Onkyo TX-NR808 vs Pioneer VSX-2020-K

Γιατί αν πιστεύεις ότι με 780 που τον πήρα από Γερμανία (συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά) ότι μπορείς να πάρεις δικτυακό ενισχυτή τέτοιου επιπέδου, εξοπλισμένο σαν αστακό και με κορυφαίο value for money ήχο, αστιεύεσαι.

Από που; Στείλε κανένα Link πλήζ!

ναι η ποιοτητα κατασκευης, η δυνδεσιμοτητα, και τα watts σε συνδυασμο με τις τιμες του εξωτερικου κανουν τους ονκυο ασυναγωνιστους. Γιατι αν πας με τιμες ελλαδας και θες 700 για τον 608 και 1100 για τον 708 και κανα 1400 για τον 808 θα το ξανασκεφτομουν
Έτσι ακριβώς. Πάντως υπάρχει και πιο value for money αγορά για onkyo. Είναι ο 1008, ο οποίος κυκλοφορεί αποκλειστικά για την αγορά της Γερμανίας (έτσι μου είπαν απο το schlauershoppen) και είναι καλύτερος απο τον 808.

Μιλάς γενικά ακριβοί ή στην Ελλάδα; Γιατί αν πιστεύεις ότι με 780 που τον πήρα από Γερμανία (συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά)

Και γω εχω κανει παρα πολλες αγορες απο εξωτερικο.
Προϊοντα που δεν χρειαζεται η εγγυηση. Π.χ παρκοκρεβατο, παιδικο καθισμα αυτοκινητου, κτλ.

Ή προϊοντα που θα επρεπε να ειχαν εγγυηση αλλά το κοστους τους ηταν κατω του 1/4 σε σχεση με εδω. Οποτε και να χαλασει και μια, και δυο φορες παλι κερδισμενος ειμαι.

Εσενα ποση εγγυηση εχει;
Μηδεν; Και αν χαλασει;
Τι γινονται τα 780 που πληρωσες;

Οποτε μην βλεπεις οτι τον αγορασες φθηνα. Μπορει να σου βγει πολυ ακριβα.
Να κοιτας ποσο εχει εδω.

αστιεύεσαι.

Παντως ακομα και τα 800 για ενισχυτη ειναι πολλα, ασχετως αν εσενα σου φαινονται λιγα.
Γιατι εσενα μπορει να σου ελειπε μονο ο ενισχυτης. Για βαλε καποιον που στηνει τωρα ενα home-cinema και θελει τηλεοραση, ενισχυτη, ηχεια, bluray, υπολογιστη, κοκ...
Και παιρνει 800 (στην καλυτερη του μεσου ορου) μισθο...
Η πραγματικοτητα δειχνει πως εσυ αστειευεσαι. Και επικροτεις την τιμολογιακη πολιτικη των εταιριων που θελουν εναν μισθο για καθε χαζομαρα που υπαρχει εκει εξω.
Και μην πεις για τους μισθους της Ελλαδας σε σχεση με αλλες χωρες, ειναι αλλο θεμα προς συζητηση.

Για μετρα λοιπον ποσους μισθους εχεις δωσει για ολοκληρο το home cinema και μετα συζηταμε για το ποιος αστειευεται.

φιλε audiov το πας αλλου με τους μισθους και γενικα δν θα διαφωνισω. Εκεινο που εγω λεω ειναι οτι οι ονκυο ειναι value for money σε τιμες εξωτερικο για αυτα που προσφερουν. επισης σχετικα την εγγυηση γιατι εχουν μηδεν? Εχουν 2 χρονια και χαλασει τους τον στελνεις πισω με 25-30 ευρω στον φτιαχνουν και στον επιστρεφουν πισω με δικη τους χρεωση. 25-30 ευρω ειναι τα λεφτα που κερδιζεις απο αγορα του εξωτερικου? Γιατι στον 808 ειναι κανα 500αρι. Εκτος αν πουμε οτι θα σου χαλασει 10 φορες μεσα στην εγγυηση! Ε τοτε ναι θα σου στοιχισει ακριβα!

Παιδιά, αν τα 800 μου φαίνονται πολλά για ενισχυτή, τότε τι 808 τι 2020 και ποια κουβέντα να κάνουμε... είμαι σε λάθος νήμα.

Το τι είναι πολλά και το τι λίγα για ενισχυτή, είναι υποκειμενικό και έχει να κάνει με την οικονομική μου δυνατότητα, την κάψα μου κ.α.

Οπότε ας μείνουμε στην κουβέντα και... όποιος αντέχει :blush:

Εχουν 2 χρονια και χαλασει τους τον στελνεις πισω με 25-30 ευρω στον φτιαχνουν και στον επιστρεφουν πισω με δικη τους χρεωση. 25-30 ευρω ειναι τα λεφτα που κερδιζεις απο αγορα του εξωτερικου? Γιατι στον 808 ειναι κανα 500αρι. Εκτος αν πουμε οτι θα σου χαλασει 10 φορες μεσα στην εγγυηση! Ε τοτε ναι θα σου στοιχισει ακριβα!

