opa 2134 καμιά γνώμη ?

Απάντηση: Re: opa 2134 καμιά γνώμη ?

Τα τελευταια 2 γραμματα στο μοντελο πχ 627AU σημαινουν κατι ?
Γιατι ψαχνοντας βλεπω οτι αυτο αλλαζει και εμφανιζονται ετσι διαφορα μοντελα 627.
Κατ επεκτασιν ,υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας ?

Θέμα συμβατότητας δεν υπάρχει.
Τα τελευταία γράμματα δηλώνουν τη συσκευασία και κάποια χαρακτηριστικά (κυρίως dc, όπως για παράδειγμα το όφσετ) που μάλλον δεν έχουν σημασία.

Τα τελευταια 2 γραμματα στο μοντελο πχ 627AU σημαινουν κατι ?
Γιατι ψαχνοντας βλεπω οτι αυτο αλλαζει και εμφανιζονται ετσι διαφορα μοντελα 627.
Κατ επεκτασιν ,υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας ?

http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/opa627.html

Κωστα δες εδω. Ο 627 AU, ειναι smd...
Πριν παραγγειλουμε, πρωτα κλικ στο Package να δουμε αν μας κανει ..

πάντως εγώ την ερώτηση την κάνω γιά ένα ντακάκι που έχει πάνω του το 2134, ενώ σε ένα άλλο μοντέλο τους προτείνουν δυνατότητα αλλαγής με το 2604.

Όπως πχ και ο το kingrex φορούσε αρχικά λένε το 2134 και μετά το γύρισε σε 2604

πάντως εγώ την ερώτηση την κάνω γιά ένα ντακάκι που έχει πάνω του το 2134, ενώ σε ένα άλλο μοντέλο τους προτείνουν δυνατότητα αλλαγής με το 2604.

Όπως πχ και ο το kingrex φορούσε αρχικά λένε το 2134 και μετά το γύρισε σε 2604

Πορευεται σωστα, ο kingrex. Οταν βαλει λαμπα, αγοραζουμε :grinning-smiley-043

Ποιο DAC φοράει ? γιατί μπορεί ο τελεστικός να μην χρειάζεται καν και εκεί βέβαια είναι και η μεγάλη διαφορά.

με λίγα λόγια με λες να βάλω και εγώ 2604 ή να κάνω μοντίφα γιά λάμπα ? :grinning-smiley-043

O 604, ειναι το τελευταιο σκαλι πριν την λαμπα. Δοκιμαζεις βεβαια και συ και μας λες τι ακους. Its up to you.

Τελικα τι dac πηρες Μητσο ?

αυτό....
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120380769665
δεν ήρθε ακόμα, στην τσάντα του ταχυδρόμου είναι. Κάτσε να έρθει με το καλό και μετά βλέπουμε.

τώρα με το dac λίγο κινέζικα τα γράφουν. Τενόρο σαξόφωνο ήξερα, αλλά τενόρο dac ....

Καλοακουστο, Μητσο. Καλη επιλογη φαινεται. Οσο για τον οπα, ακουσε το πρωτα μ αυτον και μετα βλεπεις. Εχω και γω να σου δωσω κανενα δυο διαφορετικα να κουσεις, σε καποια στιγμη ...
-bye-

Δοκίμασε και το διπλό AD8620, το δοκίμασα σε κάρτα ήχου και η αλλαγή ήταν εντυπωσιακή μου αρέσει ο ήχος του!!!! Αλλά προσοχή μέχρι 12V

Πες το ντε .το συγκεκριμένο dac έχει δυο πλεονεκτήματα το ένα είναι το tenor που είναι πολύ καλό communicator και το άλλο είναι το dac του το οποίο δεν είναι κανέναν κορυφαίο wolfson αλλά σαν wolfson που είναι δεν έχει ανάγκη από τίποτα στην έξοδο αφού βγάζει τάση 1 volt από τη μάνα του .το μόνο που μάλλον θέλει είναι ένα πυκνωτή στην έξοδο γιατί βγάζει dc και πετάς από πάνω τα πάντα με αποτέλεσμα μια πραγματικά μεγάλη αναβάθμιση .και δεν σε νιαζουν ούτε τελεστικοί ούτε τίποτα.

Είναι αυτό που σας έλεγα discreat κύκλωμα που αντικαθιστά τελεστικό .ουσιαστικά ο τελεστικός είναι IC (integrated circuit) που αντικαθιστά discrete .
Τώρα που προχωράει η επιστήμη καταλάβαμε τι μαλ…. κάναμε κάποτε και το γυρνάμε πάλι στα discrete το μόνο πρόβλημα είναι ότι τώρα η αλλαγή είναι δύσκολη αφού προσπαθούμε να χτυπήσουμε ένα τελεστικό εκεί που είναι το δυνατό του σημείο ,δηλαδή στον όγκο .και κάτι ακόμα ότι πλέων κακομάθανε οι σχεδιαστές και είναι λιγότεροι αυτοί που ξέρουν από καλά discrete άρα θέλει προσοχή γιατί δεν είναι defacto ότι θα παίζουν καλυτέρα από IC. Πχ προ με 627 εκτελεί στεγνά το μεγαλύτερο ποσοστό των <καλών> προ…..

δεν καταλαβαίνω...
ο τελεστικός είναι ολοκληρωμένο.
Και σαφώς το ολοκληρωμένα αντικαθιστά διακριτά.

το πρόβλημα πού είναι ?

Κανένα πρόβλημα απλώς είδα το παραπάνω link που έχουν φτιάξει ένα discrete για να αντικαταστήσουν ένα IC .

Αυστηρά τεχνικά μιλώντας, δεν έχει κανένα πλεονέκτημα το διακριτό από τον τελεστικό, μάλλον το αντίθετο (περισσότερο θόρυβο, μεγαλύτερες παραμορφώσεις).

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει εμάς και κάποιους σαν εμάς να υποστηρίζουμε ότι ακούγεται καλύτερα.

Αυτός της analog με τον πολύ χαμηλό θόρυβο, ο AD797 δεν είναι?