 3-4 λεπτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

Μπαίνοντας στο "My on" έχει επιλογή "Ρυθμισεις γραμμής" κι εκει μέσα έχει 5 εναλλακτικές λύσεις για το πώς θέλεις να είναι η γραμμή σου (αν δε φτάνει στα 24) ενώ αν έχει αυτη τη δυνατότητα, υπάρχει άλλο ξεχωριστό tab ακριβώς δίπλα με άλλες τόσες επιλογές.
Αν η γραμμή σου δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, σου γράφει "δυστυχώς η γραμμή σας δεν υποστηρίζει τέτοιες ταχυτητες-ρυθμίσεις". Η Ον υποστηρίζει οτι η διαδικασία μετάβασης απο το ένα προφίλ στο άλλο διαρκεί 3-4 λεπτά.
Σωστός!:a0210:
Ανυπομονώ να γυρίσω σπίτι, να δω "τί ψάρια θα πιάσω" σχετικά!:computer:

Αν θελεις ο λογαριασμος σου να μειωθει και να σταματησεις να πληρωνεις 140αρια(τοσο ερχεται ο οτε σε οσους εχουν adsl 24mbps) και εφοσον δεν εισαι πολλα χιλιομετρα μακρια απο το καφαο τοτε μια χαρα ειναι η on.
To video-box λειτουργει απροβληματιστα, το on-rec ειναι ολα τα λεφτα και η συνδεση στο internet ειναι εδω και παρα πολλους μηνες σταθεροτατη και ικανοποιητικοτατη(εμενα μου δινει πανω απο 10mbps πραγματικα και σχεδον ποτε δεν εχει διακοπει).Για τα τηλεφωνα φυσικα και δεν υπαρχει επισης κανενα προβλημα.
Και φυσικα μην ακους οσους λενε το γνωστο ρητο : "μακρια απο εκεινη την εταιρεια","μεινε στον οτε","βαλε τη ταδε εταιρεια"... κτλπ...
Ολες οι εταιρειες εχουν τους ικανοποιημενους πελατες και τους δυσαρεστημενους!Αν δεις στο adslgr.com ποσοι ειναι δυσαρεστημενοι απο tellas,forthnet,hol κτλπ θα παθεις σοκ! (να μη σου πω οτι πλεον η on εχει τους λιγοτερους δυσαρεστημενους απο τις υπολοιπες εταιρειες)
Παντως εδω και παρα πολυ καιρο τα όποια προβληματα ειχαν οι περισσοτεροι παροχοι εχουν λυθει.
Ακομα ομως παιζει και η πιθανοτητα του ολα να πανε στραβα! και φυσικα αυτο μπορει να σου τυχει με οποιαδηποτε εταιρεια. -bye-
Συμφωνω
:2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup:
Και εγω on εχω
ολα ειναι οκ
τηλεφωνο κανονικα,internet στα 24Mbps οπου κατεβαζω 1.7MB,iptv απεκτη οπος και το on-rec

internet στα 24Mbps οπου κατεβαζω 1.7MB
Στα 24;;;!!!
Α, εσείς θα με τρελάνετε σήμερα!
Καλά γράφει ότι έχει γίνει connect σε τόσο μεγάλη ταχύτητα downstream (ή έστω πολύ παραπλήσια);!

Και σε upstream πόσο;! Έχει παραμείνει στα 1023 ή έχει ανέβει και εκεί;

Από πότε είσαι σε αυτές τις ταχύτητες;

Δεν περνά και η ώρα να πάω να δω...

Μπήκα κι εγώ πριν λίγα λεπτά στο "My On" και επέλεξα την επιλογή από τις 5 στην καρτέλα των 24 (από την "Διαχείριση Παραγγελιών")!
Βέβαια λέει "1 : Χωρίς προστασία λαθών" και όσο να 'ναι το φοβάμαι στην πράξη μήπως μου βγει για κακό τελικά αλλά είπα να δοκιμάσω κατευθείαν στα "σκληρά" και να δω πως θα πάει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Έχει κανένας σας επιλέξει την αντίστοιχη ρύθμιση να μας πει αν του πάει καλά ή έχετε την 2η επιλογή "2 : Ελάχιστη προστασία";

Άντε, κοντεύει να φτάσει η ώρα να πάω να δω αποτελέσματα!

Διαβαζωντας ολα τα παραπανω εχω να αναφερω τα εξης:
Ειχα οπως ολοι πΟΤΕ με ειχαν ξ!@#$σει στην χρεωση ειχα φτασει να πληρωνω το διμηνο 900-1200 μοναδες αστικη χρεωση (ουτε περιπτερο με τηλεφωνο να ημουν) τους ζητησα αναλυτικη χρεωση μου ειπαν δεν υπαρχει παρα μονο κατοπιν ετησεως για το προσεχες μελλον!
Μετα απο ολα αυτα εκανα τοτε ...αιτηση στην T(r)ellas ...ειχα τηλεφωνο αλλα ιντερνετ δεν ηρθε ποτε με αποτελεσμα να με χρεωνει ιντερνετ και αστικες κλησεις ο πΟΤΕ αλλα και η T(r)ellas αστικες κλησεις με αποτελεσμα να λαμβανω τηλ. λογαριασμους ...120 ευρω πΟΤΕ .......40-60 η Trellas τελικα τους απαξιωσα και συνδεθηκα στην τρυπα hol(y) μου εδωσαν μοντελ που σε δυο μερες καηκε ειχαν περασει 3 μηνες και δεν ειχα τηλεφωνο περιμενα ωρες στην αναμονη να μμιλησω με καποιον στο σερβισ η στην εξυπηρετηση? μπελατων και να μου απαντουν δεν ξερω να σας βοηθησω να χανει συνεχεια στην συνεχεια το σημα του νακλεινει μονη της και η τηλ.συνδεση και το ιντερνετ τελικα εχει περασει ενας χρονος δεν εχεουν διορθωθει απολυτα τα πραγματα κλεινει και ανοιγει το τηλ.η και το ιντερνετ οποτε του αρεσειεχω στειλει δεκαδες email με παραπονα καποιος οποτε το θυμηθουν καλη και μου λενε οτι ολα λειτουργουν σωστα!!! και ο πΟτε απο την αλλη θελει να του πληρωσω 700 ευρω εδω και δυο χρονια που μου ειπαν οτι εχω συνδεση μαζι τους και δεν δεχονται οτι ειχα συνδεση με την Τ(r)ellas....
παρακαλω βαλτε την φαντασια σας να δουλεψει και να σας βρει την λυση στο εξης προβλημα
η τσατσα λειπει τα υπολοιπα σας ειπα βρεστε τα μονοι σας!!!!!! και βραστε τα
!!!!
ενα μεγαλο αισχος ...τεχνολογια ....καλα μου ειπε καποιος πριν απο χρονια
τεχνολογια ναι αμε !!! μονο να σας τα παιρνουν για αυτο ειναι

Λοιπον:
Στο my on εχω επιλεξει την επιλογη 24 με ευελικτη προστασια
Στατιστικα αυτη την στηγμη:
Up Stream 1023 Kbps
Down Stream 16438 Kbps
(το Down Stream αλλαζει αναλογα με τον θοριβο)
Οταν συνδεθικα (τελος απριλιου 2008) συνχρονιζα γυρο στα 15038 Kbps
μετα κυμενοτανε απο 13438 Kbps εως 15500 Kbps
μολις εβελαν την επιλογη προφιλ συνχρονιζα στι δευτερο 16380 Kbps
και τωρα γυρο στα 16575 Kbps και κατεβαζω 1.6 με 1.7 MBps
(Να σημειοσω πως εχω ενεργοποιημενο το firewall και μπορει να μου καβει τηχητητα στον συχρονιζμο)
Α! μου αναβαθμισαν το πιρελλι στο 1.28.5S-O

Λοιπόν, τα νεότερά μου έχουν ως εξής:
Αφού αιτήθηκα (από τη δουλειά μου) μέσω του λογαριασμού μου στον ιστοχώρο τους, για την σχετική αναβάθμιση (όπως σας είπα και πριν) στα 24 χωρίς διόρθωση λαθών, γύρισα μετά από κάνα δίωρο σπίτι και όλος αγωνία έτρεξα να δω σε τί κατάσταση ήταν το μόντεμ μου.
Είχε κάνει connect στα 22.600+ downstream και στα 1.023 (όσο και πριν) σε upstream!
Πρωτοφανές για εμένα αυτό βέβαια! Δεν πίστευα στα μάτια μου δεδομένου ότι και σε άλλων εταιριών, στις 24άρες τους συνδέσεις, με το ζόρι ανεβαίνουν πάνω από τα 18.000 downstream!

