OPPO BDP-93 BD Player

Αν κατάλαβα καλά, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αγοράζουμε το uk bd του star wars και έχουμε ΜΑ και ελληνικούς υπότιτλους στην οθόνη από το αρχείο srt στο usb?

Αυτο σημαινει...

Ωχχχχ φωτιές που μου βάλατεεεεεεε :drummer:
Υπάρχει και άλλο player που να έχει αυτή την δυνατότητα?

Έχω κάποιες επιπλέον απορίες για τους εξωτερικούς υπότιτλούς srt από την usb σε Bluray δισκάκι..
Διάβασα ότι η γραμματοσειρά δεν είναι και ότι καλύτερο? ότι το μέγεθός της (μεγάλο? μικρό?) και ο τύπος της, είναι συγκεκριμένος και δεν αλλάζει, δημιουργόντας ένα άσχημο οπτικό αποτέλεσμα ή κάτι παρόμοιο? Αληθεύει αυτό? Ισχύει και για υπότιτλους σε mkv?
Θα μπορούσε κάποιος κάτοχος του player, να ανεβάσει κανένα screenshot της εν λόγω δυνατότητας του player για να το δω/καταλάβω?

Θα ανεβάσω το βράδυ.
Οι υπότιτλοι σε mkv είναι καλύτεροι. Σε BR είναι μεγάλοι. Αναφέρομαι πάντα σε βιντεοπροβολή.

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

Θα ανεβάσω το βράδυ.
Οι υπότιτλοι σε mkv είναι καλύτεροι. Σε BR είναι μεγάλοι. Αναφέρομαι πάντα σε βιντεοπροβολή.
Thanks Alex!
Είμαι και εγω περίεργος να δω πως δείχνουν.
Αν μπορείς βάλε και κανένα screenshot απο mkv.
Ανέφερε και το μέγεθος της οθόνης που προβαλεις, για να έχουμε μια πιο πλήρης εικονα.

Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα η γραμματοσειρά των υποτίτλων. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή, με τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμάτων λίγο μεγάλες (σε σχέση με τις κοινές γραμματοσειρές arial, times new roman κτλ), αλλά στην 5090Η μια χαρά βλέπω.

Στην πρώτη φωτο όπως εμφανίζονται οι υπότιτλοι από το Oppo.
Στην δεύτερη όπως εμφανίζονται από το Netgear NTV550.

Φανταστείτε τα μεγέθη σε μια οθόνη πλάτους 2,5 μέτρων με γρήγορους διαλόγους και εννοείται γρήγορη εναλλαγή υποτίτλων.

Attachments

• IMG_9702_1.jpg
    IMG_9702_1.jpg
    45.2 KB · Views: 100
  • IMG_9705_1.jpg
    IMG_9705_1.jpg
    42.1 KB · Views: 97
Ξέχασα να αναφέρω ότι οι παραπάνω εξωτερικοί υπότιτλοι είναι από .mkv αρχείο.
Σε αναπαραγωγή bluray είναι εμφανώς μεγαλύτεροι.

Αν κατάλαβα καλά, χρησιμοποιεί κάποια γραμματοσειρά σταθερού πλάτους.

Η γραμματοσειρα του oppo είναι απλα απαράδεκτη. Και απο αισθητικης πλευρας και επειδη ειναι τεραστια αλλα κυρίως δεν έχει σχεδιαστεί σωστά. Προφανώς χρησιμοποιεί μια free που δεν έχει σχεδιαστεί απο επαγγελματία, το kerning (κενό ανάμεσα στα γράμματα) μάλλον είναι άγνωστος όρος στον σχεδιαστή της.

Λίγο?
Σε σκηνές με γρήγορους διαλόγους τα μάτια σου πρέπει να δουλεύουν σαν ..ραπτομηχανή.
Οι προτάσεις καταλαμβάνουν το διπλάσιο πλάτος σε σχέση με τα άλλα media player.

Alex ευχαριστώ για τις φώτος..
Η γραμματοσειρά είναι για κλάμματα, είμαι βέβαιος ότι κουράζει λόγω μεγέθους και σχεδιασμού (όπως είπε και ο auteur).. :tdown:
Και σε bluray είναι μεγαλύτερη?? :speechless-smiley-0 Τι να πω, σαν να μην το είχαν σκεφτεί καθόλου..
Μπορούμε να κάνουμε κάτι? Ο Αποστόλης ξέρει το "πρόβλημα" αυτό? Να στείλουμε κάποιο mail στην εταιρία?
Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που δεν διορθώνεται μέσω ενός firmware update, σωστά?

παρολο που εχω αρχεια iso δεν τα βλεπει και οσα βλεπει δεν τα παιζει ουτε μεσα απο το dlna ουτε απο usb. μηπως πρεπει να εχει καποιο ειδικο ειδος κωδικοπιησης κατα iso;/....

Από DLNA δεν τα βλέπει. Από δίσκο USB τα βλέπει, βλέπει και τους υπότιτλους.
Πάντα υπάρχει και εδώ η περίπτωση ένα στα δέκα να μην τα παίζει.

Γεια σας παιδια!Το γλυκοκοιταζω πολυ σοβαρα..Αναμενεται συντομα να ερθει αλλο μοντελο, οποτε αξιζει να περιμενω η να το χτυπησω;