Onkyo TX-SR 608 vs Pionner VSX 920 vs ό,τι άλλο μου προτείνετε!

cyberten

New member
4 August 2010
16
Παιδιά γεια σας!

Ψάχνω να βρω για αγορά έναν ενισχυτή που να είναι οικονομικός, με 7.1 (αλήθεια ένας 7.1 παίζει με ηχεία 5.1) που να υποστηρίζει και 3d γιατί έχω αγοράσει 3d τηλεόραση και σύντομα θα αγοράσω ps3 για να αναπαράγω 3d ταινίες (αξίζει τον κόπο να επενδύσω επιπλέον χρήματα για την αγορά ενός 3d ενισχυτή τώρα ή να περιμένω να πέσουν οι τιμές) αλλά και να έχει υποδοχή ethernet. Δεν σας κρύβω ότι λόγω αδυναμίας δεν μπορώ να δώσω πάνω από 500-600 και ίσως το εγχείρημα να τα έχω όλα να μοιάζει αδύνατον. Αν λοιπόν, εσείς, κρίνετε ότι κάτι πρέπει να κοπεί τί θα με συμβουλεύατε; Έχω ήδη βρει άτι οικονομικό στον Pionner VSX 920 αλλά σκέφτομαι και τον Onkyo TX-SR 608 που βρίσκω στην ιστοσελίδα www.schlauershoppen.de 390 . Θέλω όμως να σας ρωτήσω αν για την αναπαραγωγή αρχείων mp3 από NAS χρειάζεται ένας ενισχυτής να έχει υποστήριξη DLNA & καταλήγωντας αν οι δύο παραπάνω, ενδεικτικά, θα τα καταφέρουν. Τέλος για την επιλογή των αρχείων προς αναπαραγωγή οι πληροφορίες θα απεικονίζονται στην οθόνη του ενισχυτή ή στην τηλεόραση; Η "επικίνδυνη αποστολή" θα ολοκληρωθεί με την επιλογή ηχείων για ό,τι μου προτείνετε... Ελπίζω να ανταποκριθείτε στην πρόκληση!

ναι, ένας ενισχυτής 7.1 παίζει και ως 5.1
Για 3d εγώ προσωπικά πιστεύω είναι η μεγαλύτερη "απάτη" για ένα πολύ υπερεκτιμιμένο προϊόν και μια τεχνολογία που σίγουρα θα αλλάξει στο μέλλον. (χωρίς να χρειάζεται να φοράς αυτά τα άθλια γυαλιά κλπ)

Εγώ έχω τον onkyo 608 απ' το συγκεκριμένο κατάστημα και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος (δεν ξέρω πώς τον βρήκες τόσο φθηνα. Στη σελίδα γράφει γύρω στα 450)
Να ξέρεις πάντως ότι δεν υποστηρίζει ethernet και θα πρέπει να πας στο μοντέλο 708. Κατά τη γνώμη μου δεν την αξίζει τη διαφορά χρημάτων μόνο και μόνο γι' αυτό και μια μπροστινή USB, γι' αυτό και προτίμησα τον 608.

Εγώ συνέδεσα ένα laptop με καλό RCA καλώδιο στον ενισχυτή και ακούω απ' εκεί τα flac μου χωρίς να μπλέκω καθόλου με δικτυακές ρυθμίσεις .

Τα επιπλέον λεφτά δώσ' τα σε καλά ηχεία.
Εγώ πήρα τα Crystal audio 5.1 (υπάρχει και προσφορά που τρέχει προς τα μέλη του avclub -200euro φθηνότερα) και βγαίνουν στα 1300euro (με την ανώτατη πιστοποίηση THX Ultra2)

Δεν μπορώ να σου περιγράψω την ποιότητα του ήχου απ' τον παραπάνω συνδυασμό αν δεν τα ακούσεις και δεν αισθανθείς το ωστικό κύμα απ' τον αέρα που σπρώχνει το woofer σε σκηνές δράσης.

Έχω μπει στη διαδικασία να ξαναδώ όλες μου τις ταινίες γιατί τόσο καιρό κατάλαβα ότι δεν άκουγα τίποτα.

(*) Οι onkyo έχουν το καλό ότι υποστηρίζουν και viera link που έχουν οι plasma της Panasonic. Αυτό σημαίνει ότι ο ενισχυτής θα ανοίγει και θα κλείνει μόνος του παράλληλα με την TV, ενώ θα μπορείς να διαχειριστείς την έντασή του και απο το χειριστήριο της τηλεόρασης.

Last edited:
Για την τιμή του onkyo 608 έχω να πω ότι πριν από μια εβδομάδα που το είχα κοιτάξει είχε δύο τιμές μία για έναν Onkyo TX-SR 608 black (390 ) και μία δεύτερη για έναν Onkyo TX-SR 608 silver (499 ). Πρακτικά αδυνατούσα να καταλάβω ποια η διαφορά τους (100 ) εκτός του χρώματος. Τί να πω τώρα; Έχεις δίκιο! Για τα ηχεία, σε ότι αφορά προς τα μέλη του avclub ποιο κατάστημα την προσφέρει την τιμή αυτή; Επιπρόσθετα τα ηχεία που μου περιγράφεις είναι τα ακόλουθα που βρίσκω στο skroutz.gr στο σύνδεσμο: http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=crystal+audio+5.1 (το προτελευταίο); Τέλος για το 3d, ναι, το ξέρω ότι η τεχνολογία είναι σχετικά νέα και σίγουρα θα βγουν πιο εξελιγμένες συσκευές, τηλεοράσεις, blu-ray, ενισχυτές και δεν θα απαιτούνται τα γυαλιά ή ότι άλλο τώρα είναι επιτακτικό. Ελπίζω ότι μετά από κάποια χρόνια ίσως χρειαστεί να αλλάξω μόνο τηλεόραση!

Edit: Ok, την βρήκα την προσφορά!!!

Last edited:
Για την τιμή του onkyo 608 έχω να πω ότι πριν από μια εβδομάδα που το είχα κοιτάξει είχε δύο τιμές μία για έναν Onkyo TX-SR 608 black (390 ) και μία δεύτερη για έναν Onkyo TX-SR 608 silver (499 ). Πρακτικά αδυνατούσα να καταλάβω ποια η διαφορά τους (100 ) εκτός του χρώματος. Τί να πω τώρα; Έχεις δίκιο! Για τα ηχεία, σε ότι αφορά προς τα μέλη του avclub ποιο κατάστημα την προσφέρει την τιμή αυτή; Επιπρόσθετα τα ηχεία που μου περιγράφεις είναι τα ακόλουθα που βρίσκω στο skroutz.gr στο σύνδεσμο: http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=crystal+audio+5.1 (το προτελευταίο); Τέλος για το 3d, ναι, το ξέρω ότι η τεχνολογία είναι σχετικά νέα και σίγουρα θα βγουν πιο εξελιγμένες συσκευές, τηλεοράσεις, blu-ray, ενισχυτές και δεν θα απαιτούνται τα γυαλιά ή ότι άλλο τώρα είναι επιτακτικό. Ελπίζω ότι μετά από κάποια χρόνια ίσως χρειαστεί να αλλάξω μόνο τηλεόραση!

Edit: Ok, την βρήκα την προσφορά!!!

Μία ερώτηση ακόμη: 3d είναι μόνο τα TX-3D12 και όχι και τα TX-T2-12 ή είναι και τα δύο; Τελικά μήπως δεν μετράει και τόσο να είναι ο ήχος 3d παρά μόνον η εικόνα; Τα έχω κάνει λίγο σαλάτα στο μυαλό μου...

Δε θα τα πάρεις απο μεσάζοντες αλλα απευθείας απ' την κατασκευάστρια εταιρεία αν το αποφασίσεις.
Στα links που παρέθεσες έχουν το παλιό set 5.1 που δεν είχε πιστοποίηση THX ultra2 και είχαν γενικώς αρκετές διαφορές.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63744

Aυτα εδώ να πάρεις:
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/e475db28-7d52-4b81-a01e-5692822991f0.aspx

Το 3d αναφέρεται στην εικόνα.Τα TX-3D12 είναι τα παλιά που έχουν στα μαγαζιά stock

Last edited:
cyberten, πως μπορώ να δώ την προσφορά των 390 για τον μαύρο?

Αληθινα δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Προκειμένου όμως να μην με περάσετε για παραμυθά, θα σας παραθέσω τη σωσμένη ιστοσελίδα που έχω κρατήσει: http://www.glowfoto.com/static_image/05-082216L/4506/jpg/08/2010/img5/glowfoto

Μη με κατηγορήσετε για την ποιότητα, ένα απλό printscreen έκανα....

βρε δεν σε ειπε κανείς παραμυθά, απλώς ειναι πολύ καλή τιμή και με ενδιαφέρει και μένα..

Τώρα παρατήρησα ότι έχουν ελατώσει τη διαφορά και είναι 50 ακριβότερος ο silver (499 ) ενώ ο black (449 ). Έτσι εξηγείται η διάσταση απόψεων.