OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Τόσο οι balanced, όσο και οι stereo single ended του 95, είναι υλοποιημένες με την ίδια ποιότητα, απόδειξη αυτού είναι ότι μετράνε την ίδια δυναμική περιοχή και τα ίδια επίπεδα θορύβου/παραμόρφωσης.

Αν λοιπόν διαθέτεις κάποιον ολοκληρωμένο με XLR, κάνεις αυτό που σου είπε ο Δημήτρης (και ελπίζεις να μην ξεγελαστείς από την αυξημένη και ταυτόχρονα παραμορφωμένη στάθμη μιας κακής υλοποίησης XLR-in :p ).

Αν πάλι δεν έχεις και σκοπεύεις να αγοράσεις, μην δώσεις την υπέρτατη προτεραιότητα σε αυτό το χαρακτηριστικό, από τη στιγμή που θα συνδέσεις με μισό μέτρο interconnect... ;)

Να κάνω μια ερώτηση προς τον AlexT_ ,αλλά και προς όλους
σχετικά με ένα θέμα που ανέφερε στο διπλανό φόρουμ και που
είχα ρωτήσει κι εγώ παλιότερα:

Είχα ρωτήσει για τα Multi Region/Zone kit για τα Blu-ray και για τα DVD.

Μου είχατε πει ότι το κιτ για τα Blu-ray είναι τσιπάκι, δηλαδή hardware και απ'ότι
είδα στο site της ελληνικής αντιπροσωπείας twindigital διατίθεται προς 100 ευρώ.

Στο site της ελληνικής αντιπροσωπείας twindigital είδα ότι αναφέρεται πως
διατίθεται και DVD Region free kit προς 30 ευρώ.

Είχα ρωτήσει παλιότερα αν ξέρει κάποιος πως είναι το DVD Region free kit αλλά
δεν ξέρατε σχετικά.Στο διπλανό foroum είδα και αναφέρθηκε κάποιο cd νομίζω
που κάνει τα oppo Region Free για τα DVD.

Το ερώτημα είναι: Το DVD Region free kit που διατίθεται από την twindigital
προς 30 ευρώ είναι αυτό το CD? Γίνεται software-ικα το Region Free για τα DVD
επομένως?

Ευχαριστώ!

Θα ήθελα να θέσω μια ακόμα πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μου ερώτηση:

Έχει αναφερθεί ότι με το firmware του Δεκεμβρίου πολλοί Ευρωπαικοί δίσκοι Blu-ray της
Universal δεν παίζουν.Χαρακτηριστικά αναφέρονται ότι έχουν αυτό το πρόβλημα τα:
Robin Hood,Cape Fear,Jurassic Park

Είμαι περίεργος τι θα γίνει αν κάνει κάποιος το εξής:

Με το AnyDVD HD να ριπάρει στο σκληρό ένα από τα παραπάνω Blu-ray (Robin Hood,Cape Fear,Jurassic Park)
Στη συνέχεια να δοκιμάσει να παίξει το αντίστοιχο Blu-ray folder ή ISO στο oppo
έχοντας προφανώς το firmware του Δεκεμβρίου που έχει ISO αναπαραγωγή.
Άραγε θα τα παίξει ως άυλα ή θα έχει και πάλι το ίδιο πρόβλημα που έχει στα αντίστοιχα
δισκάκια με το firmware του Δεκεμβρίου??

Αν τα παραπάνω τα παίζει ως Blu-ray folder ή ISO χωρίς το πρόβλημα που εμφανίζεται
λόγω ασυμβατότητας με τα αντίστοιχα δισκάκια,είναι πολύ θετικά νέα!
Είναι ένας τρόπος να παίζει κανείς νέους τίτλους Blu-ray με πιθανή ασυμβατότητα,
αφού δεν θα κάνει νέες αναβαθμίσεις στο firmware.

Τι λέτε για το τεστ?

Απάντηση: Re: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Να κάνω μια ερώτηση προς τον AlexT_ ,αλλά και προς όλους
σχετικά με ένα θέμα που ανέφερε στο διπλανό φόρουμ και που
είχα ρωτήσει κι εγώ παλιότερα:

Είχα ρωτήσει για τα Multi Region/Zone kit για τα Blu-ray και για τα DVD.

Μου είχατε πει ότι το κιτ για τα Blu-ray είναι τσιπάκι, δηλαδή hardware και απ'ότι
είδα στο site της ελληνικής αντιπροσωπείας twindigital διατίθεται προς 100 ευρώ.

Στο site της ελληνικής αντιπροσωπείας twindigital είδα ότι αναφέρεται πως
διατίθεται και DVD Region free kit προς 30 ευρώ.

Είχα ρωτήσει παλιότερα αν ξέρει κάποιος πως είναι το DVD Region free kit αλλά
δεν ξέρατε σχετικά.Στο διπλανό foroum είδα και αναφέρθηκε κάποιο cd νομίζω
που κάνει τα oppo Region Free για τα DVD.

