OpenMac από την Psystar

Πάντως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πριν από αρκετά χρόνια (στην εποχή των PowerMac 9xxx) υπήρχαν τα λεγόμενα Clones της Umax. Εξαιρετικά μηχανήματα, τα οποία ήταν Apple -like , πλήρως λειτουργικά και πολυ φτηνότερα. Και είχαν πιάσει στην αγορά. Δεν ξέρω τελικά τι έγινε και αποσύρθηκαν, ήμουν πολύ μικρός τότε και τα χάζευα στα MacFormat....

http://lowendmac.com/supermacs/s900.shtml

Attachments

• s900.jpg
    s900.jpg
    7 KB · Views: 4
Last edited:
Μπορείς να μας γράψεις το full hardware spec?

Μιας και έχω κι εγώ παρόμοια εγκατάσταση, δες και τα δικά μου...

ΜΒ = Gigabyte P35C-DSR3
CPU = Core 2 Duo E8400
RAM = 2GB DDR2 Transcend Axeram 800
Graphics card = Sapphire X1950 pro pci-e
HD = 1 WD2500KS (στον οποίο έχει εγκατασταθεί το Macos) και ένας δεύτερος WD3200AAKS
Ένα dvd-rw της optiarc, AD-7200s σε sata.

Το μηχάνημα, όπως λέει κι ο Γιάννης για το δικό του, κυριολεκτικά "πετάει"!

Κανονικά το βλέπει, απλά για την κάρτα γραφικών, ήχου και δικτύου χρειάζεται η εγκατάσταση τριών driver μετά την αρχική εγκατάσταση (στη δικιά μου εγκατάσταση αυτά, με άλλα εξαρτήματα μπορεί να χρειάζονται ή και όχι έξτρα drivers). Υπόψη ότι με τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών μετά την αρχική εγκατάσταση για να μπω μέσα στο macosx χρειάζεται να πατήσω το F8 και να δώσω -x ως παράμετρο εκκίνησης. Αυτό μόνο μέχρι να κάνω την εγκατάσταση του driver της κάρτας, μετά δεν χρειάζεται αυτή η παράμετρος. Για Wi fi δεν ξέρω, δεν έχω ασύρματο δίκτυο...

Υπόψη ότι στο ίδιο pc συνυπάρχει εγκατάσταση των XP όπως και Ubuntu 8.04 (σε beta ακόμα).

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι ουσιαστικό για εμένα το θέμα του wifi μιας και εάν κάνω την "ιεροσυλία" να μου βλέπει το οικιακό μου δίκτυο (το λέω αυτό γιατί είμαι MAC addict εδώ και πολλά χρόνια μιας και έχω στην κατοχή μου 2 iMac, 2 MacPro, 2 iphones και σε μία εβδομάδα μου έρχεται επιτέλους και το build to order MacBook Air -μετά από 3 μήνες αναμονής). Προκειμένου να πάρω και ένα MacMini για media only που δεν με καλύπτει, λέω να κάνω την "απιστία" μου για καλύτερο αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: OpenMac από την Psystar

Πάντως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πριν από αρκετά χρόνια (στην εποχή των PowerMac 9xxx) υπήρχαν τα λεγόμενα Clones της Umax. Εξαιρετικά μηχανήματα, τα οποία ήταν Apple -like , πλήρως λειτουργικά και πολυ φτηνότερα. Και είχαν πιάσει στην αγορά. Δεν ξέρω τελικά τι έγινε και αποσύρθηκαν, ήμουν πολύ μικρός τότε και τα χάζευα στα MacFormat....

http://lowendmac.com/supermacs/s900.shtml

Τα "σκότωσε" ο Στήβ το 1997 όταν επανήλθε στην Apple στα τέλη του '96, γιατί πολύ απλά δεν είχε κέρδη.

1095.gif

Τελικά το προϊόν αυτό υπάρχει !
Μάλιστα, στο γνωστό site ZDnet έγινε συγκριτικό :

* Psystar Open Computer, 2.2GHz Core 2 Duo, 2GB RAM, 10.5.2
* Mac mini, 2GHz Core 2 Duo, 2GB RAM, 10.5.2
* MacBook Air 1.6GHz Core 2 Duo, 2GB RAM, 10.5.2
* MacBook, 2.16GHz C2D, 2GB RAM, 10.5.2
* MacBook Pro 2.4GHz (Penryn) C2D, 4GB RAM, 10.4.11

K τα πήγε περίφημα !

Πηγή : http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=1736

Ερε γλέντια.....
Kαλα στο συγκριτικο εχει και το Mac book air που παει άπατο....για καλό το έβαλαν?
Απλά έκαναν δοκιμή με ότι μηχανήματα είχαν πρόχειρα...τα φορητά κ το μίνι δλδ...λογικό το air να πιάσει πάτο, αφού έχουμε ξαναπεί 100000 φορές ότι είναι άλλος ο σκοπός του...:a0210:

Δεν είναι το ίδιο προϊόν....είναι παρόμοιο...
Τα μηλαράκια δεν είναι μόνο λογισμικό...είναι κ το σύστημα ολόκληρο, που παρόλο που αποτελείται από ίδια με τα pc κομμάτια, οι πλακέτες οι μητρικές κ κάποια ακόμα κομμάτια είναι φτιαγμένες ειδικά για αυτά.