Oppo DV-980H Modding

βρε σεις εγώ ακούω σε 10 τετραγωνικά και λιγώτερο από 30 κυβικά με δυό 6.5άρια. Και είμαι πασάς
Δεν μπορώ να πάρω 12άρια....

Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Οταν γραφεις κατι θα πρεπει να μπορεις να το υποστηριζεις κιολας.
Εγω εχω γραψει κατα καιρους ετσι για το συστημα μου, μαζι με τα ψεγαδια του επισης.
Ποια εργα λαιβ με κλασσικη εχεις ακουσει? Χωρις ενισχυτες. Και ποσα.

Δεκάδες φορές στο Μέγαρο, 5-6 στη Βιέννη στις μεγαλύτερες αίθουσες, αρκετές φορές στο Λονδίνο όπου σπούδαζα και στο Concertgebouw στο Amsterdam. Eπίσης πολλές φορές σε Live Jazz κτλ.

Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Οποιος πιστεύει ότι έχει φτάσει το ζωντανό στο 10% ας σφραγίσει και τις χαραμάδες στο δωμάτιο και μη τολμίσει να πειράξει τίποτα.

Σε προσκαλώ για ακρόαση και ποτάκι, φιλικά, όποτε θέλεις να διαπιστώσεις πόσο κοντά μπορεί να φτάσει ένα σύστημα στο Live, με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις και προϋποθέσεις.

geopoliti, η ερωτηση ηταν ΓΙΑΤΙ να τα πουλησω υπερ των μικρων. Τοσο δυσκολο ειναι να κρατηθεις στο θεμα?

αν θελεις ομως να μην αισθανεσαι μειονεκτικα οσον αφορα τα μπασα θα μπορουσες παντα να αγορασεις αυτο

t1-big.jpg

Re: Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Σε προσκαλώ για ακρόαση και ποτάκι, φιλικά, όποτε θέλεις να διαπιστώσεις πόσο κοντά μπορεί να φτάσει ένα σύστημα στο Live, με συγκεκριμένες ηχογραφήσεις και προϋποθέσεις.

Ευχαρίστως.

Επίσης.

ΥΓ: αυτό το "συγκεκριμένες ηχογραφήσεις και προϋποθέσεις" δεν μ άρεσε. Δεν πιστεύω να γίνουν παραδοχές και να καταλήξουμε στο 10% που έλεγα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Ευχαρίστως.

Επίσης.

ΥΓ: αυτό το "συγκεκριμένες ηχογραφήσεις και προϋποθέσεις" δεν μ άρεσε. Δεν πιστεύω να γίνουν παραδοχές και να καταλήξουμε στο 10% που έλεγα.

Το ηχογραφήσεις φαντάζομαι το καταλαβαίνεις, το προϋποθέσεις σημαίνει ότι μην περιμένεις να ακούσεις εκκλησιαστικό όργανο όπως πρέπει σε ένα δωμάτιο 22τ.μ με 3.5 μέτρα απόσταση από το ηχείο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Το ηχογραφήσεις φαντάζομαι το καταλαβαίνεις, το προϋποθέσεις σημαίνει ότι μην περιμένεις να ακούσεις εκκλησιαστικό όργανο όπως πρέπει σε ένα δωμάτιο 22τ.μ με 3.5 μέτρα απόσταση από το ηχείο.

Κατανοητό, θεωρητικά.

Δεν εχω ακουσει το συστημα του Μανωλη, αν και μερικες απο τις μοναδες του ειναι πρωην δικες μου, μου φαινεται ομως παραξενο να στερειται αναλυτικοτητα, λεπτομερεια και διαφανεια, τα ισχυρα σημεια της κορνας.
Και εάν αυτά είναι τα θετικά σημεία σε μια κόρνα τότε ποια είναι τα αρνητικά ?
Γιατί είναι παραφυση μια τεχνική να βελτιώνει κάποια χαρακτηριστικά ενός δεδομένου μεγαφωνου (ευαισθησία ) τόσο πολύ και να μην χαλάει κάτι άλλο .

Τα μπερδευεις.
Δεν μεγαλωνει καμια ευαισθησια, κανενος μεγαφωνου.
Απλως αλλαζει τη μορφη της ακουστικης εμπεδησης / το μεγαφωνο "βλεπει" καλυτερο φορτιο με αποτελεσμα μεγαλυτερη αποδοτικοτητα για το συστημα μεγαφωνου-φορτισης και καλυτερες παραμορφωσεις. Μιλαμε βεβαια παντα για σωστα υπολογισμενη χοανη / λειτουργια εντος της περιοχης που αποδιδει "γραμμικα"

http://en.wikipedia.org/wiki/Acoustic_impedance

Χοντροειδες/μπακαλοειδες παραδειγμα:
Θα προσπαθουσες ποτε να οδηγησεις εναν τελικο με αντισταση εισοδου ας πουμε 10k με ενα προ με αντισταση εξοδου 100k?
Στο μεγαφωνο γιατι να το κανεις?

ΥΓ. Κατωφλι περατοτητας????

τα ασχημωτερα ηχεια ψαροκασελες που εχω δει, 10ρακια για μπασο?

πινεις αλκοολ μεσημεριατικα?

ολο αυτο το γαιδουρι στα αριστερα δηλαση δε σου φτανει για μπασο?

οσο για την εμφανιση οντως δε συγκρινεται με το πανεμορφο δωματιο - subwoofer που εχεις εσυ...

πινεις αλκοολ μεσημεριατικα?

ολο αυτο το γαιδουρι στα αριστερα δηλαση δε σου φτανει για μπασο?

οσο για την εμφανιση οντως δε συγκρινεται με το πανεμορφο δωματιο - subwoofer που εχεις εσυ...

παντως οποιος νομιζει οτι τεσσερα 9ιντσα και δυο 11ιντσα woofer ανα καναλι δε του φτανουν για να ακουσει σωστο μπασο μαλλον θα πρεπει να μενει σε καμια επαυλη στο Hollywood με χωρο ακροασης καμια 300αρια τετραγωνικα μετρα ...

Ναι, γιατί τα δικά μας είναι κούκλες ....

Το θεματακι αυτο το ξεκινησα στη Hifi Πηγες για να πουμε λιγες κουβεντουλες για τις πηγες μας και τις πιθανες βελτιωσεις τους.
Καταληξαμε στη diy, μιλαμε για τσιριχτες πηγες , τσιριχτες κορνες
ηχεια με βαθυ μπασο και ανταγωνιστικα για τις "μακριες" αποψεις μας
Θα καταληξουμε στην Επι Παντος :firstprize: του Avclub cafe
να μιλαμε για κβαντικη ακουστικη των απιστευτων μηχανηματων
ηχου?

Κανονικά πριν την Cafe πρέπει να περάσουμε πρώτα απ την Μουσική κατηγορία που για κάποιον περιέργο ( ; ) λόγο κανένας που ασχολείται με μηχανήματα δεν γράφει.

Αυτό και μόνο λέει πολλά.

Κανονικά πριν την Cafe πρέπει να περάσουμε πρώτα απ την Μουσική κατηγορία που για κάποιον περιέργο ( ; ) λόγο κανένας που ασχολείται με μηχανήματα δεν γράφει.

Αυτό και μόνο λέει πολλά.

ε...μας προσβάλεις πρόεδρε...:ADFAD2:

αφου τα βρηκαμε με την μουσικη, καταληξαμε οτι αυτη δεν μας ενδιαφερει! Το ποσο κανει ενα μηχανημα μας ενδιαφερει.
geopoliti
δεν πινω ουτε μπυρα ουτε κρασι ουτε ουζο, τιποτα με αλλα λογια!
θηριο το λες αυτο? Εχεις να δεις πολλα ακομα στην ζωη σου. Και με τα 11αρακια, ναι ακους μπασο, πεθανα στα γελια.