Oppo BDP-103/BDP-105

Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Χατζ το upscaling σε υλικό απο εξωτερική πηγή θεώρησέ το δεδομένο. Επίσης θα υπάρχουν ικανοποιητικές ρυθμίσεις για χρώμα, οξύτητα, κορεσμό κτλ.
Δεν είναι βέβαια εξειδικευμένο μηχάνημα και ως εκ τούτου, όλα γίνονται μέχρις ενός σημείου φαντάζομαι... εφόσον οι ρυθμίσεις θα είναι ίδιες με αυτές των 9x (το πιο πιθανό).

Upscaling είμαι βέβαιος ότι θα κάνει, μιας και κάνει από τον καιρό της πρώτης έκδοσης (το upscaling σε 4Κ είναι προς το παρόν άχρηστο. Εκτός, αν όλοι έχουν αγοράσει τον 1000άρη της Σόνυ).

Στις λοιπές ρυθμίσεις αναφερόμουν. Αν θέλεις, Νίκο, γράψε λίγο λεπτομερέστερα τι εννοείς όταν λες ''ικανοποιητικές'' και ''μέχρι ενός σημείου''.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Upscaling είμαι βέβαιος ότι θα κάνει, μιας και κάνει από τον καιρό της πρώτης έκδοσης (το upscaling σε 4Κ είναι προς το παρόν άχρηστο. Εκτός, αν όλοι έχουν αγοράσει τον 1000άρη της Σόνυ).

Στις λοιπές ρυθμίσεις αναφερόμουν. Αν θέλεις, Νίκο, γράψε λίγο λεπτομερέστερα τι εννοείς όταν λες ''ικανοποιητικές'' και ''μέχρι ενός σημείου''.

Tα 93/95 δεν είχαν ρυθμιστικά calibration, αν αυτή είναι η ερώτησή σου και λογικά, δεν νομίζω να έχουν και τα καινούρια...

Τα ρυθμιστικά που είχαν τα περσινά ήταν: Brightness, Contrast, Hue, Saturation, Sharpness, Noise Reduction, Color Enhancement και Contrast Enhancement...

Δεν είναι ούτως ή άλλως καλύτερο να χρησιμοποιούνται τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης ή του προβολέα? Υπάρχει πιθανότητα οι ρυθμίσεις αυτές να γίνονται καλύτερα μέσω ενός player?

Δεν είναι ούτως ή άλλως καλύτερο να χρησιμοποιούνται τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης ή του προβολέα? Υπάρχει πιθανότητα οι ρυθμίσεις αυτές να γίνονται καλύτερα μέσω ενός player?

Mπορεί η τηλεόραση ή ο προβολέας να στερούνται κάποιων ρυθμιστικών. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ύπαρξή τους σε ένα εξωτερικό μηχανάκι, είτε player, είτε αμιγώς επεξεργαστή εικόνας, θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, αρκεί να είναι υλοποιημένα σωστά...

Απάντηση: Re: Oppo BDP-103/BDP-105

Σωστά το λες, αλλά, να προσθέσω στην επισήμανση του Γιάννη ότι μερικές φορές με αυτό τον τρόπο μπορείς να κάνεις ''Φρανκεστάιν'' καλιμπράρισμα. Μισό από 'δω και μισό από 'κει. Θυμάμαι ότι τα ρυθμιστικά για το gamma της Nvidia με είχαν βοηθήσει στη ρύθμιση του προβολέα ο οποίος διέθετε σταθερά presets gamma, τα οποία δεν έρχονταν καλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Tα 93/95 δεν είχαν ρυθμιστικά calibration, αν αυτή είναι η ερώτησή σου και λογικά, δεν νομίζω να έχουν και τα καινούρια...

Τα ρυθμιστικά που είχαν τα περσινά ήταν: Brightness, Contrast, Hue, Saturation, Sharpness, Noise Reduction, Color Enhancement και Contrast Enhancement...

Έτσι δείχνει, ότι θα είναι τα ίδια.

Η παρακάτω εικόνα είναι απο oppo93 και όσον αφορά την HDMI 1 (G2 Qdeo). H 2η ΗDMI (με mediatek) έχει λιγότερες ρυθμίσεις

picturemodesettings.jpg

Γιάννη Χατζ για πλήρη περιγραφή δες το manual "video setup" από σελίδα 53-60 (στο post #24)
Επισης όντως έκανε upscaling απο την πρώτη έκδοση, αλλά τώρα έχει προστεθεί η hdmi in. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να το κάνεις και για άλλες πηγές.
Επίσης το upscaling 4Κ έχει νόημα για όσους διαθέτουν tv με "παθητικό" 3D. Στη πραγματικότητα εκεί είναι το μέλλον και ο μόνος τρόπος να δεις ξεκούραστα full HD 3D.
Eφόσον βέβαια κάποιος ενδιαφέρεται για 3D απο LCD......

