Oppo DV-980H Modding

Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Μα ρωτά συγκεκριμένα. Να τα πουλήσει και να πάρει τι, και γιατί;

Πάλι πίσω στο ζωντανό.

Οποιος πιστεύει ότι έχει φτάσει το ζωντανό στο 10% ας σφραγίσει και τις χαραμάδες στο δωμάτιο και μη τολμίσει να πειράξει τίποτα.

Άθελά μου... (ηθελημένα δηλαδή...) άνοιξα μια ιστορία.
Ο μόνος που την κατάλαβε είναι ο Πρόεδρος και δυό, τρείς άλλοι.
Οι υπόλοιποι λέτε παπαριές και ποσοστά σαν τον πρόεδρο... που είπε το πραγματικό... ποσοστό...

Συνεχίστε να κοντράρεστε σε κάτι που δεν σας ανήκει... ούτε προκειται για την εναπομείναντα ζωή σας...
Κάντε σκατά την ζωή σας, μαλώστε με όλον τον ντουνιά, αγοράστε, στήστε, μετρήστε, κάντε ότι κατεβάζει η γκλάβα σας, αλλά γι' αυτό αυτό που σας λέω ξεχάστε το μια για πάντα.-

Υπέρηχα η μπάντα στο προβάδικο περιλαμβάνει ηλεκτρονικά φορητα... ντραμς της Yamaha (γιατί τα άλλα δεν κουβαλιούνται) , δύο ηλ. κιθάρες, ένα μπασσο, δύο φωνές.
Αυρίο στις 21:30 δίνουν συναυλία τα 13άχρονα παιδιά μπροστά σε 1000+ άτομα.
Προλαβαίνεις να έρθεις.

Παίξτε με τα στερεοφωνικκά σας, πειράξτε τα, γουστάρετέ τα, αλλά μέχρι εκεί.
Μην φαίνεσται (και γίνεστε) ηλίθιοι...
Μεγάλοι άνθρωποι, φτού σας!
Ακόμα και ο υό μου είπε προχθέ:
Τι μετράς ρε πατέρα (και με έπρηξες) τόσο καιρό?
Τσάμπα μετράς... παλληκάρι μου...
Και με έφερε στα ίσα μου... την αμαρτία μου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Οι υπόλοιποι λέτε παπαριές και ποσοστά σαν τον πρόεδρο... που είπε το πραγματικό... ποσοστό...

Συνεχίστε να κοντράρεστε σε κάτι που δεν σας ανήκει... ούτε προκειται για την εναπομείναντα ζωή σας...
Κάντε σκατά την ζωή σας, μαλώστε με όλον τον ντουνιά, αγοράστε, στήστε, μετρήστε, κάντε ότι κατεβάζει η γκλάβα σας, αλλά γι' αυτό αυτό που σας λέω ξεχάστε το μια για πάντα.-

Υπέρηχα η μπάντα στο προβάδικο περιλαμβάνει ηλεκτρονικά φορητα... ντραμς της Yamaha (γιατί τα άλλα δεν κουβαλιούνται) , δύο ηλ. κιθάρες, ένα μπασσο, δύο φωνές.
Προλαβαίνεις να έρθεις.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Ασε εμάς να ζήσουμε στο ψέμα μας, είναι πολύ όμορφο να σου σηκώνεται η τρίχα με καθημερινές ακροάσεις.

SHERPA
Η θεση μας εδω μεσα και γενικα ο αγωνας γινεται για να κανουμε ενα συστημα οσο ποιο κοντα στην πραγματικoτhτα γινεται. Δειξε μου μια μονο διαφημιση απο ενα μηχανημα προωρισμενο για σπιτικη αναπαραγωγη της μουσικης που ειναι υπερ της θεσεως σου! Ολοι μιλανε για πιστη αναπαραγωγη, αν καταλαβαινεις την λεξη πιστη σε τι αναφερεται.
Οταν καταφερεις να μας δειξεις ΜΙΑ και μονο δαφημιση η θεση μιας σοβαρης εταιριας οτι τα μηχανηματα τους δεν αναπαραγαγουν την πραγματικοτητα, τοτε θα ανακυρηξουμε τον(-ους) παπαρολογο της κατηγοριας

Συνάδελφοι, μην συγχέετε την πιστή αναπαραγωγή της μουσικής με την πιστή αναπαραγωγή της εγγραφής. Δεν είναι απαραίτητα το ίδιο πράγμα, και σαφώς το δεύτερο είναι πολύ πιο εύκολο από το πρώτο.

