OPPO BDP-93 BD Player

Λογικα σκεπτομενος παντως, δεν νομιζω να "βιαστούν" να βγαλουν καινουργιο player.. Ουτε και 2 χρονια ομως θα κανουν, λογικα παλι..
Ακομα θεωρειται top και πουλαει.. Και ο ανταγωνισμος τωρα ξυπνησε και βγαζει player παρομοιων δυνατοτητων (βλεπε asus και pioneer)..

Ευχαριστώ και τους δύο για την απάντηση! Πάντως και εγώ πιστεύω οτι δεν θα αργίσει τόσο πολύ (2 χρόνια). Αν είναι πάντως να έρθει σε κανα εξάμηνο αξίζει η αναμονή, αν είναι να έρθει σε κανα χρόνο παει πολύ..

Λογικα σκεπτομενος παντως, δεν νομιζω να "βιαστούν" να βγαλουν καινουργιο player.. Ουτε και 2 χρονια ομως θα κανουν, λογικα παλι..
Ακομα θεωρειται top και πουλαει.. Και ο ανταγωνισμος τωρα ξυπνησε και βγαζει player παρομοιων δυνατοτητων (βλεπε asus και pioneer)..

Αυτό σκεφτόμουν και εγω φίλε Gagaras. Δηλαδή τι άλλο να βγάλουν που δεν το έχει το Oppo και μειονεκτεί σε σχέση με ανταγωνιστικά προιόντα? Δεν το έχουν φτάσει ακόμα..Και επειδή ξεψαχνίζω και το BDP-LX55 αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι ναι μεν το Oppo είναι πολύ ακριβό αλλά και το Pioneer που ζητάει 450ε, έχει αρκετά προβλήματα και περιορισμούς (του τύπου HDD μόνο FAT32 και .mkv έως 1280x720 κ.α.) οι οποίοι - κατά την ταπεινή μου γνώμη - είναι απαράδεκτοι για player αυτής της κατηγορίας τιμής. Ακριβό το Oppo αλλά ο "ανταγωνισμός" καταλήγει να είναι ακριβότερος...

Το oppo σαν "media player" ειναι καλυτερο απο το lx55 , αλλα και τα δυο εξακολουθουν να απεχουν απο τον χαρακτηρισμο media player.
H οppo σιγουρα στο επομενο μοντελο θα δωσει σχεδον πληρη media player χαρακτηριστικα.Τωρα δεν χρειαζεται.Του χρονου ομως με το sigma 8910 θα ζοριστει αρκετα οποτε φανταζομαι θα τα δωσει και ολα (καλυτερους υποτιτλους,bd.iso via ethernet κλπ)

Εχω την εντύπωση οτι δεν είναι καλύτερο μόνο ως media player. Μου έχει κάνει εντύπωση η φιλοσοφία της εταιρίας, η υποστήριξη και οι καινοτομίες που προσφέρει. Με το Pioneer έχω την αίσθηση οτι θα αντιμετωπίσω αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις...Με απλά λόγια, το ένα δείχνει να υπόσχεται 5 και να σου δινει 10 (Oppo) και το άλλο να υπόσχεται 10 (Pioneer) και να σου δίνει 2...Δείχνει σαν να είναι θέμα φιλοσοφίας και όχι θέμα απλών τεχνικών χαρακτηριστικών μεμονομένων συσκευών.

Μπες στο avsf στο νημα του oppo.
Γενικα υπάρχουν bugs...
Αν δεν κανω λαθος μεχρι πολυ προσφατα, το oppo 93 eu ΔΕΝ επαιζε νομιζω mp3 ...

To τελευταίο πράγμα και με λιγότερο value σε ένα Home Cinema είναι ο player.

να το πω λίγο πιο απλά,

το τελευταίο κομάτι του παζλ

Χμμ..εχω μπεί. Bugs είναι λογικό να υπάρχουν σε κάθε συσκευή, εντάξει, τίποτα δεν είναι τέλειο. Και για τα mp3 έχεις δίκιο. Ασχολήθηκαν όμως και έδωσαν firmware update το οποίο διορθώνει το πρόβλημα (πλέον παίζει και .mp3). Και είναι άλλο να έχει μια συσκευή κάποιο bug και άλλο να σου λέει δεν υποστηρίζω ntfs, κάποια .mkv, τα οποία δε νομίζω να διορθωθούν με κάποιο firmware.

Vadergr ή όποιος άλλος γνωρίζει, εκτός απο τη γραμματοσειρά των ελληνικών υποτίτλων υπάρχει άλλο γνωστό bug που θα έπρεπε να ξέρω το οποίο δεν έχει διορθωθεί ακόμα?

Last edited:
δεν το απαξιωνω, ισα ισα ειναι κορυφαιο player σε εικονα.
Απλα στα 650ε περιμενω να κανει πολυ καλα και ολα τα δευτερευοντα (media player) , και ακομα δεν τα κανει.

Re: Απάντηση: OPPO BDP-93 BD Player

To τελευταίο πράγμα και με λιγότερο value σε ένα Home Cinema είναι ο player.

να το πω λίγο πιο απλά,

το τελευταίο κομάτι του παζλ

Το προτελευταίο (τουλάχιστον χρονικα :ears:) είναι για μένα φίλε portioli γι'αυτό που θέλω να κάνω..Μετά προβόλι και έκλεισα!

Ειμαστε λιγο αδικοι πιστευω..
Απο την μια εχουμε ενα player (και καλα ειπε ο vadergr οτι δεν ειναι media players), το Oppo, που κυκλοφορει εδω και κανα χρονο περιπου (?).. Οποια προβληματα ειχε, με την καλη υποστηριξη της εταιρειας οπως λεγεται, λογικα εχουν διορθωθει σε μεγαλο βαθμο.. Προσθηκες, βελτιωσεις κλπ κλπ.. (αυτη την γραμματοσειρα στους εξωτερικους υποτιτλους να φτιαξουν :music-smiley-005:)
Απο την αλλη εχουμε ενα καινουργιο player, το LX-55, το οποιο εχει προβληματα (ως καινουργιο ακομα). Καποια στιγμη θα λυθουν και σε αυτο και θα διευκρινιστουν και οι δυνατοτητες του (αλλοι λενε οτι δεχεται ntfs σκληρους ενω το manual λεει οχι κλπ)..
Η ερωτηση ειναι, γιατι να το υποστω ως αγοραστης αυτο?
Η μονη λογικη απαντηση ειναι (αν υποθεσουμε οτι τα players ειναι ιδια τελικα σε εικονα και ηχο) για να γλυτωσω 200ε..

Να τονισω παντως οτι το pioneer ειναι προφανως πιο "consumer" απο το oppo και με αυτο το κριτηριο ισως η αμεση συγκριση με το 93 απο πλευρας δευτερευοντων χαρακτηριστικων να ειναι λιγο αδικη ασχετως της σοβαρης διαφορας στην τιμη.
Και συνηθως, τα ... "consumer" παιζουν και πιο απροβληματιστα , απαιτωντας λιγοτερα fw upgrades για να παιζουν μη συμβατα δισκακια (πολυ συνηθες φαινομενο στα blu ray).
Αν πχ ημουν συλλεκτης και επαιζα ΜΟΝΟ blu ray αυθεντικα δισκάκια , σιγουρα θα διάλεγα το pioneer.

Απάντηση: Re: OPPO BDP-93 BD Player

Απο την μια εχουμε ενα player (και καλα ειπε ο vadergr οτι δεν ειναι media players), το Oppo, που κυκλοφορει εδω και κανα χρονο περιπου (?)..
Απρίλιο ή Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε στην αγορά, οπότε έχει μέλλον ακόμα..

Το oppo 93?Ειχα την εντυπωση οτι ειχε βγει ιγο πιο προν.Μαλλον θα εκανα λαθος.Λογικα αντικαταστατης δεν θα βγει νωριτερα απο τα επομενα Χριστουγεννα...

Ειμαστε λιγο αδικοι πιστευω..
Απο την μια εχουμε ενα player (και καλα ειπε ο vadergr οτι δεν ειναι media players), το Oppo, που κυκλοφορει εδω και κανα χρονο περιπου (?).. Οποια προβληματα ειχε, με την καλη υποστηριξη της εταιρειας οπως λεγεται, λογικα εχουν διορθωθει σε μεγαλο βαθμο.. Προσθηκες, βελτιωσεις κλπ κλπ.. (αυτη την γραμματοσειρα στους εξωτερικους υποτιτλους να φτιαξουν :music-smiley-005:)
Απο την αλλη εχουμε ενα καινουργιο player, το LX-55, το οποιο εχει προβληματα (ως καινουργιο ακομα). Καποια στιγμη θα λυθουν και σε αυτο και θα διευκρινιστουν και οι δυνατοτητες του (αλλοι λενε οτι δεχεται ntfs σκληρους ενω το manual λεει οχι κλπ)..
Η ερωτηση ειναι, γιατι να το υποστω ως αγοραστης αυτο?
Η μονη λογικη απαντηση ειναι (αν υποθεσουμε οτι τα players ειναι ιδια τελικα σε εικονα και ηχο) για να γλυτωσω 200ε..

Εντάξει παιδιά, ίσως και να υπερβάλω λίγο και δε θέλω να φανώ απόλυτος. Δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές..Απλά δεν πιστεύω οτι το θέμα του fat32 και του .mkv θα διορθωθεί με firmware. Και η ερώτησή σου φίλε gagaras είναι πολύ σωστή. Απλά εγώ απαντάω οτι εγώ τουλάχιστον προτιμώ να δώσω 200e και να έχω το μυαλό μου ήσυχο.

Να τονισω παντως οτι το pioneer ειναι προφανως πιο "consumer" απο το oppo και με αυτο το κριτηριο ισως η αμεση συγκριση με το 93 απο πλευρας δευτερευοντων χαρακτηριστικων να ειναι λιγο αδικη ασχετως της σοβαρης διαφορας στην τιμη.
Και συνηθως, τα ... "consumer" παιζουν και πιο απροβληματιστα , απαιτωντας λιγοτερα fw upgrades για να παιζουν μη συμβατα δισκακια (πολυ συνηθες φαινομενο στα blu ray).
Αν πχ ημουν συλλεκτης και επαιζα ΜΟΝΟ blu ray αυθεντικα δισκάκια , σιγουρα θα διάλεγα το pioneer.

Φίλε Χρήστο (sorry αν δε θυμάμαι καλά το όνομα), αν κατάλαβα καλά εννοείς οτι το Oppo σαν πιο ψαγμένο player απο ένα consumer είναι λογικό να κάνει περισσότερα πράγματα (ίσως γι'αυτό λες οτι είναι άδικη η σύγκριση στα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά - διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) απλά εγώ σαν καταναλωτής (ασχέτως τιμής πάντα μιλάμε) δε με απασχολέι ιδιαίτερα αν το μεν λέγεται "consumer" και το δε λέγεται "ψαγμένο", εμένα με ενδιαφέρει να κάνω τη δουλειά μου. Και η δουλειά που θέλω είναι η εξής: εγώ παίζω 90% γνήσια ελληνικά blueray σε συχνότητα 4-5/wk. Για αρχεία αυτή τη στιγμή έχω το WD TV Live. Απλά η σκέψη μου είναι η εξής. Καταργώ το WD, δικτυώνω τον ενισχυτή που έχει DLNA, δικτυώνω την τηλεόραση που κι'αυτή έχει DLNA, παίρνω και το Oppo να παίζει απο DLNA (και ίσως απο 2ο δίσκο στη USB) και όλα έχουν πρόσβαση σε ένα WD δικτυακό 2ΤΒ με DLNA. Με το Pioneer αυτομάτως ξεχνάω ntfs δίσκο τοπικά και mkv >1280x720. Όταν λες μη συμβατά δισκάκια, θεωρείς οτι με αυτή τη χρήση που κάνω στα blueray θα έχω πρόβλημα με το Oppo? Όσο για τα αρχεία δε με ενδιαφέρει που δε μπορεί να παίξει .iso αφού δεν έχω τέτοια αρχεία λόγω αργής γραμμής.

Συγνώμη για το post σεντόνι...

To πετυχες το ονομα!
Θελω να πω οτι αν το oppo παιζει σωστα πχ τα 950 απο τα χιλια blu ray που κυκλοφορουν , το pioneer θα παιζει σωστα πχ τα 970...
Δεν υποννοω φυσικα τιποτα κακο για τον τροπο που παιζει τα bd το oppo.
Mαθε πρωτα απο τον αντιπροσωπο τι ειδους αρχεια και υποτιτλους αναπαραγει απο dlna και μετά παρε το.Νομιζω βασικα οτι το dlna δεν υποστηριζει υποτιτλους...Μην θεωρες δεδομενο οτι το oppo παιζει τα παντα αψογα απο το δικτυο.Ειδικα παντως αν εχεις προβολεα, το ελληνικο font ειναι απο απογοητευτικο ώς και ξενέρωτο.Εγω που εχω προβλέα δεν θα το αγοραζα ποτε με τετοιο font και ας πχ επαιζε bd απο δικτυο.
Αν κατα κυριο λογο παιζεις αυθεντικα δισκάκια, καλυτερα να παρεις το pioneer η το asus και με την διαφορα να παρεις ενα media player , ακομα και της βασικης κατηγοριας.

Στο site της αντιπροσωπίας βρήκα αυτο:

Uploaded with ImageShack.us

Οπότε μάλλον παίζει subs απο DLNA. Επίσης έχει κάποια πολύ συμπαθητικά features όπως το "Pure Audio", το stretch zoom για projectors με αναμορφικούς φακούς, συμπεριλαμβάνει το Wi-Fi stick, και οι δυο HDMI δίνουν εικόνα και ήχο (το Pio δίνει εικόνα και ήχο η μια και μόνο ήχο η άλλη), το τηλεχειριστήριο διαθέτει φωτιζόμενα πλήκτρα, έχει subtitle shift για χρήση σε ταινίες 2.35:1 ώστε να βρίσκονται στην επιθυμητή θέση, υπάρχει επιλογή για έξοδο του SACD σε DSD ή PCM και έχει Speaker configuration για τις αναλογικές εξόδους. Τέλος ενσωματώνει υπότιτλους αποθηκευμένους σε usb σε blueray disc. Τι να πω..δείχνει πολύ "έμπειρο". Το Μarvell Qdeo 88DE2750 Kyoto-G2 είναι ακριβώς το ίδιο που φοράει και το Pioneer?

Last edited:
Εντάξει παιδιά, ίσως και να υπερβάλω λίγο και δε θέλω να φανώ απόλυτος. Δεν διαφωνώ σε γενικές γραμμές..Απλά δεν πιστεύω οτι το θέμα του fat32 και του .mkv θα διορθωθεί με firmware. Και η ερώτησή σου φίλε gagaras είναι πολύ σωστή. Απλά εγώ απαντάω οτι εγώ τουλάχιστον προτιμώ να δώσω 200e και να έχω το μυαλό μου ήσυχο.

Οχι, δε με καταλαβες και ισως φταιω και γω.. :ernaehrung004:
Συμφωνω και επαυξανω με τα λεγομενα σου - και γω προτιμω να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να περιμενω την Pioneer να διορθωσει το player της με firmware.. (Εδω ακομα δεν εχουν διορθωσει το manual, φαντασου το προβλημα με το δικτυο-AV dropouts ποσο θα τους παρει..)

@Vader
Αν θυμάμαι καλά τέλος του 2010 κυκλοφόρησε το 93 και άνοιξη το 95.

Όλα πιθανά είναι...

Προσωπικά ποντάρω σε τρίτο μοντέλο με χαμηλότερη τιμή, για να ανταγωνιστεί τα νέα sigma...
Το θεωρώ όμως απίθανο να έχει media player προσανατολισμό.

To επομενο που θα βγαλουν , οταν το βγαλουν , θα εχει σιγουρα καλυτερες δυνατοτητες media player.Ασχετως βεβαια του ποσο θα κοστιζει.