Operating system not found

frixos

Established Member
10 October 2011
122
Αθηνα
Χαίρετε
Είχα 6-7 μήνες να χρησιμοποιήσω το λαπτοπ μου
Σήμερα το άνοιξα και δεν..
Μόνο το μήνυμα του τίτλου πάνω αριστερά στην οθόνη
Εάν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει
Ευχαριστώ

Καλησπέρα Φρίξο, θέλεις να μας πεις καταρχάς ποιο λαπτοπ έχεις, μοντέλο, χρονιά, λειτουργικό κλπ...; ίσως ν ανέβασες ένα screenshot...

Καλησπέρα φίλε μου
Sony Vaio του 2010 νομίζω
Win 10
Φωτογραφία δεν με αφήνει να ανεβάσω
Αλλά δεν έχει κάτι να δεις
Μόνο πάνω αριστερά γράφει το μήνυμα του τίτλου με μια παύλα να αναβοσβήνει στο τέλος
Άλλαξα τον σκληρό πέρσι στο Πλαίσιο και σε 10 μέρες κρέμασε
Το πήγα άλλαξαν τον σκληρό και μετά 1 μήνα τον έκλεισα και τον άνοιξα σήμερα

αν δεν το έχεις ήδη δει, μακάρι να σε βοηθήσει.

Solution 1. Change the BIOS Configuration​

Firstly, to fix the error “operating system not found Windows 10” on Sony Vaio, you can do the following steps:

Step 1: Shut down the laptop by holding the Power button on the keyboard. Then start the laptop by holding the Assist button. The laptop will automatically go to the VAIO Care mode of Sony Vaio.

Step 2: Choose Start BIOS setup, or you can press F2. Then choose the BOOT tab on the Menu.

Step 3: Here you need to get into Boot Configuration > Boot Mode, and you can see the current is UEFI.

Step 4: Press Enter and choose Legacy to change the value.

Step 5: In Extend Device Boot, change the value from Disabled to Enabled.

Step 6: Save all that has changed by selecting the Exit tab on the Menu, choose Save Changes > Enter > Yes.

Step 7: After saving all changes, you can exit the VAIO Care mode by choosing Exit Setup, and pressing Enter > Yes.

So far, you have repaired the “operating system not found Sony Vaio” problem successfully. If not, you can refer to more solutions shown in the following content.

ρίξε μια ματιά στο link, περιλαμβάνει 3 ενδεχόμενα.

• Like
Reactions: cyclades
Τα αγγλικά μου δεν είναι καλά
Πατώντας το F2 μου βγήκε Bios Version τα χαρακτηριστικά του μοντέλου και δεξιά στο πλάι κάποιες λειτουργίες

στις ρυθμισεις που βλεπεις,βρες καποια σχετικα με boot device και επελεξε τον σκληρο δισκο που περιεχει τα windows.
αποθηκευεις την επιλογη και κανεις ρισταρτ.
εαν παλι σου βγαζει το ιδιο μηνυμα,πολυ πιθανο να εχει χτυπησει ο σκληρος δισκος.

• Like
Reactions: cyclades
αυτόμα
Τα αγγλικά μου δεν είναι καλά
Πατώντας το F2 μου βγήκε Bios Version τα χαρακτηριστικά του μοντέλου και δεξιά στο πλάι κάποιες λειτουργίες

Αυτόματη μετάφραση:

Πρώτον, για να διορθώσετε το σφάλμα "Το λειτουργικό σύστημα δεν βρέθηκε Windows 10" στο Sony Vaio, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1: Τερματίστε τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τον φορητό υπολογιστή κρατώντας πατημένο το κουμπί Assist. Ο φορητός υπολογιστής θα μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία VAIO Care του Sony Vaio.

Βήμα 2: Επιλέξτε Start BIOS setup ή μπορείτε να πατήσετε F2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα BOOT στο Μενού.

Βήμα 3: Εδώ πρέπει να μπείτε στο Boot Configuration > Boot Mode και μπορείτε να δείτε ότι το τρέχον είναι UEFI.

Βήμα 4: Πατήστε Enter και επιλέξτε Legacy για να αλλάξετε την τιμή.

Βήμα 5: Στο Extend Device Boot, αλλάξτε την τιμή από Disabled σε Enabled.

Βήμα 6: Αποθηκεύστε όλα όσα έχουν αλλάξει επιλέγοντας την καρτέλα Έξοδος στο Μενού, επιλέξτε Αποθήκευση αλλαγών > Εισαγωγή > Ναι.

Βήμα 7: Αφού αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές, μπορείτε να βγείτε από τη λειτουργία VAIO Care επιλέγοντας Exit Setup και πατώντας Enter > Yes.

---

αν όμως δεν είσαι εξοικειωμένος έστω και λίγο με bios setup, καλύτερα να απεθυνθείς σε κάποιον έμπειρο δια ζώσης.

