One Battle After Another

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    16

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
103,355
Εκεί ψηλά.....
zsRtnFCyHgMOGvDlq91tIoaEuYz.jpg

Poster-EN | Poster-GR

"Όταν ο εχθρός τους επανεμφανίζεται μετά από 16 χρόνια, μια ομάδα πρώην επαναστατών ενώνεται για να σώσει έναν δικό τους άνθρωπο."

Σινεμά: 25 Σεπτεμβρίου 2025

Digital: 25 Νοεμβρίου 2025

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

One Battle After Another | Official Trailer
Warner Bros. Pictures International

Last edited by a moderator:
Παλια καραβανα ο Αντερσον εχει σκηνοθετησει το Μανολια , boogie nights, the master, Phantom Thread.

Mοιαζει πολλα υποσχομενη.

One Battle After Another | Official Trailer 2
Warner Bros.

Last edited:
1758757670138.png

Απο σημερα στις αιθουσες

Διθυραμβικες κριτικες για την νεα ταινια του Πολ Τόμας Άντερσον (Magnolia) και ηδη ξεπηδουν ψιθυροι οτι βαζει πλωρη για υποψηφιοτητες στα επομενα Οσκαρ.

1758840605382.png

Οκ τετοιο πραγμα να πω την αληθεια δεν το περιμενα . Οχι οτι δεν ειχαμε δειγμα της δουλειας του Αντερσον αλλα εδω ξεπερασε καθε προσδοκια .

Εδω μοιαζει σαν να ξαναγυρισαμε στα 70'ς οπου ο Αντερσον σε μια νεα αντιΝιξονικη σεναριακη καταιγιδα καυτηριαζει ολη την συγχρονη νεοσυντηρητικη Αμερικη του αχταρμα σε ρυθμο πολυβολου.....

• Like
Reactions: protrudi
Ωρες μετα την θεαση της αρχιζω και σκεφτομαι με τι θα μπορουσα να παρομοιασω την ταινια αυτη και το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το SOS Πενταγωνο καλει Μοσχα.

Ακουγεται υβρις αλλα αυτη η ταινια ισως αφησει πιο εντονο αποτυπωμα απο την ταινια του Κιουμπρικ στην αμερικανικη κοινωνια .

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Έκλεισα ΙΜΑΧ σειρά F

Αναμένω την ταινία να είναι σούπερ, άλλωστε ο Πωλ Τόμας είναι στους τοπ-5 αγαπημένους μου ...

Φοβάμαι τον εαυτό μου, μήπως λόγω κούρασης γείρω στο πλάι ... ελπίζω η αίθουσα ΙΜΑΧ να είναι δεόντως νταβαντούρικη :D

Οταν μπηκα στην αιθουσα συνειδητοποιησα οτι η διαρκεια της ταινιας ηταν 2 ωρες και 50 λεπτα.

Αναθεμα και αν υπηρξε ενα διλεπτο που να εκανε κοιλια η ταινια ή να αναρωτηθηκα τι κανω εγω σε αυτην την ταινια .

Tοσο γεματη ταινια παρα την αλαφροτητα της προσεγγισης της λογω επιλογης (την λες και μαυρη κωμωδια) αλλα και τοσο γροθια στα στομαχια των Αμερικανων.

Masterpiece.

• Like
Reactions: pontios and vlad66

Why 'One Battle After Another' Is Unlike Any Other Paul Thomas Anderson Movie
Fandango

Την είδα σε καλοκαιρινό σινεμά με την σύζυγο και την υπερευχαριστηθήκαμε. Ομολογώ ότι άλλο περίμενα από το trailer (σε θέμα υπόθεσης, καθώς από το trailer φαινότανε ότι θα ήταν καλή) και άλλο είδα. Μια απόλυτα ευχάριστη έκπληξη και όπως είπανε και οι άλλοι, με μηδέν κοιλιά. Εξαιρετικές ερμηνείες, με πολλά μηνύματα και δύσκολες καταστάσεις. Σαν να ήξεραν τι ερχότανε με τον Τραμπ και γυρίσανε ταινία που επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας με την σημερινή κατάσταση στις ΗΠΑ.

