ON Telecoms - 2008

Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

εχει δοκιμασει κανεις να την δουλεψει με αλλο μοντεμ-ρουτερ,γιατι νομιζω οτι το σεταρισμα της ειναι λιγο περιεργο?
Δεν είναι καθόλου απλό αυτό! Γίνεται αμα το ψάξεις αρκετά αλλά συνήθως δε συμφέρει τελικά.
Πολλά τα θέματα γύρω από αυτό το ζήτημα.

Ωστόσο γιατί να το κάνει κανείς αυτό; Εδώ που τα λέμε τα περισσότερα που θέλει κανείς τα έχει και με το (αρκετά "κλειστό" από ΟΝ βέβαια) μόντεμ / ρούτερ της.

Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

εταιρεία που να σου δείνει αυτή τη δυνατότητα, δεν νομίζω οτι υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μπράβο στην Ontelecoms, πάντα τέτοια και καλύτερα όχι μόνο για το internet αλλά και για το video box, όπου προσωπικά, θα ήθελα να μπορούσε στην υπηρεσία onRec, να υπήρχαν και τα κανάλια της ΕΡΤ digital.
Συμφωνώ και στα δύο που λες.
Όπως επίσης, πιστεύω πως θα έπρεπε να είχε μεαγλύτερο βάθος χρόνου (μέρες) παραμονής των εγγραμένων προγραμμάτων.
Καθώς και να γινόταν ένα καλύτερο ξεσκαρτάρισμα στο πότε ξεκινά και πότε σταματά η κάθε εκπομπή και όχι να αφήνονται στο ανακοινομένο πρόγραμμα των επιμέρους καναλιών που όλοι ξέρουμε το πόσο ανακριβή είναι σε αυτό το ζήτημα.

Re: Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

Δεν είναι καθόλου απλό αυτό! Γίνεται αμα το ψάξεις αρκετά αλλά συνήθως δε συμφέρει τελικά.
Πολλά τα θέματα γύρω από αυτό το ζήτημα.

Ωστόσο γιατί να το κάνει κανείς αυτό; Εδώ που τα λέμε τα περισσότερα που θέλει κανείς τα έχει και με το (αρκετά "κλειστό" από ΟΝ βέβαια) μόντεμ / ρούτερ της.

απο το πιρελι του αδερφου μου,ξερω οτι εχει πολλες αποσυνδεσεις και γενικοτερα ειναι ενα "δυσκολο" μοντεμ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

απο το πιρελι του αδερφου μου,ξερω οτι εχει πολλες αποσυνδεσεις και γενικοτερα ειναι ενα "δυσκολο" μοντεμ..
Οι "αποσυνδέσεις", στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν οφείλονται τόσο στο μόντεμ αλλά στη γραμμή γενικότερα (ποιότητα κ.λ.π.) σε σχέση και με την ταχύτητα που έχει κλειδώσει το μόντεμ αν π.χ. είναι περισσότερο ψηλή απ' όσο κανονικά θα έπρεπε ή ακόμα και στο τί πιθανά κάνει ο ISP εκείνη την ώρα (αναβαθμίσεις κ.λ.π.).

Ωστόσο, όπως ήδη είπα και πριν, όντως το Πιρέλι, έτσι όπως του έχει διαμορφώσει το φίρμγουεάρ του η ΟΝ, είναι ακόμα πολύ "κλειστό" σε σχέση με πολλά άλλα και ειδικά σε σχέση με όσα δεν παρέχουν και πάλι οι ISP γιατί και σε άλλες μάρκες - μοντέλα που παρέχονται πάλι από κάποιον άλλο ISP, πάλι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σύμφωνα με τις πολιτικές των ISP.
Κατά τ' άλλα, δε θα το έλεγα "δύσκολο", ίσα ίσα μάλιστα που είναι περισσότερο "εύκολο" απ' όσο θα βόλευε κάποιους χρήστες του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ON Telecoms - 2008

Κατά τ' άλλα, δε θα το έλεγα "δύσκολο", ίσα ίσα μάλιστα που είναι περισσότερο "εύκολο" απ' όσο θα βόλευε κάποιους χρήστες του.[/QUOTE]

Συμφωνώ μαζί σου, υπάρχουν πεδία όπως η χειροκίνητες «πόρτες» και τα συγκεκριμένα IP, όπου όπως λένε οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι (γκουχμμμ γκουχμμμ)... its greek to me!
Δηλαδή το fritz box είναι ποιο εύκολο, που όποτε έκανα restart ή ξύπναγα το πρωί και δεν είχα internet, έπρεπε να τους πάρω τηλέφωνο -γιατί αυτόματα δεν γινόταν σχεδόν τίποτα- για να μου πουν τι πρέπει να κάνω στις ρυθμήσεις ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ;
Τουλάχιστων στο Pirelli γίνονται όλα όντως ΑΥΤΟΜΑΤΑ και για να πω την αλήθεια μου, μου φένεται ποιο εύκολο απο το fritz box (προσωπική άποψη). :grinning-smiley-043

'Οταν λέτε κλειδωμένο, τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει ένας home user και δεν μπορεί να το κάνει;

'Οταν λέτε κλειδωμένο, τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει ένας home user και δεν μπορεί να το κάνει;
Κατ' αρχάς να απαντήσω και πάλι "διάφορα" γενικά.
Ένα πολύ απλό που θα έπρεπε να υποστηρίζει δεδομένου ότι έχει ήδη το σχετικό hardware, είναι το να μπορεί ο χρήστης του να ρυθμίσει τα απαραίτητα ώστε να κάνει χρήση των δύο VOIP συνδέσεων που έχει πάνω της σα συσκευή και μάλιστα με ανεξάρτητο πάροχο αφού άλλωστε ακόμα δεν το υποστηρίζει (ούτε καν ως πρόσθετη υπηρεσία) η ίδια η ΟΝ. Δηλαδή η συσκευή έχει τη δυνατότητα αλλά από το firmware της δε μπορείς να την ενεργοποιήσεις ούτε καν να τη ρυθμίσεις κάπως.
Επίσης, αν θυμάμαι καλά (μιας και δεν είμαι σπίτι τώρα), δεν παρέχει ρυθμίσεις για MAC Filtering που κατά τη γνώμη μου είναι ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο επιπρόσθετης προστασίας από προσβάσεις χρηστών από μη επιθυμητά μηχανήματα.
Γενικότερα είναι αρκετά λιτό το όλο περιβάλλον του από HTML πρόσβαση που είναι και η μόνη διαθέσιμη.

Επαναλαμβάνω όμως ότι γενικότερα το θεωρώ αρκετά αξιόπιστο μηχάνημα και με δυνατότητες που πιθανά στο μέλλον και να ενεργοποιηθούν τελικά, όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει με κάποιες άλλες του.

Αυτό θέλω να πω. Ότι αυτά που αναφέρεις δεν είναι ανάγκες ενός απλού χρήστη.
Αν θέλεις admin δικαιώματα σου δίνεται η δυνατότητα να τα αποκτήσεις αν πάρεις το πακέτο office.

Αυτό θέλω να πω. Ότι αυτά που αναφέρεις δεν είναι ανάγκες ενός απλού χρήστη.
Αν θέλεις admin δικαιώματα σου δίνεται η δυνατότητα να τα αποκτήσεις αν πάρεις το πακέτο office.
Προφανώς ήδη ξέρεις ότι με την office επιλογή χάνεις κάποια άλλα καλούδια όπως π.χ. το video συν του ότι έρχεται και πιο ακριβά. Φυσικά όντως έχεις και κάποια άλλα πλεονεκτήματα.

Ωστόσο, αυτά που ανέφερα πριν, δεν τα θεωρώ καθόλου "admin" κατηγορίας. Εντάξει, ίσως όχι και για τον τελείως αδαή αλλά σίγουρα δεν θεωρούνται και τόσο "εξειδικευμένες" δυνατότητες ιδιαίτερα για την εποχή μας. Η παροχή τους θα έπρεπε να υπήρχε ανεξάρτητα από το αν θα την εκμεταλλεύονταν οι χρήστες ή όχι. Πόσο μάλλον όταν η συσκευή κανονικά τα υποστηρίζει όλα αυτά.

Υπάρχει και προιον office με tv.
Τα ίδια λέμε βασικά.
Αν πληρώσεις παραπάνω θα έχεις και περισσότερα καλούδια.
Σε αυτήν την τιμή έχεις μόνο αυτά τα οποία πιστευω ότι για τους περισσότερους χρήστες είναι άχρηστα.
Κι εγώ που κατεβάζω, κάνω, φτιάχνω κλπ και δεν θεωρώ τον εαυτο αδαη, πάλι δεν τα έχω χρειαστεί ποτέ.

παιδιά συγγνώμη για το spam αλλά έψαξα στο google και δεν βρήκα τπτ...

Με το pirelli, μπορώ να κάνω χρήση του dyndns? ή έστω του no-ip? Αν ξέρει κάποιος θα παρακαλούσα να μου επι μιας και παρήγγειλα προ 4 ημερών νέα σύνδεση με ΟΝ (έχω Conn-x τώρα) και με ενδιαφέρει να συνεχίζω να έχω dyndns...

Γεια χαρά

Από ότι ακούω ποιό πολλά είναι τα προβλήματα
παρά τα οφέλη.

Προτείνω να κάτσεις στον ΟΤΕ

Τελικά μου έκαναν αναβάθμιση στο modem σε: 1.28.5S-O. Ολα καλά μέχρι τώρα και συνγχρονίζω ανάμεσα σε 19.000 και 21.000!

Α, και κάτι ακόμα. Προχθές -αν δεν κάνω λάθος- δεν δούλευε η υπηρεσία ON REC. Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι «το πρόβλημα είναι μάλλον γενικό, αλλά για περισσότερες πληροφορίες να καλέσετε στο ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ SERVICE ΚΑΙ ΒΛΑΒΩΝ στο τηλέφωνο 13802»! Τους πήρα λοιπόν εκεί -το τηλέφωνο σε αντίθεση με άλλα πενταψήφια είναι ΔΩΡΕΑΝ- και μου επιβεβαίωσαν το πρόβλημα με την υπηρεσία ΟΝ REC «υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το server, είναι γενικό και θα ληθεί το συντομότερο».
Αυτό έγινε αργά το βράδυ. Την άλλη μέρα το πρωί και ενώ το πρόβλημα είχε ληθεί, μας πήραν τηλέφωνο από το service για να βεβαιωθούν οτι όλα είναι εντάξη και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις υπηρεσίες μας!
Φαντάζομαι οτι πήραν και άλλους τηλέφωνο για να τους ενημερώσουν! Απίστευτο...
Μπράβο τους, γιατί το προβληματάκι τους με την εξυπηρέτηση και το service το είχαν σε γενικές γραμμές. Μπράβο και για την αποτελεσματικότητα αλλά και την αμμεσότητα!