ONKYO A/V με Dolby Digital Plus, True HD, DTS-HD

ολοι οι κατασκευαστες εχουν τα αντιστοιχα μοντελα
αλλα η ονκυο εχει ευκολιες που λειπουν απο τους αλλους στην χαμηλη κατηγορια..δηλ για pre ειναι οτι πρεπει

Σε πολύ λίγο διάστημα όλοι οι av ενισχυτές θα παρέχουν απαραίτητα τα νέα format ήχου....το υλικό απλά μένει που είναι και το πιό σπουδαίο.
Προβλέπω πάντως αρκετό χρόνο ακόμη μέχρι να έχουμε αρκετές επιλογές ταινιών με αυτά τα ηχητικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να πιάσουν και τόπο τα χρήματα που ζητούν οι νέοι av.

Σε πολύ λίγο διάστημα όλοι οι av ενισχυτές θα παρέχουν απαραίτητα τα νέα format ήχου....το υλικό απλά μένει που είναι και το πιό σπουδαίο.
Προβλέπω πάντως αρκετό χρόνο ακόμη μέχρι να έχουμε αρκετές επιλογές ταινιών με αυτά τα ηχητικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να πιάσουν και τόπο τα χρήματα που ζητούν οι νέοι av.

Συμφωνω με τον Γιαννη. Βεβαια για καποιον που ξεκιναει τωρα να στηνει το home cinema του και ψαχνει για να αγορασει ειναι καλο να υπολογισει και αυτα, αλλα για καποιον που ηδη εχει καλο θα ηταν να περιμενει λιγο πριν αρχισει τις αλλαγες.

η πολυ συμπαθεστατη onkyo δεν μας ειπε ποιος θα μας λυσει τα παακατω προβληματα
ταινιες που θα βρισκουμε?
ταινιες που θα νοικιαζουμε για να δουμε-κοπιαρουμε?
με τους υποτιτλους τι θα γινει?
ποιος εχει ηδη 7,1 η ειναι σε θεση οικονομικη -χωροταξιακη για κατι τετοιο?
ειμαι ολος ΑΑΥΥΤΤΙΙΑΑ αμεσως να μπουμε στο κουβα χωρις πατο μονο και μονο επειδη εκμεταλευονται καποοι την αφελεια-αγνοια καποιων αλλων
για το 1080ρ δεν το αναφερω καν .Πολλοι τρομαξανε να φτασουν το 720ρ αντε παλι απο την αρχη ε οχι

Θα συμφωνήσω και εγώ παιδιά. Το πράγμα έχει καταντήσει κουραστικό και η εξέλιξη των τιμών όπως και με τους υπολογιστές.
Το καλό είναι ότι έχεις αφθονία επιλογών οπότε, χωρίς βιασύνη αγοράζεις ότι "σε παίρνει" και ανταποκρίνεται αποδεδειγμένα στις απαιτήσεις σου και τις προδιαγραφές/κόστος του.
Αυτό το παραμύθι όμως που ξεκινά με τον HD ήχο, μου θυμίζει την εποχή που ξεκινούσε η δυναστεία των Windows στους Η/Υ, όπου κάθε νέα version του λειτουργικού, απαιτούσε ολοκληρωτική αναβάθμιση εξοπλισμού σε hardware.
Λέτε με κάθε νέο TRUE HD, dolby και συναφή, να θέλουμε και upgrade σε receiver/player? Γιατί μόνο για τα ηχεία, πιστεύω ότι ξεκαθαρίζει κάπως το θέμα.

θα μας βαλουν να αλλαξουμε και χρωμα στους τοιχους για να ειναι συμβατο με τα νεα φορμακια

Sorry, μια ερώτηση για να καταλάβω κάτι.

Μας υποχρέωσε κανείς να αγοράσουμε κάτι?

Το ρωτάω γιατί βλέπω κάποιους να δυσανασχετούν (δικαίωμά τους βέβαια ΑΛΛΑ ......)
με τα νέα φορμά ήχου και εικόνας και με ότι αλλαγές αυτό συνεπάγεται.

Φίλοι μου η τεχνολογία προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς. Όποιος επιθυμεί
ακολουθεί και όποιος δεν επιθυμεί δεν ακολουθεί. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ πράγματα.

Μερικά λίγο ακραία αλλά πολύ απλά παραδείγματα:
- Από την ασπρόμαυρη τηλεόραση πήγαμε στην έγχρωμη. Μας υποχρέωσε κανένας να ακολουθήσουμε. ΟΧΙ. Άμα γούσταρες κράταγες την ασπρόμαυρη....

- Είχαμε μόνο σταθερή τηλεφωνία και ήρθε η κινητή. Μας υποχρέωσε κανένας να ακολουθήσουμε. ΟΧΙ. Άμα γουστάρεις παίρνεις κινητό ....

- Παλιά υπήραν μόνο hardcopy χάρτες 300-400 σελίδων για Αθήνα και σήμερα υπάρχουν GPS στο μέγεθος παλάμης. Μας υποχρέωσε κανένας να ακολουθήσουμε. ΟΧΙ. Άμα γουστάρεις παίρνεις GPS ....

.....και ούτο καθεξής..... έτσι ΑΠΛΑ και ωραία ........

Απάντηση: Re: ONKYO A/V με Dolby Digital Plus, True HD, DTS-HD

Sorry, μια ερώτηση για να καταλάβω κάτι.

Μας υποχρέωσε κανείς να αγοράσουμε κάτι?

Το ρωτάω γιατί βλέπω κάποιους να δυσανασχετούν (δικαίωμά τους βέβαια ΑΛΛΑ ......)
με τα νέα φορμά ήχου και εικόνας και με ότι αλλαγές αυτό συνεπάγεται.

Φίλοι μου η τεχνολογία προχωρά με πολύ γοργούς ρυθμούς. Όποιος επιθυμεί
ακολουθεί και όποιος δεν επιθυμεί δεν ακολουθεί. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ πράγματα.

Μερικά λίγο ακραία αλλά πολύ απλά παραδείγματα:
- Από την ασπρόμαυρη τηλεόραση πήγαμε στην έγχρωμη. Μας υποχρέωσε κανένας να ακολουθήσουμε. ΟΧΙ. Άμα γούσταρες κράταγες την ασπρόμαυρη....

- Είχαμε μόνο σταθερή τηλεφωνία και ήρθε η κινητή. Μας υποχρέωσε κανένας να ακολουθήσουμε. ΟΧΙ. Άμα γουστάρεις παίρνεις κινητό ....

- Παλιά υπήραν μόνο hardcopy χάρτες 300-400 σελίδων για Αθήνα και σήμερα υπάρχουν GPS στο μέγεθος παλάμης. Μας υποχρέωσε κανένας να ακολουθήσουμε. ΟΧΙ. Άμα γουστάρεις παίρνεις GPS ....

.....και ούτο καθεξής..... έτσι ΑΠΛΑ και ωραία ........

Φιλε Αλεξη το θεμα δεν ειναι αν μας επιβαλει κανεις να προβουμε σε καποια αγορα. Για μενα το θεμα ειναι αν ειναι η καταληλη ωρα για να προβει καποιος σε μια τετοια αναβαθμηση. Αυτο που κρινω εγω σωστο για μενα ειναι να περιμενω να βγαλουν ολες οι εταιριες τα μοντελα τους να δω το καθε μοντελο τι παραπανω μου προσφερει απο αυτα που εχω και μετα να πραξω αναλογα. Ισως με αυτον τον τροπο να αποφυγω μια λανθασμενη αγορα.

Ενα παραδειγμα αυτου που λεω ειναι ενισχητης γνωστης εταιριας (δεν ξερω αν επιτρεπετε να αναφερω μοντελο). Ο ενισχητης αυτος ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανημα ο οποιος ομως μη εχωντας ενσωματομενο scaler οπως τα μικροτερα μοντελα ή τα ανταγωνιστικα μοντελα καταργηθηκε απο την παραγωγη της εταιριας σε ενα περιπου χρονο ενω τα υπολοιπα μοντελα ειναι ακομα στην κυκλοφορια. Αυτο σημαινει αυτοματα οτι οσοι ειχαν βιαστει και αγορασει αυτο το μοντελο εμειναν κρεμασμενοι με εναν ενισχητη ο οποιος ηστερουσε σε σχεση με τους αλλους, με μεταπωλητικη αξια χαμηλωτερη απο μικροτερα μοντελα και με την εταιρια να μενει αδιαφορη για αυτους τους πελατες της .

well η αλλη οψη του νομισματος ειναι οτι καποιοι προσπαθουν να επιβαλουν ως αναγκη την νεα τεχνολογια ,μια τεχνολογια που οχι απλα ειναι ανωριμη αλλα και σχεδον δεν υπαρχει,την νεα τεχνολογια την προτιμας γα τα πλεονεκτηματα της οχι για την επιβολη της
που θα βρουμε δισκακια να νοικιασουμε η με το ζορι θα αγοραζουμε,που ειναι οι υποτιλοι,που ειναι η ενοικιαση για θεαση-αντιγραφη,που ειναι οι φτηνοι οδηγοι ωστε να σπαμε τα νεα φορμακια .Μαλλον θα τα εχουμε για να τσεκαρουμε προβολια για αρκετο καιρο ακομα.

argi sorry αλλά μου φαίνεται σε λάθος forum είσαι γραμμένος.

Επίσης μήπως αυτά που λες για τα σπασίματα και τις αντιγραφές θα έπρεπε να τα σκέφτεσαι λίγο περισσότερο πριν τα γράφεις;

Πάντα φιλικά

η μια πλευρα παλι εισαι εσυ με το δικιο σου σεβαστο, αλλα αυτα που λεω δεν ισχυουν. Το κοινο μυστικο της αντιγραφης ειναι αγνωστο η ταμπου για καποιους, παλι με το φορουμ δεν το καταλαβα σε τι ειδους φορουμ πρεπει να γινω μελος φιλικα
αν θυμασε γνωστο περιδικο πριν λιγα τευχη μας ελεγε πως να σπασουμε τι ,η δεν διαβαζεις περιοδικα,η δεν σκεφτηκες πως οι ιδιοι κανουν το καθε τι .Ρωτα ενα κομπιουτερα τι ηρθε πρωτο το dvd η το σπαστηρι του macrovision

Last edited:
Re: Απάντηση: ONKYO A/V με Dolby Digital Plus, True HD, DTS-HD

η μια πλευρα παλι εισαι εσυ με το δικιο σου σεβαστο, αλλα αυτα που λεω δεν ισχυουν. Το κοινο μυστικο της αντιγραφης ειναι αγνωστο η ταμπου για καποιους, παλι με το φορουμ δεν το καταλαβα σε τι ειδους φορουμ πρεπει να γινω μελος φιλικα
αν θυμασε γνωστο περιδικο πριν λιγα τευχη μας ελεγε πως να σπασουμε τι ,η δεν διαβαζεις περιοδικα,η δεν σκεφτηκες πως οι ιδιοι κανουν το καθε τι .Ρωτα ενα κομπιουτερα τι ηρθε πρωτο το dvd η το σπαστηρι του macrovision
Όπως έχω ξαναπεί (όχι με μορφή μομφής) η κουβέντα μαζί σου είναι πολύ κουραστική εξαιτίας του τρόπου που γράφεις (μη χρήση σημείων στίξης κλπ σε σημείο που ο λόγος σου να είναι ακατανόητος ή να πρέπει να διαβάσει κάποιος 5 φορές το post σου για να καταλάβει τι εννοείς).

Τώρα για τα υπόλοιπα, αυτά που λες είναι γνωστά αλλά δεν έχουν να κάνουν με την ουσία αυτών που ανέφερα την οποία προφανώς δεν κατάλαβες.

Όσο για το DVD κλπ (αλλά και το HD DVD, Blu Ray κλπ), ΟΚ θα με ρωτήσω για να με πάω να με δείξω τ’ αμπέλια μου (εκ της γνωστής παροιμίας). Επειδή δεν έχει νόημα να αρχίσει να λέει ο καθένας το τι ξέρει και τι έκανε και κάνει τα τελευταία 15-20 χρόνια, αν θες να πάρεις μία ιδέα για την τρέχουσα κατάσταση με τα φορμά HD και την ‘computerική’ τους ‘διάσταση’ απλώς ψάξε λίγο στην κατηγορία HTPC και θα βρεις σχετικά θέματα (και δικό μου).

1 τι ειναι αυτο που πρεπει να σκεφτω με τα σπασιματα?
2 ποιος ειναι ο λογος να αλλαξω φορουμ?
3 με σπασιματα προσωπικα δεν ασχολουμαι οπως και με pc και αυτο φαινεται απο τον τροπο γραφης μου.
4 απαντησε σε παρακαλω ενα ενα τα ερωτηματα μου ωστε να καταλαβω τα λαθη μου και να εισαι σιγουρος πως θα σου ζητησω πολλες φορες συγνωμη

Καταρχήν, για να μην παρεξηγούμαι, να διευκρινίσω ότι προφανώς δεν θέλω να μου ζητήσεις καμία συγνώμη – προς θεού.

Απλώς σχολιάζω κάποια πράγματα.

Προφανώς επίσης δεν είπα να αλλάξεις forum. Μία παρατήρηση απλώς έκανα (ίσως με λίγο έντονο ύφος) σε σχέση με αυτά που γράφεις.

Αυτό με τα σπασίματα δεν το κατάλαβα. Μάλλον σε κάποιο θέμα αναφέρεσαι.

Στη κατηγορία HTPC υπάρχουν πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και μερικά για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τα νέα HD φορμα.

οπως ειπα πριν δν ειμαι φιλος των pc και ετσι δεν εχω κλικαρει ποτε εκει
για τα λοιπα καθενας μπορει να καταλαβει πολλα

Re: Απάντηση: Re: ONKYO A/V με Dolby Digital Plus, True HD, DTS-HD

Φιλε Αλεξη το θεμα δεν ειναι αν μας επιβαλει κανεις να προβουμε σε καποια αγορα. Για μενα το θεμα ειναι αν ειναι η καταληλη ωρα για να προβει καποιος σε μια τετοια αναβαθμηση. Αυτο που κρινω εγω σωστο για μενα ειναι να περιμενω να βγαλουν ολες οι εταιριες τα μοντελα τους να δω το καθε μοντελο τι παραπανω μου προσφερει απο αυτα που εχω και μετα να πραξω αναλογα. Ισως με αυτον τον τροπο να αποφυγω μια λανθασμενη αγορα.

Ενα παραδειγμα αυτου που λεω ειναι ενισχητης γνωστης εταιριας (δεν ξερω αν επιτρεπετε να αναφερω μοντελο). Ο ενισχητης αυτος ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανημα ο οποιος ομως μη εχωντας ενσωματομενο scaler οπως τα μικροτερα μοντελα ή τα ανταγωνιστικα μοντελα καταργηθηκε απο την παραγωγη της εταιριας σε ενα περιπου χρονο ενω τα υπολοιπα μοντελα ειναι ακομα στην κυκλοφορια. Αυτο σημαινει αυτοματα οτι οσοι ειχαν βιαστει και αγορασει αυτο το μοντελο εμειναν κρεμασμενοι με εναν ενισχητη ο οποιος ηστερουσε σε σχεση με τους αλλους, με μεταπωλητικη αξια χαμηλωτερη απο μικροτερα μοντελα και με την εταιρια να μενει αδιαφορη για αυτους τους πελατες της .

Φίλε Mr rebelos,

δεν διαφωνώ μαζί σου και έχεις αρκετό δίκιο σε αυτά που γράφεις παραπάνω.
Αλλού πήγαιναν αυτά που έγραψα αλλά από αυτά που διαβάζω .......:BDGBGDB55: