OPPO BDP-95 ή THETA COMPLI BLUE

Kαι μια τελευταια ερωτηση για oppo93-95, κουμπωνεις στην usb τον σκληρο και παιζει κατευθειαν .mkv , .flac ??

Nαι, έτσι απλά! ...mkv, m2ts με hd ήχο και flac υψηλής ανάλυσης!
Πρόσφατα αναβαθμίστηκε και μπορεί να παίξει gr subs οπότε πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση και σαν media player. Πιθανώς να λείπουν κάποιες ευκολίες των καλών media players... από απόδοση και συμβατότητες δεν υστερεί!

Επίσης σαν transport είναι μια χαρά... μάλλον κάτι παραπάνω από μια χαρά... μια χαρά είναι το oppo83... Το 93 (και φυσικά το 95) είναι ακόμα καλύτερα μιας και έχουν λυθεί κάποια προβλήματα θορύβου του μηχανισμού ανάγνωσης...

Δηλαδη θα ηταν σωστο ενα Blue Ray και Media Player σαν oppo 93 και CD audiolab 8200 ;

Eίναι μια ακόμα λύση, εφόσον δεν σε πειράζει να πάρεις δύο συσκευές!

Υπόψιν ότι το audiolab παίζει και αυτό με sabre dac όπως και το 95...
Δεν λέω ότι παίζει το ίδιο, κάθε υλοποίηση είναι διαφορετική και αξιοποιεί τα sabre με το δικό της τρόπο.

+++
Στη θέση σου, εφόσον έχεις ήδη τον primare sp32 + hd audio kit, θα έπαιρνα
1) το oppo93 για transport CD (και SACD, DVD Audio φυσικά) και media files (mkv, m2ts, flac κτλ) από εξωτερικό δίσκο... και
2) ένα βουβάλι για εξωτερικό DAC για το δικάναλο.

- Eικόνα απευθείας στη ΤV/προβολέα με HDMI
- Δικάναλο μέσω του βουβαλιού (χρήση απλής coaxial από το oppo93 στο βουβάλι και από εκεί με XLR στον primare)
- Πολυκάναλο μέσω αποκωδικοποίησης του primare (χρήση της δεύτερης ΗDMI από το oppo στον primare)

Το σύνολο κάτω από 1500Ε (μαζί με τα καλώδια :D).

Δεν πρόκειται να βρεις καλύτερη λύση (ευκολίες, συμβατότητα αρχείων και ποιότητα ήχου μέχρι αυτό το ποσό, ίσως και με πολλά χρήματα παραπάνω!!! :Banane0:

Last edited:
http://www.twistedpearaudio.com/landing.aspx

Kάνε μια ερώτηση στη κατηγορία diy... υπάρχει και αντίστοιχο νήμα.

Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου υπάρχουν συμφορουμήτες τσακάλια που θα αναλάβουν την συναρμολόγηση του. Είναι δυσεύρετο αλλά αξίζει το κόπο.

Το έχω ακούσει σε τρία διαφορετικά set up φίλων... απλά είναι άλλης κατηγορίας... συγκρίσεις μόνο με dacs διπλάσιας (+?) αξίας...

Κάποια παλιότερα Theta (τα Data Basic) είχαν πρόβλημα με το transport τους, αν αυτό το θέμα δεν έχει επιλυθεί, πάρε Oppo καλύτερα, εκτός εάν το νέο Theta έχει "δανειστεί" και το transport του 83.

Last edited:
Re: Απάντηση: OPPO BDP-95 ή THETA COMPLI BLUE

1) θελω καλο ηχο
2) καλο Media Player
3) Blue Ray
1. Όταν λες καλό ήχο από CD εννοείς ;; πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις ;;;

2. Media player http://www.tsnversand.de/home-cinema/blu-ray-player/hdi-dune-hd-smart-h1.html Νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω ή POPCORN-HOUR A-210 http://www.popcornhour.gr/
3. Και για Blue Ray έχεις μην δώσεις αλλά χρήματα, εκτός αν σε τρώει η τσέπη σου. Όλα αυτά είναι ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά που σε λίγους μήνες ξεπερνιούνται και δεν πουλιούνται, δεν έχουν καμιά αξία, καλυτέρα να δώσεις τα χρήματα σε ένα καλύτερο CD.

Re: Απάντηση: OPPO BDP-95 ή THETA COMPLI BLUE

1) θελω καλο ηχο
2) καλο Media Player
3) Blue Ray

Αρχίζω ανάποδα,
3) Κρατάς το δικό σου
2) Δες τις αγγελίες του forum για Popcorn hour, Egreat , Dune
(Προσωπικά έχω Popcorn και egreat και η εικόνα και ήχος είναι super, σε προβολέα με HIGH end ηχοσύστημα)
1) Yamaha s2000 sacd, Sony 5400ES στο χιλιάρικο και λιγότερο
τρομερό value for money
Αλλιώς πας σε esoteric όπως εγώ και κολλάς μια για πάντα..
Εκτός πάλι αν ακούς κλασσική - ακουστική μουσική και πας σε λάμπες π.χ ένα advance 204 CD στα 700 ευρώ καινούριο περίπου
έχει πολλές επιλογές , λεφτά να χεις..
Συνολικό budget περίπου?

