OPEL,ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ.

Re: Απάντηση: OPEL,ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ.

Στο ταξίδι με 110-140 χλμ ταχύτητα (που και που καμιά 180άρα για 1-2 χλμ), πάλι 7,9 έως 8,1 λίτρα στα 100.

πολύ ρε σύ...
εγώ τα ίδια έχω με το δίλιτρο.
πόσο χλμ έγραψες?
ξεπέρασες τα 20000?

Στην Ελλαδα η νοθεια βασιλευει. Σου λενε 95 οκτανια και ειναι 93 στην καλητερη. Η 98αρα ειναι 95 και η 100αρα 98. Αρα ουσιαστικα πηγαινεις μια κατηγορια παραπανω απο την προτηνομενη για να εισαι στα ιδανικα οκτανια.

Στην Ελλαδα η νοθεια βασιλευει. Σου λενε 95 οκτανια και ειναι 93 στην καλητερη. Η 98αρα ειναι 95 και η 100αρα 98. Αρα ουσιαστικα πηγαινεις μια κατηγορια παραπανω απο την προτηνομενη για να εισαι στα ιδανικα οκτανια.

Rebelos, με πρόλαβες και λίγα λες

48 χιλιαδίτσες.
Τον Αύγουστο έκλεισε 2 χρόνια ο καρούλης.

Είμαι της γνώμης ότι το μεγαλύτερο μοτέρ σε λογικές ταχύτητες καίει λιγότερο.
Ο γείτονας με 307 1,4 καίει σε κοινές εκδρομές περισσότερο από μένα...
Είναι στα 8,5 με 9 λίτρα στα 100.
Δηλαδή δύο αμάξια τίγκα στα γυναικόπαιδα, το ένα με 110 άλογα και το άλλο με 75 - τα 200 κυβικά διαφορά.

Η απάντηση στην ερώτηση του Παναγιωτίδη.

μήπως ο τίτλος δεν είναι σωστός; βάλτε Σάπιες ρόδες και χαλασμένα έλαια

Λεγοντας για ροδες, να ξεκινησουμε σιγα σιγα?

ΟΚ, εγω πρωτος.

Εχω αυτην την στιγμη (απο "μαμα") 255/35/18, μισλεν πιλοτ.

Το θεμα ομως ειναι οτι ειναι run flat. (δλδ, σκληρα του κερατα + σκληρη αναστηση = δισκοπαθια, και ενδεχομεμο χασιμο σφραγισματος)

Κανουν ενα σκασμο ευρα σε σχεση με τα μη run flat (καπου 40% πιο κατω).

Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω ρεζερβα.
(ποτε μου δεν μου εχει χρειαστει εδω και 17 χρονια αλλα λεω να μην το ρισκαρω)

Εκεινο το σετακι (ενα σπρευ, η κατι τετοιο τελος παντων) ειναι λυση ??? Καταστρεφει το λαστιχο ομως??

Τι λετε να κανω?

Καταρχάς δεν μας είπες τι κάρο έχεις....πολύ βαρύ λαστίχ βρε αδερφέ!!

για τα υπόλοιπα θα σ' ενημερώσω οσονούπω!

Καταρχάς δεν μας είπες τι κάρο έχεις....πολύ βαρύ λαστίχ βρε αδερφέ!!

για τα υπόλοιπα θα σ' ενημερώσω οσονούπω!

Μπεεμβεεε 320si. (ξερεις οπως ολοι οι μαναβηδες)

Καλα ντε μη βαρας

BMW (μπι - εμ - νταμπλγιου)

Και φοράς 255/35/18 απο μαμά????

Σαν να μην μας τα λες καλά βρε Ντίνο.....

Σίγουρα δεν τα τσίμπησες εσύ μετά αυτά τα λαστίχια???

Ή μήπως όταν το αγόρασες τα φόρτωσες στον extra εξοπλισμό?
Στα λέω αυτά, γιατί θεωρώ αδύνατον η B.M.W να βάζει τόσο χοντρά και κατ επέκταση κοντά λάστιχα σε 320!
Ούτε η Μ3 δεν φοράει τέτοια....

Τώρα, στο δια ταύτα.

Πρέπει να ανοίξουμε καινούργιο θέμα κύριε διαχειριστά ή μπορούμε να συνεχίσουμε εδώ?

Και φοράς 255/35/18 απο μαμά????

Σαν να μην μας τα λες καλά βρε Ντίνο.....

Σίγουρα δεν τα τσίμπησες εσύ μετά αυτά τα λαστίχια???

Ή μήπως όταν το αγόρασες τα φόρτωσες στον extra εξοπλισμό?
Στα λέω αυτά, γιατί θεωρώ αδύνατον η B.M.W να βάζει τόσο χοντρά και κατ επέκταση κοντά λάστιχα σε 320!
Ούτε η Μ3 δεν φοράει τέτοια.... (ΒΤW, η Μ3 19αρια)

Τώρα, στο δια ταύτα.

Πρέπει να ανοίξουμε καινούργιο θέμα κύριε διαχειριστά ή μπορούμε να συνεχίσουμε εδώ?

Θα σε μαλωσω....
http://www.bmw320si.com/
(κοιτας πανω απο την φωτο)

Last edited:
Μάλωσε με, έχεις δίκιο!

Αλλά άνοιξε ένα θέμα να τα πούμε με άνεση βρε αδερφέ..
θα γίνει κ@λος αυτό το θέμα αν πιαστούμε με τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ run flat!

edit:
πάντως έκανες σίγουρα την λάθος επιλογή απο θέμα απόδοσης-κατανάλωσης με τα λάστιχα...
μπορούσες να πας και στα πιο light που προσφέρει...
The standard tariff comes also with 18" wheels with 225/40R18 and/or 255/35R18 tires.

Δεν ανοιγω αλλω θρεντ, (μεχρι να με κραξουνε).

Παλι εγω λαθος βρε Δημητρη? (θα σε ξανα-μανα-μαλωσω)

Υπαρχει το λαθος στο λινκ που σου εδωσα, οτι δλδ τα 225/40R18 ειναι τα μπροστα, ενω τα 255/35R18, τα πισω.

Δυνατοτητα επιλογης δεν υπηρχε (και να υπηρχε δλδ δεν θα το σκεφτομουνα).

Α!, και θελω με μεγαλο "νυχι"

Last edited:
Anyway,το θέμα είναι οτι χειρότερα λάστιχα απο τα run flat ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά και για κανένα λόγο.

Θεωρώ οτι θα πρέπει να "βαράει" άσχημα η μπέμπα(έτσι ο λαχαναγορίτης ράμπο) σου όμως δεν νομίζω να έχεις επιλογές δεδομένου οτι δεν έχεις ρεζέρβα.

Τώρα για το κιτ επιδιόρθωσης που αναφέρεις, θα σου πω οτι το έχω απο το 2003, δεν χρειάστηκε(ΕΥΤΥΧΩΣ) να το χρησιμοποιήσω ποτέ μιας και δεν έπαθα λάστιχο απο τότε που έβαλα νορμάλ ελαστικά!

Παλιότερα με τα run flat, μου έτυχε 2 φορές να πάθω λάστιχο κι εκεί απόδειξαν την υπεροχή τους!

Στο θέμα μας, το κιτ επιδιόρθωσης κάνει δουλειά μόνο σε τρύπημα και όχι -όπως είναι φυσικό- σε σκίσιμο του ελαστικού!

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, όμως απο αυτά που έχω διαβάσει-ακούσει λένε οτι την κάνει την δουλίτσα του!

Το κακό είναι οτι ΑΝ περάσεις σε νορμάλ ελαστικά θα πρέπει να ζεις με τον φόβο μην τυχόν και δεν μπορέσεις να επισκευάσεις την ζημιά του ελαστικού με το κιτ επιδιόρθωσης!
Κι εκεί θα έχεις πρόβλημα.......

Τα run flat μπορεί να είναι σίγουρο οτι δεν θα σε αφήσουν ποτέ στην μέση του δρόμου, είναι όμως πολύ πιο σκληρά, ΔΕΝ έχουν σε καμία περίπτωση τόσο καλή πρόσφυση και φυσικά σου ριμάζουν και την μέση αλλά και το αυτοκίνητο το οποίο σε λίγο χρόνο γίνεται κουδουνίστρα απο τα πολλά "ξερά" χτυπήματα της ανάρτησης.\

Διάλεξε τι λάστιχα θα βάλεις, κι εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.-bye-

Anyway,το θέμα είναι οτι χειρότερα λάστιχα απο τα run flat ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά και για κανένα λόγο.

Θεωρώ οτι θα πρέπει να "βαράει" άσχημα η μπέμπα(έτσι ο λαχαναγορίτης ράμπο) σου όμως δεν νομίζω να έχεις επιλογές δεδομένου οτι δεν έχεις ρεζέρβα.

Τώρα για το κιτ επιδιόρθωσης που αναφέρεις, θα σου πω οτι το έχω απο το 2003, δεν χρειάστηκε(ΕΥΤΥΧΩΣ) να το χρησιμοποιήσω ποτέ μιας και δεν έπαθα λάστιχο απο τότε που έβαλα νορμάλ ελαστικά!

Παλιότερα με τα run flat, μου έτυχε 2 φορές να πάθω λάστιχο κι εκεί απόδειξαν την υπεροχή τους!

Στο θέμα μας, το κιτ επιδιόρθωσης κάνει δουλειά μόνο σε τρύπημα και όχι -όπως είναι φυσικό- σε σκίσιμο του ελαστικού!

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, όμως απο αυτά που έχω διαβάσει-ακούσει λένε οτι την κάνει την δουλίτσα του!

Το κακό είναι οτι ΑΝ περάσεις σε νορμάλ ελαστικά θα πρέπει να ζεις με τον φόβο μην τυχόν και δεν μπορέσεις να επισκευάσεις την ζημιά του ελαστικού με το κιτ επιδιόρθωσης!
Κι εκεί θα έχεις πρόβλημα.......

Τα run flat μπορεί να είναι σίγουρο οτι δεν θα σε αφήσουν ποτέ στην μέση του δρόμου, είναι όμως πολύ πιο σκληρά, ΔΕΝ έχουν σε καμία περίπτωση τόσο καλή πρόσφυση και φυσικά σου ριμάζουν και την μέση αλλά και το αυτοκίνητο το οποίο σε λίγο χρόνο γίνεται κουδουνίστρα απο τα πολλά "ξερά" χτυπήματα της ανάρτησης.\

Διάλεξε τι λάστιχα θα βάλεις, κι εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.-bye-

Δεν είναι τα χειρότερα, αλλά τα ακριβότερα, το ξεκίνησε η bmw, και σιγά-σιγά τώρα φορέσανε όλοι.
Το παράξενο στις bmw, είναι ότι η αλλαγή πρέπει να γίνεται στα εξουσιοδοτημένα διότι μετά την αλλαγή μηδενίζουν τα σφάλματα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, σε αντίθετη περίπτωση κάθε 25-30 χιλιόμετρα ακούς ένα προειδοποιητικό σήμα ότι έχεις πρόβλημα στο λάστιχο.

Παιδιά μην τρελλαίνεστε με τις βενζίνες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά 98άρα ή 100άρα γιατί πολύ απλά την νοθεύουν οι βενζινάδες με την απλή 95άρα.
Ετσι όσοι έχουν κινητήρες που απαιτούν τουλάχιστον 98άρα έχασαν! :fahne90: