opel insignia turbo ...

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,385
πάει πολύς καιρός από την εποχή που ξεκοκκάλιζα τους 4 τροχούς κτλ ....

δεν έχω πλέον ιδέα από τα τουτού που κυκλοφορούν ... μου γυαλίζει τελευταία το του θέματος σε στέησιον βάγκον, νομίζω ότι η όπελ το ονομάζει sportsturer ...

τι εστί ο τούρμπο κινητήρας με τα 1600 κυβικά και τα 180 άλογα ; ... (τα νούμερα μου φέρνουν σε υπερ-πουσσαρισμένο μηχανάκι .... )

ερώτηξις α. : κυκλοφορεί ο κινητήρας και σε άλλα μοντέλα ;

β.: υπάρχουν σχόλια για την αξιοπιστία του, την κατανάλωση κλπ....

γ.:υπάρχουν τυχόν κάτοχοι στο κλαμπ για κατάθεση απόψεων ;;;

ευχαριστώ

γενικά τα μικροτούρμπα είναι της μοδός....
Υπερ πουσαρισμένο...όχι, πουσαρισμένο ναι.
Εγώ δεν θα το ξέσκιζα.

Είναι φρεσκο προιόν και υποθέτω οι απόψεις λίγες και χωρίς βάθος χρόνου.

Στείλε ένα ΡΜ στον Gleon, έχει ένα τέτοιο εδώ και καιρό και μας τα πρήζει, και σχετίζεται και με το insignia club... -bye- :grinning-smiley-043

(τον έδωσα κανονικά :flipout: )

Last edited:
Δεν έχω καταλάβει αν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον κινητήρα ή ζητάς απόψεις για το αυτοκίνητο γενικώς.

Για τον κινητήρα δεν έχω ιδέα.

Για OPEL (ενδιαφερόμουν και γω) έχω σχηματίσει θετική εικόνα εκτός και αν σου παρουσιάσει βλάβη! Κάθεσαι χωρίς αυτοκίνητο και περιμένεις... Έλειψη ανταλλακτικών?

Ψάξτο και συ... Και καλή αγορά -bye-

Re: Απάντηση: opel insignia turbo ...

Δεν έχω καταλάβει αν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον κινητήρα ή ζητάς απόψεις για το αυτοκίνητο γενικώς.

Για τον κινητήρα δεν έχω ιδέα.

Για OPEL (ενδιαφερόμουν και γω) έχω σχηματίσει θετική εικόνα εκτός και αν σου παρουσιάσει βλάβη! Κάθεσαι χωρίς αυτοκίνητο και περιμένεις... Έλειψη ανταλλακτικών?

Ψάξτο και συ... Και καλή αγορά -bye-

hoax!!! τουλάχιστον σε σχέση με τις μισές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Mου το έχουν αναφέρει τρείς διαφορετικοι άνθρωποι, ένας εκ των οποίων ταξιτζής. Δεν έχω προσωπική γνώμη ούτε για τις άλλες αντιπροσωπείες (πλήν citroen) οπότε δεν μπορώ να είμαι βέβαιος.

Όπως και να έχει καλό είναι να το ψάξει ο άνθρωπος, ειδικά αν κάνει συχνή χρήση του αυτοκινήτου.

-bye-

ευχαριστώ για τις απαντήσεις ...

ενδιαφέρομαι για το αυτοκίνητο ως σύνολο, και αν ο κινητήρας τούρμπο έχει δώσει δείγματα αξιοπιστίας θα το προτιμούσα με αυτόν, αντί με τον απλό 1800 (140 άλογα)...

Το εχει φιλος στο γραφειο, βεβαια μονο για ενα μηνα περιπου.

Τον κινητηρα δεν τον ανοιγει ακομα (ειναι και λιγο -εως πολυ- παραξενος) που τον βλεπω να το στρωνει μεχρι τα 50000 χλμ...:flipout:

Απο εκει και περα μπηκα μεσα και μπορω να σου πω οτι ο εξοπλισμος του ειναι απλα απιστευτος (εκδοση cosmo) που σ' αυτην την κατηγορια τιμης -και οχι μονο- ειναι πρωτογνωρος ενω αποπνεει μια εντονη αισθηση στιβαροτητας.
Βεβαια ειναι λιγο κλειστοφοβικο, ιδιαιτερα πισω, αλλα οσα βλεπω τελευταια καπως ετσι ειναι λογω και της ''ψευτο-κουπε'' σχεδιασης...

