Onkyo TX-SR875

Re: Απάντηση: Onkyo TX-SR875

Ευχαριστώ φίλε jimazz. Βασικά όταν λέω μόλις τον άνοιξα εννοώ πως δεν ψάχτηκα πολύ με τις ρυθμίσεις και τα σχετικά μιας και μόλις είχα σχολάσει ξέρεις τώρα...:sleepey:

Έτσι λοιπόν για να ακριβολογώ το μηχάνημα έπαιξε χαλαρά (μιας και ήτανε μεσημέρι) από τις 15:00 ως τις 17:00 γιατί μετά έπρεπε να πάω δουλειά. Για 2 ώρες που έπαιζε μου φάνηκε κάπως ανεβασμένη η θερμοκρασία του αλλά μπορεί να έκανα και λάθος. Θα τον ζορίσω με την πρώτη ευκαιρία και θα σας μεταφέρω όλα τα νεότερα.

Ελπίζω να έλυσα την απορία -bye-

Την απορία την έλυσες, o δικός μου ξεκινάει αύριο ...... άντε να προλάβουμε τον χειμώνα .... με τα πολλά κρύα .....

καλορίζικος και πάλι ..

Ο 805, του οποίου το ενισχυτικό τμήμα μοιάζει πολύ με αυτό του 875, ζεσταίνεται αρκετά, πολύ περισσότερο από τον παλιό μου SONY ΤΑ-VA80ES (ο οποίος ήταν μικρότερος κατά 70 ολάκερα watt ανά κανάλι). Επειδή έχω υπερβολικά μικρό διαθέσιμο κενό χώρο στο rack για να βασιστώ στην φυσική του ψύξη, αναγκάστηκα και τοποθέτησα επάνω του δυο ήσυχους 12βολτους ανεμιστήρες 140mm να ρουφάνε τον αέρα.

Σημειώνω, ότι με τον κατάλληλο συνδυασμό που αναφέρθηκε στην εξαιρετικό thread για τον ενισχυτή αυτό στο avsforum και συγκεκριμένα στο post
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=11750858&postcount=5609
αναφέρονται οι κρυφές επιλογές για την ένδειξη στο display της θερμοκρασίας του ενισχυτή.

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής φοράει το Hqv που τόσος λόγος έχει γίνει όσον αφορά τα SD σήματα εικόνας!

Η απορία μου όμως είναι η εξής...

Αν συνδυαστεί με μια Pioneer 428 ή 508, τι θα ήταν προτιμότερο, να γίνεται η επεξεργασία της εικόνας απο τον ενισχυτή ή απο τις ανωτέρω τηλεοράσεις?(πάντα μιλώντας για SD σήματα)

Και επειδή η Nova είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου, θα είναι καλύτερα να περνάει μέσα απο τον ενισχυτή το σήμα της για να βελτιώνεται η ποιότητα εικόνας ή να αφήσω την Pioneer να κάνει την δουλειά της??

Και το ρωτάω καθότι με ενδιαφέρουν και οι Pioneer όπως επίσης και ο Onkyo, αν όμως η Pioneer κάνει καλύτερη δουλειά απο τον συγκεκριμένο Onkyo τότε θα μπορώ κάλιστα να στραφώ σε έναν πιο οικονομικό αλλά εξίσου καλό όσο αφορά τον ήχο ενισχυτή!

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής φοράει το Hqv που τόσος λόγος έχει γίνει όσον αφορά τα SD σήματα εικόνας!

Η απορία μου όμως είναι η εξής...

Αν συνδυαστεί με μια Pioneer 428 ή 508, τι θα ήταν προτιμότερο, να γίνεται η επεξεργασία της εικόνας απο τον ενισχυτή ή απο τις ανωτέρω τηλεοράσεις?(πάντα μιλώντας για SD σήματα)

Και επειδή η Nova είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου, θα είναι καλύτερα να περνάει μέσα απο τον ενισχυτή το σήμα της για να βελτιώνεται η ποιότητα εικόνας ή να αφήσω την Pioneer να κάνει την δουλειά της??

