Optibox EVO

drspiros

AVClub Addicted Member
Διαβάζω σε περιοδικά του χώρου για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά στο επίσημο site της εταιρείας (optibox.cc), παρά μόνο στη σελίδα του εισαγωγέα. Επίσης δεν τον βλέπω πουθενά σε ξένα sites ή στα γνωστά forums. Γνωρίζει κάποιος σχετικά, ή πρόκειται για φούσκα που άμα σκάσει (=χαλάσει) δε θα βρίσκουμε service να τον φτιάξουμε;

Re: Optibox EVO HD DUAL Linux - Δέκτης φάντασμα;

Μάλλον δεν έψαξες καθόλου...

Re: Optibox EVO HD - Δέκτης φάντασμα;

Η εταιρία AstraSat που είναι μία από τις πιο παλιές εταιρίες στο χώρο της δορυφορικής TV είναι υπεύθυνση για το service του δέκτη. Η εταιρία από το 1979 που λειτουργεί ουδεποτέ είχε σχέση με φούσκες. Για αυτό μάζεψε πίσω την λάσπη που έριξες και να είσαι προσεκτικός στην κριτική σου. Παντού υπάρχουν κακοί... αλλά και καλοί!

Απάντηση: Optibox EVO HD - Δέκτης φάντασμα;

Δε νομίζω πως είχε πρόθεση να ρίξει λάσπη ο άνθρωπος. Την απορία του εξέφρασε.

Καλό θα είναι να εκφράζουμε απορίες λίγο κόσμια και πριν γράψουμε να σκεφτόμαστε και λίγο.........με μία απλή αναζήτηση στο google με το όνομα του δέκτη θα έβρισκε τα πάντα...

Εγώ ο άσχετος με τα δορυφορικά, με μια απλή αναζήτηση βρήκα μέχρι και αναβάθμιση λογισμικού...

Ξεκίνα διάβασμα.... έχεις να μαθαίνεις !!! :BDGBGDB55:

Με τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά που είδα, μου άνοιξε η όρεξη
biggrin_mini2.gif

Απάντηση: Optibox EVO HD - Δέκτης φάντασμα;

Ποια λάσπη ρε παιδιά, για ηρεμήστε λίγο οι οξύθυμοι! Ούτε κριτικές, ούτε λάσπη, ούτε αφορισμοί, ούτε τίποτα. Πολύ περισσότερο για την εταιρεία. Το ύφος σας ήταν πολύ πιο δηκτικό! Ή δε σας έχει γίνει μάθημα η ιστορία με τον Xtrend και το service του; Και η απλή αναζήτηση στο google δε βοήθησε καθόλου, αφού στα πρώτα αποτελέσματα μου έβγαζε μόνο διαφημιστικές καταχωρήσεις του δέκτη. Αφού λοιπόν εγώ είμαι στραβός, εμπαθής και ό,τι άλλο θέλετε, γιατί το μοντέλο δε βρίσκεται στην επίσημη σελίδα της εταιρείας που τον κατασκευάζει; Ή δεν τον φτιάχνει; Υπάρχει αλλού; Και πού; Δε θέλω τη σελίδα του εισαγωγέα, ψάχνω πληροφορίες επίσημες του κατασκευαστή. Αν δε θέλετε να βοηθήσετε δικαίωμά σας, αλλά ούτε εγώ σας δίνω το δικαίωμα να μου επιτίθεστε για μια απλή ερώτηση που δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν. Κατανοητό;

ο δεκτης αυτος εχει ιδια χαρακτηριστικα με τον max digital 1000 και τον extrend 4000
τωρα δεν ξερω αμα ειναι συμβατα τα image του ενος δεκτη στον αλλον

Εγώ ο άσχετος με τα δορυφορικά, με μια απλή αναζήτηση βρήκα μέχρι και αναβάθμιση λογισμικού...

Σπύρο το ποστ του Κώστα προς απάντηση...... και σου ξαναλέω.. σε όλα τα pc η αναζήτηση στο google βγάζει τα ίδια αποτελέσματα...
Τώρα πως γίνεται στο δικό σου pc να μην βγάζει τα σωστά αποτελέσματα δεν γνωρίζω...

Απάντηση: Re: Optibox EVO HD - Δέκτης φάντασμα;

Τώρα πως γίνεται στο δικό σου pc να μην βγάζει τα σωστά αποτελέσματα δεν γνωρίζω...

Μάλλον αυτό που υποψιάστηκα όταν διάβασα τις απαντήσεις: Αρχικά έκανα την αναζήτηση κάνοντας copy-paste το όνομα του δέκτη από ελληνικό site και πιθανόν κάποιος χαρακτήρας να ήταν γραμμένος με ελληνικό γράμμα αντί για αγγλικό. Όταν το πληκτρολόγησα στα αγγλικά, μου έβγαλε διαφορετικά αποτελέσματα. Γενικά πάντως μου κίνησε το ενδιαφέρον το τμήμα του media player, και επ' αυτού έψαχνα κάποιο review ή manual.

Την είχα πατήσει και εγώ έτσι κάποια φορά, με ένα όνομα μοντέλου που είχε ελληνικό Ταυ αντι για αγγλικό.