Φυσικά το επόμενο βήμα ήταν να κατεβάσω κάτι μεγάλο, να δω πως θα πήγαινε και στην πράξη. Οι ταχύτητες ήταν σε μεγάλο βαθμό στα 2,25ΜΒ ενώ στις άσχημες έφταναν για λίγο στα 1,75ΜΒ. Να θυμίσω ότι πριν, με σύνδεση 16άρα δηλαδή στα 15.200+ downstream, έπαιζα στα 1,35ΜΒ.

Με λίγα λόγια, όπως καταλαβαίνετε, έχω μείνει ήδη κατενθουσιασμένος από τα αποτελέσματα!
Θεωρώ πολύ πετυχημένη την κίνηση αυτή της ΟΝ, ειδικά με τον τρόπο που την υλοποίησε που δίνει δηλαδή στον πελάτη της την διακριτική ευχέρια να δοκιμάσει από μόνος του και σε άλλες ταχύτητες χωρίς πια να εμπλέκεται καν, στον όποιο κυκεώνα τηλεφωνικών συνεννοήσεων και αναμονών!

αν βαλει καποιος ον τωρα

ποιο πακετο πρεπει να παρει για τα 24Mbps?

(για τα 16 που θα αναβαθμιστουν σε 24...)

το internet plus μονο?

τα αλλα?

Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος βέβαια, ωστόσο δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα.
Δηλαδή όποιο πακέτο περιλαμβάνει και ίντερνετ, απ' ότι ίσχυε, έχει ένα είδος σύνδεσης με αυτό από πλευράς ταχύτητας. Στο μάξιμουμ της γραμμής σου!
Απλώς, μέχρι πρότινος, το περιόριζε για δικούς της λόγους, σε όλους μέχρι τα 16. Τώρα απλά το αποδέσμευσε και μάλιστα με επιλογή του χρήστη ανά πάσα στιγμή online από τη διαδικτυακή τους σελίδα, μέσω του λογαριασμου που έτσι κι αλλοιώς ανοίγεις μαζί της σα πελάτης της.

Α! μου αναβαθμισαν το πιρελλι στο 1.28.5S-O[/QUOTE]

Mόνοι τους στο αναβάθμισαν ή τους πήρες τηλέφωνο και την ώρα που έκαναν κάποιο έλεγχο είδαν οτι ήταν παλιό το firmware και τότε στο αναβάθμισαν;

Κάπως έτσι πρέπει να είναι CosmosGR! Πάντως εταιρεία που να σου δείνει αυτή τη δυνατότητα, δεν νομίζω οτι υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μπράβο στην Ontelecoms, πάντα τέτοια και καλύτερα όχι μόνο για το internet αλλά και για το video box, όπου προσωπικά, θα ήθελα να μπορούσε στην υπηρεσία onRec, να υπήρχαν και τα κανάλια της ΕΡΤ digital...:party:

Α! μου αναβαθμισαν το πιρελλι στο 1.28.5S-O

Mόνοι τους στο αναβάθμισαν ή τους πήρες τηλέφωνο και την ώρα που έκαναν κάποιο έλεγχο είδαν οτι ήταν παλιό το firmware και τότε στο αναβάθμισαν;[/QUOTE]

Μόνο του γίνεται. Αρκεί να είναι ανοιχτό το router σου.

Ανοιχτό μέρα-νύχτα είναι, αλλά εμένα μου λέει οτι η τελευταια αναβάθμιση έγινε Μάρτιο, βλέπε παρακάτω:
1.26.10S-O (Mar 7 2008 16:22:59)

εχει δοκιμασει κανεις να την δουλεψει με αλλο μοντεμ-ρουτερ,γιατι νομιζω οτι το σεταρισμα της ειναι λιγο περιεργο?