Επειδή αυτό τον καιρό ψάχνω για τον πρώτο μου AV ενισχυτή, κ έχω στις επιλογές μου τον 609 κ 709, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι από τους χρήστες τους:
Υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε Audyssey 2EQ και MultEQ???
Γιατί σε review του cnet για τον 609, έγραφαν ότι το auto setup που κάνει στα ηχεία είναι επιεικώς χάλια κ αναγκάστηκαν να προβούν σε χειροκίνητες ρυθμίσεις. Ενώ ο 709 που διαθέτει το MultEQ υποθέτω ότι δεν θα παρουσιάζει αντίστοιχο πρόβλημα, δεδομένου ότι στο review του Denon 1912 (που διαθέτει επίσης MultEQ) έλεγαν ότι οι ρυθμίσεις ήταν ακριβέστατες.
Ο λόγος που το ρωτάω τελικώς αυτό, είναι για να μπορέσω να αποφασίσω αν τελικά αξίζει να δώσω αυτά τα 200 ευρώ παραπάνω που έχει διαφορά ο 709 από τον 609, δεδομένου ότι οι επιπλέον διαφορές που παρουσιάζουν δεν θα έλεγα ότι με συγκινούν ιδιαίτερα (έξοδοι προενίσχυσης τις οποίες μπορεί κ να μην χρησιμοποιήσω ποτέ, είσοδοι s-video κλπ που πλέον είναι παρωχημένοι για μένα καθώς δεν διαθέτω ανάλογες συσκευές), και το σύστημα που θα στήσω είναι ένα απλό στερεοφωνικό σύστημα με MA RS8 κ ίσως στο μέλλον να μεγαλώσει σε 5.0...
Επίσης, έχουν διαφορές στην εσωτερική κατασκευή και αρχιτεκτονική τους? Μου έκανε εντύπωση ότι ο 609 έχει κατανάλωση 610W, ενώ ο 709 που βγάζει περισσότερη ισχύ έχει τροφοδοτικό 570W!!! Στον 809 καταλαβαίνω από τη διαφορά βάρους του κ μόνο από τους 609, 709, ότι πρέπει να έχει σημαντικές διαφορές στους μετασχηματιστές.
Εγώ με τον 809 είμαι ευχαριστημένος και δεν παρουσιάζει μέχρι στιγμής κανένα από τα παραπάνω προβλήματα (τσεκαρισμένο). Εξαίρεση αποτελεί το μπλέ φως του rotary volume, το οποίο εδώ και 2 μήνες περίπου δεν ανάβει. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την "εισαγωγική/εμπορική" μου είπαν ότι αυτό μπορεί να έχει άμεση σχέση με την πλακέτα του display και ότι μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση (η πλακέτα). Επίσης, ότι ο 809 έχει ένα "θέμα" με το display. Με το schlauershoppen που επικοινώνησα και τους εξήγησα αναλυτικά, μου απάντησαν ότι δεν έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο (μάλιστα ήταν κατηγορηματικοί). Οι ελληνάρες πάντως λόγω serial number όπως μου είπαν δεν καλύπτουν με εγγύηση και μου συνέστησαν να το στείλω Γερμανία. Το σκέφτομαι γιατί όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά και είναι μεγάλη "μανούρα" το ξεσυνέδεσε-συνέδεσε (σχεδόν ένα απόγευμα) - γιατί φοβάμαι μην πάθει κάτι στην μεταφορά και γιατί δεν ξέρω τι θα μου στοιχίσουν τα μεταφορικά. Καλά ρε παιδιά - η onkyo δεν έχει πανευρωπαϊκή εγγύηση; Δηλαδή αν μου έφερναν δώρο έναν ενισχυτή από Canada, θα έπρεπε να τον στείλω εκεί - στην άλλη άκρη - για να επισκευαστεί; Όταν θα βγώ από την εγγύηση και θα τους τα "ακουμπάω" κανονικά, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το serial number; Στο κάτω-κάτω το καλοκαίρι που έκανα την αγορά στο site τους δεν υπήρχε ο 809 (ούτε καν στο skroutz δεν τον έβρισκα). Αυτό το αναφέρω γιατί μου είπαν χαρακτηριστικά: "δεν το ήξερες ότι στην Ελλάδα υπάρχει αντιπροσωπεία της onkyo;" Καλά για την διαφορά τιμής δεν χρειάζεται να σχολιάσω... Υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να αγοράσει pioneer για παράδειγμα και θα απευθυνόνταν στην intersys; Ποιός κάνει σήμερα αγορά από τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο;
προτιμήστε να πληρωσετε ενα μηχανημα που εχει αντιπροσωπεια στη χωρα και πανω απο ολα ακουστε το να παιζει με μουσικη που ακουτε συνηθως , ταινιες και τηλεόραση ειναι ετσι κι αλλιως ... οπως τα θεωρητικά watt εξοδου των μηχανηματων ...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.