Οσο για τιν αντιπροσωπεια δεν εχει προβλημα επαρκειας ανταλλακτικων, τουλαχιστον απ' οσο γνωριζω οντας κατοχος opel τα τελευταια περιπου 6 χρονια.

Η αξιοπιστια ειναι λιγο σχετικη, ειδικα με τα opel , οπως και η οδηγικη συμπεριφορα (κυριως στo astra, για το insignia εχω ακουσει καλα λογια)...
To insignia μη το σκεφτεις με αλλον κινητηρα απο τον 1.6/180hp.
Ειναι βαρυ αμαξι και ακομα και με αυτον απλα κινειται αρκετα σβελτα.
Δες αν το μπατζετ σου εστω και με μικρη υπερβαση φτανει το passat 1.8 ...
Το opel ειναι πολυ ομορφο παντως...

To πήρα πριν 1 μηνα ακριβώς (εταιρικο), στην έκδοση edition.

Οι εντυπώσεις μου μετά από μολις 1500χλμ σε μικτές συνθηκες (70% πολη, 30% εθνικο δικτυο)

Υπερ
-----

-- Μεγάλο και ευρύχωρο εσωτερικο, και τεράστιο πορτ μπαγκαζ
-- Δυναμη ΠΟΛΛΗ αρκει να χρησιμοποιεις σωστά τον κινητήρα στο ωφέλιμο ευρος στροφων του. Δεν πρεπει να κινεισαι κατω από 1500 στροφές ουτε να προσπαθείς πάνω από 6500 (δεν εχει νοημα).
-- Αν και το δικο μου ειναι αστρωτο ακομα, η επιτάχυνση οταν το ανοιγεις ειναι εντυπωσιακή...παρά το βάρος του αυτοκινήτου.
-- ΦΡΕΝΑ, ΦΡΕΝΑ, ΦΡΕΝΑ. Πιιθανοτατα τα καλύτερα της κατηγοριας
-- Καλος εξοπλισμος ακομα και στις βασικές εκδοσεις, ενώ στην έκδοση Cosmo αγγιζει τα εξαιρετικο, εχοντας παράλληλα ενα τεράστιο κατάλογο από αξεσουάρ που μπορεις να προσθέσεις
-- Πολύ καλή οδική συμπεριφορα (ειδικα με το Flexride)
-- Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα (οχι ομως στα επιπεδα των premium Γερμανων)

Κατά
-----

- Κατανάλωση. Δεν βγαινουν αβιαστα τα 180 αλογα από 1600 κυβικά. Εμενα με τις συνθηκες που προανεφερα και χωρις να το πιέζω πολύ (ακομα) μου δειχνει 11,4lt/100km. Δεν με πολυενδιαφέρει γιατι δεν πληρώνω την βενζινη αλλά σιγουρα ειναι σημαντικο να το γνωριζουμε.

- Ορατότητα πισω ελαφρά περιορισμένη. Παρκαρεις ομως ευκολα οταν το συνηθιζεις με τους καθρέφτες.

- Ο 1600άρης ειναι λίγο τραχύς στην λειτουργια του, δεν ενοχλεί αλλα ακουγεται (οταν δεν παιζει η μουσική από την τουρμπίνα..)

Last edited:
Η αξιοπιστια ειναι λιγο σχετικη, ειδικα με τα opel , οπως και η οδηγικη συμπεριφορα (κυριως στo astra, για το insignia εχω ακουσει καλα λογια)...
To insignia μη το σκεφτεις με αλλον κινητηρα απο τον 1.6/180hp.
Ειναι βαρυ αμαξι και ακομα και με αυτον απλα κινειται αρκετα σβελτα.
Δες αν το μπατζετ σου εστω και με μικρη υπερβαση φτανει το passat 1.8 ...
Το opel ειναι πολυ ομορφο παντως...

Δεν νομιζω οτι το τρεχον Passat 1.8 ειναι καλύτερο (πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο) από το Insignia.. Ισως το CC (που ειναι και ομορφότερο)..

Δεν νομιζω οτι το τρεχον Passat 1.8 ειναι καλύτερο (πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο) από το Insignia.. Ισως το CC (που ειναι και ομορφότερο)..