To 4K ως ανάλυση 2D και μένα με αφήνει αδιάφορο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Επίσης το upscaling 4Κ έχει νόημα για όσους διαθέτουν tv με "παθητικό" 3D. Στη πραγματικότητα εκεί είναι το μέλλον και ο μόνος τρόπος να δεις ξεκούραστα full HD 3D.
Eφόσον βέβαια κάποιος ενδιαφέρεται για 3D απο LCD......

To 4K ως ανάλυση 2D και μένα με αφήνει αδιάφορο.

Όσο κατέχει η LG την αποκλειστικότητα, θα χορτάσουμε 4Κ πάνελ με FullHD παθητικό 3D και "μαύρο" 0,15 cd/m2... :flipout:

To 4K upscale του Oppo και λοιπών players, αφορά για την ώρα μόνο υλικό 2D και 24p, μιας και δεν φτάνει το bandwith του HDMI για κάτι περισσότερο. Οι 4Κ παθητικές 3D τηλεοράσεις, θα τροφοδοτούνται με τυπικό FullHD 3D σήμα... ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Όσο κατέχει η LG την αποκλειστικότητα, θα χορτάσουμε 4Κ πάνελ με FullHD παθητικό 3D και "μαύρο" 0,15 cd/m2... :flipout:

Τέλος η αποκλειστικότητα!! Με 25 χιλιαρικάκια παίρνεις την νέα 84άρα Sony και καθάρισες!!!

Τώρα για μαύρα και τέτοιες λεπτομέρειες δεν μας είπαν, αλλά, για να λέει η Sony ότι είναι καλό το κόντραστ, καλό θα είναι...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Τέλος η αποκλειστικότητα!! Με 25 χιλιαρικάκια παίρνεις την νέα 84άρα Sony και καθάρισες!!!

Τώρα για μαύρα και τέτοιες λεπτομέρειες δεν μας είπαν, αλλά, για να λέει η Sony ότι είναι καλό το κόντραστ, καλό θα είναι...-bye-

αυτή μάλιστα έχει κινηματογραφικότητα. πετάς και ένα φακουδάκι με 6500Κ να φέγει από τον απέναντι τοίχο και καθάρισες.
t2808.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-10

Τέλος; Πάνελ LG φοράει η συγκεκριμένη... :laugh:

Α, γι' αυτό μας ζάλισαν στην παρουσίαση με το 4Κ? Κατάλαβα...η λέξη contrast ήταν απαγορευμένη!!:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

To 4K upscale του Oppo και λοιπών players, αφορά για την ώρα μόνο υλικό 2D και 24p, μιας και δεν φτάνει το bandwith του HDMI για κάτι περισσότερο. Οι 4Κ παθητικές 3D τηλεοράσεις, θα τροφοδοτούνται με τυπικό FullHD 3D σήμα... ;)

Οιιιιιιιιιιιι... μανούλα μου.......

Δηλαδή 4Κ 3D δεν περνάει απο ΗDMI???

Θα έχουμε καινούρια hdmi (ή κατι άλλο...) και πάλι απο την αρχή ενισχυτές, πηγές, τηλεοράσεις????????

ps. Γιατί γελάτε ρε σεις... τι έχει το κοντραστ των LG και τι πειράζει το 0,15 μαύρο? Πολύ hiendάδες μου γίνατε τελευταία! :flipout::flipout::flipout:

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Oppo BDP-103/BDP-105

Οιιιιιιιιιιιι... μανούλα μου.......

Δηλαδή 4Κ 3D δεν περνάει απο ΗDMI???

Θα έχουμε καινούρια hdmi (ή κατι άλλο...) και πάλι απο την αρχή ενισχυτές, πηγές, τηλεοράσεις????????

ps. Γιατί γελάτε ρε σεις... τι έχει το κοντραστ των LG και τι πειράζει το 0,15 μαύρο? Πολύ hiendάδες μου γίνατε τελευταία! :flipout::flipout::flipout:

:ernaehrung004:

τους δίσκους και τις γραμμές ιντερνέ (που λέει ο τουλούμπας) ξέχασες.

καλά τώρα που θα έρθω θα σου φορμάρω το ρυθμιστικό της φωτεινότητας στο +20 κάτσε και βλέπε lowstart. θα κάνει και για πορτατίφ το βράδι με μια καρτελίτσα 0 ire.

θα βλέπεις ψιθύρους και θα ακούς σκιές. η πιο hiendaδικα θα βλέπεις avengers 3d στα chario και θα ακούς pink floyd από την πάννυ.

Last edited:
Και τα μουσικαλ θα μου τα παίζει θέατρο ο μικρός... it's a deal... !

(ξεκούνα, μαούνα... έρχεται φουρτούνα)

σε οτι αφορα την εικονα το 103 υπολειπετε απο το ακριβοτερο 105, η οι διαφορες τους εχουν να κανουν μονο με τον ηχο?