opendbedit σε dm800

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Μπορει κανεις να μου πει πως δουλευει το opendbedit και απο που το κανω
download!!!!!!!!!!!-bye--bye-

Το κατεβάζεις π.χ. από το dreamboxworld.com (θέλει εγγραφή)
Το εκτελείς και από την επιλογή "options" εισάγεις την ΙΡ του δέκτη, user:root και pass:dreambox.
Πάνω απο το save επιλέγεις version3 settings, save και τελείωσες με τις ρυθμίσεις.

Attachments

• openDBedit_setup.jpg
    openDBedit_setup.jpg
    98.6 KB · Views: 76
Στη συνέχεια επιλέγεις FTP (αριστερά απο το "options") και στην κάρτα που ανοίγει με το "browse" δηλώνεις τον φάκελο που θέλεις να αποθηκευτεί η λίστα σου. Ακολούθως πατάς "Receive Files from Dreambox" και σε λίγο εμφανίζεται ο κατάλογος με όλα τα κανάλια.

ALEX αν καταλαβα καλλα εσυ μου λες πως να δω την λιστα των καναλιων που εχει μεσα ο δεκτης!

{ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!!!}

Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο.
Κατεβάζεις τα settings της αρεσκείας σου, τα ανοίγεις με το opendbedit και στη συνέχεια από την επιλογή ftp κάνεις την μεταφορά.

Και απο που κατεβαζω τα settings και πως κανω την μεταφωρα??????

Απο τα σκοτεινά σοκάκια του ίντερνετ!
Το Ναμπίλο πάντως που έχεις, στον σερβερ του σου δίνει και πολλά ετοιμα σεττιγκς να βαλεις και μετα μπορείς αν θες να τα επεξεργαστείς με το opendbedit
Εγω πάντως ποτε δεν βρισκω έτοιμα όπως τα θελω (με δορυφόρους απο 43W μέχρι 93.5E, Ku+C band). Μία μόνο φορά έβαλα ετοιμα σε ενα ιματζ άσχετο που εχω για το ITV HD που δεν μπορούσα να το φορτώσω αλλιώς!

ΠΟΥ ΑΚΡΕΙΒΟς????? ΘΑ ΒΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΓΜΜΑΤΑ????:violent-smiley-008::violent-smiley-008:

Τα σεττιγκς...δεν ειναι καθόλου σκοτεινά, αλλά επειδή οι σελίδες που τα φιλοξενούν περιέχουν επίσης ένα κάρο αλλα σκοτεινά πράγματα για ντρημποξ νομίζω ότι δεν θα επιτραπει να βαλουμε λινκ! Ομως ολες οι σελίδες που ασχολούνται με ντρημποξ και που σίγουρα γνωρίζεις έχουν και καποιο τμημα με σεττιγκς, αλλοιώς με λίγο.. γούγλη θα βρεις!

Καλησπέρα παιδιά ,και στο dreamedit που ειχα αλλά και στο opendbedit που κατέβασα μου πετάει το παρακάτω μήνυμα .Καμιά ιδέα ?

opendvbprobde3.png

Kάτι ακόμα ...παρατηρώ πως βάζοντας root και στο πεδίο του password τυχαία νουμερα που πληκτρολογώ ,μπορώ συνδέομαι κανονικά στον 800 .Δεν ειναι πολυ σοβαρό security bug αυτό ,οταν επικοινωνεις με τον εξω κόσμο ?

Αυτό συμβαίνει όταν προσπαθείς να ανοίξεις settings που έχεις επεξεργαστεί με το Dreamset το οποίο τα αποθηκεύει σαν type 4.

Κατέβασα άλλα settings και άνοιξαν κανονικά.

Απάντηση: Re: opendbedit σε dm800

Kάτι ακόμα ...παρατηρώ πως βάζοντας root και στο πεδίο του password τυχαία νουμερα που πληκτρολογώ ,μπορώ συνδέομαι κανονικά στον 800 .Δεν ειναι πολυ σοβαρό security bug αυτό ,οταν επικοινωνεις με τον εξω κόσμο ?
Σαφώς και είναι.
Με την εντολή "passwd" από telnet όρισε δικό σου password.

Κοίτα. Το συμπέρασμα μου ίσως είναι λίγο αυθαίρετο. Δεν έχω ξανασυναντήσει αυτό το μήνυμα της φωτογραφίας σου.
Συμπτωματικά πριν λίγες μέρες έστησα το Dreamset και επεξεργάστηκα λίστα καναλιών. Τώρα που έθιξες το πρόβλημα προσπάθησα να την ανοίξω με το openDBedit και εισέπραξα το ίδιο μήνυμα. Ανοιξα παλαιότερα settings και δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα. Τα settings που δεν ανοιγαν με το openDBedit άνοιξαν κανονικά με το Dreamset.

Τα δικά σου settings τα επεξεργάστηκες καθόλου με Dreamset? Αν όχι τότε ήταν αποθηκευμένα σε αυτή τη μορφή όταν τα κατέβασες.

Ναι, καλό είναι και το Dreamboxedit, αλλά μου "κάθισε" καλύτερα το Dreamset τελευταία σε ότι αφορά την ταξινόμηση των μπουκέτων και τις παρεμβάσεις στους δορυφόρους (βλέπε Thor)