Onkyo 807 ή 1007 αξίζει η διαφορά

wild hawk

New member
10 January 2009
13
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Αξίζει η διαφορά των περίπου 400 ευρώ για να πάει κάποιος στην νέα σειρά της Onkyo?
οι διαφορές που βρήκα (και δεν της καταλαβαίνω ιδιαίτερα...!!! είμαι λίγο αρχάριος) είναι οι εξής:

807 ps 1007
  • Power (8ohms 20-20kHz 0.08%) /Ch ps Power (8ohms 20-20kHz 0.05%) /Ch
  • THX Certified Select2 Plus ps Ultra2 Plus
  • - ps Dual PUSH-PULL Design
  • - ps Independent Block Construction (Amp/Preprocessor)
  • - ps Neural Surround
  • - ps VLSC
  • - ps isf Certified Calibration Control (ISF Video Calibration)
  • - ps Multi-Channel Input 7.1ch
  • Tone Control L/R ps All channels
Η χρήση του θα είναι περισσότερο 80% ταινίες - PS3 και 20% μουσική. Ο χώρος μου είναι αρκετά μεγάλος 5m x 10m με sony46W5500, PS3, topfield 7700HDPVR και media player WD TV Live για ταινίες μέσω οικιακού δικτύου.
Τα ηχεία που σκέφτομαι είναι ή Kef 3005se ή B&W MT30 ή B&W 684-685 Theatre. Τα Kef είναι σε πολύ καλή τιμή στο Πλαίσιο (1299). Βοηθήστε με και στον συνδυασμό ηχείων.
Κάθε άποψη θα βοηθήσει καθώς είμαι λίγο μπερδεμένος στο αν αξίζει να δείνεις κάτι παραπάνω και για ενισχυτή και για ηχεία.

Thanks
Έτσι πιστεύω και εγώ, για τα ηχεία που γράφω έχεις να προτείνεις κάτι? Να πάρω τα Kef στα 1299 ή πρέπει να παώ στη Β&W?

Μία παρατήρηση, αν επιτρέπεις. Ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος (50 τ.μ. περίπου). Συνεπώς με ηχεία δορυφόρους όπως τα kef 3005 ή τα ΜΤ30 δεν μπορείς να τον καλύψεις. Προσανατολίσου τουλάχιστον σε ηχεία βάσης, ή ακόμη καλύτερα σε ηχεία δαπέδου εμπρός και ηχεία βάσης για τα περιφερειακά. Τα B&W 684/685 Τheatre είναι μία καλή λύση. Και φυσικά εάν μπορείς να διαθέσεις τα επιπλέον χρήματα, προτίμησε τον TX-NR1007 που έχει και πιστοποίηση THX ultra2 plus http://www.thx.com/products/home/logos/index.html

Last edited:
Καλή η παρατήρηση για το χώρο, απλά προσπαθώ να κάνω οικονομία! Μου αρέσουν περισσότερο τα B&W τα έχω ακούσει, απλά βρήκα την προσφορά στο πλαίσιο για τα Kef και είναι δελεαστική, σχεδόν μισή τιμή από τα 684 Theatre! Αξίζει???
Αγορά του Onkyo θα κάνω από Γερμανία, για ηχεία καμμιά πρόταση?

Ηχεια οπωσδηποτε δαπεδου (για μπροστα). Λυσεις πολλες αναλογα με το βαλαντιο. Αφου πας σε ενισχυτη ONKYO (μια χαρα ειναι) μονοδρομος το εξωτερικο (Γερμανια ειναι μια χαρα). Ο χωρος ειναι μεγαλος με τα μικρα ηχεια θα χασεις το μπασο (και οχι μονο). Επειδη θα κινηθεις σε σχετικη χαμηλη κατηγορια τιμης στα ηχεια να προσεξεις ιδιαιτερα και το σαμπγουφερ. Σε σενα θα παιξει πολυ σημαντικο ρολο και αξιζει να δωσεις κατι παραπανω.

Για τον 1007 τον έχω βρει μονο σε 3 καταστήματα Γερμανίας μεσω του idealo.de και σε περισσότερα στην Αγγλία μέσω πάλι του idealo.co.uk.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, μάλλον θα καταλήξω στον 807 (λόγω κόστους) και για ηχεία επειδή πάντα μου άρεσαν και τα ήθελα τα B&W θα καταλήξω στα 685 Theatre. Αυτά ανήκουν στην κατηγορία βάσης και όχι δαπέδου αλλά δεν μπορώ να τα χωρέσω εμπρός τα μεγάλα.
Αν αντί για το γουφερ που είναι στο σετ (ASW608 subwoofer) πάρω το γουφερ από τα ΜΤ30 δηλαδή το PV1 θα χαλάσω το σετ? Σαν γουφερ σκέτο είναι νομίζω καλύτερο, αλλά θα ταιριάζει στο σύνολο? ή δεν πρέπει να το πειράξω το σετ όπως το δίνει η B&W?