Onkyo SR-608 και DTS-output από PC

scooterlord

Established Member
9 December 2007
236
Καλησπέρα σε όλους,

λοιπόν, μπαίνω στο ψητό για να μη σας καθυστερώ. Τι πρέπει να διαλέξω στον ενισχυτή για να κάνει decode το σήμα όπως του το δίνω;

Ο bsplayer/media player home cinema edition ΣΙΓΟΥΡΑ στέλνουν το σωστό σήμα, έχω τον Onkyo γυρισμένο στo hdmi για pc, έχω ορίσει το DTS στο straight-decode αλλά ο onkyo επιμένει να δίνει PCM. Καμιά ιδέα; Έχω φάει 3 ώρες εδώ πάνω χωρίς τύχη.. :(

Δεν ξέρω για τον 608, αλλά ο 606 αν πάρει bitstream DTS, DD DTS-MA, TruHD κλπ το παίζει όπως είναι, δεν σου δίνει άλλη επιλογή.

Θα έλεγα πως είναι 99,9% θέμα πηγής, αλλά αφού λες οτι δεν είναι...

..μπορεί να χω κάνει και παπαριά :) Διαπιστώνω ότι πριν το είχα μέσω spdif και όχι μέσω hdmi. Πως μπορώ να ελέγξω τι "δίνει" το pc και τι "παίρνει" ο Onkyo;

Χμ, να ρωτήσω πάλι... στις επιλογές για Pure Audio, Direct, Stream Throught, κτλ, τι υποτίθεται ότι πρέπει να διαλέξω; Επιπλέον, το Subwoofer μου δε δουλεύει καθόλου. Σε κανένα Mode. Ούτε στο pc, ούτε στο playstation 3, ενώ όμως έκανε κανονικά calibration στο audyssey, δηλαδή παρήγε μπάσο.. καμιά ιδέα;;; Μάλλον καλωσήλθα στον κόσμο των περίπλοκων όπως είπε ένας φίλος.. :P

Παιδιά, σορρυ για τα 1000 απανωτά posts, αλλά το subwoofer μου δε δουλεύει καθόλου. Τι θα μπορούσα να έχω πειράξει και να μην το αναγνωρίζει τώρα καθόλου; Δεν το βλέπει ούτε καν στο calibration του Audyssey. Δεν κάνει καθόλου ήχο. Σήμερα ήταν πολύ κουραστική μέρα - είμαι 36 ώρες ξάγρυπνος και αρχίζω να αμφιβάλλω για το αν ακουγόταν το sub στο πρώτο calibration.

Είναι δυνατόν να πείραξα κάποια ρύθμιση και να μην αναγνωρίζει το sub ούτε στη διαδικασία του μικροφώνου;

Τάχω παίξει, ειδικοί βοηθήστε με να κοιμηθώ... :(((((

..και νάμαι πάλιιι...

καταρχήν έλυσα το θέμα με το sub (προβληματικό sub απ'ότι φαίνεται), αλλα χωρίς το sub συνέχισα τις δοκιμές. Κατάφερα με τον Pot Player να στείλω σήμα dts στον ενισχυτή αλλά όχι DTS-HD. Μήπως τα έχει καταφέρει κανείς; Έχω λιώσει τον γούγλη στο ψάξιμο αλλά τζίφος...

Ευχαριστώ φίλε Δημήτρη αλλά και με αυτά δε δούλευε (άσε που τα είχα ήδη έτσι)...

Για τους ενδιαφερόμενους όμως, κατέληξα σε αυτόν τον οδηγό:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18138259

..και σώθηκα! Ο Onkyo τώρα μου δείχνει κανονικά DTS HD Master και True HD από mkv rips :)