Onkyo TX-SR805

το interface είναι στα αγγλικά, manual υπάρχει και στα αγγλικά , τώρα για σφραγίδα να σου πω την αλήθεια δεν κοίταξα ....

1. Όταν είναι ανοιχτός φαίνετε ένα μπλε φωτάκι στο "κουμπί" για την ένταση???
2. Βολεύει περισσότερο να διαλέγω source μέσω πλήκτρων ή μέσω περιστρεφόμενου "κουμπιού" (sorry για το κουμπί αλλά δεν ξέρω πως το λένε. :p)???
3. Έχει ανεμιστήρα??? Αν ναι, ακούγετε??

1) Είναι επιλογή δική σου αν θα φαίνεται το μπλε φως μιας και μπορείς να το απενεργοποιήσεις (επιλογή Dimmer).
2) Πιστεύω πως είναι εξίσου βολικά και τα 2.
3) Έχει 2 ανεμιστήρες στο κάτω μέρος, οι οποίοι δεν ακούγονται.

Αφού απενεργοποιείτε τελείως το φως, λογικά δεν θα με ενοχλεί.
Το κακό με τα Onkyo είναι η κατανάλωση και φυσικά η θερμοκρασία εξαιτίας της υψηλής κατανάλωσης. Η κατανάλωση είναι διπλάσια από τους άλλους A/V receivers!!!
Το setup στο Onkyo γίνετε και μέσω TV ή μόνο μέσω της οθόνης του ενισχυτή??? Μήπως ξέρετε τι ισχύει και για τους Pioneer LX-70, Yamaha V3800 και Denon 3808???

Last edited:
Απάντηση: Re: Onkyo TX-SR805

Το κακό με τα Onkyo είναι η κατανάλωση και φυσικά η θερμοκρασία εξαιτίας της υψηλής κατανάλωσης. Η κατανάλωση είναι διπλάσια από τους άλλους A/V receivers!!!

Ναι γιατί και η ισχύς που βγάζουν είναι διπλάσια από τους άλλους A/V receivers!
Και μιλάμε για πραγματική ισχύ, όχι τις μούφες που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές για να τρώνε το παραμύθι οι απονήρευτοι καταναλωτές.

Ο LX-70 (180W) έχει κατανάλωση 460W. Ο αντίστοιχος Onkyo έχει 870W, ενώ ο Onkyo στα 130W έχει 570W!!! Μην μιλήσω για τους Onkyo 905 (220W) και TX-NR5000E (200W)... 1.000W και 1.200W αντίστοιχα!!! Πολλά είναι.

Last edited:
Ο LX-70 (180W) έχει κατανάλωση 460W. Ο αντίστοιχος Onkyo έχει 870W, ενώ ο Onkyo στα 130W έχει 570W!!! Μην μιλήσω για τους Onkyo 905 (220W) και TX-NR5000E (200W)... 1.000W και 1.200W αντίστοιχα!!! Πολλά είναι.

O 705 έχει 600 w , λιγότερα και από τον 605 (630 w).

Οι μετρησεις πανε παντα συμφωνα με καποια DIN που δε γνωριζουμε...
Οποτε:
1ον Μη διαβαζεις τι αποδιδουν στα 6ohm,
2ον Μη πιστευεις ΟΤΙ διαβαζεις
3ον... πως αφου τα πιστευεις ολα αυτα... πως εξηγεις οτι 7 καναλια των 180w καταναλωνουν μονο 460w?...

Ή τελικα δεν αποδιδει οσο λενε... ή δεν καταναλωνει οσο λενε...
Mε αυτη την καταναλωση μη περιμενεις αποδοση πανω απο 90w στα 8ohm για 7 καναλια... κατι που κανει τον onkyo αρκετα δυνατοτερο... (εκτος αν εχουν ριξει χωρις να το λενε σε δυναμη τα 4 περιφεριακα για να εξοικονομησουν ενεργεια)...

Απάντηση: Re: Onkyo TX-SR805

Φαντάσου να είχαμε ένα μηχάνημα το οποίο να απέδιδε π.χ 5 x 180 = 900 watts καταναλώνοντας μόλις 460W. Θα είχαμε λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη!!! ;)
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτό που λένε οι κατασκευστές σαν ισχύ εξόδου, δεν είναι πραγματικό, είναι μαϊμούδες.
Σαφώς η κατανάλωση πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ότι η συνολική αποδιδόμενη ισχύς γιατί έχουμε και απώλειες.
Η αυξημένη ισχύς εξόσου συνεπάγεται ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΑ αυξημένη κατανάλωση ρεύματος.
Η Onkyo σαν σοβαρός κατασκευαστής που είναι δεν λέει μαϊμούδες. 'Η τέλος πάντων δεν λέει τόσο μεγάλες μαϊμούδες όσο άλλοι κατασκευαστές.

τι παραπάνω έχει ο 805 από τον 705;
είναι καλύτερος στο κύκλωμα για το βίντεο;
ευχαριστώ

Last edited:
τι παραπάνω έχει ο 805 από τον 705;
είναι καλύτερος στο κύκλωμα για το βίντεο;
ευχαριστώ

Ο 805 πλεονεκτεί απέναντι στον 705 στην πολύ καλύτερη ποιότητα των τελικών ενισχυτών του και στα DAC που χρησιμοποιεί στον αναλογικόψηφιακό μετατροπέα του στο τμήμα της προενίσχυσης. Το τμήμα του video είναι, νομίζω, ίδιο.
Αν τα ηχεία σου είναι δύσκολα φορτία ο 805 είναι απαραίτητος.
Ο 705 πλεονεκτεί στην τιμή και στο μικρότερο όγκο (YxB: 17,4 x 37,7 αντί 19,4 x 45,85 cm) και βάρος (13Kg αντί 23Kg).

Ένα μικρό μειονέκτημα του 705, το οποίο όμως «μέτρησε» πολύ σε εμένα είναι ότι στον 705 ο τόνος (bass-treble tone control) ρυθμίζεται μόνο για τα δυο μπροστινά και δεν ρυθμίζεται για το κεντρικό και για τα άλλα ηχεία.

Παρακαλώ

Ο 805 πλεονεκτεί απέναντι στον 705 στην πολύ καλύτερη ποιότητα των τελικών ενισχυτών του και στα DAC που χρησιμοποιεί στον αναλογικόψηφιακό μετατροπέα του στο τμήμα της προενίσχυσης. Το τμήμα του video είναι, νομίζω, ίδιο.
Αν τα ηχεία σου είναι δύσκολα φορτία ο 805 είναι απαραίτητος.
Ο 705 πλεονεκτεί στην τιμή και στο μικρότερο όγκο (YxB: 17,4 x 37,7 αντί 19,4 x 45,85 cm) και βάρος (13Kg αντί 23Kg).

Ένα μικρό μειονέκτημα του 705, το οποίο όμως «μέτρησε» πολύ σε εμένα είναι ότι στον 705 ο τόνος (bass-treble tone control) ρυθμίζεται μόνο για τα δυο μπροστινά και δεν ρυθμίζεται για το κεντρικό και για τα άλλα ηχεία.

Παρακαλώ

αυτο με τον τονο μονο των μπροστινων ειναι κουσουρι πολλων ενυχητων AV ........

ειχα και εγω εναν DENON 1802 και ειχε αυτο το κουσουρι.....

Γιατί ρε παιδιά σάς ενοχλέι τόσο αυτό; Εγώ στον Yamaha μου τα έχω όλα τα ρυθμιστικά τονικότητας εκτός.

και ακους φλατ ;;;;

ο ηχος... η ..οι ηχοι που ακους καθημερινα γυρω σου ειναι φλατ ;;;;;

εγω απαιτω σε εναν ενυσχητη που κανει ενα σκασμο λεφτα να μπορω να ρυθμισω οπως θελω την χροια και τον ηχο των ηχειων μου !
εμενα για παραδειγμα τα πισω ηχεια εχουν αλλη χροια απο τα μπροστινα ...... δεν μπορω να ακουω αλλο εμπρος αλλο πισω .....

Ο.Κ. Δεκτόν. Εγώ πάντως ακούω flat καράflat, σε οποιοδήποτε μηχάνημα κι αν πέσει στα χέρια μου από walkman και CD αυτοκινήτου μέχρι home cinema και hi-fi