Επειδή αυτό τον καιρό ψάχνω για τον πρώτο μου AV ενισχυτή, κ έχω στις επιλογές μου τον 609 κ 709, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι από τους χρήστες τους:
Υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε Audyssey 2EQ και MultEQ???
Γιατί σε review του cnet για τον 609, έγραφαν ότι το auto setup που κάνει στα ηχεία είναι επιεικώς χάλια κ αναγκάστηκαν να προβούν σε χειροκίνητες ρυθμίσεις. Ενώ ο 709 που διαθέτει το MultEQ υποθέτω ότι δεν θα παρουσιάζει αντίστοιχο πρόβλημα, δεδομένου ότι στο review του Denon 1912 (που διαθέτει επίσης MultEQ) έλεγαν ότι οι ρυθμίσεις ήταν ακριβέστατες.
Ο λόγος που το ρωτάω τελικώς αυτό, είναι για να μπορέσω να αποφασίσω αν τελικά αξίζει να δώσω αυτά τα 200 ευρώ παραπάνω που έχει διαφορά ο 709 από τον 609, δεδομένου ότι οι επιπλέον διαφορές που παρουσιάζουν δεν θα έλεγα ότι με συγκινούν ιδιαίτερα (έξοδοι προενίσχυσης τις οποίες μπορεί κ να μην χρησιμοποιήσω ποτέ, είσοδοι s-video κλπ που πλέον είναι παρωχημένοι για μένα καθώς δεν διαθέτω ανάλογες συσκευές), και το σύστημα που θα στήσω είναι ένα απλό στερεοφωνικό σύστημα με MA RS8 κ ίσως στο μέλλον να μεγαλώσει σε 5.0...
Επίσης, έχουν διαφορές στην εσωτερική κατασκευή και αρχιτεκτονική τους? Μου έκανε εντύπωση ότι ο 609 έχει κατανάλωση 610W, ενώ ο 709 που βγάζει περισσότερη ισχύ έχει τροφοδοτικό 570W!!! Στον 809 καταλαβαίνω από τη διαφορά βάρους του κ μόνο από τους 609, 709, ότι πρέπει να έχει σημαντικές διαφορές στους μετασχηματιστές.