Solution 1. Change the BIOS Configuration
Firstly, to fix the error “operating system not found Windows 10” on Sony Vaio, you can do the following steps:
Step 1: Shut down the laptop by holding the Power button on the keyboard. Then start the laptop by holding the Assist button. The laptop will automatically go to the VAIO Care mode of Sony Vaio.
Step 2: Choose Start BIOS setup, or you can press F2. Then choose the BOOT tab on the Menu.
Step 3: Here you need to get into Boot Configuration > Boot Mode, and you can see the current is UEFI.
Step 4: Press Enter and choose Legacy to change the value.
Step 5: In Extend Device Boot, change the value from Disabled to Enabled.
Step 6: Save all that has changed by selecting the Exit tab on the Menu, choose Save Changes > Enter > Yes.
Step 7: After saving all changes, you can exit the VAIO Care mode by choosing Exit Setup, and pressing Enter > Yes.
So far, you have repaired the “operating system not found Sony Vaio” problem successfully. If not, you can refer to more solutions shown in the following content.
Τα αγγλικά μου δεν είναι καλά
Πατώντας το F2 μου βγήκε Bios Version τα χαρακτηριστικά του μοντέλου και δεξιά στο πλάι κάποιες λειτουργίες
Με το assist μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα του τίτλου , με το f2 μου έβγαλε την καρτέλα Artio setup Utilityαυτόμα
Αυτόματη μετάφραση:
Πρώτον, για να διορθώσετε το σφάλμα "Το λειτουργικό σύστημα δεν βρέθηκε Windows 10" στο Sony Vaio, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα βήματα:
Βήμα 1: Τερματίστε τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο πληκτρολόγιο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τον φορητό υπολογιστή κρατώντας πατημένο το κουμπί Assist. Ο φορητός υπολογιστής θα μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία VAIO Care του Sony Vaio.
Βήμα 2: Επιλέξτε Start BIOS setup ή μπορείτε να πατήσετε F2. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα BOOT στο Μενού.
Βήμα 3: Εδώ πρέπει να μπείτε στο Boot Configuration > Boot Mode και μπορείτε να δείτε ότι το τρέχον είναι UEFI.
Βήμα 4: Πατήστε Enter και επιλέξτε Legacy για να αλλάξετε την τιμή.
Βήμα 5: Στο Extend Device Boot, αλλάξτε την τιμή από Disabled σε Enabled.
Βήμα 6: Αποθηκεύστε όλα όσα έχουν αλλάξει επιλέγοντας την καρτέλα Έξοδος στο Μενού, επιλέξτε Αποθήκευση αλλαγών > Εισαγωγή > Ναι.
Βήμα 7: Αφού αποθηκεύσετε όλες τις αλλαγές, μπορείτε να βγείτε από τη λειτουργία VAIO Care επιλέγοντας Exit Setup και πατώντας Enter > Yes.
---
αν όμως δεν είσαι εξοικειωμένος έστω και λίγο με bios setup, καλύτερα να απεθυνθείς σε κάποιον έμπειρο δια ζώσης.
ωραία πήγαινε στην καρτέλα "boot" και στείλε scshoot
YΓ. ανά και τώτα βλέππω "disk drive: none" το οποίο δεν είναι καλό, προσπάθσε να στείλεις scshoot, με το 100% της οθόνης.
Έγραψα ότι πέρσι μου κρέμασε το λειτουργικό , το πήγα στο Πλαίσιο και μου άλλαξαν τον σκληρό , σε 10 μέρες κρέμασε πάλι τον πήγα μου άλλαξαν τον δίσκο και στο μήνα τον έκλεισα , τον άνοιξα σήμεραΛογικά μηχανικός σκληρός και απλά "χτύπησε".
Αν έχεις 10 πιθανών να μπορέσουν να σου κάνουν κλώνο για τα αρχεία σου. Εκτός και αν είναι τελείως κατεστραμμένος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.