• Like
Reactions: frixos
Πάτησα το F8 ( μου το είπε κάποιος σε άλλο site ) και ανοίγοντας πάλι κάνει συνεχώς προσπάθειες να ανοίξει
Επανήλθε στο μήνυμα του τίτλου

αυτόμα

Αυτόματη μετάφραση:

Πρώτον, για να διορθώσετε το σφάλμα "Το λειτουργικό σύστημα δεν βρέθηκε Windows 10" στο Sony Vaio, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1: Τερματίστε τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τον φορητό υπολογιστή κρατώντας πατημένο το κουμπί Assist. Ο φορητός υπολογιστής θα μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία VAIO Care του Sony Vaio.

Βήμα 2: Επιλέξτε Start BIOS setup ή μπορείτε να πατήσετε F2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα BOOT στο Μενού.

Βήμα 3: Εδώ πρέπει να μπείτε στο Boot Configuration > Boot Mode και μπορείτε να δείτε ότι το τρέχον είναι UEFI.

Βήμα 4: Πατήστε Enter και επιλέξτε Legacy για να αλλάξετε την τιμή.

Βήμα 5: Στο Extend Device Boot, αλλάξτε την τιμή από Disabled σε Enabled.

Βήμα 6: Αποθηκεύστε όλα όσα έχουν αλλάξει επιλέγοντας την καρτέλα Έξοδος στο Μενού, επιλέξτε Αποθήκευση αλλαγών > Εισαγωγή > Ναι.

Βήμα 7: Αφού αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές, μπορείτε να βγείτε από τη λειτουργία VAIO Care επιλέγοντας Exit Setup και πατώντας Enter > Yes.

---

αν όμως δεν είσαι εξοικειωμένος έστω και λίγο με bios setup, καλύτερα να απεθυνθείς σε κάποιον έμπειρο δια ζώσης.
Με το assist μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα του τίτλου , με το f2 μου έβγαλε την καρτέλα Artio setup Utility

Είχα του ποντικιού , το έβγαλα
Επανέλαβα , τα ίδια
Μόνο με το f2 με βγάζει εδώ

Attachments

• Screenshot_20250209_143624_Gallery.jpg
    Screenshot_20250209_143624_Gallery.jpg
    347.4 KB · Views: 16
ωραία πήγαινε στην καρτέλα "boot" και στείλε scshoot

YΓ. ανά και τώτα βλέππω "disk drive: none" το οποίο δεν είναι καλό, προσπάθσε να στείλεις scshoot, με το 100% της οθόνης.

Last edited:
  • Like
Reactions: cyclades and frixos
ωραία πήγαινε στην καρτέλα "boot" και στείλε scshoot

YΓ. ανά και τώτα βλέππω "disk drive: none" το οποίο δεν είναι καλό, προσπάθσε να στείλεις scshoot, με το 100% της οθόνης.

Attachments

• Screenshot_20250209_144958_Gallery.jpg
    Screenshot_20250209_144958_Gallery.jpg
    427.4 KB · Views: 19
  • Screenshot_20250209_144958_Gallery.jpg
    Screenshot_20250209_144958_Gallery.jpg
    427.4 KB · Views: 19
Α τώρα κατάλαβα πήγα στο boot έβγαλα φωτογραφία , έβγαλα στιγμιότυπο αλλά δεν το ανεβάζει

απ ότι δείχνουν τα πράγματα η μητρική δεν "βλέπει" το drive που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό, "hard disk drive: none", φαίνεται να είναι πρόβλημα του υλικού,
η άποψη μου είνοι να τον πας σε service, αφού δεν είσαι εξοικειωμένος

Λογικά μηχανικός σκληρός και απλά "χτύπησε".

Αν έχεις 10 πιθανών να μπορέσουν να σου κάνουν κλώνο για τα αρχεία σου. Εκτός και αν είναι τελείως κατεστραμμένος.

Λογικά μηχανικός σκληρός και απλά "χτύπησε".

Αν έχεις 10 πιθανών να μπορέσουν να σου κάνουν κλώνο για τα αρχεία σου. Εκτός και αν είναι τελείως κατεστραμμένος.
Έγραψα ότι πέρσι μου κρέμασε το λειτουργικό , το πήγα στο Πλαίσιο και μου άλλαξαν τον σκληρό , σε 10 μέρες κρέμασε πάλι τον πήγα μου άλλαξαν τον δίσκο και στο μήνα τον έκλεισα , τον άνοιξα σήμερα

μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στη μητρική, πρόβλημα στην τροφοδοσία κλπ, για να σου χτυπάνε συνέχεια τα drive...

Σε παλιό DELL LATIDUDE έχω ssd με Linux πάνω και από δεξιά εκεί που κουμπώνει ο ssd μάλλον δεν κάνει καλή επαφή και εμένα μου το βγάζει αυτό τον τραβάω ξεκουμπώνει τον κουμπώνω ξανά και όλα καλά. Δεν ξέρω τι δίσκο έχεις αλλά μπορεί να είναι θέμα σύνδεσης του δίσκου απλά!

Sent from my iPhone 15 Pro using Tapatalk

• Like
Reactions: ln()