Το ερώτημα είναι: Το DVD Region free kit που διατίθεται από την twindigital
προς 30 ευρώ είναι αυτό το CD? Γίνεται software-ικα το Region Free για τα DVD
επομένως?

Ευχαριστώ!
Οπως έγραψα και δίπλα, ακολουθώντας τις οδηγίες από αυτό το σύνδεσμο
http://www.multi-region.net/oppo_bdp-83
έκανα DVD-region free το Oppo-93. (Το αρχείο είναι ίδιο για το 83 και το 93)

Για Bluray region free μόνο με το εξωτερικό κιτ.

Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Οπως έγραψα και δίπλα, ακολουθώντας τις οδηγίες από αυτό το σύνδεσμο
http://www.multi-region.net/oppo_bdp-83
έκανα DVD-region free το Oppo-93. (Το αρχείο είναι ίδιο για το 83 και το 93)

Για Bluray region free μόνο με το εξωτερικό κιτ.

Σ'ευχαριστώ φίλε AlexT_! Ωστόσο μήπως γνωρίζεις αν το DVD Region Free kit
που διατίθεται προς 30 ευρώ από την twindigital είναι το ίδιο με το συγκεκριμένο
ISO που αναφέρεις?

Απάντηση: Re: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Θα ήθελα να θέσω μια ακόμα πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μου ερώτηση:

Έχει αναφερθεί ότι με το firmware του Δεκεμβρίου πολλοί Ευρωπαικοί δίσκοι Blu-ray της
Universal δεν παίζουν.Χαρακτηριστικά αναφέρονται ότι έχουν αυτό το πρόβλημα τα:
Robin Hood,Cape Fear,Jurassic Park

Είμαι περίεργος τι θα γίνει αν κάνει κάποιος το εξής:

Με το AnyDVD HD να ριπάρει στο σκληρό ένα από τα παραπάνω Blu-ray (Robin Hood,Cape Fear,Jurassic Park)
Στη συνέχεια να δοκιμάσει να παίξει το αντίστοιχο Blu-ray folder ή ISO στο oppo
έχοντας προφανώς το firmware του Δεκεμβρίου που έχει ISO αναπαραγωγή.
Άραγε θα τα παίξει ως άυλα ή θα έχει και πάλι το ίδιο πρόβλημα που έχει στα αντίστοιχα
δισκάκια με το firmware του Δεκεμβρίου??

Αν τα παραπάνω τα παίζει ως Blu-ray folder ή ISO χωρίς το πρόβλημα που εμφανίζεται
λόγω ασυμβατότητας με τα αντίστοιχα δισκάκια,είναι πολύ θετικά νέα!
Είναι ένας τρόπος να παίζει κανείς νέους τίτλους Blu-ray με πιθανή ασυμβατότητα,
αφού δεν θα κάνει νέες αναβαθμίσεις στο firmware.

Τι λέτε για το τεστ?
Δεν θα πετύχει. Το πρόβλημα εστιάζεται στη διαφορετική έκδοση Java που χρησιμοποιείται στα συγκεκριμένα δισκάκια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Σ'ευχαριστώ φίλε AlexT_! Ωστόσο μήπως γνωρίζεις αν το DVD Region Free kit
που διατίθεται προς 30 ευρώ από την twindigital είναι το ίδιο με το συγκεκριμένο
ISO που αναφέρεις?
Δε το γνωρίζω. Μπορεί και να είναι.
Η επιλογή όπως και η ευθύνη για την "απελευθέρωση" είναι δική σου!
Διαλέγεις και παίρνεις!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Κατάλαβα φίλε AxexT_ και για τα δύο!

Αφού φταίει η διαφορετική έκδοση Java λογικά ναι δεν θα δουλέψει!

Θα δω μόλις πάρω το oppo!

Όταν ακούω cd (Oppo-ενισχυτής με hdmi) και πατάω Fast Forward, αντί να προχωρήσει το κομμάτι μέχρι να πατήσω Play, αυτό προχωράει αλλά ακούγεται ταυτόχρονα διακεκομμένα. Το κάνει και σε κάποιον άλλο αυτό το πράγμα? Δεν είναι λογικό. Είναι πρόβλημα ή κάτι δεν κάνω καλά?

Σωστό είναι Χρήστο. Απλά πηδάει κάποια διαστήματα (αυτό γίνεται αντιληπτό σαν μικρή παύση, ανάλογα την ταχύτητα που έχεις δώσει. Τα ίδια και στο 93.

Οπότε Νίκο μπορεί να μην είναι πρόβλημα, αλλά σωστό πάντως δεν είναι....Με το PS3 και στο fast forward δεν ακουγόταν τίποτα..Θέλω να προχωρήσω το κομμάτι αλλά είναι τόσο ενοχλητικό που κάθομαι και το ακούω ολόκληρο...:furious3:

Ολα τα CD players που είχα (και έχω) έτσι συμπεριφέρονται.
Στο Oppo αν ξαναπατήσεις το ff αυξάνεται η ταχύτητα Χ4 και δεν ακούγεται τίποτα.

Τώρα κοίταζα τι σελίδα της Oppo στο facebook εδώ:

http://www.facebook.com/OPPODigital

Κοιτούσα τις παρατηρήσεις των αγοραστών σχετικά με το σταμάτημα της αναπαραγωγής ISO.

Αν δείτε κάποιος Michael Corsellis αναφέρει ως επιχείρημα ότι:

Very nice, just after I bought two 2TB HDD to back up the BD, DVD-V and DVD-A that I OWN. Very practical and no fear for scratches and fingerprints of the kids.... Here in Europe we pay extra COPYRIGHT TAXES on HDD (internal and external) so WE DO HAVE THE RIGHT to copy our own media to HDD. In light of this Oppo could maybe reinstore ISO on it's European players ?

και του απαντάει η εταιρεία:

OPPO Mr. Corsellis, you make a good point...please contact OPPO Europe on this matter.

Επίσης σε αντίστοιχη επιχειρηματολογία συνεχίζει παρακάτω και κάποιος Colin Purves

και η oppo βλέπω ότι το δέχεται το επιχείρημα και του απαντάει ότι:

OPPO Unfortunately we do not control the engineering of the firmware for OPPO Europe. OPPO Europe routinely uses our firmware as a base for their firmware, so any changes we make are inherited into their releases. If you feel that OPPO Europe has made a mistake, then please contact them directly, as we do not oversee their operations.

You can contact OPPO Europe at the following location: http://www.oppo-bluray.co.uk/contact-us/contact-support/

Λέτε ίσως στο πλαίσιο αυτής της επιχειρηματολογίας αν υπάρξουν μαζικά παράπονα με αυτό το επιχείρημα
προς την OPPO Europe να ενεργοποιήσουν το ISO playback μόνο για τα ευρωπαικά oppo λόγω χαλαρότερης
σχετικής νομοθεσίας εδώ στην Ευρώπη?

Πώς το βλέπετε το πράγμα?

Όχι και χαλαρότερης νομοθεσίας.. Εδώ μας θεωρούν by default πειρατές και μας βάζουν να πληρώνουμε royalties στα άγραφα CD/DVD που αγοράζουμε, ασχέτως αν θα γράψουμε σε αυτά νόμιμο ή παράνομο υλικό. Και εμείς τα ζώα δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό. Και υπογράφουμε και ACTA από πάνω..

Αν προσπαθούσαν να το κάνουν αυτό στην Αμερική θα τους πηδούσε ανάποδα ο εκεί "κουτός λαός".

Όσο για τους σκληρούς δίσκους, δεν ξέρω αν όντως πληρώνουμε και εκεί "χαράτσι / κερατιάτικα". Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό.

Όχι και χαλαρότερης νομοθεσίας.. Εδώ μας θεωρούν by default πειρατές και μας βάζουν να πληρώνουμε royalties στα άγραφα CD/DVD που αγοράζουμε, ασχέτως αν θα γράψουμε σε αυτά νόμιμο ή παράνομο υλικό. Και εμείς τα ζώα δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό. Και υπογράφουμε και ACTA από πάνω..

Αν προσπαθούσαν να το κάνουν αυτό στην Αμερική θα τους πηδούσε ανάποδα ο εκεί "κουτός λαός".

Όσο για τους σκληρούς δίσκους, δεν ξέρω αν όντως πληρώνουμε και εκεί "χαράτσι / κερατιάτικα". Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό.

Αν σου πω φίλε Δημήτρη πως δεν είχα ούτε έχω ιδέα σχετικά θα με πιστέψεις?!
Ούτε τι είναι το ACTA που έχουμε υπογράψει έχω ακουστά!Άλλωστε από που να
ενημερωθώ?Το μόνο κάτι που άκουσα από ένα φίλο μου,πριν λίγες μέρες πως
δεχθήκαμε κάτι για τα copyrights αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς!

Τώρα για τους σκληρούς δίσκους στις τιμές που έχουνε πάει...νομίζω είναι σαν
να πληρώνουμε τα σχετικά!Τώρα τελευταία ίσως κάτι πάει να γίνει...να δούμε!

Τώρα σχετικά με τα παραπάνω που ανάφερα από τη σελίδα στο facebook της oppo?
Εφόσον φαίνεται πως η oppo δέχεται το σχετικό επιχείρημα μήπως θα είχε ίσως κάποια
επιτυχία η μαζική αποστολή παραπόνων στην Oppo Europe,στο πλαίσιο της παραπάνω
επιχειρηματολογίας? Πως το βλέπετε το πράγμα?