Υ.Γ Η σοβαρή αναπαραγωγή υψηλής ανάλυσης αρχείων γίνεται με pc με windows και foobar ή με Mac και Amarra και κάποιο κορυφαίο dac , αλλιώς απλά ακούς χωρίς να σηκώνεσαι από τον καναπέ

Last edited:
Κάποια παλιότερα Theta (τα Data Basic) είχαν πρόβλημα με το transport τους, αν αυτό το θέμα δεν έχει επιλυθεί, πάρε Oppo καλύτερα, εκτός εάν το νέο Theta έχει "δανειστεί" και το transport του 83.

Το theta carmen που είχα ένα φεγγάρι έπεζε μια χαρά πάντως

Είχα PC με foobar αλλά είχα αλλά προβλήματα με τα MKV και τα ISO,με το Dune τα πάντα είναι τέλεια και ο ήχος στα Flac εκπληκτικός και ότι αρχείο Video υπάρχει παίζει, έβγαλα το PC και ησύχασα.
Όσο για το Yamaha CD S2000 είναι καταπληκτικό για τα χρήματα του. Και εγώ ακούω από το CD κλασική και Τζαζ ως επί το πλείστον.
Ένα Theta που είχα ακούσει πριν πολλά χρόνια, έκανε πέντε εκατομμύρια δραχμές ,πολλά χρήματα, αποτελούταν από δυο κομμάτια και έπαιζε χαλιά και μου έκανε κακή εντύπωση , είναι η μονή μου εμπειρία από Theta.

Last edited:
Τελικα το αποφασισα και παρηγγειλα τον oppo bdp-95.
Ελαβα υποψην μου : α) την οικονομια συσκευων (θα εχω μονο μια αντι για τρεις) β) την ποιοτητα του ηχου και της εικονας που διαβασα σε πολλα reviews και που μου ειπατε γ) τις δυο hdmi 3d που δεν υπαρχουν σε αλλο μηχανημα και δ) την τιμη 1200 ευρω για τρεια αντιστηχα μηχανηματα που με την ιδια ποιοτητα θα στοιχιζαν τριπλασια τιμη.
Το μηχανημα θα συνδεθει με hdmi με τον primare για το home cinema και με xlr για stereo. Αν δεν με ικανοποιηση η αποδοση στο stereo στο μελον θα συνδεσω και κανενα βουβαλι!!!!
Θελω να σας ευχαριστησω ολους σας για τις πολυτιμες γνωσεις σας, που με βοηθησαν να παρω την τελικη μου αποφαση!!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εύχομαι καλοθέατο και καλοάκουστο!!!

Θα μας κάνεις και μια χάρη... όταν με το καλό το μάθεις και βρεις το χρόνο, κάνε ένα τεστάκι Α-Β με τις αναλογικές εξόδους και bass management του oppo95 σε αντιπαράθεση με bitstream και τα DACs του Primare και άλλο ένα με απευθείας σύνδεση του oppo στη tv ή προβολέα σου σε αντιπαράθεση με τη σύνδεση μέσω του primare...

Πιστεύω ότι αξίζει το κόπο και θα είναι μια καλή ενημέρωση για τους φίλους του forum αφού πρόκειται για δύο πολύ σοβαρά εργαλεία ΑV.

:a0210:

Εκανες πολυ σωστη επιλογη.Κατα τον ιδιο τροπο το εχω συνδεσει και εγω,προσεξε μονο (αν το επιτρεπει ο προ σου) η εικονα να ειναι απο τον scaler του oppo,η εικονα που θα δεις θα σε καταπληξει,και κατοπιν βαλε του καμποσες ωρες ο ηχος θα ανοιγει συνεχως και οταν ακουσεις sacd θα με θυμηθεις.
καλως να το παραλαβεις.

...προσεξε μονο (αν το επιτρεπει ο προ σου) η εικονα να ειναι απο τον scaler του oppo,η εικονα που θα δεις θα σε καταπληξει...

Γι' αυτό ακριβώς, φίλε Σωτήρη, του πρότεινα να δοκιμάσει να κουμπώσει την ΗDMI απευθείας στην tv/projector...;)

:a0210:

Θα σας ενημερωσω μεσα απο αυτο το νημα ,μολις φτασει ο oppo και τον στρωσω .
Κατοπιν οποιοι θελουν ειναι ευπροσδεκτοι στο σπιτι μου για καφε, αξιολογηση και τεστ Α-Β των μηχανηματων για να εχουν και προσωπικη εμπειρια, ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω σε οσους με βοηθησαν.

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

Πιθανότατα θα σε ενοχλήσω σε κανα μήνα ή όταν θα είσαι έτοιμος! :D

Φυσικά ανταποδίδω την πρόσκληση για καφεδάκι και συνακροάσεις-συνθεάσεις!

:ernaehrung004:

Μεγειές! Σκέφτομαι να το πάρω κι εγώ μια και ψάχνω καλή εικόνα για dvd και bluray στο προβολικό μου. Από που το πήρες 1200 αν επιτρέπεται και με τι τρόπο πληρωμής?
Ευχαριστώ

Υ.Γ Αν κερνάς εσπρέσσο έρχομαι χαλαρά:afro:

Tο παρηγγειλα στην αντιπροσωπεια twindigital.gr
Επειδη το μηχανημα ειναι sold-out γραφεσαι σε λιστα αναμονης !!!!! η τιμη οπως καταλαβαινεις ειναι απολυτου μετρητης.

Υ.Γ. Φιλε μου εχω καιεσπρέσσο!!!!

Καλορίζικο νομίζω πως είναι μια καλή αγορά. Αν και του αντιπρόσωπου του είχα κάνει δυσμενή σχόλια για την τιμή που τα πουλάει στην Ελλαδα, σε άλλο Forum.

Last edited: