OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

δηλαδή αν έχω καταλάβει σωστά το oppo bdp 95 eu δεν παίζει bd.iso? το κάνει με το firmware δεκεμβρίου αλλά όχι με το αντίστοιχο ιανουαρίου? και με το καινούριο μαρτίου που έχει η twin digital στο site? μήπως έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο?

το iso το χρειαζεσαι μονο αν θελεις να παιξεις ταινιες full blu ray 3d. οποτε αν δεν εχεις αυτη την απαιτηση δε χρειαζεται και πολυ γιατι τα full blu ray τα παιζει και απο απλο φακελο

Θα υπαρξει συμβατοτητα με MP3 στο μελλον?

Υπάρχει ήδη συμβατότητα με .mp3 αρχεία έως 320kbps και υποστηρίζεται αναπαραγωγή απο δίσκο, usb και dlna.

Ακομα λιγες πληροφοριες γιατι σκεφτομαι να το παρω.
Gapless playback,cue sheets υποστηριζει?

Ακομα λιγες πληροφοριες γιατι σκεφτομαι να το παρω.
Gapless playback,cue sheets υποστηριζει?

Τι είναι αυτά τα Gapless playback και τα cue sheets να μαθαίνουμε κι εμείς που
δεν τα γνωρίζουμε?
Από το όνομα Gapless playback φαντάζομαι κάτι σε σχέση
με ομαλή αναπαραγωγή (χωρίς κενά).

Να παίζει λίστα τραγουδιών σε φάκελο εννοεί ο φίλος και να μην τρώει τις αρχές των τραγουδιών στην αλλαγή.

Το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

cue sheets δεν μου χρειάστηκε και δεν δοκίμασα. Τι να το κάνεις αφού παίζει συνεχόμενα όποια κομμάτια βάλεις σε folder?

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε Dalanik!

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα που με ενδιαφέρει σχετικά με το Oppo:

Στικάκια με USB 3.0 που περιέχουν μέσα mkv ή Blu-ray ISO ή folder
αναγνωρίζει χωρίς πρόβλημα?
Δηλαδή υπάρχει συμβατότητα με στικάκια USB 3.0 ή μόνο με τα
κλασσικά USB 2.0 ?

Επίσης έχω και αυτό εδώ το USB 3.0 docking station:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...-5-Sata-HDD-to-USB-3-0-Black-IB-110STU3-B.htm

Αναρωτιέμαι αν θα υπάρχει συμβατότητα με τις θύρες USB.
Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς κάτι σχετικό με USB 3.0?

Γνωρίζω τα γενικά περί "προς τα πίσω συμβατότητα με το πρότυπο USB 2.0"
αλλά σε αντίστοιχη δοκιμή που έκανα στο δορυφορικό μου δέκτη,όταν συνέδεσα
το παραπάνω USB 3.0 docking station είχα πρόβλημα ενώ μόλις του έβαλα το αντίστοιχο
USB 2.0 docking station :

http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...CKING-STATION-2-5-INCH-3-5-INCH-USB-ESATA.htm

που επίσης έχω ήταν όλα καλά και κάνω μια χαρά τις εγγραφές των καναλιών που θέλω!

Όποια βοήθεια και σχετική εμπειρία σε αυτή τη λετομέρεια καλοδεχούμενη!

Τέλος ας κάνω ένα σχόλια σχετικά με τη νέα επίσημη αναβάθμιση που αφαιρεί τα ISO:

Έχω την αίσθηση πως αργά ή γρήγορα οι κάτοχοι θα "αναγκαστούν" να προχωρήσουν σε αναβάθμιση
όταν τους συμβούν 2-3 φορές προβλήματα συμβατότητας με νέα δισκάκια...
Επίσης απότι είδα στη νέα αναβάθμιση εκτός τη συμβατότητα γίνεται κάποια αναβάθμιση σχετικά
με το upscale από 720p σε 1080p.Αυτό ειδικά μου φαίνεται αρκετά δελεαστικό "τυράκι"...
Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι δεν έχω ακούσει σε όλα player παρόμοια αναβάθμιση για
θέματα upscale,γεγονός που μου δείχνει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να το έχουν ψάξει το θέμα
και να βγάζουν ένα player αξιώσεων!
Δεν ξέρω αλλά δεν έχω αντιληφθεί παρόμοια δουλειά σε αντίστοιχο ζήτημα σε κάποιο άλλο player!

Να στε καλά!

Κάτι ακόμα παιδιά:

Επειδή μάλλον είμαι αρκετά κοντα να προχωρήσω στη σχετική αγορά,
θα σας κάνω τη μαγική ερώτηση για την οποία γνωρίζω πως δεν
υπάρχει σίγουρη απάντηση,αλλά από την μεγάλη εμπειρία διαφόρων
φίλων εδώ μπορούν ίσως να γίνουν διάφορες εικασίες:

Αν δεν κάνω λάθος το Oppo 95 κυκλοφόρησε κάπου τέτοιο καιρό
περίσυ,άρα κλείνει περίπου ένα χρόνο κυκλοφορίας.Διορθώστε με
αν κάνω λάθος.
Λέτε σύντομα να σκάσει μύτη κάνα νέο μοντέλο,δεδομένου ότι η
εταιρεία μάλλον δεν έχει λανσάρει κάτι για το 2012.
Τι γνώμη έχετε κι εσείς?

Επίσης σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να προχωρούσε κάποιος στις
αναβαθμίσεις του player και την ISO αναπαραγωγή (BD 3D ISO,DVD ISO)
να την καλύψει με κάποιο media player της Himedia.Τι γνώμη έχετε?

Για να ακούσουμε καμμιά σκέψη!

Για το usb3 δεν μπορώ να ξέρω, δεν δοκίμασα.

Για το upscaling των mkv 720p δεν πήρα πρέφα, μιας και τα μόνα 720άρια που έχω είναι από τηλεοπτικές σειρές που βλέπω και τις βλέπω σε υπνοδωμάτιο σε δεύτερο σύστημα.
Δεν το θεωρώ σημαντική αναβάθμιση πάντως... περισσότερο ώς διόρθωση μοιάζει σε κάτι που έπρεπε να υπήρχε από την αρχή.

Πρόβλεψη για νέο μοντέλο, επίσης είναι δύσκολο να γίνει.
Προσωπικά θα πόνταρα (με κάκιστα ποσοστά επιτυχίας) σε νέο μοντέλο το 2013.
Παραδοσιακά η oppo κυκλοφορεί νέα μοντέλα όταν υπάρχει λόγος.
Τα 8x κάλυψαν τις απαιτήσεις για BD, τα 9x για 3D... το επόμενο πιστεύω ότι θα θα σχετίζεται με το 4Κ...

Θα παίξει πιστεύω σημαντικό ρόλο πως θα τα πάει το sigma 89xx (?) καθώς και το κατά πόσο θα την ακολουθήσουν οι μεγάλες εταιρείες σε θέματα όπως 2 ΗDMI (έστω μόνο audio η δεύτερη), καλό upscaling, αναπαραγωγή άυλων από ntfs αλλά και δικτυακά.
Το θέμα τιμής δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει την ημερομηνία άφιξης του νέου μοντέλου, καθότι παίζει, η oppo, να έχει βγάλει περισσότερο χρήμα από την κάρτα της mediatek και τις δυνατότητες που πέτυχε με τις πωλήσεις σε άλλους κατασκευαστές, παρά από τα 93/95, τα προϊόντα της δηλαδή.

Για το himedia μοιάζει με πολύ καλή λύση, σίγουρα με πολύ καλό vfm, αλλά απλά μην περιμένεις τις επιδόσεις του oppo93.

Για την κυκλοφορία νέου μοντέλου σε κάλυψαν τα προηγούμενα μηνύματα.
Δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει κάτι πριν το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Σε ότι αφορά το usb3 το oppo 93 "βλέπει" χωρίς πρόβλημα εξωτερικό δίσκο νέας γενιάς usb. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα με στικάκι ή docking station.

Re: Απάντηση: OPPO BDP-95EU (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για την κυκλοφορία νέου μοντέλου σε κάλυψαν τα προηγούμενα μηνύματα.
Δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει κάτι πριν το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Σε ότι αφορά το usb3 το oppo 93 "βλέπει" χωρίς πρόβλημα εξωτερικό δίσκο νέας γενιάς usb. Δε νομίζω να έχει πρόβλημα με στικάκι ή docking station.

Κατάλαβα δηλαδή η φιλοσοφία της εταιρείας δεν φαίνεται να είναι βγάζω ένα νέο player απλά
για να βγάλω κάτι για το 2012 αλλά βγάζω κάτι όταν υπάρχει κάποια ουσιαστική ανάγκη για
να την καλύψω ποιοτικά.
Σωστή αντιμετώπιση που θα έπρεπε να έχει κάθε σοβαρή εταιρεία με αξιώσεις όπως φαίνεται
να είναι η Oppo.Απλά με τις εταιρείες ποτέ δεν ξέρεις πολλές φορές!

Θαυμάσια τα νέα για τη συμβατότητα με το USB 3.0.Το έχεις δοκιμάσει προσωπικά φίλε AlexT?

Αν είναι να προχωρήσω σε αγορά να ρωτήσω στην αντιπροσωπία αν υπάρχουν κομμάτια
με το firmware του Δεκεμβρίου λοιπόν?
Του Δεκεμβρίου είναι αν δεν κάνω λάθος το τελευταίο επίσημο firmware που υποστηρίζει ISO αναπαραγωγή?

Να στε καλά για τις πληροφορίες παιδιά!

- Σωστά. Το firmware Δεκεμβρίου είναι το τελευταίο που ''βλέπει'' αρχεία iso.

- ναι, έχω στην κατοχή μου και έχω δοκιμάσει προσωπικά δίσκο με σύνδεση usb 3

Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι βλέπει και παίζει κανονικά από usb3 εξωτερικό δίσκο (έχω έναν toshiba 2,5'')