Re: Απάντηση: Re: Oppo DV-980H Modding

Προλαβαίνεις να έρθεις.

δοκιμασε να αλλαξεις ηχεια!

αστεια/αστεια ο geopolitis εδωσε τα ρεστα του στο #165#

σε ευχαριστω...

και ασχετως με τις διαφωνιες μας οσον αφορα τα καλωδια το μεγεθος των subwwoofer κλπ να ξερεις οτι δεν απορριπτω τις αποψεις σου οσον αφορα το ποσο καλα παιζουν τα ηχεια που χρησιμοποιεις, ειδικα απο τη στιγμη που δε τα εχω ακουσει και απο τη στιγμη που ξερω τις ταχυτητες που βγαζουν οι κορνες (ειμαι λατρης του γρηγορου μπασου).

Απλα δεν πιστευω οτι ειναι ο μονος τροπος να ακουσεις hi-fi ... Υπαρχουν καλα συστηματα με συμβατικα ηχεια (τις πιο πολλες φορες βεβαια ειναι αρκετα ακριβα) που αποδιδουν τις εγγραφες πολυ ρεαλιστικα...

Τωρα εαν μου πεις οτι οι κορνες ειναι ενας τροπος να ακουσεις ρεαλιστικα τις εγγραφες χωρις να πληρωσεις αστρονομικα ποσα τοτε παω πασο...

Αν και νομιζω οτι ο φιλος SHERPA εχει ενα point, και τι point, δεν θα σταθω εκει.
Θα σταθω στα λογια του Morfea
Πάλι πίσω στο ζωντανό.

Οποιος πιστεύει ότι έχει φτάσει το ζωντανό στο 10% ας σφραγίσει και τις χαραμάδες στο δωμάτιο και μη τολμίσει να πειράξει τίποτα.

οπως επισης και στο εξης, που επισης νομιζω οτι εχει απολυτο δικιο ο φιλος Δημητρης
Συνάδελφοι, μην συγχέετε την πιστή αναπαραγωγή της μουσικής με την πιστή αναπαραγωγή της εγγραφής. Δεν είναι απαραίτητα το ίδιο πράγμα, και σαφώς το δεύτερο είναι πολύ πιο εύκολο από το πρώτο.

Γιατι , κατα 99% , οταν ακουμε ενα μουσικο εργο (ακομα και ζωντανο), κυριως ακουμε αυτο που θελει ο ηχοληπτης ή ο παραγωγος, και τα συμμετεχοντα μηχανηματα εγγραφης, να ακουσουμε, και οχι αυτο που παιζουν οι μουσικοι. Τουλαχιστον οχι ετσι ακριβως οπως το παιζουν.
Και βεβαια δεν συζηταμε για studio δουλιες οπου εκει ειναι ακομα πιο μεγαλη η επιρροη των παραπανω παραγοντων.

Οποτε, αν τουλαχιστον καποιος ασχολειται με τη μουσικη και δεν ειναι μονο "μηχανακιας", ειναι μαλλον αδυνατον ή αν θελετε παρα πολυ δυσκολο να εχει την πιστοτητα που καποιοι υποννοουν.
Εκτος βεβαια παντα, αν ακουν 5-10 δισκακια "αναφορας" και μαλιστα αποκλειστικα με live εκτελεσεις (και το πιθανοτερο κλασσικης)...

Αλλιως οταν καποιος μιλαει για στουντιακα εργα και "βλεπει" τα οργανα στο χωρο... και δεν ξερει φυσικα οτι βλεπει αυτο που, ο ηχοληπτης μαλλον, θελει να δειξει... ισως και να χρειαζεται επαγγελματικη βοηθεια...

