Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει τσέπη!

daredevil

New member
18 November 2009
2
Καλημέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα και θα εκτιμούσα πολύ να μου προτείνετε λύσεις. Έχω τα παρακάτω προϊόντα:

- LG LCD TV 42LH4000
- HOME CINEMA SONY DAV-DZ280
- SONY PLAYSTATION 3

Με ποιο τρόπο μπορώ να παίζω στο Playstation και να ακούγεται από τα ηχεία του home cinema χωρίς να αλλάζω συνδεσμολογία κάθε φορά? και χωρίς να υποβαθμίσω την ποιότητα εικόνας είτε βλέπω DVD (από το home cinema είτε παίζω playstation? Το συγκεκριμένο home cinema έχει μόνο scart και hdmi. Μόνο αν είναι να μου πείτε ότι την πάτησα πείτε το μου με τρόπο.

Σελίδα 18 στο manual του home cinema σου λέει να συνδέσει το playstation στην τηλεόραση και την τηλεόραση στο home cinema για να βγάλει ήχο από τα ηχεία. Να υποθέσω ότι μπορεί να λάβει από την τηλεόραση σου όταν βλέπεις κάτι τον ήχο και να το στείλει στα ηχεία. Για πάιξε λίγο με τις συνδέσεις να δεις τι γίνεται. Βάλε και το scart και το hdmi από το home cinema στην TV και βάλε το play στην TV.

Το συγκεκριμένο το έχω ήδη κάνει. Δηλαδή scart και hdmi είναι συνδεδεμένα με την τηλεόραση, παρόλα αυτά όταν επιλέγω TV στο home cinema ναι μεν ακούγεται από την τηλεόραση ο ήχος αλλά όχι από τα ηχεία του home cinema. Βέβαια όταν βλέπω τηλεόραση μπορεί να βγάλει ήχο από τα μπροστινά δύο το subwoofer και το κεντρικό αλλά όχι στα δύο πίσω. Επίσης στα δύο πίσω δεν βγάζει όταν παίζω μουσική, αλλά τα τελευταία ζητήματα είναι κάτι δευτερεύον.