ONKYO 906 και Β&W 683

cdrov

Established Member
26 March 2008
114
Χθές παρέλαβα επιτέλους τα πολυπόθητα (για μένα) 683 για να συνοδευσουν τον ΟΝΚΥΟ 906. Από ήχο μόλις τα έβγαλα από το κουτί απογοητεύτηκα αλλά σιγά σιγά αισθάνομαι ότι αλλάζουν. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο ΟΝΚΥΟ ύστερα από την πρώτη ώρα λειτουργίας φαινόταν ζεστός και όσο πήγαινε ψιλοέβραζε...... Το θέμα είναι ότι δεν ήταν σε ντουλάπι (χύμα στο πάτωμα) δεν λειτουργούσε σε εντάσεις και ουσιαστικά δεν έκανε κάτι "δύσκολο" εκτός από το να οδηγεί δύο δύσκολα? ηχεία. Μήπως δεν έχω κάνει κάτι σωστά? Μήπως πρέπει να δηλώσω τα ohm του ηχείου κάπου, και ποια είναι αυτά αφού λένε 8 με κατώτατο 3? :BDGBDGB53: Ποια η γνώμη σας για τη διπλοενίσχυση??

Ο λόγος που δεν ακούς αυτό που περίμενες είναι ότι τόσο τα ηχεία όσο και ο ενισχυτής είναι άστρωτα.
Καλό θα ήταν να τα αφήσεις δυο μέρες να παίξουν σε μέσες εντάσεις και μετά δε θα πιστεύεις πόσο βελτιωθηκε ο ήχος!
Υπομονή φίλε μου.

Όσο για τη διπλοενίσχυση, σε άλλα ηχεία προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα και σε άλλα τίποτα. Προσωπικά έχω διπλοενισχύσει τα ηχεία μου βλέποντας διαφορές στην "εικόνα", που μοιάζει πιο τρισδιάστατη. Μπορείς να δοκιμάσεις στα δικά σου μόλις τα στρώσεις και να πεις αν ακούς καθόλου διαφορές.

Last edited:
Ο δικός μου παίζει αρκετές ώρες σε μεγάλες εντάσεις 7 Jamo των 4 Ohm που είναι και αυτό δύσκολο ηχείο και από θερμοκρασίες είναι αναίσθητος. Λες και τα έχει για την πλάκα του. Όσο για το στρώσιμο θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να πειραμαριστείς αρκετές φορές με το Audyssey.

αλλο διπλοενισχυση
αλλο διπλοκαλωδιωση
Η διπλοενισχυση προσφερει, για την διπλοκαλωδιωση δεν θα σχολιασω.

Τα bw ειναι αναισθητα, αλλα και ο 906 γαιδουρι, αν δινει μονο σε αυτα τα δυο. Αν δεν ειναι ιδεα σου κατι αλλο φταιει.
Τωρα οντιτσι συν στρωσιμο; Μαλλον καινουργια αποψη περι λιβινγκ.

Λοιπόν εντυπώσεις... Τα Β&W (683) εκπληκτικά (στα αυτια μου) αλλά ο ΟΝΚΥΟ χμ μάλλον γαιδουράκι....παρά γαιδούρι. Με βλέπω για Ροτελ τελικό και εδω συμπληρώνω argi είχες δίκιο .....

Ρωτάω λοιπόν η διπλοενίσχυση θα προσφέρει τη διπλάσια ισχύ στα ηχεία??? Από ότι είδα ο ΟΝΚΥΟ προσφέρει διπλοενίσχυση (ξεχωριστή ενίσχυση χαμηλων και υψηλών) και γεφύρωση όπου τότε σημειώνει ότι η ισχύ είναι διπλάσια.... Στην πρώτη περίπτωση τί γίνεται? η διαφορά είναι ότι ενισχύει ξεχωριστά υψηλά και χαμηλά??? :grinning-smiley-043