Απο την αλλη μερια βεβαια, ενα χομπυ ειναι, και οτι κανει τον αλλο να νοιωθει καλα ειναι δεκτο...

My 2 cents, Στελιος.

Υ.Γ. Ειλικρινα δεν θελω ουτε να "την πω" σε κανεναν ουτε τιποτα, απλα θα ηθελα να διασαφηνισω λιγο την πραγματικοτητα, οπως εμενα μου φαινεται σαν ρεαλιστικη προσεγγιση.

Θα ήθελα να πω ότι το κάθε αυτί-άνθρωπος έχει και τις ιδιαιτερότητες του.
Πιστεύω ότι το δικό μου και το κάθε δικό μας σύστημα ακούγεται καταπληκτικά αφού μέσα από κάθε τρόπο-κόπο και χρήμα το έχουμε φτάσει εκεί που πραγματικά θέλουμε και μας ικανοποιεί!
Επίσης το κάθε σύστημα πιστεύω είναι και μοναδικό σε άκουσμα με τα δικά του όμορφα χαρακτηριστικά. Δυστυχώς λόγω έλλειψη χρημάτων αλλά πλέον και αλλαγή φιλοσοφίας (μάλλον λόγω έλλειψης χρημάτων) ασχολούμαι με ιδιοκατασκευές όχι ότι είναι φθηνό το άθλημα. Αλλά θα ήθελα κι εγώ να έδινα 15000 και να τα έπαιρνα όλα έτοιμα!
Πάω να ξεφύγω από το θέμα…
Από την δική μου πλευρά κάθε συνδυασμός που έχει περάσει μέχρι στιγμής πάντα κάτι του έλειπε, σε αυτό κατάλαβα όπως και πολλοί άλλοι ότι ο κρίκος των ηχείων είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της αλυσίδας. (πιστεύω ότι ο κρίκος αυτός βρέθηκε)
Ο κρίκος αυτός πρέπει να σου αφήνει ανοιχτά τα περιθώρια βελτίωσης !
Όταν ο κρίκος αυτός είναι αδύναμος τότε δεν έρχεται εύκολα η ικανοποίηση αλλά κάθε βελτίωση γύρω από τον κρίκο αυτό πάντα ενθουσιάζει και ικανοποιεί προσωρινά.
Σε περίπτωση όμως που ο κρίκος αυτός είναι όντως άξιος για όλα τα είδη μουσικής τότε κάθε βελτίωση είναι απόλαυση αλλά χωρίς περιορισμό (βέβαια θέλει τον ελάχιστο καλό συνδυασμό)…

Τέλος όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί αρκετά σίγουρα το σύστημα τους είναι ικανό να αποδώσει απίστευτα καλή και live αίσθησης μουσική ακόμη και με δύο καλά ηχεία ραφιού… Αν και για μένα η live αίσθηση είναι σχετικό πιο πολύ θα χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό φυσικός ήχος (όσο μπορεί να χαρακτηριστεί φυσικός ο ήχος από αφύσικες συσκευές!)

Για εμένα φυσικός ήχος είναι εκείνος που συνήθως το αυτί και το μυαλό μου δεν το ενοχλεί και περνά μέσα μου αφιλτράριστο…..

Οπως ειχα γραψει και παλαια, μονο στις εγγραφες κλασσικης μπορεις να εχεις απαιτηση για πιστη εγγραφη. Και αυτος ειναι ο μοχθος και η επιδιωξη του τεχνικου.
Καλα καλη μας τυχη, εδω και πολλες δεκαετιες η υπαρχουσα τεχνικη μπορει να μας προσφερει πολυ σωστη και πιστη αναπαραγωγη. Πολυ κοντα στην πραγματικοτητα. Αυτα απο πλευρας ηχογραφισης.
Αυτος που δεν εχει επιζησει αυτην την "σχεδον κοντα στην πραγματικοτητα" αισθηση, τοτε παρακαλειται να αλλαξει ηχεια η να παει σε καποιον που εχει σωστες κορνες.
geopoliti, αφου ακουσεις σωστες κορνες, τοτε ξαναανακατευουμε την κατσαρολα