Oppo BDP-103/BDP-105

σε οτι αφορα την εικονα το 103 υπολειπετε απο το ακριβοτερο 105, η οι διαφορες τους εχουν να κανουν μονο με τον ηχο?

Δεν υπολείπεται σε εικόνα, μόνο σε ήχο.

κοινό media player...

...που δεν κάνει σπασίματα στη εικόνα, δίνει native σήμα, δεν είναι πειραγμένα το gamma και γενικά διαχειρίζεται όπως πρέπει όλα τα αρχεία...

κοινό media player...

...που δεν κάνει σπασίματα στη εικόνα, δίνει native σήμα, δεν είναι πειραγμένα το gamma και γενικά διαχειρίζεται όπως πρέπει όλα τα αρχεία...
Όλα τα γνωστά media player κάνουν όλα τα παραπάνω.. Μόνο για το gamma δεν γνωρίζω όπου και εκει μπορει να γίνει διόρθωση αν χρειαστεί απο τον av ενίσχυση.

Αλλα πέρα απο αυτο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναπαραγεις 720p υλικό για να χρειάζεται ο scaler του oppo ειδικα αν κάποιος διαθέτει καλα μηχανήματα. Ούτε κάν 1080p rip.. μόνο full bluray rip... Για να έχεις τα μέγιστα στην εικόνα χωρίς συμπίεση και ήχο DTS-HD.

Αλλα και αν κάποιος δεν διαθέτει top μηχανήματα είναι πάλι προτιμότερη η αγορά ενός πολυ φθηνοτερου αλλα γνωστού mp (dune, popcorn κτλ) και να το τροφοδοτεί με full bluray rip παρα να έχει oppo και 720p. Ο μόνος λόγος αγοράς oppo (περα απο το αν κάποιος έχει παλιό ενίσχυση και θέλει τις αναλογικες συνδέσεις του) είναι το ακριβοτερο μοντέλο για το dac του που και πάλι η λύση του Logitech touch με την αναβάθμιση του μου φαίνεται πολυ καλυτερη λύση και σίγουρα πιο εύχρηστη.

1) Όχι, όλα τα γνωστά media player δεν έχουν καλή εικόνα, όπως τα oppo.
2) Όχι, όλα τα γνωστά media players δεν βλέπουν full br rip menu, όπως κάνουν τα oppo
3) Όχι, όλα τα γνωστά media players δεν αναπαράγουν όλα τα hd formats
4) Όχι, όλα τα γνωστά media players δεν έχουν αναλογικές εξόδους και 2 hdmi ώστε να εκμεταλευτείς το παλιό και καλό ΑVR σου (έκανες ξεπέτα κάτι που χωρίς τα oppo κοστίζει κοντά στο χιλιάρικο)
5) Όχι, όλα τα γνωστά media players δεν έχουν ανάλογη απόδοση και συμβατότητες με τα oppo
6) Όχι όλα τα γνωστά media players (ή τα popcorn, dune, touch που αναφέρεσαι, as we speak, δεν αναπαράγουν 3D frame packing ούτε έχουν ψηφιακή είσοδο ώστε να παίξουν σαν dac)

;)

Βασικά όλα είναι ναι εκτός απο το 4 στο οποίο έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν έχω κάποια έχθρα για το συγκεκριμένο player απλα νομίζω είναι υπερτιμημενο και πιο πάνω εξήγησα την λογική μου. Ο καθένας όμως έχει διαφορετικές ανάγκες, αλλιώς θα είχε κλείσει η oppo. Καλη συνέχεια

Δεν ξέρω αν έχεις έχθρα, ακόμα και να έχεις γιατί αυτό να είναι πρόβλημα? Μια χαρά!
Το θέμα είναι αν σε ενοχλεί κάτι με το συγκεκριμένο μοντέλο/εταιρεία ή ότι άλλο να το βρεις και να μας το πεις γιατί αυτά που γράφεις δεν είναι ακριβή. Επιμένω σε αυτό.

Αν αμφιβάλεις και δεν πιστεύεις εμένα, βάλε ερώτημα στα media players, να σου πουν οι ειδικοί για native video, br rip full menu, hd formats, συμβατότητες με CD/DVD/DVD-A/SACD (το ISO μας το έφαγαν στα καινούρια λολ) και αν σου πουν ότι όλα αυτά τα κάνει ένα κοινό media player, πάσο.

:ernaehrung004:

Πάντως έχοντας το bdp9600 σε συνδυασμό με το mdac σε "μεικτό" ηχοσύστημα home theater και δικάναλων ακροάσεων και έχοντας δώσει ένα χιλιάρικο για τα δύο αυτά, νομίζω πως αν όταν είχα μπει στη διαδικασία αγοράς των player το είχα ζυγήσει καλύτερα το oppo άξιζε τα παραπάνω ευρώ αφου θα είχα σε μια συσκευή αξιοπρεπείς επιδόσεις ως στερεοφωνική πηγή ανάλογες της υπόλοιπης αξίας του συστήματος (που δεν είναι hi end βέβαια) και περισσότερες δυνατότητες αναπαραγωγής αρχείων και καλύτερα dacs στον πολυκάναλο. Υπό αυτή την έννοια είναι καλή φάση.

Εχει πάρει κανείς κάποιο από τα καινούργια ή μήπως έχει διαβάσει πουθενά για το παρακάτω;
Στην είσοδο HDMI που έχει πλέον το 103 αν βάλει κανείς ένα άλλο media player το οποίο δεν έχει θέματα cinavia και παίζει και αρχεία iso τότε μπορεί απλά να πάρει από την έξοδο του Oppo το σήμα και να το στείλει σε οθόνη - προβολέα, είτε ως pure direct (χωρίς καμμία επεξεργασία δλδ) είτε και μέσα από τα δικά του κυκλώματα επεκεργασίας εικόνας;

Πολυ zizik διαβάζεις... Αρκεί να βρεθει κάποιος γενναίος να το πάρει και να δοκιμάσει.

ΠΩΣ ΠΕΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑ ΝΕΑ OPPO-105 ΩΣ PLAYER-DAC ?

Οσοι εχουν ακουσει το νεο OPPO-105 καλο θα ηταν να παραθεσουν την γνωμη τους σχετικα με το τι πουλια πιανει σαν cd-sacd-dac.

Απάντηση: ΠΩΣ ΠΕΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑ ΝΕΑ OPPO-105 ΩΣ PLAYER-DAC ?

Γινεται πολυ κουβεντα για το τι μπορει να κανει το oppo-105 οταν πεζει αρχεια video[mkv κτλ].Αυτος που αγοραζει ενα οppo-105 νομιζω οτι πρεπει να ενδιαφερεται περισοτερο για τις επιδοσεις του στον ηχο γιατι τις αναγκες για video μπορει να τις καλυψει με ενα media player των 200-300 euro.

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΠΕΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΑ ΝΕΑ OPPO-105 ΩΣ PLAYER-DAC ?

Παιδιά καλημέρα...Μήπως γνωρίζει κανείς αν και το OPPO-103 αναγνωρίζει εξωτερικούς υπότιτλους με χρήση usb stick σε δισκάκια blu ray ..?

Μόλις έκανα το μεγάλο βήμα και παρηγγειλα το OPPO-103, ελπίζω να έκανα το σωστό.Θα παραλαβω σε 4 μέρες. Έστειλα και ένα mail στην oppo για το προηγούμενο μου post αλλά καμμία απάντηση ἐως τώρα.Περισσότερες εντυπώσεις προσεχώς.....

Τελικά πήρα απάντηση από την OPPO EUROPE για το παραπάνω θέμα των υποτίτλων και σας τη μεταφέρω όπως μου εστάλη : '' There is only support for srt subtitle files with media files not BD discs '' .
Κρίμα...... Άντε να έρθει και το player....