Βλέποντας το Optibox.cc πάντως, μην περιμένεις και πολλά απο εκεί. Όταν βλέπεις τελευταία νέα απο τον Μάρτιο του '12 και εντελώς σπαρτιατικό product support, καλύτερα να ψάξεις αλλού για πληροφορίες.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Optibox EVO HD - Δέκτης φάντασμα;

Βλέποντας το Optibox.cc πάντως, μην περιμένεις και πολλά απο εκεί. Όταν βλέπεις τελευταία νέα απο τον Μάρτιο του '12 και εντελώς σπαρτιατικό product support, καλύτερα να ψάξεις αλλού για πληροφορίες.

Όντως, πρόσεξα ότι η Optibox έχει πάρα πολλά μοντέλα που δεν αναγράφονται στη σελίδα τους. Το θέμα όμως δεν είναι να ψάξω αλλού, αλλά να μπορέσουμε να γράψουμε εδώ 5-10 κουβέντες για το δέκτη, όποιος τον έχει πάρει ή έχει ασχοληθεί, για να έχουμε όλοι μια ιδέα για τις δυνατότητές του.
Και αν είναι εφικτό, κάποιος συντονιστής ας αφαιρέσει το "δέκτης φάντασμα" από τον τίτλο, ώστε να το κάνουμε ένα κανονικό thread για το δέκτη, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κάτι επίσημο.

Re: Optibox EVO HD

front.jpg

rear.jpg

System Core
=========
CPU : MIPS Processor BRCM 7358A 500 MHz
Flash Memory : NOR 4MB, NAND 512MB
DDR : 512MB

MPEG TS A/V Decoding
===============
Transport Stream : MPEG4, MPEG2
Profile Level : MPEG2 MP@HL, MPEG4 AVC MP@L3, MP@L4, HP@L4
Video Resolution : 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
Aspect Ratio : 4:3, 16:9, Letterbox, Pan&Scan, Zoom
Audio Decoding : MPEG1 L1/2, MPEG2 L2, AC3, Dolby Digital plus,
PCM with decoded stereo, AAC Stereo
Audio Mode : Mono, Left, Right, Stereo, Dolby Digital

Front Interface
==========
Smartcard Reader : 1 slot
USB : 1 port (USB2.0)
Display : 7 segments LED, LED (Red)
Control Key : 5 Keys (Power, VOL+,VOL-,CH+, CH-)

Rear Interface
=========
Tuner : 1 DVB-S/S2
C-Inch : Video, Audio L/R
USB : 3 ports (USB2.0)
HDMI : 1 port (1.4)
Ethernet : 1 port (10/100T)
SPDIF : 1 port (Optical)
DC power adapter : 12V 2.5A Wall mount type
Power Switch : ON/OFF

Remote Control Unit
=============
Translation : IF Receiver Module
Operating Distance : 10m (Max.)

Power Supply
=========
Input Voltage : 100 ~ 240VAC, 50/60Hz
Type : DC power adapter
Power Consumption : Max. 30W ( Normal), Max 10W(Active Standby) ,Max 0.5W (Passive Standby)

Environment
========
Operating Temperature : +5C ~ +50C
Storage Temperature : -4C ~ +65C

Dimension
=======
Size (WHD) : 260x45x213mm
Weight (Net) : Approx. 2kg

Πριν από μία εβδομάδα μας ήρθε η ενημέρωση για να ξεκινήσουμε να τον πουλάμε... βιάστηκες λίγο να βγάλεις συμπέρασμα και εκεί πήγαινε αυτό που σου έγραψα.

Μα αυτό ακριβώς παρεξηγήθηκε. Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, αλλά δεν μπορούσα να τον βρω κάπου επίσημα. Φαίνεται πολύ καλό μηχάνημα, ώστε να βασιστεί κανείς μόνο σε ανεπίσημες αναφορές (καλώς ή κακώς ούτε οι εισαγωγείς ούτε οι χομπίστες developers μπορούν ή υποχρεούνται να μου εγγυηθούν κάτι σε θέματα υποστήριξης ή/και αναβαθμίσεων)

Last edited by a moderator:

Μετά την όλη εξέλιξη του θέματος ζητώ συγνώμη στο drspiros για το κάπως επιθετικό post μου και εφόσον συμφωνεί η διαχειριστική ομάδα και το πρώτο, αλλά και το παρόν (αφήστε το μόνο λίγο να δει την συγνώμη μου), μπορούν να αφαιρεθούν ως off topic.

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να διαγραφεί κάτι. Ας το αφήσουμε σαν δείγμα πολιτισμένης λύσης μιας παρεξήγησης :smile:

Απάντηση: Re: Optibox EVO HD

Μετά την όλη εξέλιξη του θέματος ζητώ συγνώμη στο drspiros για το κάπως επιθετικό post μου και εφόσον συμφωνεί η διαχειριστική ομάδα και το πρώτο, αλλά και το παρόν (αφήστε το μόνο λίγο να δει την συγνώμη μου), μπορούν να αφαιρεθούν ως off topic.
Κανένα πρόβλημα φυσικά, είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθεί ο γραπτός λόγος. :ernaehrung004:
Προχωράμε παρακάτω και περιμένουμε νέα και εντυπώσεις από το δέκτη. Προσωπικά με ενδιαφέρει το τμήμα media player και αν μπορεί επάξια να καλύψει μια επιπλέον συσκευή στο σαλόνι!