Λίγες λες...
500/30=16 (και τα δεκαδικά της διαίρεσης χάρισμα σε αυτούς που θα αγοράσουν Onkyo από Ελλάδα για να έχουν την εγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπείας - γι' αυτό δε λέω 17)

Ουφ... δε μπορούσα... το έγραψα κι ας γράφω για κολοκυθόπιτες περί όρεξης πιο πριν!

εσυ φιλε Βαγγελη προς τα ποιον απο τους 2 ενισχυτες κλεινεις πειρσσοτερο?

Μεταξύ των 2, στον 808 λόγω ρεύματος και μόνο. Αν θα έπαιρνα Pioneer, θα τα έσκαγα και θα έπαιρνα LX-73 ή 83...

Και γω εχω κανει παρα πολλες αγορες απο εξωτερικο.
Προϊοντα που δεν χρειαζεται η εγγυηση. Π.χ παρκοκρεβατο, παιδικο καθισμα αυτοκινητου, κτλ.

Ή προϊοντα που θα επρεπε να ειχαν εγγυηση αλλά το κοστους τους ηταν κατω του 1/4 σε σχεση με εδω. Οποτε και να χαλασει και μια, και δυο φορες παλι κερδισμενος ειμαι.

Εσενα ποση εγγυηση εχει;
Μηδεν; Και αν χαλασει;
Τι γινονται τα 780 που πληρωσες;

Οποτε μην βλεπεις οτι τον αγορασες φθηνα. Μπορει να σου βγει πολυ ακριβα.
Να κοιτας ποσο εχει εδω.

Παντως ακομα και τα 800 για ενισχυτη ειναι πολλα, ασχετως αν εσενα σου φαινονται λιγα.
Γιατι εσενα μπορει να σου ελειπε μονο ο ενισχυτης. Για βαλε καποιον που στηνει τωρα ενα home-cinema και θελει τηλεοραση, ενισχυτη, ηχεια, bluray, υπολογιστη, κοκ...
Και παιρνει 800 (στην καλυτερη του μεσου ορου) μισθο...
Η πραγματικοτητα δειχνει πως εσυ αστειευεσαι. Και επικροτεις την τιμολογιακη πολιτικη των εταιριων που θελουν εναν μισθο για καθε χαζομαρα που υπαρχει εκει εξω.
Και μην πεις για τους μισθους της Ελλαδας σε σχεση με αλλες χωρες, ειναι αλλο θεμα προς συζητηση.

Για μετρα λοιπον ποσους μισθους εχεις δωσει για ολοκληρο το home cinema και μετα συζηταμε για το ποιος αστειευεται.
Ο ενισχυτής μου λοιπόν έχει εγγύηση 2 χρόνια και κατά περίπτωση έξοδα αποστολής δικά τους. Κάνε τις έρευνες σου και θα καταλάβεις.
Τώρα στο ηθικό κομμάτι του θέματος. Αν δεν έχεις καταλάβει βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ τεχνολογίας, που κάθε τι που θα βρείς είναι μια "χαζομάρα", είτε κοστίζει 1 ευρώ , είτε κοστίζει 1000. Κανένα απο τα προϊόντα αυτά δε θα βάλει φαγητό στο πιάτο σου.
Όταν λέω ότι βρίσκω νορμάλ την τιμή των 800 ευρώ, το λέω έχοντας γνώση του πόσο κοστολογούνται αντίστοιχα προϊόντα παγκοσμίως κι όχι με βάση το μέσο βιωτικό επίπεδο του Έλληνα (προ ή μετά κρίσης).
Απο εκεί και πέρα ο καθένας πάει με τα θέλω του και τις δυνάμεις του. Το πόσους μισθούς θα φάω στο home cinema μου, είτε πληρώνομαι 800 ευρώ είτε 2000, είναι αποκλειστικά δικό μου θέμα. Δε μπορείς να ξέρεις, ούτε πόσα βγάζω, ούτε πόσο σκληρά δουλεύω, ούτε πόσο κοστολογώ το χόμπυ μου. Αλλιώς απλά δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο και ονειρεύομαι.
Μια Mercedes για παράδειγμα είναι αναμφίβολα ένα πολύ ποιοτικό και ακριβό αυτοκίνητο. Λες να γραφτώ σε φόρουμ και να τους κράξω γιατί έχουμε κρίση κι αυτοι πουλάνε ακριβά αυτοκίνητα;

Αν δεν έχεις καταλάβει βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ τεχνολογίας, που κάθε τι που θα βρείς είναι μια "χαζομάρα", είτε κοστίζει 1 ευρώ , είτε κοστίζει 1000. Κανένα απο τα προϊόντα αυτά δε θα βάλει φαγητό στο πιάτο σου.
Όταν λέω ότι βρίσκω νορμάλ την τιμή των 800 ευρώ, το λέω έχοντας γνώση του πόσο κοστολογούνται αντίστοιχα προϊόντα παγκοσμίως

Νορμαλ τιμη δεν ειναι, ασχετως του μισθου σου, του ποσο κοστολογούνται αντίστοιχα προϊόντα παγκοσμίως και ασχετως του αν θελεις να εισαι τεχνολογικα προηγμενος.
Οπως και να το κανεις 800 ειναι πολλα σαν ποσο.