• Like
Reactions: Larry

Απλά διαβάστε τα σχόλια από κάτω και θα καταλάβετε σε τι κόσμο ζούμε και πως έχει γίνει πια ο μέσος Έλληνας. Ανάθεμα εάν καταλάβανε κάτι από την ταινία ή τι μήνυμα βγάζει. Τι να πω, ρε παιδί μου.

Απλά διαβάστε τα σχόλια από κάτω και θα καταλάβετε σε τι κόσμο ζούμε και πως έχει γίνει πια ο μέσος Έλληνας. Ανάθεμα εάν καταλάβανε κάτι από την ταινία ή τι μήνυμα βγάζει. Τι να πω, ρε παιδί μου.

Το φιλμ δεν το εχω δει ακομα. Περιμενω να το δω "δωρεαν" γιατι δεν προτιθεμαι να διαθεσω ενα σεντσι για να το προωθησω.

Αλλα απο οτι εχω διαβασει, κριτικες που εχω δει στο ΥΤ, και βρισκοντας les tenants et les aboutissants, και εχοντας διαβασει καπου 30 χρονια πριν το εργο του Πυντσον (που ειχα ξεχασει τελειως και ξαναθημηθηκα λογω του φιλμ. και το φιλμ περναει τελειως αδιαβαστο το ουσιωδες) νομιζω οτι εχουν απολυτα δικαιο.
Εχουμε μπουχτισει στο μαιντρημ και στο χολυγουντ απο την μαζικη γουοκια. Και η εμπορικη αποτυχια της ταινιας παρ'ολο το βαρυ πυροβολικο που επιστρατευσε, δειχνει την εκτιμηση γεινικα του κοσμου. Τουλαχιστον αυτου που βλεπει σινεμα ακουει μουσικη κλπ... "Οχι αλλο καρβουνο !"

Αυτο βγαινει σε ολα σχεδον τα podcasts που εχω δει σε διαφορες γλωσσες και χωρες.

Θα εκφερω γνωμη οταν το δω αν και φανταζομαι την εκτιμηση που θα του εκφερω. Θα το δω ηρεμα και απο αποσταση. Για να επιβεβαιωθω μαλλον.

Last edited:
Ειναι εύκολο να βάζει κανείς ταμπέλες ειδικά όταν χτυπά σε κάποιο ευάλωτο σημείο. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μια πολιτικά φορτισμένη, διφορούμενη σάτιρα που κριτικάρει και τις δύο πλευρές των άκρων κι όχι προπαγάνδα.

"η ταινία καλείται να εξερευνήσει τις αποτυχίες του ριζοσπαστισμού της δεκαετίας του 1960 σε σύγχρονο πλαίσιο, συνδυάζοντας στοιχεία θρίλερ δράσης με μαύρη κωμωδία. Προοδευτικά μέσα την επαινούν ως «αντιφασιστική» αντίσταση στα «τραμπικά ταμπού», αλλά ακόμη και αυτά αναγνωρίζουν την πολυπλοκότητά της: οι επαναστάτες παρουσιάζονται ως ανίκανοι, «κουτοί» που αναζητούν συγκινήσεις και των οποίων η βία έχει αντίθετα αποτελέσματα (π.χ., μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας σκοτώνει έναν αθώο). Η ταινία δεν εξυμνεί τις πράξεις τους—η Περφίντια είναι συναρπαστική αλλά «απολαμβάνει το χάος», και η ομάδα διαλύεται από παράνοια και τύψεις. Αριστεροί κριτικοί επισημαίνουν την πιο «ακανθώδη» πολιτική της: χλευάζει υπερβολικά «woke» ακτιβιστές που είναι «πολύ παράλυτοι για να δράσουν», αμφισβητεί την ατέρμονη επανάσταση («η μία μάχη μετά την άλλη» ως μάταιη) και ανθρωποποιεί απλούς ανθρώπους που πιάνονται στη μέση της σύγκρουσης. Με λίγα λόγια, η ετικέτα «woke» είναι περισσότερο αντίδραση στην απροκάλυπτα αριστερή κοσμοθεωρία της ταινίας παρά απόδειξη προπαγάνδας με συγκεκριμένη ατζέντα. Είναι μια διχαστική τέχνη—λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές (95% στο Rotten Tomatoes) για την τεχνική της αρτιότητα, αλλά πολώνει καθώς προκαλεί συντηρητικά ταμπού"