Οπερα

Ντοκ με τις γάζες δε σκουπίζουμε δάκρυα, οι όπερες είναι καμιά φορά και αιματηρές.Με τη μουσική συγκινούμαι όντως (σπανίως) μέχρι δακρύων και άμα βρω και κανένα συλλεκτικό βινύλιο απ'τη χαρά μου ψάχνω και για χαρτί υγείας.

Παρεπιπτόντως Ευθύμιε, σήμερα ξεφύλλιζα τις ντιρεκτίβες της συντεχνίας του Πένγκουϊν για το Δαχτυλίδι και αφού σκουπίσουν τα ...υγρά τους από το Σόλτι, γράφουν πολύ καλά λόγια και για τον κύκλο με Μπεμ (Philips), Σαβάλις (EMI), και Γιανόφσκυ (RCA), από την πάλαι ποτέ ΛΔΓ και την Eurodisc!

Επίσης γράφουν και μερικά πολύ απολαυστικά για τον κύκλο Μπουλέζ/Σερώ και την υποδοχή του από το συντηρητικό κοινό του Μπάιρωυτ. Γράφει πως είχαν πέσει μέχρι και μάπες!, ενώ ένας φαρμακερός κριτικός τη χαρακτήρισε ως την
"...από δεκαετίες αναμενόμενη εκδίκηση των Γάλλων για το γαλλοπρωσσικό πόλεμο!"

Last edited:
Δαμιανός Δημητριάδης said:
Ευθύμιε βάλε και μια Σαλώμη και μια Λαίδη Μάκμπεθ του Μτσενσκ να ποτίσουν καλά οι γάζες!

Ντοκ, θέλεις να πεις πως δεν υπάρχει μουσική που να σε κάνει να συγκινηθείς μέχρι δακρύων; :confused:

Νομίζω το έχουμε ξανααπαντήσει . Φθάνω μέχρι του σημείου να πω "πω πω είναι τέλειο " , αλλά όχι και να συγκινηθώ. Μου φαίνεται εξωπραγματικό , όχι μόνον για την κλασσική , αλλά για οποιαδήποτε μουσική ( πχ το Third των Soft machine -μας τάπες )

Κρίμα... Χωρίς παρεξήγηση, :ernaehrung004: φοβάμαι πως δε θα μάθεις ποτέ τι έχεις χάσει.

Κάθε φορά που ο Κομης Μοντερόνε στον rigoleto καταριέται τον δούκα ,και χλευάζεται απο τον Rigoletto ανατριχιάζω,κάθε φορά που η Aida αποχαιρετα τον Radames τραγουδώντας ´Ritorna Vincitor'συγκινούμαι βαθύτατα,κάθε φορά που η Τοσκα σκοτώνοτας τον Σκάρπια και πριν αυτοκτονήσει λέει ´Ο Scarpia , avanti a Dio'συγκλονίζομαι,όπως με συγκινεί και η ´σκηνή τής τρέλλας ´στην Lucia και σχεδον ολόκληρη η Norma.
Μπορω να γραψω για 100σκηνές όπερας που με συγκινουν βαθύτατα,για 100 στιγμές τουλάχιστον στην κλασσική που με αγγίζουν πολύ και καμιά εικοσαριά φορές στα υπόλοιπα είδη.Φυσικά και η μουσική με συγκινεί,και ας ειναι πολλές φορές και ατελής.

Ευθύμιε βάλε και μια Σαλώμη και μια Λαίδη Μάκμπεθ του Μτσενσκ να ποτίσουν καλά οι γάζες!

Ντοκ, θέλεις να πεις πως δεν υπάρχει μουσική που να σε κάνει να συγκινηθείς μέχρι δακρύων; :confused:

Aυτές είναι γιά άλλο ξεχωριστό θέμα;)

Re: Απάντηση: Οπερα

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Δηλαδή , αγαπητοί κύριε maverick και Νέος Πανιώνιος , ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέτε ότι μπορεί να ακούσετε όπερα και να συγκινηθείτε μέχρι δακρύων , ώστε να σας χρειαστούν χαρτομάντηλα και γάζες ;
( Δεν είναι μομφή , είναι έκφραση γνήσιας απορίας )

Όποιος ακούσει την Μαντάμ Μπατερφλάι από την Κάλλας και δεν τον πάρουν τα ζουμιά, είναι είτε από μάρμαρο είτε από σίδερο.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπερα

Maverick said:
Όποιος ακούσει την Μαντάμ Μπατερφλάι από την Κάλλας και δεν τον πάρουν τα ζουμιά, είναι είτε από μάρμαρο είτε από σίδερο.....

