ONKYO TX-SR609 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

OFF TOPIC

άντε και αγόρασες από Γερμανία πχ και σε καλή τιμή.Με το θέμα της εγγύησης τι γίνεται?

αν έχει απαντηθεί (γενικά), δεν είδα...

ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ

Η ελληνικη αντιπροσωπεια δεν αναγνωριζει τα αλλοδαπα προιοντα. Ετσι εαν παθει καποια βλαβη θα πρεπει να σταλει στην γερμανια ή στην ΟΝΚΥΟ europe...

Καλησπέρα.
Ξέρει μήπως κάποιος συμφουρίτης κάποιο συμβατό wifi usb adaptor που να "παίζει" με τον Onkyo 509; Αν έχει κάνει κάποια δοκιμή δηλαδή γιατί έψαξα λίγο αλλά δεν αναφέρεται κάπου κάτι σχετικό.

Δοκίμασα ένα παλιό TP Link αλλά τζίφος

Ευχαριστώ.

Εχει βρει κανεις τροπο να βλεπεις πχ Νοva στην TV απο το HDMI out του Onkyo και ταυτοχρονα να ακους μουσικη απο το DLNA? Απο οσο το εχω ψαξει δεν εχω βρει τιποτα..μολις διαλεγω ΝΕΤ στον ενισχυτη μου γυρναει και την εικονα στο DLNA..

Έχω ρυθμίσει να παίζει αμφιδρομα ο ήχος από και προς την τηλεοραση. Ξερει κανείς αν γινεται όταν ανοίγω τον ενισχυτή από το τηλεκοντρόλ για να ακουσω π.χ. tuner να μην ανοίγει η τηλεοραση? Να σημειώσω ότι, όταν ανοίγω τον ενισχυτή μέσω του iphone application...η τηλεοραση δεν ανοιγει!!!

Thanx,
Mike

Έχω κι εγώ ενα θεματάκι, αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει ας βοηθήσει:
Έχω συνδέσει τον 609 με το Htpc μέσω hdmi.
Άν στην κάρτα ήχου του pc συνδέσω ηχεία, ο 609 δεν παίζει ήχο και στην οθόνη του γράφει "analog".
Yπάρχει κάποια ρύθμιση απο ενισχυτή ή windows ή είναι θέμα κάρτας ήχου;

Απάντηση: Re: ONKYO TX-SR609 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Έχω κι εγώ ενα θεματάκι, αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει ας βοηθήσει:
Έχω συνδέσει τον 609 με το Htpc μέσω hdmi.
Άν στην κάρτα ήχου του pc συνδέσω ηχεία, ο 609 δεν παίζει ήχο και στην οθόνη του γράφει "analog".
Yπάρχει κάποια ρύθμιση απο ενισχυτή ή windows ή είναι θέμα κάρτας ήχου;
Στα Windows 7 υπάρχει ρύθμιση που διαλέγεις την προτιμώμενη έξοδο και δινεις σ' αυτήν κάνοντας δεξί κλίκ στο taskbar>volume control βγαίνουν τα options και κλικάρεις τη συσκευή που θέλεις.

Επειδή αυτό τον καιρό ψάχνω για τον πρώτο μου AV ενισχυτή, κ έχω στις επιλογές μου τον 609 κ 709, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι από τους χρήστες τους:

Υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε Audyssey 2EQ και MultEQ???
Γιατί σε review του cnet για τον 609, έγραφαν ότι το auto setup που κάνει στα ηχεία είναι επιεικώς χάλια κ αναγκάστηκαν να προβούν σε χειροκίνητες ρυθμίσεις. Ενώ ο 709 που διαθέτει το MultEQ υποθέτω ότι δεν θα παρουσιάζει αντίστοιχο πρόβλημα, δεδομένου ότι στο review του Denon 1912 (που διαθέτει επίσης MultEQ) έλεγαν ότι οι ρυθμίσεις ήταν ακριβέστατες.

Ο λόγος που το ρωτάω τελικώς αυτό, είναι για να μπορέσω να αποφασίσω αν τελικά αξίζει να δώσω αυτά τα 200 ευρώ παραπάνω που έχει διαφορά ο 709 από τον 609, δεδομένου ότι οι επιπλέον διαφορές που παρουσιάζουν δεν θα έλεγα ότι με συγκινούν ιδιαίτερα (έξοδοι προενίσχυσης τις οποίες μπορεί κ να μην χρησιμοποιήσω ποτέ, είσοδοι s-video κλπ που πλέον είναι παρωχημένοι για μένα καθώς δεν διαθέτω ανάλογες συσκευές), και το σύστημα που θα στήσω είναι ένα απλό στερεοφωνικό σύστημα με MA RS8 κ ίσως στο μέλλον να μεγαλώσει σε 5.0...

Επίσης, έχουν διαφορές στην εσωτερική κατασκευή και αρχιτεκτονική τους? Μου έκανε εντύπωση ότι ο 609 έχει κατανάλωση 610W, ενώ ο 709 που βγάζει περισσότερη ισχύ έχει τροφοδοτικό 570W!!! Στον 809 καταλαβαίνω από τη διαφορά βάρους του κ μόνο από τους 609, 709, ότι πρέπει να έχει σημαντικές διαφορές στους μετασχηματιστές.

Ερώτηση...
Επειδή διάβασα στο αμερικάνικο amazon πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το εν λόγω μοντέλο, οι εντός Ελλάδας χρήστες του αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα? Γιατί στα 400 ευρώ από Γερμανία είναι πολύ προκλητική η τιμή του, αλλά από την άλλη φοβάμαι να μπω σε διαδικασίες κ σπάσιμο νεύρων με προβλήματα, μιας κ θα είναι κ ο πρώτος μου ενισχυτης home cinema...

Εγω τον πήρα απο Γερμανία και δεν εχω κάποιο θέμα...επίσης η ONKYO έχει τρομερό support forum...

Επειδή βλέπω πολλές αναπάντητες απορείες αν μπείτε στην Αμερικανική Onkyo και ποστάρετε στο φορουμ απαντάνε αμέσως...

Πρόβλημα με onkyo 609

Αφού ψάχνουμε 2 μέρες και δεν μπορω να βγάλω άκρη παραθέτω την ερώτηση μου εδώ .ο ενισχητης μου δεν κλειδώνει στο Dolby digital oyte sto dts.ειναι συνδεδεμένο με ένα playstaion3 me hdmi ,ήχο εικόνα κανονικά απλα με πετάει στο prologige ,στην οθόνη αναγνωρίζει κανονικά το hdmi όμως και απο τα DVD οριζω να παίξει dd h dts αλλα τίποτα αν και νομίζω οτι θα έπρεπε αυτόματα να κλειδώσει εκεί .Επισης στο τηλεχειριστήριο δεν θα έπρεπε να έχει κάποιο κουμπί για να μου το γυρνάει στο dts η dd?Ξερω σας έβαλα δύσκολα αλλα δεν ξερω τι άλλο να κάνω

Re: Πρόβλημα με onkyo 609

Παιδεία τελικά το βρήκα έφταιγε η ρυθμηση απο το plaistaiona