ONKYO TX-ΝR709 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Ευχαριστω πολυ...οποτε ειναι πιθανο να μην εχουν καταλαβει πως δουλευει το ολο θεμα και να το ταιζουν σημα dts οποτε γι αυτο να μην ακουν απο την tv εφοσον δεν μπορει να το αποκωδικοποιησει.

Μια ερωτηση ακομα ...εντελως πληροφοριακα και μη θελωντας να "υποβαθμισω" το συστημα σου. Δεν ειναι λιγο υπερβολικος ο 709 για τα ηχεια που εχεις? Εκτος και αν σκεφτεσε να αναβαθμιστεις καποια στιγμη.

Συμπαθαμε (δεν ξερω πολλα απο ηχεια) αλλα πως να το πω μου φαινονται "λιγα" για τον ενισχυτη που εχεις αλλα φανταζομαι εχουν ηψηλο WAF. :)

Ναι τα ηχεια ειναι λιγα και ναι εχουν ψηλο WAF (:furious3: ταιριαζουν με τις κουρτινες!!) αλλα εγω ειμαι σουπερ ικανοποιημενος!
Στο κατω κατω στο σαλονι μου παιζουν μονο αυτα και δεν γινονται συγκριση με αλλα ποτε.
Οταν ερθει η ωρα θα αλλαχθουν με ποιοτικοτερα.

Σημερα ανακαλυψα κατι ακομα το οποιο θεωρω φοβερη προσθηκη σε σχεση με τον 875.Για καθε ενα απο τα Hdmi in μπορουμε να αποθηκευσουμε διαφορετικες ρυθμισεις.Στον 875 μπορουσε να ρυθμιστει μονο η εξοδος συνολικα (και αυτη με κρυφο μενου) με αποτελεσμα να αυξομειωνω τη φωτεινοτητα αναλογα με την πηγη.Πχ 0 για το BD85, +2για το PS3, +4 για το XBOX360 κλπ.Τωρα οι ρυθμισεις αυτες εγιναν και αποθηκευτηκαν ανα εισοδο οποτε καθε φορα που επιλεγω XBOX360 πχ ηφωτεινωτητα αυξανεται ενω οταν επιλεγω BD85 επανερχεται στο 0.
:Banane0:

Και κατι ακομα που αφορα τη θερμοκρασια λειτουργιας του.Ολοι ξερουμε οτι ο 875 ηταν ΚΑΥΤΟΣ κατι που με εκανε να πιστευω οτι ο 709 λογω μικροτερης ισχυς θα ειναι πιο δροσερος.Λοιπον οντως ειναι αλλα πολυ λιγο.Και ο 709 ειναι πολυ ζεστος κατα τη λειτουργεια του και ακομα δεν μπηκε το καλοκαιρι για τα καλα!Οποτε χρειαζεται χωρο για να αναπνεει.

Παιδια,

απο γερμανικο γνωστο φορουμ υπαρχουν παραπονα για τον 709. Φαινεται να κυκλοφορει καποια ελατωματικη παρτιδα.
Συγκεκριμενα οι χρηστες παραπονουνται για δυνατους βομβους του ενισχυτη στα καλα καθουμενα, χωρις να παιζει καποια πηγη.

Να το εχετε στο νου σας οποιοι τον αγαραζετε τωρα

πηγη
http://www.hifi-forum.de/index.php?action=browseT&back=1&sort=lpost&forum_id=272&thread=2157

Last edited:
@Aris464 Ποσες μέρες έκανε να έρθει γιατι πριν λίγο (απο την παρακολουθηση της παραγγελιας μεσω UPS) και ενω ηταν να παραλαβω αυριο μεταφερθηκε για τις 08/06 την αλλη δηλ Τεταρτη. Συνολικά δηλαδη περιπου 10 μερες αν δεν αλλαξει κάτι. Απο το schlauershoppen εφυγε στις 27/05.

εγω 12 μερες και φταει η ups ,απαρδεκτη εταιρεια χρονια τωρα,για να καταλαβει κανεις,3 μερεσ ηταν αθηνα ,δε στην γερμανια πηγε απο το καταστημα σε μια αλλη πολη και την αλλη μερα γυρισε παλι στην πολη του καταστηματος (σε e-mail που εκανα στους γερμανους και αυτοι απωρησαν )

Φαίνεται ότι είμαι πιο τυχερος η παραδοση ξαναδρομολογηθηκε και ελαβα σημερα τον wifi adapter και αυριο παραλαμβανω τον ενισχυτη .

Ο 609 μόλις παρελήφθη . Να ευχαριστήσω θερμά τον dibo7 για την πολύτιμη βοήθειά του στην συναλλαγή καθώς και τον Andrea απο το κατάστημα για την επικοινωνία μας τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Αμεση ανταπόκριση και πολύ καλή διάθεση απο μεριάς τους , με λίγα λόγια ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟΙ.

:aktion033::aktion033::aktion033::aktion033:

Μια ακομα εξαιρετικη λειτουργεια που προστεθηκε σε σχεση με τον 875 ειναι το Hdmi pass through σε κατασταση standby.Αυτο πρακτικα σημαινει οτι επιλεγουμε ενα απο τα 8 Hdmi in να κανει pass through ενω ο ενισχυτης ειναι σβηστος και εξηγω.Ας υποθεσουμε οτι επιλεγουμε το hdmi στο οποιο εχουμε συνδεμενο το media player που στον εσωτερικο του δισκο εχει απειρα cartoon για τα πιτσιρικια.Το αποτελεσμα ειναι αναβοντας μονο την TV και το media player να βλεπουμε cartoon ακουγοντας ηχο απο τα ηχεια της TV!Ετσι κανουμε οικονομια ρευματος σε μια θεαση που η ισχυς του ενισχυτη δεν εκτιμαται απο τους"θεατες", οικονομια σε εργατοωρες για τον ενισχυτη που μεσα στον καυσωνα του καλοκαιριου παιζει ασταματητα και ευκολια στη χρηση απο οποιονδηποτε σχεδον.
:SFGSFGSF:

Ωραια ολα αυτα θεωρητικα, αλλα ελα που η πραξη της Onkyo ειναι εντελως αποτυχημενη... :(

Standby = 38W (λογω του pass-through HDMI)
Αναπαραγωγη σε σταθμη "τηλεθεασης" = 42W

Οποτε ειτε αναμενος ειναι ο ενισχυτης ειτε οχι, ιδια η καταναλωση. Καμια οικονομια ρευματος, το αντιθετο αφου και κλειστη να ειναι η TV και το media player ο ενισχυτης σε standby συνεχιζει να τρωει 38W σε αντιθεση με τον παλιο σου (και ολους τους παλιους) που δεν ετρωγε τιποτα... Και ειναι κατι που ειναι 24/7/365...

Εδω οι λεπτομεριες απο καποιον που εβαλε τον μετρητη ενεργειας μεταξυ πριζας και ενισχυτη πριν απο μενα. (Ευτυχως με προλαβε αφου ημουν μεταξυ 609 και 709...)
http://blog.hekkers.net/2011/06/15/keeping-av-power-consumption-acceptable/