Οοοοχι σύντροφε.Ως γνωστον ´Οι άντρες δεν κλαίνε´.:ernaehrung004:

Maverick said:

Μάλλον θα αλλάξω την υπογραφή μου , μετά από αυτό σε Ντοκ the marble man ή Ντόκ the iron man . Διαλέχτε ( το πρωτο παραπέμπει σε Βάϊντα το δεύτερο σε Σάμπαθ) .

Πάντως παιδιά μου φαίνεται πάρα πολύ αστείο , κάποιος να ακούει τις όπερες αυτές και να τον παίρνουν τα ζουμιά ( άμα είναι και άντρας :flipout: , εκεί πλέον παίρνει διαστάσεις σουρρεάλ ). Κάτι σε Pretty Woman μου φέρνει .

Ολα αυτά χωρίς παρεξήγηση βέβαια . Απλώς να ... σκέφτομαι τον Σούρλα να εξαπολύει τους γνωστούς φιλιππικούς του προς πάσα κατεύθυνση και μετά να συγκινείται με την Κυρά Πεταλούδα και ....( παναγία μου ) -bye-

Maverick said:

Εγώ που έχω "δακρύσει" σε άλλες όπερες και όχι στην συγκεκριμένη, σε διαφορετικές σκηνές ή ακόμα και εκτός όπερας ,είμαι από μάρμαρο ή από σίδερο για να ξέρω δηλαδή..
Οχι και τέτοιοι αφορισμοί και γενικεύσεις please..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπερα

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Μάλλον θα αλλάξω την υπογραφή μου , μετά από αυτό σε Ντοκ the marble man ή Ντόκ the iron man . Διαλέχτε ( το πρωτο παραπέμπει σε Βάϊντα το δεύτερο σε Σάμπαθ) .

Πάντως παιδιά μου φαίνεται πάρα πολύ αστείο , κάποιος να ακούει τις όπερες αυτές και να τον παίρνουν τα ζουμιά ( άμα είναι και άντρας :flipout: , εκεί πλέον παίρνει διαστάσεις σουρρεάλ ). Κάτι σε Pretty Woman μου φέρνει .

Ολα αυτά χωρίς παρεξήγηση βέβαια . Απλώς να ... σκέφτομαι τον Σούρλα να εξαπολύει τους γνωστούς φιλιππικούς του προς πάσα κατεύθυνση και μετά να συγκινείται με την Κυρά Πεταλούδα και ....( παναγία μου ) -bye-

Δημητρη!!!!!
δευτερο πληκτρολογιο σε 3 βδομαδες.........ημαρτον:flipout: :flipout: :flipout:

οπως και τοτε ετσι και τωρα μου χυθηκε ολος ο καφες απ τα γελια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπερα

Δημήτρης Ιωάννου said:
Εγώ που έχω "δακρύσει" σε άλλες όπερες και όχι στην συγκεκριμένη, σε διαφορετικές σκηνές ή ακόμα και εκτός όπερας ,είμαι από μάρμαρο ή από σίδερο για να ξέρω δηλαδή..
Οχι και τέτοιοι αφορισμοί και γενικεύσεις please..

Σημασία έχει να δακρύζεις και όχι σε ποια συγκεκριμένη όπερα το κάνεις.
Ο καθένας έχει και τα κουμπιά του...

Στο thread του Brokeman Μοuntain,αγαπητέ Ντόκ(!!!!):flipout: είχα γράψει ότι οι άντρες έχουν μιά θηλυκή πλευρά τήν οποία προσωπικά δεν την χαρίζω ούτε στά θήλεα ούτε στούς gay,υποχρεωτικά.
Επειτα βέβαια απο την εμβριθέστατη ανάλυση α λά Αντρέϊ Βάιντα,πού έκανες,ίσως θά πρέπει να ξανασκεφτώ εάν ισχύει η παραπάνω σκέψη μου.Και μήπως τελικά όσοι ´κλαίμε´γουσταρουμε τα ξινά.:Banane0:
Φαίνεται ότι ταυτίζεις την ευαισθησία με τήν υστερία.Οι μπάσσοι πάντως πούχουν τις καλύτερες αντρικές ´χαμηλές´είναι και οι πιό ´ρωμαλέοι´.σέ ένταση φωνής.;)
ΥΓ
Οσοι έχουν ´μαρμαρένιο´στήθος λέμε ότι εμφανίζουν αλεξιθυμία.Ετυμολογία γνωρίζεις,τα συμπεράσματα δικά σου.:grandpa:
ΥΓ2
Εγώ φιλιππικούς???Καλά ρε σύ τα δικά σου thread και post οταν τα γράφεις δεν τα ξαναδιαβάζεις ποτέ???:flipout: :flipout:
:ernaehrung004:
Y.Γ3
Larry το επόμενο πληκτρολόγιο κερασμένο-bye-