χμμ, μεγαλη συζητηση θα ανοιξουμε.
Το προτεινα κυριως σε οτι ειχε να κανει με την "αξιοπιστια" που αναφερθηκε πριν.
Τον 1.8tsi τον θεωρω πολυ πιο αξιοπιστο αλλα και οικονομικοτερο σε σχεση με τον 1.6/180.Τελος ποτε το passat δεν ειχε αμφισβητηθει σε θεμα οδηγικης συμπεριφορας μαζι με το mondeo (το οποιο χωλαινει σε κινητηρα εξαιρουμενου του 2.5Τ).
Σαν design σιγουρα το passat δειχνει πιο παλιο, αλλα σαν αξιοπιστια καθως και σαν απολαυση οδηγησης δεν νομιζω οτι χανει (χωρις απαραιτητα να κερδιζει και πολυ).

Κοιτα καλο το passat αλλα ειναι πολλα χρονια στην πιατσα (αρα ερχεται αλλαγη συντομα) και αν θελησεις να του βαλεις τον εξοπλισμο του insignia (η εστω μερος αυτου) θα πρεπει μαλλον να πληρωσεις ενα σκασμο λεφτα...

Τωρα που το θυμηθηκα εχετε υπ' οψη σας -σαν κατα- το κοστος των ελαστικων που φοραει (οταν ερθει η ωρα της αλλαγης). Στις εκδοσεις cosmo και sport εχει 245/45 18... τα οποια, αν δεν κανω λαθος, πρεπει να ειναι πανακριβα...

Last edited:
Το έχω οδηγήσει 2 φορές, απο δύο φίλους που το έχουν (1.6Τ και οι δύο φυσικά).
Οι δικές μου εντυπώσεις απο επιδόσεις-κρατημα πολύ καλές και απο design εσωτερικό και εξωτερικό άριστες. Το δικό μου μειον ο χώρος για τα κεφάλια πίσω στο ύψος (αλλά ακόμη και μπροστά δεν περισσεύει πολύ και δεν ειμαι και πανύψηλος)
Ο ένας φίλος πάντως βρίσκει ότι το τιμόνι δεν μεταφέρει όση πληροφορία θα έπρεπε ενω το τουρμπο ενεργοποιείται απο κάποιες στροφές και πάνω, όσο για την κατανάλωση είναι πρώτιστα θέμα "ποδιού" αλλά σίγουρα λόγω και του βαρους του αμαξώματος δεν ειναι μικρή.
Αν έπαιρνα τωρα αμάξι θα ήταν μία πολύ πιθανή επιλογή, αν όμως όπως ακούγεται πολύ σύντομα το citroen C5 έρθει με τον 1.6Τ κινητήρα των 155 ίππων και με υδροπνευματική (ήδη κυκλοφορει σε άλλες χώρες έτσι), και αν έχει και λογική τιμή θα πήγαινα προς τα εκει.
Παντως το Insignia έχει μάλλον τον καλύτερο λόγο τιμής προς απόδοση στην κατηγορία του, γι αυτό και έχει...ξεσκιστεί να πουλάει (ειναι στην τριάδα των μοντελων για τον προηγούμενο μήνα, κάτι που ίσως δεν έχει ξανασυμβει με άλλο μεγάλο αυτοκίνητο!)

Για το τιμονι εχεις δικιο αλλα εκει παντα υστερουσε η οπελ γενικοτερα.
Στο c5 η υδροπνευματικη υπαρχει και τωρα, αλλα με παραγγελία.

Για το τιμονι εχεις δικιο αλλα εκει παντα υστερουσε η οπελ γενικοτερα.
Στο c5 η υδροπνευματικη υπαρχει και τωρα, αλλα με παραγγελία.

Υπάρχει μόνο στα 2000 κυβικά (που βγαζουν μόνο 143 ίππους) και σ αυτά ειναι φυσικά ασύμφορο για Ελλάδα. Στα 1800 δεν το βγαζουν με υδροπνευματική, αλλά και να τόβγαζαν ειναι "ψόφιο" (μόνο 127 ίπποι). Γι αυτούς τους λόγους και πουλάει ελάχιστα στην Ελλάδα, σε σχέση και με το προηγούμενο μοντέλο που ήταν επίσης ψόφιο, αλλά ειχε τουλάχιστον στανταρ την υδροπνευματική...που ειναι άλλωστε και ο βασικός λόγος αγοράς Citroen απο όσους γνωρίζουν