Και το ρωτάω καθότι με ενδιαφέρουν και οι Pioneer όπως επίσης και ο Onkyo, αν όμως η Pioneer κάνει καλύτερη δουλειά απο τον συγκεκριμένο Onkyo τότε θα μπορώ κάλιστα να στραφώ σε έναν πιο οικονομικό αλλά εξίσου καλό όσο αφορά τον ήχο ενισχυτή!

Καλημέρα. Στο παράδειγμα που έθεσες η αλύτερη σύνδεση είναι nova -Onkyo- Pioneer και ανάλογα την τηλεόραση (428 ή 508) σετάρεις κι την έξοδο εικόνας του ενισχυτή.

Καλημέρα master Kastro!!!-bye-

όταν λες ανάλογα "ανάλογα την τηλεόραση (428 ή 508) σετάρεις κι την έξοδο εικόνας του ενισχυτή", τι εννοείς?(άσχετος εδώ)

πάντως, Big Thanx για την απάντηση μίστερ....:worshippy:

Καλημέρα master Kastro!!!-bye-

όταν λες ανάλογα "ανάλογα την τηλεόραση (428 ή 508) σετάρεις κι την έξοδο εικόνας του ενισχυτή", τι εννοείς?(άσχετος εδώ)

πάντως, Big Thanx για την απάντηση μίστερ....:worshippy:

Από τον ενισχυτή θα δώσεις ανάλυση 720p για την 428(1024χ768) και 720p ή 1080i στην 508(1366χ768) ανάλογα με ποια αάλυση θα έπαιζε καλύτερα.

Με αυτο το setup και με HD δεκτη & PS3 ειναι καλο να περασουν και αυτα μεσα απο τον Onkyo ή να πάνε κατευθειαν στην tv?

O Onkyo 875 αν θυμάμαι καλά έχει 4 HDMI in.

Αν υποθέσουμε οτι θα στείλουμε

a. Nova,
b. HD δέκτη,
c. PS3
d. Dvd-R

κλείνουμε με τις εισόδους και μετά τα στέλνουμε όλα πακέτο στην tv.

Το θέμα είναι με τόση επεξεργασία μην αρχίσει και παραζεσταίνεται και χρειάζονται μετά ανεμιστήρες όπως σημείωσε ο φίλος plin.

υ.γ τώρα βέβαια, ποια πρέπει να περνάνε μέσα απο τον ενισχυτή και ποια όχι, αυτό θα μας το απαντήσουν οι ειδικοί...

υ.γ φίλε plin, μπορείς να μας βάλεις καμιά φωτογραφία του ενισχυτή να δούμε πως τοποθέτησες του ανεμιστήρες κι αν έχεις την καλοσύνη να μας πεις αν χρειάζεται να έχουν κάτι το ιδιαίτερο αυτοί όπως επίσης και την μάρκα αυτών?

805 Vs 875

Εντυπωσεις;Φωτογραφιες;Ανεμιστηρες;
Φιλε plin αναμενουμε!

Είπα να ανοίξω καινούργιο νήμα, ειδικά για τον 805 ώστε να μην είμαι off topic.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=280818#post280818

Να σημειώσω ότι τα o 805 είναι ο μικρότερος αδερφός του 875. Οι δυο τους έχουν πρακτικά όμοια κυκλώματα προενισχυτών/επεξεργαστών, με τον 875 να πλεονεκτεί σημαντικά στον τομέα της επεξεργασίας εικόνας λόγω Reon. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, έχουν παρόμοια κυκλώματα στο στάδιο της τελικής ενίσχυσης, με τον 875 να έχει ελαφρά μεγαλύτερη ισχύ και αυξημένες δυνατότητες γεφύρωσης.

Φιλε, εγω τον παρηγγειλα απο γερμανια αλλα λογω καποιων αναβαθμησεων απο την ΟΝΚΥΟ σταματησαν την παραδωση στα καταστηματα για 3 εβδομαδες το στοκ τους τελειωσε αμεσως γιατι εχουν γινει αναρπαστοι και αναμενουν τους νεους την αλλη εβδομαδα... οποτε σε +2 εβδομαδες θα τον εχω... :(

Σημερα ειναι ακριβως 2 μηνες απο την ημερα που τον παρηγγειλα.Τα νευρα μου εχουν γινει κοματια.Ελπιζω να με αποζημειωση οταν με το καλο ερθει!

Τελικα ηρθε το Σαββατο 10/11.
Πολυ στιβαρο μηχανημα με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης εντυπωσιαζει με τον ογκο του.
Αλλα δεν μπορω να παρω εικονα απο τα hdmi και κοντευω να παλαβωσω.
Το συστημα μου αποτελειται απο την SONY KDL-46X3500,PS3 & PIONEER DVR-LX60D.
Εχω συνδεσει το PS3 και το PIONEER με hdmi 1.3a της PANASONIC πανω στον ONKYO και με ιδιο καλωδιο τον ONKYO με την SONY.Οταν τον γυρναω στο hdmi που ειναι συνδεμενο το PS3 δεν δεχνει τιποτα και γραφει στο display του ενισχυτη no signal.Οταν παλι παω στο hdmi του PIONEER παλι δεν βλεπω τιποτα και στο display γραφει no signal αλλα στην tv το info αναφερει "recorder1 DVR-LX60D" αλλα εικονα ΤΙΠΟΤΑ.Τα καλωδια της PANASONIC τα παρελαβα μαζι με τον ενισχυτη και δεν τα ειχα δοκιμασει γι αυτο τα δοκιμασα απευθειας πανω στην ΤV (χωρις τον ONKYO στη μεση) και κλειδωσαν 1080p και τα τρια ξεχωριστα.Να σημειωσω εδω οτι εκανα το setup για τα hdmi συμφωνα με το manual.Υπαρχει περιπτωση να ειναι ασυμβατοτητα του ONKYO με την συγκρκριμενη μαρκα καλωδιων;Eχω αλλο ενα καλωδιο της LOGITECH το οποιο χρησιμοποιουσα πριν ερθουν τα καινουρια και το δοκιμασα σε ολους τους πιθανους συνδυασμους αλλα παντα μαζι με ενα PANASONIC και παλι τιποτα.

Απάντηση: Re: Onkyo TX-SR875

Φιλε, εγω τον παρηγγειλα απο γερμανια αλλα λογω καποιων αναβαθμησεων απο την ΟΝΚΥΟ σταματησαν την παραδωση στα καταστηματα για 3 εβδομαδες το στοκ τους τελειωσε αμεσως γιατι εχουν γινει αναρπαστοι και αναμενουν τους νεους την αλλη εβδομαδα... οποτε σε +2 εβδομαδες θα τον εχω... :(

ξέρει κανείς να μας πει ρε παιδιά τι αφορούν αυτές οι αναβαθμίσεις?

Καταπληκτικό μηχάνημα. Ενας από τους λίγους AV που βγάζει πραγματικά τα watts που υπόσχεται. Γιαυτό και δεν πρέπει να τον καλύπτετε από επάνω, ούτε κάν ράφι δεν πρέπει να έχει. Στην Εκθεση που έπαιζε με τις ώρες ζεματούσε.

Re: Απάντηση: Re: Onkyo TX-SR875

ξέρει κανείς να μας πει ρε παιδιά τι αφορούν αυτές οι αναβαθμίσεις?

Απ'οτι λενε στο AVSforums & σε αλλα, διορθωνουν το κομματι του βιντεο-επεξεργασιας, που μερικες φορες πατωντας REV ή FF και μετα play το βιντεο με τον ηχο δεν ηταν συγχρονισμενος...
Το προβλημα δεν ειναι μονο στο firmware αλλα και σε καποιες αλλαγες καποιας EPROM που γινονται μονο με την αφαιρεση ενος μικρου πυκνωτη.
Αυτα συμφωνα με καποιον τεχνικο της ΟΝΚΥΟ Αγγλιας...