Με το να στηριζεις αυτη την πεποιθηση οτι τα 800 ειναι "λιγα" στην ουσια στηριζεις τους κατασκευαστες στο να κρατουν εκει τις τιμες.

Θα προτιμουσα να ελεγες πως και οι δυο ειναι ακριβοι αλλά αξιζει να τα δωσεις εφοσον ψαχνεις κατι καλο, περισσοτερο απο τον μεσο ορο ή κατι τετοιο. Και οχι να θεωρεις πως καποιος αστειευεται οταν λεει πως ειναι ακριβοι.

ΥΓ. Οσο για τα μεταφορικα. Δεν νομιζω να ειναι μονο 30 για συστημενο δεμα.
Φυσικα και δεν το στελνεις με απλο ταχυδρομειο. Που και αυτο παραπανω θα εχει.
Αλλά αυτο δεν εχει μεγαλη σημασια. Οταν πας να γλιτωσεις καποια χρηματα παιρνεις και τα αναλογο ρισκο.

Απο εκεί και πέρα ο καθένας πάει με τα θέλω του και τις δυνάμεις του. Το πόσους μισθούς θα φάω στο home cinema μου, είτε πληρώνομαι 800 ευρώ είτε 2000, είναι αποκλειστικά δικό μου θέμα. Δε μπορείς να ξέρεις, ούτε πόσα βγάζω, ούτε πόσο σκληρά δουλεύω, ούτε πόσο κοστολογώ το χόμπυ μου. Αλλιώς απλά δεν ασχολούμαι με το αντικείμενο και ονειρεύομαι.

Οχι αυτο ειναι δικο μου θεμα και εσυ ειπες οτι αστειευομαι.

Μια Mercedes για παράδειγμα είναι αναμφίβολα ένα πολύ ποιοτικό και ακριβό αυτοκίνητο. Λες να γραφτώ σε φόρουμ και να τους κράξω γιατί έχουμε κρίση κι αυτοι πουλάνε ακριβά αυτοκίνητα;

Δεν εκραξα κανεναν.
Εγραψα δυο λεξεις. Οτι και οι δυο ειναι ακριβοι. Τιποτα αλλο.
Διαβασε ξανα τι εγραψες σαν απαντηση σε αυτες τις δυο λεξεις.

ε οχι μονο , ο ονκυο δεν εχει πλαστικη προσοψη, εχει 1 hdmi παραπανω ,εχει pc in, εχει dlna, ειναι 5 κιλα βαρυτερος, εχει 2 εξοδους για sub...

Ν

ΥΓ. Οσο για τα μεταφορικα. Δεν νομιζω να ειναι μονο 30 για συστημενο δεμα.
Φυσικα και δεν το στελνεις με απλο ταχυδρομειο. Που και αυτο παραπανω θα εχει.
Αλλά αυτο δεν εχει μεγαλη σημασια. Οταν πας να γλιτωσεις καποια χρηματα παιρνεις και τα αναλογο ρισκο.

απο γερμανια ερχονται με 17 ως 30 ευρω, μονο απο αμαζον και pixmania χτυπουν κατι 45αρια

Οχι αυτο ειναι δικο μου θεμα και εσυ ειπες οτι αστειευομαι.

Δεν εκραξα κανεναν.
Εγραψα δυο λεξεις. Οτι και οι δυο ειναι ακριβοι. Τιποτα αλλο.
Διαβασε ξανα τι εγραψες σαν απαντηση σε αυτες τις δυο λεξεις.
Φίλε μου δεν επιθυμώ καμία αντιπαράθεση. Σου λέω με επιχειρήματα, γιατί θεωρώ ότι η τιμή του όνκυο μου φαίνεται νορμάλ. Βάσει εξοπλισμού και τιμών ανταγωνιστικών προϊόντων ανάλογης κατηγορίας και όχι βάσει της τσέπης του καθένα (Δικιάς σου και δικιάς μου). Τι έχεις να αντιπροτείνεις σε χαμηλότερες τιμές με ανάλογα χαρακτηριστικά; Μπορούμε να δώσουμε καμιά πληροφορία-βοήθεια στο συμφρουμίτη ή θα κάνουμε τον άλλο να νιώθει τύψεις για την αγορά του;
Τέλος τα δεδομένα της αγοράς απο εξωτερικό είναι όπως στα λέω εγώ και τα παιδιά. Δύο χρόνια εγγύηση και 30 ευρώ μεταφορικά απο Γερμανία-Ρόδο. Αυτά υπάρχουν και εγγράφως

Όλα τα AV μηχανήματα είναι γενικώς φτηνά αν πάτε σε Audio μηχανήματα και δείτε τιμές θα χάσετε τον ύπνο σας.
Μηχάνημα με τέτοιο βάρος, (18,4 κιλα), σε Audio θα είχε τρεις φορές τουλάχιστον αυτά τα χρήματα θα μιλούσαν για κορυφαίους μετασχηματιστές , πυκνωτές τροφοδοσίας και ιστορίες για αγρίους .

Last edited: