Oppo bdp-93 ή...?

thespesios

New member
4 January 2012
1
Γεια χαρά σ' όλους και καλή χρονιά!
Καταρχήν να δηλώσω πως είμαι καινούριος τόσο στο forum όσο και στην A/V διαδικασία καθαυτή οπότε αν δείτε κάτι καταφανώς αμόρφωτο παρακαλώ λίγη επιείκεια! Στο δια ταύτα τώρα. Αποφάσισα λοιπόν να μπω λίγο πιο ενεργά στη διαδικασία του Α/V και χτίζοντας αργά και με το μαλακό ότι πιο αξιοπρεπές επιτρέπει το βαλάντιο. Ακούω πολλή μουσική χωρίς σε καμία περίπτωση να είμαι hi-endας αλλά και οι ταινίες είναι σημαντικό κομμάτι οπότε και είπα να ψάξω τι μπορεί να συνδυάσει τους δύο κόσμους. Δεδομένου ότι ένα τεράστιο κομμάτι του περιεχομένου ένθεν και ένθεν είναι εκ του δικτύου (κοινώς mp3, flac, .iso klp.) μου έκλεψε την καρδιά το Oppo bdp-93 για δύο λόγους. Πρώτον λόγο των πολύ universal δυνατοτήτων, δεύτερων λόγω των DACs της Cirrus Logic. Μέχρι που έμαθα για τη σειρά των A/V receivers της Yamaha τους Aventage, και συγκεριμένα τον 710. Επίσης universal λογική, επίσης 'επώνυμα' DACs (Βurr Brown) και βέβαια είναι και receiver που κάποια στιγμή ένα receiver θες δε θες θα το πάρεις. Και τώρα έρχεται το ερώτημα.. Καταλαβαίνω πως είναι λίγο σα να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια, αλλά θα το ρωτήσω έτσι κι αλλιώς. Θεωρώντας πως το budget για transporter και receiver είναι συγκεκριμένο (1000-1100 Ε) τι είναι πιο συμφέρον ως συνδυασμός για μουσική, ταινίες και μέλλουσα αναβάθμιση? Ένα Oppo που κάνει τη δουλειά κι ένας τίμιος A/V ενισχυτής απλώς να οδηγεί όσο μπορεί, ή ένα τίμιο blu-ray ως transporter που θα δώσει ψηφιακό σήμα στον Aventage κι από κει και πέρα ότι καταλαβαίνει αυτός? Ρωτάω διότι έχω σχηματίσει την εντύπωση πως όσον αφορά τον ήχο (και εν προκειμένω μιλάμε για στερεοφωνικό ήχο) τα DACs έχουν μεγάλη σημασία. Ξέρω πως θα είχα καλύτερη ποιότητα μ' ένα καλό player κι ένα stereo ενισχυτή αλλά αυτό είναι το budget, αυτές οι επιθυμίες που πρέπει να συνδυαστούν οπότε γι αυτό κατέληξα σ' αυτές τις δύο λύσεις.
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τα φώτα σας!